top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Top 25 makkelijke honden voor beginners!


Makkelijke hond hangt met kop uit het raam van een rijdende auto

Een hond aanschaffen doe je niet zomaar. Het is immers geen stuk speelgoed of een kledingstuk, maar een levend wezen wat je in huis neemt.


Een maatje voor het leven, dus is het niet heel onverstandig om wat achtergrondinformatie over je nieuwe vriend te zoeken, om er zeker van te zijn dat jullie vriendschap ook echt een (honden)leven lang kan duren.


Welk ras het beste bij je past hangt er natuurlijk helemaal vanaf hoe jij als baas bent. Een hond opvoeden gaat niet vanzelf. Je moet er wel wat voor doen.


Deze 25 rassen staan bekend als makkelijke honden voor beginners!

 

1. Bretoense Spaniël

De Bretoense Spaniël, of Epagneul Breton zoals hij ook wel wordt genoemd, is een middelgrote hond die zeer geschikt is als gezinshond vanwege zijn vriendelijke en vrolijke karakter.


Hij heeft een zeer goede neus en kan zich dan ook uren vermaken met speuren en spelen, maar wanneer hij bevelen op moet volgen zal hij dat zeer gehoorzaam doen.


Deze hond heeft zeker wel veel beweging nodig. Krijgt hij dat niet, dan zal hij zich gaan misdragen.


De vacht is zeer onderhoudsvriendelijk, een paar keer per week een borstelbeurt voldoet prima.


Bretoense Spaniel zit hijgend in hoog gras
 

2. Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een vrolijke, knuffelige hond die uitstekend lange wandelingen kan maken, maar ook erg blij wordt van een heerlijke knuffelsessie op de bank.


Hij kan er niet tegen om heel lang alleen te zijn en ligt het liefst de hele dag aan je voeten.


Het zijn zeer vriendelijke hondjes die ook goed met kinderen overweg kunnen, maar die ook vanwege hun timide karakter al vanaf jonge leeftijd met onbekende mensen moeten leren omgaan.


De vacht van deze hond vergt wel enig onderhoud; wanneer de vacht niet met enige regelmaat goed geborsteld wordt, ontstaan er klitten waar de hond last van kan krijgen.


Close up van Cavalier King Charles Spaniël op grasveld
 

Wil je de opvoeding van je pup meteen goed aanpakken en zo probleemgedrag voorkomen?


Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

✅ Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

✅ Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

✅ Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

✅ Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

✅ Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

✅ En dat is nog niet alles. Klik hieronder op de grote knop en ontdek zelf alle voordelen op de productpagina.


Je krijgt nu ook nog tijdelijk 3 gratis bonussen erbij.


Wat zijn de gevolgen als je je pup op de verkeerde manier opvoedt?

❌ Dagelijkse ergernis en frustratie

❌ Probleemgedrag dat op volwassen leeftijd moeilijk af te leren is (kapotmaken van je meubels en spullen, om maar wat te noemen)

❌ Het zindelijk maken duurt veel te lang (veel schoonmaken dus!)

❌ Slechte socialisatie leidt tot angst en agressie

❌ Niet luisteren levert gevaar op tijdens het uitlaten, bijvoorbeeld als je hond ineens een drukke weg op schiet

❌ Een stoute pup zorgt ook voor spanningen binnen je gezin, wat jullie relatie kan schaden


En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik probeer te zeggen is, zorg dat je niet zomaar wat improviseert, maar zorg dat je goed voorbereid bent en dat je de opvoeding simpelweg goed aanpakt. 

3. Golden Retriever

De Golden Retriever is een waardeloze waakhond, want hij hecht zich aan iedereen en is buitengewoon vriendelijk en trouw.


Hij kan goed met kinderen, katten en andere huisdieren. Dat maakt hem dan ook de ideale gezinshond.


Omdat hij alles doet om zijn baas te bekoren, is hij heel goed te trainen en makkelijk op te voeden. Hij is gek op apporteren en maakt graag lange wandelingen.


Qua vachtverzorging volstaat het om enkele keren per week te borstelen.


Als je alles wil weten over de Golden Retriever, bekijk dan mijn review over het e-book "Golden Retriever Geheimen", of ontvang hem meteen hier.


Blije Golden Retriever loopt op een tuinpad met een hekje op de achtergrond
 

Je hond opvoeden met natuurlijke voeding en supplementen? Organimal helpt!

