top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Laat je hond lekker snuffelen!


snuffelende hond

De meeste mensen snappen wel dat het belangrijk is om je hond mentaal en fysiek bezig moet houden.


Je hond voelt zich er beter door en het vermindert de kans dat er probleemgedrag ontstaat door verveling of frustratie.


Er zijn een hele hoop puzzelspelletjes om je hond bezig te houden, maar vaak wordt er een ding over het hoofd gezien, namelijk het natuurlijke gedrag, zoals snuffelen.


Door honden tijdens het wandelen meer hun gang te laten gaan en lekker te laten snuffelen, genieten ze veel meer van de wandeling. Hierdoor zijn ze meer gestimuleerd, ervaren ze meer vrijheid en zijn ze als gevolg daarvan eerder moe en rustig.


Onderwerpen


Onderschat niet de kracht van je hond zijn neus

Onthoud goed dat het reukvermogen van een hond erg sterk is. Soms tot wel 100.000 keer zo veel als die van een mens!


Hun reukvermogen is erg belangrijk voor de communicatie en voor het onderzoeken van de omgeving.


Loop langzamer tijdens het uitlaten en geef je hond wat keuzes

Hondeneigenaren denken vaak dat het beter is om een lange wandeling te maken waarbij je een flink tempo erin zet. Je hebt de hond dan aan een kort lijntje en zet flinke passen.


Maar dit maakt de wandeling voor je hond niet echt interessant.


Wat je beter kan doen is een gezellige route nemen met genoeg graskanten, waar je hond lekker kan snuffelen. Zorg dan ook dat je een riem hebt die lang genoeg is, zoals deze, zodat hij lekker op z'n gemak kan snuffelen en meer vrijheid heeft. Daar heeft je hond een stuk meer aan.Door te snuffelen voelt je hond zich beter

Door je hond te laten besluiten wat ze willen onderzoeken tijdens de wandeling en voor hoe lang, geef je je hond meer vrijheid, wat er voor zorgt dat je hond vrolijker is.


Sommige honden worden over-gestimuleerd door drukke activiteiten, maar snuffelen is een natuurlijke en kalme activiteit, waar je hond alleen maar rustiger van wordt.


Je hond raakt sneller uitgeput

Je hond wordt mentaal veel meer uitgedaagd tijdens een wandeling waar hij lekker kan snuffelen, in tegenstelling tot een snelle wandeling.


Hierdoor raakt hij lekker uitgeput, waardoor hij over het algemeen veel rustiger is en waardoor de kans minder is dat hij thuis ongewild- of sloopgedrag gaat vertonen.


Snuffelen is een belangrijk deel van de communicatie

Snuffelen is erg belangrijk voor hoe je hond communiceert. Je raakt misschien een beetje gefrustreerd als je hond aan elke lantaarnpaal gaat ruiken, maar hierdoor komen ze te weten of er een andere hond was, of dit een mannetje of een vrouwtje was en of ze deze hond al kennen.


Sommige eigenaren vinden het ook een beetje ongemakkelijk als hun hond aan een andere hond hun achterste snuffelt wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten, maar dit moet je eerder zien als een handdruk. Zo leren ze elkaar kennen.


Snuffelen kan soms ook gebruikt worden om een situatie met een andere hond te kalmeren. Hiermee laten ze weten dat ze geen gevaar vormen. Hierdoor worden beide honden rustiger. Het is dus beter om dit te laten gebeuren dan dat je je hond meteen wegtrekt.


hond snuffelt kont van andere hond

Andere snuffel activiteiten voor je hond

Er zijn meer activiteiten om je hond te laten snuffelen in plaats van alleen tijdens de

normale wandeling.


Strooi wat snoepjes of iets dergelijks op een veilig grasveldje (waar geen troep ligt of iets dergelijks), op zo'n manier dat je hond het niet ziet. Als je dat gedaan hebt laat je hond dan zoeken naar de snoepjes in het gras.


Dit is ook een leuke activiteit voor nerveuze honden of minder mobiele honden, waardoor ze zich rustiger en zelfverzekerder voelen.


Je kan deze activiteit ook binnen doen met behulp van een snuffelmat, zoals deze. Dat is een mat met lange stroken of slierten waar je snoepjes in kunt verstoppen. Dat zal je hond ook zeker leuk vinden.


Dus, volgende keer als je hond buiten overal aan gaat snuffelen, in plaats van je te ergeren, laat het toe en moedig het juist aan, zodat je een veel blijere hond hebt!Meer artikelen

De 10 beste tips voor het opvoeden van een jonge hond!

Allergieën bij je hond? Zó herken je de signalen en zó ga je er mee om!

De 7 belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de verzorging van je hond

Overlast door je blaffende hond? Dit is de oplossing om het blaffen af te leren!

5 verschillende hondenrassen en hun karakter!

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page