top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Verzekering hond vergelijken: dít blijkt de beste! [Echt?!]


Blij wit hondje rent over mooi groen grasveld omdat hij goed verzekerd is

Leuk! Je hebt net een nieuwe pup in huis die nog een verzekering nodig heeft. Of, en dat is minder fijn, je hebt net een dierenartsrekening ontvangen en je bent tot de conclusie gekomen dat het misschien toch wél verstandig is om je hond te verzekeren.


Hoe dan ook, een ding is zeker: je bent op zoek naar de beste hondenverzekering voor jou en je hond!


Dat komt goed uit, want ik heb namelijk speciaal voor jou de beste hondenverzekeringen op een rijtje gezet en vergeleken, zodat jij niet uren, dagen en weken onderzoek hoeft te doen naar de beste hondenverzekering voor jou.


Lees dus snel verder, zodat je zo snel mogelijk die verzekering af kan sluiten, dan heb je dat ook weer gehad!


In de volgende tabel vergelijk ik het basispakket van elk van de genoemde verzekeringen. Elk van deze verzekeringen heeft ook aanvullende verzekeringen, zodat je je huisdier nóg beter kunt verzekeren, indien dat je nodig lijkt.


Verzekering hond vergelijken: dit zijn de 3 winnaars!

Nou zit je met elk van deze verzekeringen wel goed, maar er zitten toch altijd verschillen tussen. Om het extra makkelijk voor je te maken heb ik hier de winnaars aan de hand van 3 kenmerken op een rijtje gezet:


Beste dekking: Figo (Bereken je premie)

Goedkoopste: PetSecur (Bereken je premie)

Meest gekozen: PetSecur (Bereken je premie)


Dan zal ik nu wat dieper ingaan op elk van deze verzekeringen.


Figo hondenverzekering (voorheen Petplan)

Als het gaat om betrouwbare hondenverzekeringen, is Figo een naam die bij velen bekend is. Met meer dan 1,5 miljoen Nederlandse huisdiereigenaren die hier al een verzekering hebben afgesloten, is het duidelijk dat Figo een topverzekering is.


Hier zijn de belangrijkste redenen waarom Figo bovenaan de lijst staat:

 • Tot wel 80% vergoed per declaratie: Bij Figo kun je rekenen op een royale vergoeding van maximaal 80% van je gemaakte kosten per declaratie. Dit betekent dat je minder financiële lasten hebt en je huisdier de beste zorg kan krijgen.

 • Drie verschillende pakketten: Figo begrijpt dat niet alle huisdieren dezelfde zorgbehoeften hebben. Daarom bieden ze drie verschillende pakketten aan, zodat je niet te veel betaalt voor zorg die je niet nodig hebt. Je kunt het pakket kiezen dat het beste past bij de behoeften van jouw huisdier.

 • Aanvullende verzekeringsopties: Naast de standaarddekking biedt Figo ook aanvullende verzekeringsopties. Je kunt je verzekering uitbreiden met dekking voor sterilisatie/castratie, chemo- en radiotherapie, crematie en zelfs werelddekking. Zo kun je je huisdier nog uitgebreider beschermen.

 • Brede dekking: Figo biedt een brede dekking, afhankelijk van het gekozen pakket. Medische kosten als gevolg van ziekte of een ongeval worden veelal vergoed, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële aspecten van de zorg voor jouw huisdier.

 • Goede beoordelingen op Trustpilot: Figo heeft een sterke reputatie en wordt gewaardeerd met een score van 4,0 van de 5 op Trustpilot. Dit getuigt van de tevredenheid van klanten en de kwaliteit van de service die ze bieden.

 • Betaalbaarheid: Figo biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Je kunt erop vertrouwen dat je waar voor je geld krijgt en tegelijkertijd je huisdier de beste zorg kunt bieden zonder je budget te overschrijden.

 • Korte wachttijd: Bij Figo geldt een wachttijd van 30 dagen voordat de verzekering van kracht wordt. Dit stelt hen in staat om ervoor te zorgen dat je huisdier gezond is voordat de dekking ingaat.

 • Hoge vergoedingslimieten: Afhankelijk van het gekozen pakket kun je rekenen op vergoedingen tot wel €3.000, €4.000 of €5.000. Dit geeft je de gemoedsrust dat je de financiële middelen hebt om de beste zorg voor je huisdier te bieden, ongeacht de situatie.

Als je op zoek bent naar een hondenverzekering die betrouwbaar, flexibel en betaalbaar is, dan is Figo de ideale keuze. Sluit vandaag nog een verzekering af en geef je huisdier de bescherming en zorg die het verdient.Univé hondenverzekering

Univé, ook een bekende naam in de verzekeringswereld, en heeft ook een goede hondenverzekering waar je op kunt vertrouwen om de medische kosten van je harige maatje te dekken.


Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je voor een verzekering van Univé zou kunnen kiezen:

 • Vaste vergoedingen: Bij Univé krijg je altijd 80% vergoedt per declaratie, ongeacht de behandeling.

 • Keuze uit 2 verschillende maximale vergoedingen: Bij Univé begrijpen ze dat elke hond anders is. Daarom bieden ze de keuze uit 2 maximale vergoedingen per jaar: €2.500 en €5.000.

 • Uitgebreide dekking: Univé biedt een uitgebreide dekking voor allerlei medische kosten. Denk aan consult bij de dierenarts, onderzoeken, behandelingen, en operaties.

