top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10x populaire hondenrassen en hun karakter!


hondenkop

Er zijn talloze verschillende hondenrassen. Wereldwijd zijn er meer dan 300 rassen! Onmogelijk om allemaal in een keer uitgebreid over te vertellen.


Daarom hebben we 10 populaire hondenrassen voor je uitgekozen om je wat meer over hun karaktereigenschappen te vertellen.


Je bent misschien op zoek naar een hond en weet nog niet precies wat voor soort hond een match is voor jou en je gezin. Hopelijk kan dit artikel je helpen door van deze hondenrassen hun karakters te beschrijven.

 

1. Chihuahua

Chihuahua's zijn de kleinste hond ter wereld en vaak het beeld dat we hebben is dat ze uit de Gucci handtasjes van celebrity's steken.


Ondanks z'n grootte kan een Chihuahua ook best fel zijn tegen andere honden. Met de juiste opvoeding kan dit echter wel verholpen worden.


Als je een Chihuahua overweegt is het wel handig als je al wat ervaring hebt met een hond opvoeden, want Chihuahua's zijn best lastig om te trainen. Ze zijn vaak namelijk erg wantrouwend.


Het is dan dus belangrijk dat je hem snel kennis laat maken met verschillende mensen, honden en geluiden.


Een Chihuahua kan zich erg hechten aan één persoon, dus hij kan je grootste vriend worden, maar hij kan dan wel erg blaffen naar vreemdelingen. Gelukkig kan je dit afleren door een goede opvoeding.


Meer weten over de Chihuahua of een Chihuahua opvoeden? Bekijk dan mijn review over 'Het Complete Handboek Voor De Chihuahua' of ontvang hem meteen hier. Boordevol informatie en handige tips en tricks.


Chihuahua zit op grasveld en knijpt met ogen door felle zon

 

2. Beagle

Deze rustige hond die weinig blaft is een echte gezinshond. Hij kan goed opschieten met zowel mens als dier.


Beagles worden ook vaak gebruikt als speur- en drugshonden door hun geweldige reukvermogen.


Ze zijn vaak erg vriendelijk en vrolijk en lopen de hele dag met hun neus op de grond lekker te snuffelen.


Wel heeft de Beagle elke dag wel een korte borstelbeurt nodig, aangezien zijn dikke vacht toch wel aardig kan verharen. Ook moet je het gebit en de nagels goed schoonhouden.


Aangezien opvoeding ook voor een Beagle van belang is, is er speciaal voor dit leuke ras 'Beagle Geheimen', een handig e-book dat je helpt bij het trainen van je Beagle. Ontvang hem hier.


Beagle staat alert op grasveld met tennisbal naast zich

 

3. Labrador

Er wordt wel eens gedacht dat er een verschil is tussen een Labrador en een Labrador Retriever, maar dit is niet zo. De Labrador en de Labrador Retriever zijn één en dezelfde hond. Officieel is de naam Labrador Retriever, maar Labrador is simpelweg wat korter.


Het Retriever gedeelte van de naam wil alleen zeggen dat hij goed is in 'Retrieven', ofwel het terugvinden en ophalen van geschoten wild (of een speelgoedballetje).


De Labrador is een erg actieve hond die houdt van een hele hoop verschillende activiteiten. Zo kan je een flink stuk met ze wandelen, maar een balletje gooien of een stuk zwemmen vinden ze ook geweldig.


Ook zijn Labradors erg intelligent. Hierdoor zijn ze dus makkelijk te trainen. Verder zijn het ook geweldige gezinshonden, want de Labrador is zeker niet een hond die dominant is naar kinderen.


Labradors zijn dus speels, intelligent en erg liefdevol, maar hebben dus ook wel genoeg aandacht nodig om ook hun jachtinstinct te bevredigen.


Houd er rekening mee dat ze aardig kunnen verharen, zeker als de Labrador in de rui is.


Wellicht een leuk boek om te lezen is dit e-book: Het Labrador Handboek. Hierin staat een hoop nuttige informatie over Labradors en het kan je helpen om je Labrador beter te begrijpen.


Ik heb hier zelf ook een review over geschreven, waarin ik je een hoop meer uitleg geef over dit boek en uiteraard mijn eigen mening. Dus bekijk hem hier: Het Labrador Handboek Review of ontvang hem meteen hier.


Labrador is vastgebonden aan lantaarnpaal met auto op achtergrond

 

4. Dalmatiër

Dit hondenras kennen we natuurlijk allemaal als hoofdrolspeler in het boek en later de films, 101 Dalmatiërs. De schrijfster van het boek, Dodie Smith, had negen Dalmatiërs! Dat laat wel zien dat dit een leuk ras is.