Organimal is gespecialiseerd in natuurlijke producten voor hond en kat. Hun missie is om natuurlijke en gezonde producten te maken voor onze huisdieren.


Dus als je geen fan bent van overbewerkt voedsel met allerlei geur-, kleur- en smaakstoffen, ook niet voor je hond, dan heeft Organimal de producten die je zoekt.


Back to nature met de producten van Organimal! 

4. Labrador Retriever

De Labrador is de populairste hond ter wereld omdat hij trouw is, vriendelijk, gehoorzaam en makkelijk op te voeden.


Het is een uitermate goede assistentiehond, maar ook een lieve en speelse gezinshond.


Hij heeft dagelijks een lange wandeling nodig en kan niet al te lang alleen zijn, want dan gaat hij streken uithalen. Hij is het liefst de hele dag bij zijn baas in de buurt.


De korte vacht van deze hond hoeft eigenlijk niet onderhouden te worden.


Wanneer hij in de rui is, is het wel aan te raden om goed en veel te kammen om te voorkomen dat je hele huis vol haren komt te liggen.


Net als de Golden Retriever is er voor de Labrador ook zo'n handig e-book waar ik een review over heb geschreven: "Het Complete Labrador Handboek". Of ontdek hem meteen hier.


Close up van labrador retriever die zit bij een raam met gordijn
 
 

5. Vlinderhondje

Het Vlinderhondje is een vrolijk, ondernemend hondje dat graag in het middelpunt staan. Hij zal wel blaffen als er iemand binnenkomt, maar hij blijft vriendelijk.


Het is geen typisch schoothondje, hij heeft wel echt een eigen plek nodig waar hij zich terug kan trekken.


Hij is zeer speels en energiek en heeft dan ook dagelijks een wandeling en een flinke speelsessie nodig. Het is een trouwe metgezel en hij leert graag.


De vrij lange vacht van deze hond moet wel regelmatig gekamd worden.


Wit met bruin bevlekt vlinderhondje staat trots op grasveld
 

6. Poedel

De Poedel is een zeer intelligente hond die snel leert en makkelijk op te voeden is. Hij moet wel constant uitgedaagd en getraind blijven worden.


Hij kan prima met kinderen, mits hij met respect behandeld wordt. Ook andere huisdieren en onbekende mensen vormen over het algemeen geen probleem.


Hij houdt van lange wandelingen waarin hij lekker op onderzoek uit kan.


De dode haren van een poedel vallen niet uit, dus je zult niet snel in huis overal haren vinden. Het is echter wel nodig om je hond dus regelmatig te kammen om zo de dode haren te verwijderen.


Poedel spettert vrolijk in een riviertje met waterval op achtergrond
 

Wil je je lieve hond verrassen met een surprisepakket?

Dit handige pakket zit vol met leuks en lekkers voor je hond. Er zitten verschillende speeltjes bij, meerdere snacks, en ook nog wat voor jou als eigenaar.


En weet je wat het mooie is? Elke maand verandert de inhoud van deze box. Je kan je hond dus elke maand opnieuw verrassen!


Twijfel dus niet langer en verwen dat lieve beest van je.
 

7. (Retro) Mopshond

De Mopshond is een grappig, speels en vriendelijk hondje dat het liefst lekker bij je op schoot ligt. Het is niet echt een actieve hond, dus lange wandelingen zijn niet aan hem besteed.


Hij is heel gezellig en aanhankelijk, niet bijster intelligent, maar zijn geweldige persoonlijkheid maakt dat weer helemaal goed.


De korte vacht van deze hond hoef je alleen maar af en toe te kammen om de losse, dode haren te verwijderen.


Let er bij de aankoop wel op dat de mopshond gefokt is volgens de nieuwe regels, dus met een langere snuit dan zijn voorganger.


Dit is erg belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van de pup, want de veel te korte snuit levert een hele hoop gezondheidsproblemen op. Dit is ook de reden dat het nu verboden is om de mopshond naar deze rasstandaard te fokken.


Op het plaatje hieronder zie je links de mopshond zoals we die kennen, en rechts zoals de mopshond er van oudsher uitzag, en waar we weer naar terug moeten.


Deze (oude) nieuwe variant wordt ook wel de retro mopshond genoemd.


mopshond met platte snuit vs retro mopshond met lange snuit

 

8. Shih Tzu

Dit hondje is zeer aanhankelijk, speels en levendig. Hij heeft echter niet veel beweging nodig en neemt genoegen met een blokje om.