 • Extra dekkingsopties: Als je nog wat extra's wilt toevoegen aan je verzekering, kun je bij Univé kiezen voor aanvullende dekkingen. Denk aan gebitsbehandelingen, reizen of beweegzorg. Het is helemaal aan jou!

 • Betrouwbaar: Univé is een betrouwbare verzekeraar met een goede reputatie. Ze staan bekend om hun klantgerichtheid en zetten zich in om jou en je harige vriend te helpen.

 • Betaalbare premies: Bij Univé snappen ze dat je niet je hele bankrekening wilt plunderen voor een verzekering. Daarom bieden ze betaalbare premies, zodat je je huisdier kunt beschermen zonder blut te raken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare hondenverzekering met flexibele opties en een topdekking, dan moet je zeker bij Univé zijn. Bescherm je trouwe viervoeter vandaag nog met de zorg en gemoedsrust die Univé te bieden heeft.HEMA hondenverzekering

Als je op zoek bent naar een hondenverzekering dan ben je ongetwijfeld die van de HEMA tegengekomen.


Hier zijn de belangrijkste redenen die je mee kan nemen in je oordeel om wel of niet voor de verzekering van HEMA te kiezen:

 • Ruime dekking: Bij HEMA kun je rekenen op een ruime dekking voor medische kosten. Denk aan dierenartsbezoekjes, medicatie, behandelingen en zelfs operaties. Ze hebben je hond gedekt voor allerlei ziektes en ongelukken.

 • Veel keuze uit aanvullende dekkingen: Zo kan je je verzekering bij de HEMA redelijk personaliseren naar jouw eigen behoefte.

 • Leeftijdsgrens: De leeftijdsgrens bij HEMA is niet heel hoog. Je kan je hond maar verzekeren tot de leeftijd van 5 jaar. Bij veel anderen is dit rond de 7 jaar.

 • Betrouwbaar en bekend: HEMA is een vertrouwde naam in Nederland. Je kent ze misschien van hun winkels, maar ze hebben ook een solide reputatie op het gebied van verzekeringen. Je kunt op ze vertrouwen als het gaat om de gezondheid van je huisdier.

HEMA is als een van de grote verzekeraars zeker het overwegen waard. Bescherm je trouwe metgezel en geniet van gemoedsrust met de hondenverzekering van HEMA!PetSecur hondenverzekering

PetSecur scoort wat mij betreft aardig hoog op het lijstje met verzekeringen. Het is ook niet voor niets dat deze winnaar is voor zowel de goedkoopste verzekering als voor de meest gekozen.


Dit is wat je krijgt als je een verzekering afsluit bij PetSecur:

 • Goede dekking: Je hebt de keuze uit 3 verschillende pakketten, waarbij je van €3.250,- tot wel €6.000,- vergoedt kan krijgen per jaar! In het basispakket zijn dingen als consult bij de dierenarts, operaties, medicijnen en chemotherapie al inbegrepen.

 • Vriendelijk voor de portemonnee: PetSecur komt als goedkoopste naar voren vergeleken met de rest. Zo hoef je geen klauwen met geld uit te geven aan je verzekering.

 • Nette maximale leeftijd: Je kan je hond tot 7 jaar oud verzekeren.

 • Geen wachttijd: PetSecur is de enige van deze 6 verzekeringen die geen wachttijd heeft, dat is wel zo fijn. Op die manier kan je meteen geholpen worden, mocht er in de eerste paar weken wat gebeuren met je hond.

 • Laag eigen risico: Je hebt al de mogelijkheid om je hond te verzekeren vanaf €0,- eigen risico.

Mocht je kiezen voor PetSecur, dan heb je daar naar mijn mening een hele goede aan. Logisch dat deze zo populair is onder veel hondenbaasjes.OHRA hondenverzekering

OHRA, iedereen kent ze wel. Je kunt er bijna elke verzekering afsluiten die je je kan bedenken; zo ook hondenverzekeringen.


Dit is wat je krijgt als je een hondenverzekering bij OHRA afsluit:

 • Brede dekking: Ze vergoeden het consult bij de dierenarts, noodzakelijke operaties, en heup en ellebogen.

 • Aanvullende dekkingen: Naast de brede standaard dekking is er ook veel keuze voor aanvullende verzekeringen. Handig voor gebitsproblemen, chemotherapie, fysiotherapie of tijdens het reizen, om maar een aantal te noemen.

 • Max. leeftijd 6 jaar: De maximale leeftijd tot wanneer je je hond kunt verzekeren is 6 jaar.

 • Vergoedt 80%: OHRA betaalt per declaratie 80% van de kosten.

 • Korte wachttijd: Na het afsluiten van de verzekering heb je maar 30 dagen wachttijd voordat je er gebruik van kunt maken.

Ook met de hondenverzekering van OHRA zit je wat mij betreft erg goed. Door de brede standaard dekking en de mogelijkheid voor aanvullende dekkingen, kan je jouw harige vriend helemaal top verzekeren.Conclusie en aanbeveling

Zoals je ziet is er keuze genoeg wat betreft hondenverzekeringen. Elke verzekering heeft z'n eigen voor- en nadelen en dekt verschillende ongevallen.


Uiteindelijk moet je zelf de keuze maken welke verzekering je voor jouw hond nodig denkt te hebben, en hierbij speelt de prijs van de verzekering uiteraard ook mee.


Zoals ik al eerder heb aangegeven zit je met de verzekeringen van Figo en PetSecur naar mijn mening het beste.


Figo heeft namelijk de beste dekking, en Petsecur heeft een iets minder brede dekking, maar is daarentegen wel de goedkoopste op de lijst en ook de meest gekozen.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page