top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Butternut Box Review: vers hondenvoer aan huis! ⭐⭐⭐⭐⭐


vers gemaakt hondenvoer aan huis van Butternut Box

Heb jij al gehoord van Butternut Box? Butternut Box is hondenvoer op maat in een Hello-Fresh model. En niet zomaar hondenvoer, maar écht vers hondenvoer. Hoe mooi is dat?


Ik heb het hondenvoer van Butternut Box een tijdje uit mogen proberen en in deze review deel ik mijn ervaring met je en geef ik je meer informatie over Butternut Box, zodat je hopelijk beter kunt beslissen of het voor jouw hond(en) ook wat is en of je het wil uitproberen.


Benieuwd? Lees snel verder!


Onderwerpen


Wat is Butternut Box?

Wat is Butternut Box precies en waarom zou je voor hen kiezen in plaats van hondenvoer van een ander merk?


Het voer van Butternut Box is een "nieuw" soort hondenvoer. Het is geen natvoer, het zijn geen brokken; nee, het is daadwerkelijk vers gemaakt hondenvoer!


Dat wil zeggen, verse groente, vers vlees, allemaal rustig bereidt op een lage temperatuur, zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. Is het gerecht klaar? Dan wordt het meteen ingevroren en is het klaar om jouw kant op te komen.


En dit allemaal in een flexibel abonnementsvorm, dus: regelmatig (elke 2, 3, 4 of 8 weken, wat jij wil!) automatisch een nieuwe Butternut Box op de stoep, maar - indien gewenst - ook in een paar klikken gepauzeerd, gewijzigd, of stopgezet, zonder gedoe.


* Op je eerste 2 bestellingen


Hoe werkt het bestelproces?

Om het voer zo goed mogelijk op jouw hond af te stemmen, willen ze eerst een paar dingen weten over je hond. Allereerst moet je dus een kleine vragenlijst invullen waarin ze vragen naar een aantal dingen, zoals:

 • De naam van je hond

 • Het geslacht

 • De bouw en het gewicht

 • De mate van activiteit

 • Allergieën/eetvoorkeuren

 • Enzovoorts enzovoorts

Al met al ben je hier misschien 5 á 10 minuten aan kwijt. Dat valt reuze mee dus.


Als je dit allemaal gedaan hebt, dan kan je binnen een aantal dagen je hondenvoer op maat verwachten!


Mijn eerste indruk van de Butternut Box

Yes, daar is 'ie dan, mijn persoonlijke Butternut Box!Zoals je ziet heeft de doos op de zijkanten een leuke en/of grappige opdruk. Dit is wel een stuk leuker dan de standaard onbedrukte doos die je bij je meeste andere bestellingen krijgt.


De doos is gevuld met uiteraard het bevroren voedsel, maar ook met goed isolatiemateriaal en bevroren waterblokken om de inhoud van de doos goed koel te houden. Dat is ook wel nodig, want je wilt natuurlijk niet dat al je hondenvoer ontdooid op de stoep staat.Wat zit er allemaal bij?

Wat is er allemaal te vinden in je eerste Butternut Box? Dat zal ik je vertellen!


Zoals ik net al zei zaten er zakjes met het vers ingevroren hondenvoer in de doos, stevig verpakt in isolerend materiaal en de ijsblokken.


Verder zaten er nog wat foldertjes bij waarin je meer te weten komt over Butternut Box, zoals hoe de oprichters op het idee van Butternut Box zijn gekomen en wat hun missie is.


En er zat ook een leuke Butternut Box bandana bij!


Nou, Kai is blij met z'n nieuwe bandana!


Voordelen van Butternut Box

Nu je een beetje een idee hebt gekregen wat het hele concept van Butternut Box inhoudt en waar ze voor staan, ben je hoogstwaarschijnlijk ook wel benieuwd wat nou alle voordelen zijn van Butternut Box.


Dat is nogal een lijst, namelijk:

 • Voedsel op maat: Aan de hand van een aantal vragen worden de beste recepten voor je hond gekozen en wordt de hoeveelheid afgestemd op jouw hond.