Hij ligt graag op schoot of op een lekker zacht kussen. Wanneer het nodig is, komt hij heel goed voor zichzelf op.


Hij staat erom bekend dat hij wat lastiger zindelijk te krijgen is en dat hij traag leert, maar met wat geduld en beloningen is dit zeker mogelijk.


Hij houdt er niet van om lang alleen te zijn. Hij kan dan vernielzuchtig worden en zelfs verlatingsangst ontwikkelen. Het is een echt gezelschapshondje.


Shih Tzu's moeten regelmatig geborsteld worden en het kan ook zeker geen kwaad af en toe een bezoekje aan een hondentrimsalon te brengen.


Bruin-roodachtige Shih Tzu staat op houten vloer en kijkt ondeugend in de camera
 


9. Maltezer

De Maltezer is een gezelschapshond die ook het liefst de hele dag gezelschap heeft.


Het is een vrolijk, speels en snel lerend hondje dat het wel nodig heeft om vanaf jonge leeftijd getraind te worden af en toe alleen te zijn.


Dit om te voorkomen dat hij vernielzuchtig wordt of verlatingsangst ontwikkelt.


De Maltezer is een van de meest zachtaardige kleine hondenrassen. Hij is dik tevreden met een kleine wandeling en ligt daarna graag lekker op schoot.


Omdat de vacht wit is, kunnen er snel verkleuringen ontstaan door bijvoorbeeld tranende ogen. Dit kun je voorkomen door de plekken schoon te houden. De vacht kan behoorlijk lang worden wanneer deze niet af en toe getrimd wordt.


Kleine Maltezer puppy in blauw met zwart truitje zit op bankje
 

10. Boxer

De Boxer is een enthousiaste, speelse gezinshond die ook heel waakzaam en beschermend is naar zijn gezin toe.


Hij is makkelijk te trainen omdat hij graag wat wil doen voor zijn baas.


Hij houdt van aandacht en is niet graag alleen. Hij kan dit echter wel leren door training, maar daar moet dan al vroeg mee begonnen worden.


De korte vacht van de boxer heeft weinig verzorging nodig. Af en toe borstelen is voldoende.


Boxer staat op houten vlonder in een tuin met plantjes op de achtergrond
 

Verbaas al je vrienden en familie met deze te gekke hondentrucjes!


Wil je je hond te gekke trucjes leren en tegelijkertijd alle voordelen ontdekken die daarbij komen kijken? Dan is 40+ Honden Trucjes echt wat voor jou en je hond.


40+ Honden Trucjes is in e-book formaat. Dit is super handig, want je kan dus direct na het aanmelden al aan de slag, zonder dat je eerst een week moet wachten voordat het boek een keer binnen komt.


Het leren van trucjes is niet alleen maar leuk voor jou en je hond, en het is ook niet alleen maar bedoeld om indruk te maken op je buren, vrienden en familie (alhoewel dat een mooie bijkomstigheid is.)


Er zitten nog een hoop andere voordelen aan, namelijk:

√ Je versterkt de band met je hond √ Het is erg leuk, voor jou én je hond √ Je hond wordt kalmer √ Het kan zelfs gedragsproblemen voorkomen en verhelpen


"Nou vertel, wat zit er allemaal voor leuks in dat e-book?" hoor ik je denken. Dat zal ik je vertellen!


In 40+ Honden Trucjes leer je simpele trucjes, die elke hondeneigenaar wel kent en die waarschijnlijk de meeste hondeneigenaren al aan hun hond geleerd hebben. Maar, er zitten ook een hoop moeilijkere trucjes bij.


Zo leer je bijvoorbeeld:

√ Zit √ Af

√ Poot √ Pretty

√ Kiekeboe

√ Rebound

√ En meer!


Bij elk trucje wordt met een of meerdere sterren aangegeven hoe moeilijk het trucje is. Zijn jij en je hond net begonnen? Dan kies je voor de trucjes met 1 ster.


Ben je al wat verder? Dan ga je voor de trucjes met meer sterren.