De Dalmatiër is makkelijk herkenbaar aan zijn zwarte stippen en zit altijd vol energie. Dit komt omdat ze zijn gebouwd om kilometers lang naast rijtuigen mee te rennen, zodat ze hun baasjes konden beschermen tegen struikrovers.


Het ras is dus niet geschikt voor iedereen, aangezien het een actieve levensstijl vereist. Daarnaast is ook een goede opvoeding noodzakelijk, omdat hij anders de touwtjes in handen neemt.


Ze reageren alleen goed op positieve training, dus geen hardhandige methodes, want dat neemt hij je niet in dank af! Hardhandige training zijn we uiteraard in geen geval fan van, want daar wordt je hond niet blij van.


Als ze als puppy goed gesocialiseerd zijn, dan is de omgang met kinderen geen probleem voor ze (al is het wel verstandig om ze een beetje in de gaten te houden).


Dalmatische honden kunnen ook aardig verharen, dus je moet geen hekel hebben aan stofzuigen.


Dit alles samengevat is de Dalmatiër een hele lieve hond die goed met het hele gezin om kan gaan, maar wel wat activiteit nodig heeft, zowel fysieke als mentale activiteit, zodat hij zich niet gaat vervelen.


Dalmatiër draait hoofd weg van camera op witte achtergrond

 

5. Golden Retriever

De oorsprong van de Golden Retriever ligt in Newfoundland en Labrador, net als de Labrador. De Golden Retriever werd net als de Labrador veel gebruikt voor de jacht, om geschoten wild op te sporen en terug te brengen.


De Golden Retriever en de Labrador hebben aardig wat overeenkomsten, maar ook een hoop verschillen. In dit artikel lees je meer over de verschillen en overeenkomsten tussen Labradors en Golden Retrievers.


Golden Retrievers zijn echte werkhonden. Ook vinden ze het fantastisch om lekker te sporten. Zo zijn ze net als de Labrador gemaakt voor de jacht, dus vinden ze het leuk om te apporteren met een balletje of takken of iets dergelijks.


Ook zijn ze erg gehoorzaam. Daarom worden deze honden ook vaak getraind tot reddingshond of blindengeleidehond.


Golden Retrievers zijn lieve, intelligente honden perfect voor een actief gezin.


Ook voor een Golden Retriever opvoeden is er een vergelijkbaar e-book met die van de Labrador, die je hier kan ontvangen. Zeker ook een interessant boek om te lezen. Of liever gezegd: training! Laat ook bij deze even weten wat je er van vindt, als je deze koopt.


Blije Golden Retriever loopt op tuinpad met hek richting camera

 

6. Duitse Herder

Zoals je uit de naam al kunt afleiden, vindt de Duitse Herder zijn oorsprong in Duitsland, eind 19e eeuw.


De lokale herdershonden die het meest intelligent, sympathiek en gehoorzaam waren, werden doorgefokt tot de hond die vandaag de dag bekend staat als de Duitse Herder. Het ras was verantwoordelijk voor het hoeden van schapen en beschermde ze tegen roofdieren.


De Duitse Herder is loyaal, moedig, intelligent, heeft een hoop zelfvertrouwen en is bereid zijn eigen leven op het spel te zetten om de mensen van wie hij houdt te beschermen.


Om deze redenen worden ze ook veel gebruikt als politiehond, blindengeleidehond en reddingshond. Ze zijn dus ook nog eens erg goed trainbaar.


Duitse Herders hebben wel even tijd nodig om aan je te wennen, maar daarna worden ze gegarandeerd je beste vriend!


Mocht je interesse hebben in dit rad, dan heb ik een artikel geschreven waarin ik je tips geef over hoe je je Duitse Herder opvoedt.


Ook kan ik je het Duitse Herder Handboek aanbevelen. Dit is een complete gids voor het opvoeden en verzorgen van jouw Duitse Herder.


Hij is nu tijdelijk met korting, dus ontvang hem snel hier!


Blije Duitse Herder ligt op grasveld en kijkt naar de camera

 

7. Border Collie

De Border Collie is een hond echt gefokt voor het drijven van schapen. De hond komt oorspronkelijk uit het gebied tussen Engeland en Schotland dat 'The Border' wordt genoemd.


De Border Collie is een hele goede werkhond, erg aanhankelijk, en ook met een flink uithoudingsvermogen. Dat is ook wel nodig bij het drijven van schapen.


Doordat hij best wat training en beweging nodig heeft, is het handig als je al wat ervaring hebt met werkrashonden.


