top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Top 10 speelgoed voor je slopende hond!Je kent het wel: je koopt een leuk speeltje voor je hond, denkend dat 'ie er maanden plezier van gaat hebben, maar binnen 5 minuten ligt het speeltje in 20 stukken verspreid door je woonkamer.


"Nou, daar gaat weer 10 euro de prullenbak in."


Omdat dit té herkenbaar voor ons is, hebben we wat onderzoek gedaan naar extra sterk speelgoed voor een slopende hond.


Hier zijn uiteindelijk onderstaande 10 leuke en onverwoestbare hondenspeeltjes voor slopers uitgekomen. Plus nog een bonus traktatie waar ze lekker lang mee kunnen doen!


1. De Kong Wobbler

De Kong Wobbler is een vrolijke rode bol die je kunt vullen met lekkers of gewoon met wat voer voor de hond. Wanneer de hond er tegenaan duwt, wipt de kegelachtige Kong Wobbler vanzelf weer overeind.


Heeft je hond de slag te pakken, dan kan hij er zijn beloning, wat lekker eten, uit tevoorschijn toveren.


Uitdagend vermaak voor elke hond en handig voor honden die geneigd zijn hun voer te snel naar binnen te schrokken.


De Kong Wobbler is van FDA goedgekeurde kunststof en geschikt voor in de vaatwasser.


Als nadelen worden genoemd dat hij niet geschikt is voor alle voer. Vettig voer kan vastplakken en te grote brokken passen niet door de opening. Kies dus de juiste vulling voor de Wobbler: droge, kleine brokjes of snoepjes.
2. Stevig trektouw

Een trektouw is de must voor iedere hond en al helemaal voor huishoudens met meer dan één wildebras. Honden vinden het heerlijk om een spelletje touwtrek te spelen.


Bij gebrek aan beter kunnen ze daar ook je kussens of donzen dekbed voor gebruiken. Des te handiger om een speciaal, onverwoestbaar trektouw in de plaats te geven.


Dit veilige, stevige touw overleeft niet alleen de wilde spelletjes van je hond maar zorgt ook nog eens dat hij zijn tanden sterker maakt en dat tandplak wordt weggeveegd.


Een ideale uitlaatklep dus, ook voor de hond die door omstandigheden minder vaak of lang kan worden uitgelaten.
3. De Zogoflex Hurly

De Zogoflex Hurly is het milieuvriendelijk geproduceerde, hygiënische alternatief voor een kauwbot- of stok.


Hij splintert niet en het materiaal absorbeert geen vloeistoffen en speeksel. Als extra hygiënebonus mag hij ook nog in de afwasmachine.


De Zogoflex Hurly is verkrijgbaar in meerdere maten en vormen en in de varianten "chew" (kauwen) en "play"(alleen apporteren).


Voor rond de 22,50 euro heb je écht kwaliteit: dit kauwbot is een heel stuk onverwoestbaarder dan het gemiddelde kauwspeelgoed.
4. Beeztees Sumo Team en FitStick


Sumo Team

De Sumo Team is net als het trektouw leuk speelgoed voor een trekspelletje, maar dan nog iets meer toegespitst op het trekspel tussen hond en mens in plaats van tussen hond en hond.


Door de grote ringen heb je als handenbezitter namelijk optimaal grip op het speeltje. De hond heeft de andere ring in zijn bek, waardoor jouw kant van het speeltje vrij van kwijl blijft.


Met het trekspel help je de hond zijn energie ontladen, terwijl je tegelijkertijd de onderlinge band versterkt.
De FitStick

De FitStick is een schoon en veilig alternatief voor de apporteerstok, dus geen last van scherpe punten, viezige rottende plekken of gevaarlijke splinters. De Fitstick is gemaakt van flexibel en stevig natuurrubber.


Als enige nadeel wordt genoemd dat hij niet blijft drijven op water: tijdens het zwemmen is een ander apporteerspeeltje waarschijnlijk geschikter.
Garantie

Alle hondenspeeltjes die genoemd worden in dit artikel zijn gemaakt van duurzaam en zo onverwoestbaar mogelijk materiaal.


Een enkele keer kan het helaas gebeuren dat je een minder stevig exemplaar treft, zodat je hond het makkelijk kapot bijt.


Maar met de Sumo Team en FitStick speel je op safe: Beezteez heeft zoveel vertrouwen in de onverwoestbaarheid van deze producten dat ze er maar liefst twee jaar gratis garantie op geven.


Beide producten zijn in de kleuren groen en oranje verkrijgbaar.


5. Adori Latex Toy Varken

Niet alleen leuk voor de hond, maar ook voor de baas is dit vrolijk gekleurde Adori Latex Toy Varken. Hij knort gezellig laag, dus geen vervelend hoog piepje.


Afgezien van het geluidje is dit varken onverwoestbaar. Handig voor honden die gewone knuffels aan stukken scheuren.


Overleeft de knorfunctie je hond niet, dan bestel je desgewenst gewoon weer een nieuwe (of juist niet, lekker rustig 😉).


Het speelgoedvarken is immers vriendelijk geprijsd en hij wordt assorti geleverd. Het is dus een leuke verrassing welke kleur en welk patroon je nu weer treft.
6. Beeztees Snackbal

De Beeztees Snackbal werkt vergelijkbaar als de eerdergenoemde Kong Wobbler: je vult hem met brokjes voer of hondensnacks en er zit een klein gat in, waar de brokjes weer uit kunnen komen. Mits de hond het slim speelt.