Naast al deze trucjes krijg je ook nog bonussen, namelijk:

√ Levenslange updates

√ Checklist met benodigdheden

√ Honden trainingstips

√ Spelletjes voor mentale stimulatie van je hond

√ Handige lijst met wat je hond wel en niet mag eten


40+ Honden Trucjes is, zoals je ziet, meer dan alleen een e-book met wat simpele hondentrucjes. Er zit zoveel meer waarde in dan wat je er voor neerlegt. Wat mij betreft zeker een goeie deal!


Daarnaast zijn mijn honden en ikzelf ook helemaal fan!


"Maar wat betaal ik dan voor dit e-book?" hoor ik je denken. Nou dat valt dus reuze mee, als je het mij vraagt. Voor al 37 euro heb je levenslang toegang én updates.


Er worden dus regelmatig nieuwe trucjes toegevoegd, zonder dat je daar weer extra voor hoeft neer te tellen, hoe tof is dat!


En ben je binnen 30 dagen toch niet helemaal tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug, zonder dat daar moeilijk over gedaan wordt.


Ik zou zeggen, probeer het eens en ga lekker samen met je hond aan de slag!
 

11. Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog is een zeer aanhankelijke, trouwe hond die graag bij je in de buurt is en ook prima met kinderen overweg kan.


Hij blaft wel graag en veel, dus het is niet onverstandig hem op jonge leeftijd te leren dat dat niet de bedoeling is.


Deze hond is erg slim en wordt graag mentaal uitgedaagd. Hij is behoorlijk actief, maar heeft voldoende aan een stevige wandeling per dag.


Apporteren is een favoriet spel en hij is dan ook bijna onuitputtelijk.


De lange, dikke vacht van deze hond moet toch zeker wel om de dag even goed geborsteld worden. Ze kunnen ook behoorlijk verharen.


Shetland Sheepdog ligt rustig op de grond in een woonkamer
 

12. Kooikerhondje

Het Kooikerhondje is heel aanhankelijk en vriendelijk. Hij kan prima met kinderen, maar wil niet graag als speelgoed behandeld worden.


Hij is intelligent, leert snel en vindt het fijn om mentaal uitgedaagd te worden. Hij houdt van lange wandelingen en is uitermate geschikt als jog-maatje.


Hij kan echter wel afgeleid worden tijdens een wandeling en wil dan wat moeilijker bij je terugkomen.


Af en toe goed borstelen en een enkele trimbeurt zorgen ervoor dat de vacht mooi en gezond blijft.


Kooikerhondje staat op stenen muurtje
 
Boek over jongen die opgroeide als hond

13. Chihuahua

Ondanks zijn kleine formaat heeft de Chihuahua een grote persoonlijkheid.


Hij vindt het fijn om geknuffeld en rondgedragen te worden en kan over het algemeen prima met kinderen overweg. Het is een zeer vriendelijk en liefdevol hondje dat zich vaak sterk hecht aan één persoon.


Wanneer hij opgewonden of angstig is, gaat hij trillen. Maar ook wanneer hij het koud heeft. In de winter is een jasje zeker geen overbodige luxe.


De Chihuahua heeft maar weinig beweging nodig. Een kleine wandeling is vaak al voldoende en soms volstaat een rondje door de tuin zelfs al.


Chihuahua's komen voor met zowel korte als lange vacht.


Ontvang hier "Het Complete Handboek Voor De Chihuahua" of lees eerst mijn review als je meer wil weten over dit leuke ras.


Zwart met grijs-witte Chihuahua staat trots in een bos
 

14. Labradoodle

De Labradoodle is nog geen officieel erkend ras. Het is eigenlijk een kruising tussen een Poedel en een Labrador Retriever en hij staat erom bekend erg vriendelijk en zachtaardig te zijn.


Hij heeft veel energie en is makkelijk op te voeden en te trainen. Hij heeft zowel fysieke als mentale uitdaging nodig en neemt geen genoegen met een blokje om.


De Labradoodle is erg geschikt als therapiehond voor zowel volwassenen als kinderen en is gek op zwemmen.


De dode haren van een Labradoodle blijven in de vacht handen. Je zult de vacht dus een keer per week goed moeten borstelen om deze dode haren te verwijderen.


Bruin-rode Labradoodle staat vrolijk in een tuin met kwispelende staart
 

Aanbevolen voor jou: Labradoodle Geheimen!

 

15. Welsh Corgi Cardigan

Dit ras is een perfecte gezinshond met zijn lieve, aanhankelijke karakter. Deze trouwe, toegewijde hond mag dan klein zijn, toch heeft hij veel beweging nodig.


