top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10x de beste waterblazer voor je hond; stil & professioneel!


Bruine Labrador rent door water heen, waardoor een waterblazer hond nodig is

Ben je op zoek naar de beste stille en professionele waterblazer voor je hond? Of vraag je je af wat een waterblazer voor je hond überhaupt is?


In dit artikel leg ik je uit wat een waterblazer is, hoe je een waterblazer gebruikt, wat voor ervaring mensen er zoal mee hebben en geef ik je een lijstje met 10 waterblazers die ik je van harte kan aanbevelen!


De beste waterblazers voor honden van dit moment!

Een lijstje van de 10 beste waterblazers voor je hond is al een stuk overzichtelijker dan de honderden waterblazers die er allemaal verkrijgbaar zijn, maar om een keuze te maken uit 10 stuks is nog steeds even puzzelen.


Daarom heb ik van deze 10 de állerbeste er tussenuit gepikt voor je, gebaseerd op 4 kenmerken, om de keuze nóg makkelijker te maken.


We hebben namelijk de goedkoopste:

Die van Petdryer en FluffyPuffy gaan allebei gelijk op. Op het moment van schrijven gaan ze namelijk allebei weg voor €84,95. Persoonlijk zou ik tussen deze 2 dan gaan voor de Petdryer, aangezien die net wat harder blaast, en toch net wat stiller is.




Dan hebben we de stilste:

Hier gaat de strijd tussen de MiMOPETS en de Nuvance. Deze hebben allebei een maximaal geluidsvolume van 50 dB, wat erg stil is! Als je tussen deze twee wil kiezen; de MiMOPETS is een aantal tientjes goedkoper, terwijl de Nuvance een betere review score heeft. De keuze is aan jou!




Vervolgens, de meest professionele:

De Captain Pup's is erg geschikt voor professioneel gebruik. In de reviews is namelijk te lezen dat er iemand is die al meer dan 30 jaar een trimsalon heeft, en dat dit de beste waterblazer is die ze ooit heeft gehad!



En last but not least, degene met de meeste positieve reviews:

Met een 4,8 van de 5 aan de hand van ruim 120+ reviews, steekt de waterblazer van Captain Pup's (nogmaals) met kop en schouders boven de rest uit. Wat kan ik zeggen, een hoop mensen zijn erg enthousiast over deze waterblazer!



Dan nu eerst door naar de volledige top 10. Aan het eind van het artikel vind je antwoorden op de vragen wat een waterblazer is en hoe je het gebruikt.


1. De MiMOPETS waterblazer


MiMOPETS waterblazer hond

De MiMOPETS is een compacte en krachtige waterblazer, speciaal ontworpen om de vacht van je harige vriend in topconditie te houden.


Met een maximum vermogen van 3200 watt blaast deze blazer een indrukwekkende stroom warme lucht, waardoor de natte vacht van je huisdier snel droogt en het vuil om je oren vliegt!


De instelbare temperatuur zorgt voor optimaal comfort, en met de 4 verschillende opzetstukken heb je alles bij de hand voor diverse verzorgingsbehoeften. Met een gewicht van slechts 5 kg en afmetingen van 35,4 x 16,5 x 18,5 cm (L x B x H) is de MiMOPETS lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren.


Dankzij het snelle verwarmingssysteem kun je snel aan de slag, wat kostbare tijd bespaart. Het geluidsniveau is maximaal 50 decibel, wat erg laag is. Hierdoor verloopt de verzorging voor je huisdier stressvrij.


Met zijn snel opwarmende functie, accessoires en gebruiksvriendelijkheid is de MiMOPETS de ideale keuze voor het drogen en verzorgen van je huisdier!


"Pracht apparaat, werkt uitstekend!!! Een echte aanbeveler voor je trouwe viervoeter met lang haar."


2. De Nuvance waterblazer


Nuvance waterblazer hond

Vervolgens hebben we de Nuvance waterblazer. Met een indrukwekkende score van 4.9 uit 8 reviews, is dit een goede keuze.


