top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

8 leuke activiteiten en speeltjes voor je hond!


Een paar keer per dag een wandelingetje maken met je hond is goed voor jou, je hond en jullie band met elkaar, maar soms is het ook leuk om met elkaar te spelen.


Er zijn genoeg activiteiten die je met je hond kunt doen. Er zijn meer dingen die je kunt doen dan alleen een balletje gooien bijvoorbeeld. In dit artikel vind je 8 leuke activiteiten die je samen met je hond kunt doen en wat denkspeeltjes waar hij in z'n eentje mee aan de slag kan.


Onderwerpen


1. Balletje gooien

Ik zei het net al, er zijn meer activiteiten met je hond te doen dan een balletje gooien, maar toch blijft dit altijd leuk om te doen. Je hond kan lekker rennen en raakt lekker veel energie kwijt.


Zeker als je een groot grasveld in de buurt heb, is dit ideaal. Dan kan je de bal lekker ver weg gooien.


Wat ik zelf hele fijne ballen vind zijn deze van ChuckIt. Ze zijn gemaakt van stevig rubber. Onze hond houdt namelijk nogal van kauwen en deze ballen houden het nog steeds vol, een stuk langer dan bijvoorbeeld tennisballen die we eerder hebben gehad.


Je kan deze bal ook gebruiken met de ChuckIt Launcher. Dan hoef je niet steeds te bukken om het balletje op te rapen en zitten ook je handen niet steeds onder met je hond z'n kwijl.


2. Trixie Turn Around

Deze is voor sommige honden wat uitdagender. Op deze Trixie Turn Around zitten 3 buisjes waar je snoepjes of iets dergelijks in kan doen. Je hond moet dan proberen om de snoepjes eruit te krijgen.


Voor de meeste honden is dit mentaal een wat uitdagender spelletje. Ze moeten namelijk wat meer nadenken om te ontdekken hoe ze de snoepjes eruit krijgen. Daar is hij wel even zoet mee.


3. Mooffz Jump & Fun set

Dit is een hele leuke als je je hond wat meer behendigheidsoefeningen aan wil leren. In deze set zit een aantal pionnen en stokken. In deze pionnen zitten meerdere gaten, zodat je de stokken op verschillende hoogtes in kunt stellen, waar je hond dan overheen moet springen.


De set is lekker licht en zit verpakt in een handige opbergtas. Ook zit er een lesplan bij met meerdere oefeningen die je met de set kan doen.


4. Agility Ring

De Agility Ring is een grote hoepel die je neer kan zetten waar je hond doorheen kan springen. Hij is lekker licht en komt en een handige tas.


Deze Agility Ring is goed te combineren met de Mooffz Jump & Fun set, zodat je een heel behendigheidsparkour op kan zetten. Leuk voor je hond en je bent zelf ook nog sportief bezig!


5. Hondentunnel

Ook deze hondentunnel is een leuke toevoeging om je behendigheidsparkour mee uit te breiden. Je kan deze op verschillende manieren neerleggen; gewoon recht, met een bocht of in een slinger. Wees creatief! Daarna kan je hem vastzetten met de meegeleverde haringen.


De tunnel is vijf meter lang waar je hond doorheen kan rennen. Gegarandeerd plezier!


6. Beeztees WiggleX

De Beeztees WiggleX is een leuk speeltje waar je hond zich in zijn eentje mee kan vermaken, maar waar jullie ook samen mee kunnen spelen.


In dit speeltje kan je wat snoepjes doen en je hond moet ze dan proberen eruit te halen. Doordat de gaten in de bovenkant zitten is dit nog best uitdagend voor je hond. Door de rond onderkant wiebelt deze ook, wat het nog een stuk interessanter maakt. Hier kan hij zich dus prima in z'n eentje mee vermaken.


Ook kan je de WiggleX als een trekspeeltje gebruiken. Door de grote bolling heb je genoeg grip om het speeltje vast te houden, en het handvat aan de andere kant is genoeg voor je hond om z'n tanden in te zetten.


Het is gemaakt van rubber, dus is stevig genoeg en kan wel wat gebijt hebben.


Je kan de WiggleX ook nog weggooien zodat je hond hem kan terughalen. 3-in-1 dus, dit speeltje!


7. Trixie Dogtoy

De Trixie Dogtoy is een toren met verschillende verdiepingen waar je snoepjes in kunt doen. Je hond moet dan de verdiepingen wegtrekken zodat de snoepjes naar beneden vallen.


Onder de 3 kegels kan je ook nog wat snoepjes verstoppen, al zijn deze wel wat makkelijk om te duwen voor je hond, maar dat vind hij vast niet erg!


8. Kerbl Denkspel Paw

Dit speeltje is volledig gemaakt van hout in de vorm van een hondenpoot. Het is een spelletje met kegeltjes en met schuifjes waar je snoepjes onder kan verstoppen. Erg leuk om je hond even mee bezig te houden!


Conclusie

Ik hoop dat je hier wat leuke ideeën hebt opgedaan om je hond bezig te houden. Zeker in deze tijden van Corona-quarantaine is het belangrijk om jezelf en je hond bezig te houden, zodat je niet omkomt van verveling. Met deze spelletjes en activiteiten zal dat wel lukken, hoop ik!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page