Hij is gek op eindeloos rennen, spelen en lange wandelingen. Ook mentaal wordt hij graag uitgedaagd. Hij leert snel en is behoorlijk gehoorzaam.


Ondanks de korte vacht kan de Welsh Corgi enorm uitharen. Een dagelijkse kambeurt is handig om te voorkomen dat je huis vol haren komt te liggen.


Blije Welsh Corgi Cardigan rent over stenen muurtje langs het water
 

16. Bichon Frisé

Dit hondje is uitermate goed geschikt als gezinshond. Het is een lief, vrolijk en speels hondje dat met iedereen goed overweg kan.


Hij kan uitstekend horen en wil dan ook wel graag overal op reageren door te blaffen. De Bichon Frisé is makkelijk te trainen en wil ook graag wat voor je doen.


Hij houdt er absoluut niet van om alleen te zijn, dus beperk dit tot het minimale. Wel vindt hij het heerlijk om lekker te wandelen en te knuffelen.


De vacht wordt beschouwd als hypoallergeen, doordat deze niet zomaar uitvalt. Daardoor is het echter wel wenselijk dat de vacht goed gekamd wordt om losse haren te verwijderen.


Witte Bichon Frisé ligt lekker rustig op een kleed op de vloer
 

17. Engelse Cocker Spaniël

Dit is echt een allemansvriend en zal dus geen dienst kunnen doen als waakhond. Hij is enorm lief, knuffelig en is graag in de buurt van mensen.


Lange wandelingen vindt hij heerlijk, het is namelijk een behoorlijk energieke hond.


De Engelse Cocker Spaniël is makkelijk te trainen en heeft veel over voor zijn baas. Combinaties met andere honden en huisdieren gaan over het algemeen ook uitstekend.


Af en toe kammen voldoet prima, echter verdienen de oren daarbij wat speciale aandacht, omdat deze zo lang zijn en in de voerbak kunnen hangen of bij het speuren vol met viezigheid en takjes kunnen komen te zitten.


Engelse Cocker Spaniël staat hijgend op een grasveld

Foto door Gergely Vass

 

18. Beagle

De Beagle is een rustige gezinshond die zijn gezin ten alle tijde zal beschermen. Ze kunnen ook prima samen met kinderen.


Het is een roedeldier, dus een soortgenoot of constante aanwezigheid van iemand is wel gewenst.


Hij houdt van lange wandelingen en speuren.


De Beagle heeft een enorm goede neus die hem tijdens een wandeling wel eens flink kan afleiden, waardoor luisteren wat moeilijker wordt. Laat een Beagle dus liefst aangelijnd uit.


Zijn korte vacht vereist geen bijzondere verzorging.


Beagle staat op grasveld met tennisbal op de grond naast hem
 
 

19. Duitse Dog

De grote vriendelijke reus is een ideale gezinshond. Hij houdt enorm van knuffelen en wil, ondanks zijn formaat, het liefst op schoot liggen.


Hij kan prima overweg met kinderen en zijn zachtaardige karakter maakt dat het een heerlijke hond is om in huis te hebben.


Hij heeft relatief weinig beweging nodig. Door zijn trage stofwisseling heeft hij een lager energielevel. Hij is makkelijk op te voeden en te trainen.


De Duitse dog, of Deense dog zoals hij ook soms wordt genoemd, heeft een korte vacht en af en toe kammen is voldoende.


Duitse Dog ligt op grasveld met tassen en spullen achter hem
 

20. Flatcoated Retriever

Deze gezinshond vindt het heerlijk om bij mensen in de buurt te zijn en laat dat maar al te graag zien door constant te kwispelen. Ook met kinderen kan hij goed samen en samen spelen vindt hij geweldig.


Hij is energiek en zwemt graag wanneer hij daar de kans toe krijgt. Voldoende beweging is wel noodzakelijk om hem tevreden te houden.


De vacht moet een aantal keren per week goed gekamd worden om de losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden.


Flatcoated Retriever ligt in het bos met een tak in zijn bek
 

21. Bearded Collie

Dit ras is een echte gezelschapshond, hij houdt ervan om bij mensen in de buurt te zijn en is zeer levendig en energiek. Hij heeft dus wel dagelijks een flinke wandeling nodig om hem tevreden te houden.