Het wattage gaat tot max 3000, waarmee je op de hardste stand snelheden kunt bereiken van wel 360 km/u! Je kan deze blaassnelheid gemakkelijk aanpassen met behulp van de knoppen op het schermpje.


De temperatuur kan je via het schermpje ook makkelijk instellen. Dit bereik ligt tussen de 30°C en de 55°C. Je kan dus de ideale temperatuur instellen voor jouw hond.


Ook bij de Nuvance krijg je 4 verschillende opzetstukken, zo heb je voor alle situaties het beste opzetstuk.


En wat ook wel uniek is aan deze waterblazer, is de 'negatieve ionen technologie', wat eigenlijk betekent dat hij stof aantrekt dat van de vacht van je hond afkomt. Gaaf!


"Prima toestel, doet wat men belooft. Geluid valt heel goed mee. Gekocht voor ons pommeriaantje, hij is er dol op. Ook niet te groot en niet zwaar, kan perfect mee op vakantie."


3. De Xatory DZ-1090B


Xatory waterblazer voor honden

De volgende op de lijst is de Xatory DZ-1090B. Een indrukwekkende naam heeft 'ie in ieder geval!


Met zijn 2600 Watt kan hij flink blazen, en dat zie je terug in de beoordeling; hij haalt namelijk 5 sterren uit 3 reviews. Beter kan niet!


Deze waterblazer heeft 3 warmtestanden: koud, warm en heet. Daarnaast krijg je 3 blaasmonden meegeleverd en je kan gemakkelijk de windsnelheid regelen.


De Xatory is de grootste waterblazer op deze lijst met zijn 50 x 30 x 30 cm formaat, maar ondanks dat weegt hij maar 5 kg, wat vergelijkbaar is met een aantal kleinere op deze lijst.


"Onze herder is 8 jaar. We hebben haar er spelenderwijs aan laten wennen. Eenmaal buiten, vond zij het fijn. Gaat 10 keer beter dan met een kam. Na het uitblazen van de ondervacht kon ik er ook makkelijk met de kam doorheen. Super tevreden dus"


4. De Basic Paw R waterblazer van Tools-2-Groom


Tools 2 groom Basic paw-r waterblazer honden

De Basic Paw R waterblazer van Tools-2-Groom is een mooi bescheiden apparaat, maar toch met een hoop power!


Hij is namelijk 45 x 21 x 25 cm en weegt een kleine 5 kilo. Hij heeft een traploos regelbare blaaskracht, met een maximum van 2200 Watt.


Deze waterblazer heeft 2 warmtestanden; uit en aan. Een minpuntje is bij deze wel dat deze temperatuur ook op de uit-stand nog steeds aardig warm is. Dat is niet heel prettig als het buiten ook al warm is.


Wel is hij verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk blauw, roze en zwart.


Ook is deze erg stil. Er zegt namelijk iemand: "Onze samojeed loopt niet meer weg doordat deze weinig lawaai maakt, zeker tov ons vorig model dat +- hetzelfde kostte."


"Een onmisbaar artikel als je een (labra)doodle hebt."


5. De Vivid Green waterblazer


Vivid Green waterblazer voor hond

Met zijn 60-80 dB geluidsvolume is de Vivid Green in theorie niet een van de stilste op deze lijst, ondanks dat er wel een geluiddemper opzit. Maar zoveel herrie maakt hij alsnog niet.


In de reviews is namelijk te lezen dat deze "weinig herrie maakt", "niet erg luidruchtig" is, en eentje zegt: "De vorige die we hadden maakte erg veel herrie. (een ander merk). Deze is nog stiller dan mijn stofzuiger en doet prima zijn werk."


Dus met het geluid valt het in de praktijk wel mee.


