top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hoe bescherm ik mijn hond tegen het Coronavirus COVID-19?


De afgelopen maanden is de hele wereld in de ban van het Coronavirus. Scholen gaan dicht, horecagelegenheden gaan dicht, mensen moeten thuis werken.


Iedereen moet zichzelf zoveel mogelijk isoleren en goed de hygiënevoorschriften volgen. Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, regelmatig je handen wassen etc.


Maar aangezien het virus zich zo snel verspreid van mens op mens, is het natuurlijk logisch dat je je afvraagt of het virus ook overgedragen kan worden op je trouwe viervoeter, of andersom.


Onderwerpen

- Kunnen honden COVID-19 krijgen of verspreiden

- Hoe bescherm ik mijn hond tegen het coronavirus

- Conclusie


Kunnen honden COVID-19 krijgen of verspreiden?

Het COVID-19 virus is nog steeds vrij nieuw, maar we komen er langzaamaan steeds meer over te weten. We weten dat het virus verspreid wordt via de lucht als iemand praat, hoest of niest.

Inmiddels zijn er al wel meerdere meldingen geweest van honden en katten die COVID-19 hebben opgelopen. In de meeste gevallen lijken de dieren er niet heel veel last van te hebben, maar er zijn wel een aantal gevallen geweest waarbij de ziekte te zwaar werd voor het beestje en het kwam te overlijden.


Het is verstandig om nog steeds het contact met je huisdier iets te verminderen, voor alle zekerheid.


Hoe bescherm ik mijn hond tegen het Coronavirus?

In eerste instantie is het belangrijk om in ieder geval de huidige hygiëne richtlijnen te volgen, zoals het hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en goed en lang je handen te wassen met zeep. Ook is het handig om je handen regelmatig in te smeren met desinfecterende handgel, zoals deze.


Beperk het contact met je hond, zeker als je al wat symptomen vertoont en denkt besmet te zijn. Niet zoveel knuffelen dus, en laat hem ook zeker niet in je gezicht likken. Nou is niet dit überhaupt niet zo fris, maar in dit geval is het voor zowel hond als mens beter om dat niet te doen.


Mocht je zelf besmet zijn, laat dan een familielid hem tijdelijk verzorgen, indien mogelijk. Als dit niet mogelijk is, houd je dan zoveel mogelijk aan de hygiënevoorschriften. Wees zeker voorzichtig met puppy's, vooral als ze nog niet volledig geënt zijn.


Wat je zou kunnen helpen om je hond te beschermen en om de overdraagbaarheid te verminderen, is om schoonmaakdoekjes te kopen voor je hond. Haal even een doekje langs zijn poten en vacht na een wandeling om hem goed te beschermen!


Conclusie

Hoewel het er op lijkt dat honden en katten er niet zo vatbaar voor zijn, is het toch verstandig om de hygiëne richtlijnen te blijven volgen en het contact wat te verminderen met je huisdier.


Neem het zekere voor het onzekere en houd jezelf en je hond schoon met wat handgel en hondendoekjes!


Meer artikelen

De 10 beste tips voor het opvoeden van een jonge hond!

Allergieën bij je hond? Zó herken je de signalen en zó ga je er mee om!

De 7 belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de verzorging van je hond

Overlast door je blaffende hond? Dit is de oplossing om het blaffen af te leren!

5 verschillende hondenrassen en hun karakter!

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page