De Bearded Collie houdt ervan om samen te werken met zijn baas, meedoen aan competities kan dus erg goed met dit ras.


De vacht vergt wel behoorlijk wat onderhoud. Om te voorkomen dat deze gaat klitten moet hij dagelijks geborsteld worden, of de vacht moet kort gehouden worden.


Bearded Collie rent op paadje tussen hoog gras naar de camera toe
 

22. Engelse Setter

Een vrolijke, energieke hond die bij de juiste basistraining een vriend voor het leven is.


Hij houdt van lange wandelingen en heeft deze ook echt nodig om zijn energie lekker kwijt te kunnen. Het is een heel sociale hond die hunkert naar aandacht en niet graag alleen is.


Een paar keer per week goed borstelen voldoet prima om de vacht mooi te houden.


Engelse setter wordt aangelijnd door baasje op een pad tussen bomen
 

23. Yorkshire Terriër

Dit kleine hondje is niet het typische schoothondje wat je zou verwachten. Ze hebben een uitgesproken persoonlijkheid en zijn erg lief en sociaal.


Ze hebben wel de neiging om veel te blaffen, maar met een goede training is dit prima in de hand te houden. Korte wandelingen en lekker spelen in huis houdt ze tevreden.


Ze verharen wel, maar niet zoveel als andere honden. Wanneer je de vacht langer wilt houden is het van belang deze dagelijks te kammen.


Twee Yorkshire Terriërs staan op een rots met lage zon op de achtergrond
 

24. West Highland White Terriër

Een kleine hond met een relatief hoog energielevel. Een heerlijk speelmaatje voor de kinderen of om lekker lange wandelingen mee te maken.


Het is een sociaal, lief hondje dat graag aandacht krijgt en wel de nodige basistraining nodig heeft om te voorkomen dat hij denkt dat hij de baas is in huis.


De vacht moet enkele keren per week gekamd worden en eens in de zoveel tijd geplukt of getrimd.


Blije West Highland White Terriër zit op grasveld
 

25. Sint Bernard

Deze hond is enorm toegewijd aan zijn gezin en lijkt te begrijpen hoe hij met kinderen om moet gaan. Hij is heel rustig als volwassen hond, soms zelfs lui.


Hij heeft zijn dagelijkse wandeling voornamelijk nodig om hem mentaal uit te dagen.


Het is wel belangrijk dat de Sint Bernard assertief getraind wordt en dit ook van jongs af aan consequent te doen. Ze kunnen namelijk heel koppig zijn.


De vacht moet een aantal keren per week goed gekamd worden en in de zomer is een koele slaapplek belangrijk omdat hij door zijn dikke vacht snel oververhit kan raken.


Sint Bernard hond loopt rustig over het strand
 

Een hond is een positieve toevoeging aan je leven!

Wanneer je weet wat je mogelijkheden en beperkingen zijn wat betreft het aanschaffen en verzorgen van een hond kun je je keuze voor een ras daarop baseren.


Kies een hond die bij je past en die jij kunt geven wat hij nodig heeft en verdient, dan heb je zeker weten een maatje voor het leven.


Zorg wel altijd dat je een betrouwbare fokker zoekt. Deze kun je ook altijd om meer informatie en tips vragen.


Veel plezier met je nieuwe maatje!Dit zijn mijn favoriete webwinkels voor al mijn hondenspullen!

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je hond. Daarom koop je hoogstwaarschijnlijk regelmatig nieuwe spullen voor je hond.


Nieuwe speeltjes, nieuwe snacks, een nieuwe bench. Voor mij is het precies hetzelfde.


Mijn grootste favoriet voor het kopen van nieuwe hondenspullen is toch wel bol.com. Ze hebben een enorm aanbod en meestal heb je het de volgende dag al in huis!


Voor het beste natuurlijke hondenvoer en de beste hondensnacks gaat mijn voorkeur uit naar Organimal. Hier is alles 100% natuurlijk, dus zonder gekke kleur-, geur- en smaakstoffen.


Voor eventuele overige spullen is mijn eerstvolgende keus vaak Medpets.nl of Brekz.nl. Ook deze webshops hebben een geweldig aanbod, een goede reputatie en snelle levering.


Doe je volgende boodschap dus bij een van deze webshops en voorkom onaangename verrassingen!


Meer artikelen

留言


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page