 • Elk moment abonnement stopzetten: Je zit niet vast aan een abonnement waar je maar moeilijk vanaf komt. Integendeel zelfs, je kan gewoon elk moment wanneer je dat wenst je abonnement stopzetten.

 • Makkelijk bestelling uitstellen, eerder laten komen, pauzeren of stopzetten: Je kunt je bestelling op elk moment uitstellen, eerder laten komen, pauzeren of stopzetten. Zo houd jij volledig de controle over je abonnement.

 • Elk moment hondenvoer aanpassen: Is je hond wat zwaarder geworden of heeft hij een nieuwe allergie ontwikkeld? Dan pas je dit gemakkelijk aan voor de volgende levering.

 • Je hoeft niet meer na te denken over het kopen van voedsel: Elke maand (of wanneer het jou uitkomt) automatisch precies de juiste hoeveelheid hondenvoer op de stoep. Dat is lekker makkelijk.

 • Op elke verpakking staan de ingrediënten: Jouw op maat gemaakte hondenvoer is dus erg transparant, waardoor je zeker weet dat het voedsel voldoet aan de eisen van je hond.

 • De oprichters van Butternut Box proeven het eten zelf: Het voedsel van Butternut Box is ook prima geschikt voor menselijke consumptie en de oprichters proeven dan ook zelf of de recepten goed zijn.

 • Goede klantenservice: Als je een probleem hebt met het voer of een levering of iets dergelijks, dan schiet de klantenservice van Butternut Box je graag te hulp en proberen ze het zo snel mogelijk op te lossen.


Hier is Kai trouwens die z'n eerste Butternut Box maaltijd naar binnen werkt. Dat gaat er makkelijk in, zoals je ziet!


Eventuele nadelen?

Zijn er dan ook nadelen aan Butternut Box of hun hondenvoer?


Of je het echt een nadeel kan noemen weet ik niet, maar het is goed om je hier bewust van te zijn; bij Butternut Box wordt het voer niet 100% op maat gemaakt voor je hond. De hoeveelheid voer wordt wel netjes afgemeten voor jouw hond(en), maar de ingrediënten worden niet aangepast op individuele basis.


Ze hebben namelijk op het moment van schrijven 12 vaste recepten. Aan de hand van de vragenlijst die je invult wordt uit deze recepten een selectie gemaakt die geschikt is voor jouw hond.


Mocht je nou een hele lastige hond hebben die écht niet veel kan hebben, dan kan je bij Butternut Box misschien niet terecht. Ik moet hier echter wel bij vermelden dat mijn hond Kai ook een "mooi" rijtje allergieën en gevoeligheden heeft, maar er waren alsnog 3 recepten die prima geschikt zijn voor hem.


Voor de meeste honden kom je dus niet zo snel in de problemen, maar het leek me belangrijk genoeg om toch even te vermelden :)


Verder nog andere nadelen?


Zelf had ik mijn box netjes binnen een aantal dagen binnen, maar als ik op Trustpilot kijk gebeurt het wel eens dat leveringen niet of laat aankomen, waardoor mensen zonder voer zitten of dat ze hun box bij een pakketpunt op moeten halen waar het voer een weekend heeft liggen ontdooien.


Dit probleem ligt denk ik voornamelijk bij PostNL, maar het blijft uiteraard niet wenselijk. Wat ik wel zie is dat de klantenservice van Butternut Box altijd netjes reageert en hun best doet om het op te lossen.


En ja, verder zijn er helaas ook een aantal honden die niet goed reageren op het voer van Butternut Box, maar dit kan helaas altijd gebeuren.


Al met al zijn deze negatieve gevallen maar een handjevol (minder dan 3%) uit de inmiddels bijna 23.000 reviews(!). Butternut Box haalt nog steeds met gemak een 4,8 van de 5 sterren uit de overige 97% van de stemmen.


Zoals je ziet is een duidelijke meerderheid extreem positief over Butternut Box. Dus, ik zou zeggen, probeer het eerst zelf voordat je te veel waarde gaat hechten aan het kleine groepje negatieve reviews.


Wat kost het hondenvoer van Butternut Box?