Mocht je meer willen weten, dan is er ook voor de Border Collie weer een mooi e-book genaamd "Border Collie Geheimen" om je alle in en outs te leren van de Border Collie.

Ontvang hem hier.


Border Collie zit in sneeuwlandschap en likt aan neus

 

Aanbevolen voor jou: Online hondencursus: Brain Training For Dogs review!

 

8. Teckel of Dashond

De Dashond, of Teckel zoals hij ook vaak genoemd wordt, ken je misschien wel van de tekenfilm Toy Story. Zijn korte pootjes en lange lichaam zijn ideaal voor het graven en binnengaan van tunnels in de grond.


Zijn langgerekte lichaam zorgt er ook voor dat hij de bijnaam 'worstenhond' heeft gekregen.


De Dashond werd gefokt in Duitsland in de 17e eeuw, maar zijn oorsprong gaat terug tot de 15e eeuw. Hij werd gemaakt om te jagen, op.. jawel, dassen!


Ze werden ook wel gebruikt om te jagen op ander klein wild, zoals konijnen en vossen, maar soms ook groter wild, zoals wild zwijn.


De Teckel is een lieve familiehond met een hoop zelfvertrouwen die je veel aandacht en liefde zal geven. Aan de andere kant kunnen ze soms ook best wel een beetje koppig zijn.


Teckel spiekt ondeugend uit kartonnen doos

 

9. Franse Bulldog

Met zijn haast vleermuis-achtige oren en hele korte staart is de Franse Bulldog een unieke verschijning. Ook is deze kleine hond stevig en gespierd, in tegenstelling tot veel andere kleine honden.


Deze kleine hond kan met iedereen goed opschieten. Ze zijn erg speels en extravert. Ze hebben een makkelijke vacht om te verzorgen en willen soms graag spelen, maar vinden op de bank hangen ook heerlijk.


Het is wel handig om hem snel sociaal te maken, omdat hij anders wat beschermend kan worden voor je. Maar dit is een makkelijke taak met dit ras, aangezien hij met iedereen goed op kan schieten.


Als je zelf een Franse Bulldog hebt of je bent van plan er een te kopen, dan is het belangrijk dat je hem goed opvoedt. Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog kan je hierbij helpen. Het is een handig e-book boordevol met tips en technieken. Klik op de link hierboven om de review te lezen, of hier om hem meteen te kopen.


Ik heb ook een eigen artikel waarin ik je vertel hoe je een Franse Bulldog moet opvoeden.


Dit artikel is een goed begin, maar bij lange na niet zo uitgebreid als Het Franse Bulldog Handboek. Dat is dan dus de perfecte aanvulling om de opvoeding helemaal tot een succes te maken.


Franse Bulldog kijkt met geknepen ogen in de camera

 

10. Jack Russel Terriër

In de 19e eeuw kocht dominee John "Jack" Russell een terriër teefje. Hij was kynoloog en een fervent jager. Daarom wilde hij een hond die hem perfect kon helpen tijdens het jagen, dus besloot hij om met dit teefje te fokken om de voor hem perfecte jachthond te creëren.


Hieruit ontstond uiteindelijk de Jack Russel Terriër zoals we hem vandaag de dag kennen.


Voor nieuwe hondeneigenaren is dit misschien niet de beste keus, omdat het een hoop tijd en geduld kost om ze op te voeden. Ze zijn erg goed te trainen, maar wel erg koppig, wat het trainen niet altijd makkelijk maakt.


Maar de Jack Russel heeft zeker ook zijn leuke kanten. Op het moment dat hij geen kattenkwaad uithaalt, kan je gemakkelijk een behendigheidsparcour met hem doen en apporteren met een balletje tot je er bij neervalt.


Als je weet hoe je een Jack Russel op moet voeden, dan kan hij een hele leuke uitbreiding zijn voor het gezin. Een handig boek wat je zal helpen om een goed opgevoede Jack Russel te creëren is "Het Complete Handboek voor de Jack Russell." Lees de review over dit boek of ontvang hem meteen door hier te klikken.


Close up van een Jack Russel

 

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een hele hoop leuke hondenrassen, die erg populair zijn vanwege hun geweldige karakter en hun makkelijke omgang.

Meer artikelen

De 10 beste tips voor het opvoeden van een jonge hond! Allergieën bij je hond? Zó herken je de signalen en zó ga je er mee om!

De 7 belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de verzorging van je hond Overlast door je blaffende hond? Dit is de oplossing om het blaffen af te leren!

Het Labrador Handboek. Is het een leerzaam boek en het aanschaffen waard?

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page