Alleen betreft het hier echt een bal en geen kegelvorm, en is het materiaal zachter. Hij is leuk gedecoreerd met hondenpootjes en is veilig en stevig.


De hond krijgt het voer er niet al te makkelijk uit. Voor sommige honden is dat een welkome uitdaging.


Voor andere is hij misschien net iets té moeilijk. Vullen met een andere brok (kleiner, minder kleverig) kan dan helpen.
7. Nylabone kauwbot kipsmaak

Wil je helemaal zeker weten dat je viervoeter liever op zijn speelgoed kauwt dan op je deurpost, probeer dan eens de Nylabone kauwbot met kipsmaak.


Kip is de favoriete lekkernij van de gemiddelde hond. Geen viezigheid of riskante splinters met dit Nylabone kauwbot. Je kunt hem zelf probleemloos steriliseren door hem eenvoudig in kokend water te leggen.


Dit bot is gemaakt van hoogwaardig nylon, stevig en veilig en aanbevolen door dierenartsen over de hele wereld.


Er zijn vergelijkbare botten van Nylabone verkrijgbaar voor puppy's, kleinere honden, extra harde bijters... Voor elke hond zit er wel iets tussen.
8. Chuckit! Ultra Ball

Er bestaat bijna geen speeltje dat simpeler en toch aantrekkelijker is voor een hond, dan een doodgewone tennisbal.


Of toch wel: de rubberen Chuckit! Ultra Ball is een tennisbal, maar dan speciaal voor de hond. Hij heeft een glad oppervlak waardoor de hond geen spoortjes van textielvezel opsabbelt. Ook absorbeert hij geen vuil en vocht en is hij gemakkelijk af te spoelen.


Wel is hij natuurlijk niet zo lekker goedkoop als een bodemprijs tennisbal, maar omdat hij van flexibel materiaal gemaakt is, bijt je hond hem niet zomaar kapot en gaat hij dus langer mee.


Met zijn opvallende kleur is hij gemakkelijk terug te vinden in het gras of de struiken.


Hondenbezitters zijn unaniem enthousiast over de Ultra Ball.
9. Westpaw Qwizl

De Westpaw Qwizl is interactief en multi-functioneel hondenspeelgoed. Je kunt hem insmeren met lekkers of er brokjes in doen. Je hond kan erop knauwen, hem zoeken als hij verstopt is of hem apporteren.


Het is van stevig materiaal gemaakt, splintert niet, mag in de vaatwasser en gaat eindeloos lang mee.


Een goede afleiding voor een verveelde hond en een uitdaging voor een slimme. Het is misschien niet het goedkoopste hondenspeelgoed, maar omdat hij lang mee gaat en je hond er zoveel mee kan, is hij zijn prijs waard.


Net als de Hurly is de Westpaw Qwizl gemaakt van het minder milieu belastende Zogoflex.


Zogoflex wordt met 20% gerecycled plastic gemaakt en bij de productie komen geen restproducten vrij.
10. Happy Pet Grubber Voetbal

Laat je de hond op een voetbal los, dan blijft er vaak niet veel van over. Maar deze Happy Pet Grubber Voetbal is aangepast op de kaken van een hond en kan niet zomaar stuk.


Hij bestaat uit rubberen, afgeplatte ringen die samen als het ware een open bal vormen. Dit betekent dat zowel de baas als de hond er meer grip op heeft dan op een gewone voetbal.


De Happy Pet Grubber Voetbal stuitert allerlei onverwachte richtingen op, waardoor hij extra interessant is voor de hond om te "vangen" bij het apporteerspel.


Met zijn doorsnede van 18 cm is hij lekker groot, maar volgens sommige baasjes minder geschikt voor kleinere honden en puppy's.
11. Yak kaas

Als bonus op al dit speelplezier nog iets heel erg lekkers voor de hond: een snackstaaf gemaakt van echte, biologische yak kaas uit de Himalaya van Nepal.


Dus geen granen en chemische toevoegingen die eigenlijk niet goed zijn voor je hond. Wel een product van voedzame, zuivere biologische kaas waar honden van smullen.


Afhankelijk van zijn grootte en zijn eetlust is je hond wel even zoet met deze staaf.


Onze hond is ook een echte sloper en heeft nu al een tijdje een staaf yak kaas. Elke dag is 'ie er wel op aan het kauwen, soms alsof z'n leven ervan afhangt.


Ondanks dat is hij er nu al meerdere weken mee bezig, terwijl de normale snacksticks binnen een halve minuut op zijn.


Zeker een aanrader dus!
Conclusie

Voor speelse, over-energieke of bijtgrage honden is er genoeg speelgoed te krijgen dat hygiënisch, veilig, leuk én zo goed als onverwoestbaar is.


Dat is goed voor je hond, je huisraad en je relatie met de buren. Goed hondenspeelgoed hoeft niet duur te zijn en gaat ook nog eens veel langer mee dan goedkope prullaria van de bodemprijzenwinkel.


Met enkele klikken van je muis heb je op webwinkels als bol.com toegang tot topproducten voor je hond.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page