Verder heeft deze waterblazer een CE-markering, wat inhoudt dat hij aan de wettelijke eisen voor prestatie en veiligheid voldoet. Ook krijg je 3 verschillende opzetstukken meegeleverd en is de Vivid Green geschikt voor elk formaat hond.


Ook mooi meegenomen (pun intended, want hier komt 'ie..), deze waterblazer weegt maar een kleine 3,8 kilootjes. Daarmee is het een van de lichtste op de lijst!


"Blaast als een malle alle haren er uit."


6. De Topmast waterblazer


Topmast waterblazer hond

De Topmast waterblazer is een top product. 17 mensen beoordelen hem namelijk gezamenlijk op een 4,6 / 5.


De blaaskracht van deze waterblazer is traploos instelbaar. Het wattage ligt dan tussen de 500 en de 2800, wat zich vertaalt tot 90 - 220 km/u blaaskracht!


Je krijgt netjes 4 opzetstukken erbij, zodat je het beste soort wind uit de waterblazer krijgt die geschikt is voor de vacht van je hond.


Wat minder netjes is, is de afwerking op sommige punten. De fabrikant heeft namelijk de slang goed vast gekit in het daarvoor bedoelde koppelstuk, aangezien deze in het verleden nog wel eens loskwam. Dit wordt echter niet heel netjes gedaan, waardoor de afwerking wat te wensen over laat.


Ook heeft deze niet de beste reputatie voor wat betreft het geluidsvolume, dus als je hond snel bang is voor harde geluiden, dan is dit geen aanrader.


Ondanks deze minpuntjes heeft de Topmast dan wel weer een zacht prijsje. Heb je dus geen strenge eisen en wil je gewoon een apparaat dat stevig blaast voor niet al te veel geld, dan is dit verder gewoon een prima product!


"Zeer krachtig apparaat. Onze hond vindt het geen probleem dat het wat meer geluid produceert. Zeker voor thuisgebruik een aanrader."


7. De Petdryer waterblazer


petdryer waterblazer hond

Dan nu naar de waterblazer van Petdryer. Laten we maar beginnen met het oordeel wat deze waterblazer krijgt van de menigte: een solide 4,9 van 35 beoordelingen. Niet slecht!


Dus, wat krijg je allemaal als je besluit deze Petdryer aan te schaffen? Je krijgt een machine van max. 2800 watt, 2 temperatuur standen (35°C en 55°C) en maximaal 60 dB aan geluidsvolume.


Daarnaast krijg je 4 opzetstukken, én, oorbeschermers voor je hond. Deze schuif je over de hoofd van je hond en valt dan over je hond z'n oren.


Dit voorkomt dat je per ongeluk lucht direct de oren van je hond inblaast, en zorgt er ook voor dat de 'herrie van dat gekke apparaat' nog wat minder storend wordt voor je hond.


"Vandaag het apparaat ontvangen, zeer makkelijk in gebruik. De hond was binnen 5 minuten droog! Het is een zeer krachtig apparaat, meerdere opzetstukken maken het makkelijk om de hond op verschillende plekken te drogen. Aanrader voor elke hondenbezitter!"


8. De Forgoods waterblazer


de forgoods waterblazer

Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst Forgoods met hun waterblazer wel. Voor zo'n 85 euro (op het moment van schrijven) haal je een krachtige waterblazer in huis.


Helemaal stil is hij helaas niet, met zijn max 80 dB volume. Echter op de laagste stand is het nog wel te doen. Over de laagste stand gesproken, de blaaskracht is mooi traploos instelbaar via het draaiknopje.


Verder krijg je bij deze waterblazer 4 verschillende opzetstukken en is hij beschikbaar in 4 leuke kleurtjes, namelijk roze, blauw, wit en zwart!


"Een degelijk product. Als ik mijn hond (golden retriever) na een zwembeurt ga föhnen dan zie je het vocht en vuil er gewoon afgeblazen worden, ook de dode haren ,en na het föhnen is de vacht weer mooi luchtig en schoon."