Een belangrijke factor die meespeelt in het bepalen of bepaald hondenvoer geschikt is voor jou en je hond is natuurlijk de prijs.


Ik denk dat je gemiddeld op zo'n €1,50 per dag zit als je volledig op het hondenvoer van Butternut Box overgaat. Gemiddeld fluctueert de prijs van €1,00 tot €2,50 per dag.


Wanneer je hier klikt en op de website van Butternut Box terecht komt, dan kan je een stukje naar beneden scrollen. Daar vind je dan een calculator waarmee je een indicatie krijgt van wat je ongeveer kwijt gaat zijn.


Na het invullen van de vragenlijst krijg je echter een accuratere prijs, hier worden namelijk ook zaken in meegenomen als de mate van activiteit van je hond etc.


Wil je de kosten drukken? Dan kan je er ook voor kiezen om deels over te gaan op Butternut Box. Maak voor jezelf de afweging of je het het waard vindt en hoeveel je uit wil geven.


Natuurlijk wil je het beste voor je hond, maar het is ook prettig als je nog wat geld overhoudt aan het eind van de maand, in plaats van dat je maand overhoudt aan het einde van je geld.


Ervaringen van andere mensen

Nou, het handjevol negatieve ervaringen had ik eerder al genoemd.


En zoals ik al zei is ruim 97% van de beoordelingen op Trustpilot erg positief en is namelijk goed voor een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren. Daar kunnen een aantal "Premium" hondenvoermerken nog wat van leren, denk ik zo!


Ik zal hieronder een aantal positieve reviews kopiëren en plakken die ik tegenkwam op Trustpilot:


"Mijn boxer was altijd heel erg kieskeurig met eten, ik had van alles geprobeerd maar na een week at hij weer met tegenzin en hij spuugde minimaal 2/3 keer per week. Sinds ik Butternut Box geef eet hij alles op tot de laatste kruimel, hij heeft sinds dien niet meer gespuugd, zijn vacht glimt weer en zijn energielevel is een stuk beter. Het eten wordt goed bevroren bezorgd en blijft nog 2 dagen bevroren in de doos zelf. Ik ben heel erg enthousiast en ik raad het iedereen aan!"


"Zeer goede service, eten komt steeds goed bevroren binnen, goed verpakt. Lekker vers vlees met allerlei groenten, lekker gezond. Mijn honden willen niets anders meer. Zeer zeker aan te raden."


En tot slot:


"Mijn Stafford kan nogal kieskeurig zijn, maar hier is ze zo blij mee! Elke keer een feest als er weer een doos binnekomt. Ze had schilfers en wat kale plekken op der huid, die zijn weg na een tijd butternut te geven! Ook is het erg makkelijk om je bestelling te verplaatsen na een datum wat beter uitkomt. Dus zeer tevreden!"


Zoals je ziet zijn de mensen heel erg tevreden met het voer van Butternut Box. Maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar wat ik er zelf van vind. Nou, dat zal ik je vertellen!


Mijn eigen ervaring en eindoordeel: ⭐⭐⭐⭐⭐

Tot nu toe ben ik zeker erg tevreden over Butternut Box!


Onze hond Kai vind het eten erg lekker en hij doet het er goed op. Hij heeft verder geen gekke dingen gehad zoals overgeven of diarree, dus daar ben ik erg blij mee.


Verder ziet z'n vacht er goed uit, heeft hij genoeg energie en is hij gezond. Nou was dat allemaal al, maar het is fijn om te zien dat dat zo is gebleven met het voer van Butternut Box.


Ik ben erg tevreden over Butternut Box, en dus krijgen ze van mij een

mooie 5 sterren! ⭐⭐⭐⭐⭐


Butternut Box review

Conclusie

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het hondenvoer op maat van Butternut Box zelf uitproberen, of ben je al overtuigd om volledig over te gaan op dit voer?


Klik dan op de knop hieronder en ontvang nu 50% korting op je eerste 2 bestellingen! Daar zou ik gretig gebruik van maken als ik jou was!Meer artikelen

Comentarios


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page