top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Top 10 beste anti-trektuigjes voor je sterke hond!


Hond zonder anti-trektuig trekt hard aan de riem

Veel mensen houden van een hond in huis. Ze zijn speels, erg trouw en houden onvoorwaardelijk van zijn of haar baasje.


Echter, wanneer je een hond in huis haalt, is het wel belangrijk dat je het beestje goed opvoedt. Je wilt er immers voor zorgen dat jouw trouwe viervoeter ook echt trouw blijft en goed naar je luistert.


Veel honden trekken van nature bijvoorbeeld erg aan hun riem. Om dit te voorkomen, kun je een anti-trektuigje gebruiken. Op een effectieve manier wordt het ongewenste gedrag omgezet in gewenst gedrag.


Deze 10 modellen werken hierbij het beste!


1. Beaphar Gentle Leader

Het eerste product stopt trekken aan de riem door middel van een unieke hoofdhalsband. Hiermee kun je je hond op een vriendelijke manier corrigeren.


Honden trekken nou eenmaal instinctief aan hun riem en bij tegendruk van een normale riem wordt deze drang alleen maar vergroot.


De Gentle Leader voorkomt trekgedrag via drie stappen:

  1. De druk van de riem wordt verplaatst naar de achterkant van de nek, waardoor de hond ontspant. Het is vergelijkbaar met de natuurlijke reactie van een moederhond die haar pup in zijn nekvel pakt.

  2. Er wordt ook lichte druk gelegd op je hond z'n bovenneus, wat een ontspanningsreflex activeert.

  3. Het lichaam van de hond volgt zijn neus, vergelijkbaar met het halster van een paard.


2. Reflecterend Anti-trek Hondenharnas

Het tweede anti-trektuigje wordt geleverd in de vorm van een harnas. Door middel van twee haken, aan de borst en bovenzijde, kan je de looplijn bevestigen. Het tuigje is ook voorzien van een handvat. Hierdoor kun je je hond ook goed kort houden.


Het materiaal is ademend en comfortabel en droogt ook erg snel. Hierdoor kan je hond gerust spelen in het water, zonder dat je auto gelijk vochtig wordt. Ook is het harnas reflecterend en daardoor veilig voor het uitlaten in het donker.


3. Halti Harness

Op de derde plaats staat het harnas van Halti, gemaakt van nylon en het dient als comfortabel alternatief voor een hoofdband.


Het tuigje wordt bij het uitlaten vastgemaakt aan de normale halsband. Op deze manier wordt jouw hond vanaf zijn borst gestuurd, waardoor je meer controle hebt.


Het tuigje kan ook nog gecombineerd worden met een dubbele trainingslijn, waardoor je de riem op de rug kan bevestigen. Via het kliksysteem is alles makkelijk te bevestigen en het harnas is ook verstelbaar en daardoor veelzijdig.


4. Trixie Stay Hondentuig

Dit hondentuigje is escape-proof en geschikt voor zeer schrikachtige honden.


Het is aangenaam te dragen door de neopreen voering en kan aangepast worden door de verstelbare riemen en de klittenbandstroken die op de rugzijde zitten.


Het harnas bestaat uit drie delen; een nekriem, welke overloopt in een borstriem en nog een derde riem die rond de buik of taille loopt. Het tuigje is alleen geschikt voor middelgrote honden en daardoor wat beperkter dan andere modellen.


5. Thunderleash Anti-trektuig

Zoek je naar een simpel anti-trektuigje dat voor zowel kleine als grote honden geschikt is?


Dan is dit model van Thunderleash iets voor jou. Het is verkrijgbaar in de maat small van 173 centimeter en large van 213 centimeter groot.


In een handomdraai maak je van een standaard halsband een anti-trektuig, dat gemakkelijk aan te doen is en je hond niet verstikt als hij of zij trekt. Er wordt namelijk een veilige druk op de borst gegeven wanneer je hond aan de lijn trekt.


De logo's zijn overigens zelfreflecterend en het tuigje is aan te passen aan de eigen halsband.


6. Julius K9 Powertuig

Dit powertuigje heeft een stoer uiterlijk en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Het is ook een dynamisch en stevig mechanisme en kan goed tegen een stootje.


Het materiaal waarmee dit tuigje is bekleed, is ademend en vriendelijk voor de huid van je viervoeter. Ook beschikt het over een reflecterende borstband, een handvat en bescherming aan de randen.


Bij het omdoen van het tuigje is het wel belangrijk dat het strak genoeg zit, anders kan je hond er enigszins makkelijk uitkomen. Dit vormt dus een minpuntje.


7. Luxyana Pets Hondentuigje

Op de zevende plek in deze top 10 staat het anti-trektuigje van Luxyana, gemaakt van polyester. Evenals het vorige model is ook dit tuigje verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maar een verschil is dat er tevens veel verschillende maten beschikbaar zijn.


Met dit tuigje zit je hond met zijn borst en nek vast, waardoor de druk effectief verdeeld wordt en de drang om te trekken aan de lijn wordt tegengegaan.


Het materiaal is ademend, comfortabel en zacht. Naast een anti-trek eigenschap is het tuigje ook anti-verstikkend en anti-wegloop.


8. Hunter Norwegian Tuig

Voor honden is dit tuigje van het merk Norwegian erg prettig te dragen, waarnaast het sterk materiaal is van een goede kwaliteit.


Het hele tuigje is namelijk bekleed met fleece en de buitenkant is voorzien van een waterwerende laag. De reflecterende lijnen op het tuigje zorgen ervoor dat je hond ook opvalt in het donker.


Dit harnas dient als vervanging van een normale halsband en is ook geschikt voor tijdens het fietsen en joggen.


Tot slot is het tuigje in verschillende kleuren en maten beschikbaar en daardoor erg veelzijdig.


9. PetSafe Easy Walk Deluxe Harness

Op eenvoudige wijze kan dit tuigje jouw hond van zijn trekprobleem afhelpen, waarbij een band via de nek en borst met elkaar verbonden is.


Het tuigje zit comfortabel voor je hond en is gevoerd met zacht nylon en een neopreen voering.


Daarnaast is dit model reflecterend en daardoor veilig voor het uitlaten van je hond in het donker. Een ander voordeel is de 1,8 meter lange nylon riem die je bij de aanschaf meegeleverd krijgt.


Het harnas is te verkrijgen in de maten S, M en L.


10. Trixie Hondentuig Lead’n’Walk

Als laatste in deze top 10 staat het anti-trektuig van Trixie, dat geschikt is voor een ontspannen wandeling zonder dat jouw hond trekt aan de lijn.


Het tuigje betreft een singelband die loopt rond de nek en borst en is eenvoudig te bevestigen. Ook is het voorzien van verstelbare riemen.


De neopreen voering maakt het tuigje comfortabel en door de reflecterende strepen ben je ook 's avonds met je hond goed te zien. Overigens is het tuigje opgeleukt met speelse, rode details.


Conclusie

Deze top 10 van anti-trektuigjes bestaat uit tuigjes rond de nek, borst, buik en taille in verschillende kleuren en maten. Voor iedere hond is het juiste tuigje te vinden om van een trekprobleem tijdens het wandelen af te komen.


Honden trekken van nature aan hun riem, maar via deze hulpmiddelen kom je daar makkelijk en snel vanaf. Daarnaast bieden de tuigjes comfort en bescherming.


Je wilt immers het beste voor jouw trouwe viervoeter, maar tegelijkertijd wil je de speelsheid en onvoorwaardelijke liefde van jouw hond niet in de weg zitten.


Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page