9. De FluffyPuffy waterblazer


de FluffyPuffy waterblazer met gratis borstel

De FluffyPuffy: de kwaliteit van deze machine blaast je zowat omver! Met een score van 4,7 sterretjes uit meer dan 60 reviews, blijkt toch wel dat de mensen over dit product te spreken zijn.


2800 watt, een temperatuur regelaar met 2 standen (30°C en 55 °C), en een blaaskracht van maximaal 250 km/u: dat is wat je krijgt als je de FluffyPuffy aanschaft.


Maar dat is nog niet alles. Je krijgt namelijk ook 3 mondstukken én een gratis hondenborstel! Kijk, dat is nog eens service.


En wat ook wel fijn is: hij is geschikt voor alle hondenrassen.


"Geluidniveau voldoet, kwaliteit van het apparaat is degelijker dan verwacht. Lange slang die eenvoudig en degelijk is bevestigd aan het apparaat. Werkt perfect bij onze Berner Sennenhond."


10. De Captain Pup's waterblazer


Captain Pup's beste waterblazer hond met gratis borstel en gratis ebook

De beste stuurlui staan vaak aan wal, maar dat is hier zeker niet het geval: de Captain Pup's kan zich met recht de beste waterblazer voor je hond noemen!


Hij scoort namelijk met gemak een 4,8 uit ruim 120+ reviews! Dat is geen misselijke score kan ik je vertellen.


Wat krijg je allemaal als je besluit deze professionele waterblazer in huis te nemen?


Je krijgt een waterblazer waarvan je de blaaskracht traploos kan regelen, de temperatuur kan geregeld worden in 3 standen (van 30 tot 70 graden), 4 opzetstukken, een geluidsniveau van minder dan 60 dB, en tot slot, een gratis borstel én een gratis ebook: "De ultieme gids voor hondenverzorging."


Naast dit alles is hij ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee, dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk!


"Snel geleverd en eenvoudig in gebruik. Onze Labradoodles kunnen hier goed mee gedroogd worden!"


Zo, nu hebben we de top 10 gehad, dan zal ik je nu wat meer vertellen over waterblazers voor honden zelf en hoe je ze gebruikt.


Wat is een waterblazer voor je hond en wat zijn de voordelen?

Een waterblazer voor honden is een speciaal soort apparaat dat wordt gebruikt om de vacht van honden te drogen na het baden of zwemmen. Het lijkt op een föhn, maar heeft een krachtigere luchtstroom en kan water en vuil van de vacht van de hond blazen.


Ideaal voor honden die dol zijn op zwemmen, zoals een Labradoodle bijvoorbeeld!


De waterblazer gebruikt een combinatie van lucht en warmte om het water uit de vacht van de hond te verdampen. Het zorgt ervoor dat je hond sneller droog wordt en voorkomt dat hij langdurig nat blijft, wat kan leiden tot ongemak en mogelijk ook huidproblemen.


Waterblazers worden vaak gebruikt door professionele hondentrimmers en in hondensalons, maar ook steeds meer hondenbezitters schaffen ze aan voor thuisgebruik. Ze zijn vooral handig voor honden met dikke vachten, lang haar of honden die regelmatig in het water zwemmen.


Een waterblazer kan ook loszittende haren wegblazen, dus als je hond in de rui is blaas je zo een hele hoop haren eraf. Bij regelmatig gebruik scheelt het dus ook met de hoeveelheid haren binnenshuis!


Kijk dit maar even:


Bij het gebruik van een waterblazer is het belangrijk om de juiste temperatuur en luchtstroom in te stellen, zodat de hond niet verbrand raakt of ongemak ervaart.


Het is ook belangrijk om de blazer op een veilige afstand van de hond te houden en de ogen, oren en gevoelige delen van de huid te beschermen.


