top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Supplementen voor je oudere hond: zo houd je ze gezond!


Een oudere grijs-wordende hond ligt rustig op zijn bedje

Je merkt dat je oude viervoeter steeds trager gaat lopen en moeilijker overeind komt nadat hij op de grond of op zijn kussen gelegen heeft. Helaas bestaat er geen middel tegen ouderdom.


Maar gelukkig bestaan er supplementen die hem een steuntje in de rug geven en hem helpen om wat van zijn jeugdigheid te bewaren.


Ik zal je zo direct al vertellen welk supplement ik je aanbeveel voor je oude hond. In de rest van het artikel zal ik meer uitleg geven over wat honden nodig hebben op hun oude dag om hun gouden jaren zo pijnvrij mogelijke te slijten en geef ik aan waarom dan juist dit supplement zo goed is.


Onderwerpen


Dit is het beste supplement voor een oude hond!

Oude honden hebben vaak last van artritis/artrose en stijve gewrichten. Het is voor een oude hond dus belangrijk dat hij weer soepele spieren en gewrichten krijgt.


Joint Care+ van Suppdog (of Mobiliteit+, zoals ze hem ook wel noemen) helpt je hierbij, want deze lekkere 'snoepjes' zitten vol met natuurlijke ingrediënten die je hond nodig heeft om alle botten en spieren weer wat te 'smeren'.


Ook voor dementie - waar oudere honden ook nog wel eens last van kunnen krijgen - zou het een handje kunnen helpen; er zitten namelijk bestanddelen in, zoals omega-3 en antioxidanten, die zowel goed zijn voor het brein als voor spieren en gewrichten.
Welke gezondheidsproblemen hebben oude honden last van?

Artritis en gewrichtsproblemen

Artritis is een veelvoorkomend probleem bij oudere honden, met als resultaat dat ze pijnlijke gewrichten krijgen en hierdoor dus ook een verminderde mobiliteit. Het toevoegen van glucosamine en chondroïtine aan het dieet kan de gewrichtsgezondheid ondersteunen door het kraakbeen te versterken en ontstekingen te verminderen.


✅ Check! Glucosamine zit in de eerder genoemde Joint Care+ formule.

✅ Chondroïtine wordt niet expliciet vermeld, maar zit wel in de groenlipsmossel, die er wel in zit. Ook chondroïtine zit er dus in!


Mentale achteruitgang

Net als mensen kunnen ook oudere honden last hebben van cognitieve achteruitgang, wat zich uit in een verandering van het gedrag en verminderde mentale scherpte. Omega-3 vetzuren, vooral DHA, staan bekend om hun positieve invloed op de hersenfunctie en kunnen helpen bij het vertragen van cognitieve achteruitgang.


✅ Check! Omega-3 zit er ook in.


Spijsverteringsproblemen

Met de leeftijd kan de spijsvertering van je hond minder efficiënt worden, wat kan leiden tot voedingstekorten. Het aanvullen van het dieet met extra vitamines en mineralen zorgt voor een uitgebalanceerde voedingsinname en ondersteunt een gezonde spijsvertering.


✅ Check! Ook mineralen en vitamines A, B en C zitten erin.


Essentiële voedingsstoffen voor oudere honden

Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren en zijn essentieel om spiermassa te behouden, wat vooral belangrijk is voor oudere honden om hun mobiliteit te behouden. Omega-3 vetzuren, zoals die in visolie, zijn niet alleen gunstig voor de vacht, maar hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die goed zijn voor de gewrichten.


Antioxidanten, zoals vitamine E en C, beschermen cellen tegen schade door vrije radicalen en spelen een rol in het vertragen van het verouderingsproces.


✅ Eiwitten, antioxidanten en vitamine C? Check! Ook die zitten erin.

✅ Vitamine E wordt weer niet expliciet genoemd, maar is wel aanwezig in de andere ingrediënten die er in zitten, zoals de groenlipsmossel en kurkuma.