Het is altijd aan te raden om de instructies van de fabrikant op te volgen en, indien nodig, advies in te winnen bij een professionele hondentrimmer over het gebruik van een waterblazer voor jouw specifieke hondenras en vachttype.


Wat is het verschil tussen een waterblazer voor je hond en een hondenföhn?

Het verschil tussen een waterblazer voor honden en een hondenföhn is vaak minimaal en kan afhangen van de specifieke modellen en merken die beschikbaar zijn. In sommige gevallen worden de termen zelfs door elkaar gebruikt en verwijzen ze naar hetzelfde apparaat.


Over het algemeen hebben zowel een waterblazer als een hondenföhn als doel om de vacht van de hond te drogen na het baden of zwemmen. Beide apparaten werken op basis van luchtblazen, maar er kunnen enkele verschillen zijn in de ontwerpkenmerken en functionaliteiten.


Een waterblazer wordt vaak gekenmerkt door een krachtigere luchtstroom en een hoger vermogen, waardoor het effectiever is in het verwijderen van grote hoeveelheden water uit de vacht. Ook blaas je hierdoor gemakkelijk losse haren en vuil uit de vacht.


Het kan ook extra functies hebben, zoals variabele snelheidsinstellingen en temperatuurinstellingen. Waterblazers zijn vaak populair bij professionele hondentrimmers en in hondensalons.


Een hondenföhn daarentegen is meestal compacter en heeft mogelijk een minder krachtige luchtstroom in vergelijking met een waterblazer. Het kan echter nog steeds effectief zijn bij het drogen van de vacht van de hond, vooral voor thuisgebruik.


Hondenföhns zijn meestal ontworpen met veiligheid in gedachten, met kenmerken zoals instelbare warmteniveaus en bescherming tegen oververhitting.


Het is belangrijk om op te merken dat de termen "waterblazer" en "hondenföhn" soms door elkaar worden gebruikt en dat het belangrijk is om de specificaties van het specifieke product te controleren voordat je het aanschaft.


Hoe gebruik je een waterblazer voor je hond?

Het gebruik van een waterblazer voor je hond vereist enige voorzichtigheid en kennis van de juiste technieken. Hier zijn de stappen om een waterblazer op een veilige en effectieve manier te gebruiken:

  • Voorbereiding: Zorg ervoor dat je hond volledig gebaad is en overtollig water zo veel mogelijk uit de vacht hebt verwijderd door te deppen met een handdoek. Dit helpt de droogtijd te verkorten.

  • Veiligheidsmaatregelen: Kies een rustige en comfortabele plek om je hond te drogen, bij voorkeur buiten of in een ruimte waar het niet erg is dat er water, vuil en haren tegen de muren vliegt. Houd de waterblazer buiten het bereik van je hond om te voorkomen dat hij eraan kan knabbelen of in de buurt van zijn ogen, oren of neus komt.

  • Instellingen controleren: Controleer de instellingen van de waterblazer voordat je begint. Stel de juiste temperatuur en luchtstroom in volgens de aanbevelingen van de fabrikant en het comfortniveau van je hond. Begin altijd met de laagste instellingen en pas ze indien nodig aan.

  • Afstand en beweging: Houd de waterblazer op een veilige afstand van de vacht van je hond, meestal ongeveer 30 cm tot 60 cm. Beweeg de waterblazer geleidelijk over de vacht in de richting van de haargroei. Vermijd te lang op één plek te blijven om oververhitting te voorkomen.

  • Gevoelige gebieden vermijden: Vermijd het blazen van lucht in de ogen, oren en neus van je hond, omdat dit ongemak kan veroorzaken. Bedek indien nodig de oren van je hond met je handen om ze te beschermen. Blaas ook geen lucht op geïrriteerde of beschadigde huid.

  • Grondig drogen: Zorg ervoor dat je de hele vacht van je hond grondig droogt. Werk sectie voor sectie en til de vacht op om ervoor te zorgen dat de lucht alle lagen bereikt. Besteed speciale aandacht aan gebieden met dikke vacht, zoals onderbuik, borst en poten.