Populaire supplementen voor oude honden

Glucosamine en Chondroïtine

Glucosamine en chondroïtine zijn bouwstenen voor gezond kraakbeen. Deze supplementen verminderen gewrichtspijn, verbeteren de flexibiliteit en ondersteunen een actieve levensstijl voor oudere honden.


Omega-3 supplementen

Omega-3 vetzuren, met name EPA en DHA, zijn van vitaal belang voor de gezondheid van gewrichten en dragen bij aan een glanzende vacht. Visolie en algenolie zijn uitstekende bronnen van deze vetzuren.


Vitamines en mineralen

Een uitgebalanceerde mix van vitaminen (A t/m E) en mineralen (zoals calcium en fosfor) is essentieel om tekorten te voorkomen en de algehele gezondheid te ondersteunen.


✅ Al deze bestanddelen heb ik al eerder genoemd en zoals ik ook al eerder gezegd heb zit zo goed als alles in het Joint Care+ supplement. Dus waarom allemaal losse supplementjes kopen als je het ook in één handige snoepjesvorm kunt krijgen?


Het juiste supplement kiezen

Het blijft overigens wel verstandig om eerst met je dierenarts te overleggen bij het kiezen van supplementen. De behoeften van oudere honden verschillen, en een gepersonaliseerde aanpak zorgt voor maximale voordelen.


Let bij het winkelen op de kwaliteit van ingrediënten, de reputatie van het merk en de aanwezigheid van onafhankelijke keurmerken.


Kwaliteit van ingrediënten: Als je het artikel tot nu toe zorgvuldig hebt gelezen, weet je dat dat wel goed zit ;)

Reputatie van het merk: een 4,4 op Trustpilot van 650+ reviews. Ja, dat zit ook wel goed.

De aanwezigheid van een onafhankelijk keurmerk: ze zijn GMP+ gecertificeerd. Dus... Check!


Voedingstips voor oudere honden

Niet alleen het geven van supplementen kan helpen. Een goede gezondheid begint namelijk al bij de hondenvoeding zelf. Geef je standaard brokken? Dan is dit niet altijd het beste voor ze.


Ik zou je dan aanraden om ook eens te kijken naar Butternut Box. Dit is vers hondenvoer (niet zomaar 'vers', maar daadwerkelijk gekookt en met liefde bereidt!), speciaal afgestemd op jouw hond aan de hand van een aantal vragen. Je kan ook eerst mijn Butternut Box Review lezen als je er meer over wil weten.


Regelmatige lichaamsbeweging, aangepast aan de fysieke capaciteiten van de hond, bevordert een gezond gewicht en helpt bij het behouden van een goede mobiliteit.


Ook water - dit wordt vaak over het hoofd gezien - is van cruciaal belang voor de hydratatie en algemene gezondheid van oudere honden.


Veelgestelde vragen

Zijn supplementen veilig?

Over het algemeen zijn supplementen zeker veilig wanneer ze volgens de aanbevolen doseringen worden toegediend. Raadpleeg echter altijd een dierenarts voordat je begint met supplementen, vooral als je hond al andere medicijnen gebruikt.


Zijn er bijwerkingen?

Alle ingrediënten zijn 100% natuurlijk, dus echt bijwerkingen zullen er niet zijn. Een allergische reactie is misschien wel mogelijk.


Hoe lang duurt het voordat verbeteringen zichtbaar zijn?

Suppdog geeft aan dat je de supplementen het liefst 3 maanden uit moet proberen om resultaat te zien. Het kan zeker zijn dat je al eerder resultaat gaat zien, maar het is belangrijk om je te beseffen dat het hier gaat om supplementen, niet om medicijnen.


Medicijnen werken vaak meteen, maar pakken vooral de symptomen aan. Supplementen behandelen daadwerkelijk de oorzaak van binnenuit. Vandaar dat het wat langer kan duren voordat je effect ziet. Het is belangrijk om geduld te hebben en consistent te blijven met het geven van de supplementen.


Conclusie

En nu weet je dus wat je hond op zijn oude dag allemaal nodig heeft en waarom ik vind dat Joint Care+ een heel goed supplement is voor jouw oude hond. Je weet wat je te doen staat!Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page