  • Geduld en beloning: Wees geduldig tijdens het droogproces, vooral als je hond niet gewend is aan het geluid of de sensatie van een waterblazer. Beloon je hond regelmatig met positieve versterking, zoals traktaties of lof, om het drogen als een positieve ervaring te bevorderen.


Hier nog een kort filmpje waarin het ook uitgelegd wordt:


Onthoud altijd dat elke hond anders is en sommige honden mogelijk angstig of gevoelig zijn voor het geluid of de luchtstroom van een waterblazer. Als je hond ongemak of stress vertoont, stop dan meteen en overweeg andere droogmethoden.


Raadpleeg indien nodig een professionele hondentrimmer bij jou in de buurt voor advies en begeleiding bij het gebruik van een waterblazer voor jouw specifieke hond.


Wat zijn de ervaringen van mensen met een waterblazer voor hun hond?

Niet iedereen ervaart een waterblazer hetzelfde. Dat komt natuurlijk door de mensen zelf, maar ook door hun honden, want elke hond reageert er weer anders op.


Toch zijn er een aantal dingen die veel mensen met een waterblazer wel hetzelfde ervaren. Ik zal er een paar opnoemen:

  • Efficiëntie bij het drogen: Veel hondeneigenaren vinden dat een waterblazer erg goed werkt bij het drogen van de vacht van hun hond. Het krachtige luchtvermogen helpt om water snel uit de vacht te verwijderen, waardoor de droogtijd aanzienlijk wordt verkort. Dit is vooral handig voor honden met dikke vachten of honden die regelmatig in het water zwemmen.

  • Vermindering van nattigheid en geur: Dit is een hele fijne. Je kent het namelijk wel; die vieze, kenmerkende 'natte hondengeur'. Een waterblazer kan helpen om de vacht van je hond grondig te drogen en overtollig vocht te verwijderen. Dit voorkomt dat je hond langdurig nat blijft, wat kan leiden tot ongemak en die welbekende, onaangename geur. Het gebruik van een waterblazer helpt dus bij het verminderen van de natte hondengeur.

  • Vereenvoudiging van het trimproces: Voor professionele hondentrimmers kan een waterblazer een handig hulpmiddel zijn om honden voor te bereiden op het trimmen. Door de vacht grondig te drogen, wordt het trimproces gemakkelijker en kunnen trimmers beter zien hoe ze de vacht moeten vormen.

  • Afhankelijkheid van de hond: Sommige honden wennen snel aan het geluid en de sensatie van een waterblazer en hebben er geen problemen mee. Ze kunnen het drogen met de waterblazer zelfs als aangenaam ervaren. Aan de andere kant kunnen sommige honden zich angstig, gestrest of ongemakkelijk voelen bij het gebruik van een waterblazer. In zulke gevallen is het belangrijk om de waterblazer zorgvuldig te introduceren en eventueel andere droogmethoden te overwegen.

Ik zal hieronder ook een paar specifieke ervaringen noemen die ik ben tegengekomen, terwijl ik door alle reviews snuffelde:


"Ideaal voor onze Labradoodle die wel erg van zwemmen houdt"

(Geschreven bij de MiMOPETS)


"Eerst een ander merk geleend om te kijken of het iets voor onze Friese Stabij is. Uiteindelijk na onderzoek deze besteld en werkt prima, hond tevreden, wij tevreden!"

(Geschreven bij de Captain Pup's)


"Eindelijk een hondenföhn met veel blaaskracht. Ik heb 6 verschillende hondenföhnen gehad en dit is veruit de beste. De hondenföhn is misschien wel iets duurder, maar dat is de föhn zeker waard. Veel instellingen, sterke blaaskracht en zeer vriendelijke en behulpzame klantenservice. Een aanrader voor iedereen."

(Geschreven bij de Nuvance)


Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page