top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Franse Bulldog opvoeden: hoe, waar op letten, veelgemaakte fouten!


Schattige Franse Bulldog speelt met basketbal

Als je een Franse Bulldog pup overweegt of je bent onlangs een gelukkige eigenaar van dit ras geworden, dan heb je mogelijk veel vragen omtrent de opvoeding ervan.


In dit artikel hebben we alles samengevat wat je moet weten, zodat je goed voorbereid je pup in zijn nieuwe thuis kunt verwelkomen en hem in een handomdraai opvoedt tot een geweldig huisdier!


Onderwerpen


Voorbereiding voor je een pup in huis haalt

Met een beetje voorbereiding kom je een heel eind. Haal alles wat je nodig hebt vooraf, zodat je minder tijd hoeft te besteden aan het heen en weer rennen naar de dierenwinkel en meer tijd aan je puppy kunt besteden.


Om het je nieuwe vriend en jezelf gemakkelijk te maken en alles vlot te laten verlopen, hebben we hieronder enkele belangrijke items verzameld:

 • Een halsband, ID-tag en riem (eventueel een GPS-tracker)

 • Anti-kauwspray en kauwspeeltje

 • Hondenshampoo en oog- en oorreinigingsproducten

 • Borstel, kam en nagelknipper

 • Behandeling tegen vlooien, teken en wormen

 • Bed

 • Autoharnas

 • Kennel en speelgoed

 • Twee kommen en hondenvoer


1. Een halsband, ID-tag en riem

Je puppy kan de grote wijde wereld pas verkennen als hij al zijn vaccinaties heeft.


Het is echter belangrijk dat je de tijd dat hij niet naar buiten kan, gebruikt om hem vertrouwd te maken met een zachte puppyhalsband en riem.


Een identificatielabel met de naam van je pup en je contactgegevens zijn ook een must voor het geval hij ooit verloren loopt.


In dit geval is het ook handig als je een GPS aan z'n halsband heb hangen, zoals deze. Mocht 'ie weglopen, dan kan je in realtime zien waar hij uithangt.


2. Anti-kauwspray en kauwspeeltje

Vooral als je puppy tandjes begint te krijgen, is geen enkel item in je huis - of het nu meubels of kleding is - veilig voor de kleine tandjes van je pup.


Dus bewapen jezelf met kauwspeeltjes en anti-kauwspray met een bittere geur die je puppy zal ontmoedigen om op je spullen te kauwen.


3. Hondenshampoo, oog- en oorreinigingsproducten

Het nieuwsgierige karakter van je jonge pup zal hem vaak naar modderige plassen en dergelijke leiden.


Houd daarom zijn vacht schoon en lekker fris met een zachte shampoo die geschikt is voor de gevoelige huid van een pup.


Houd ook een voorraad oog- en oorreinigingsproducten bij de hand.


Niet alleen omdat het belangrijk is de oren van je hond regelmatig te reinigen, maar het helpt als je je pup hier op jonge leeftijd vertrouwd mee maakt.


4. Borstel, kam en nagelknipper

Borstelen is een geweldige manier om de vacht van je huisdier netjes te houden zonder hem of haar te hoeven wassen.


Langharige puppy's moeten regelmatig worden gekamd om ervoor te zorgen dat hun vacht niet gaat klitten.


Zelfs als je pup een korte vacht heeft, is het raadzaam om hem in eerste instantie elke dag te borstelen om losse haren te verwijderen.


Daarnaast moet je ook de nagels van je puppy knippen, dus ook een nagelknipper mag niet ontbreken op je lijst van benodigdheden.


5. Behandeling tegen vlooien, teken en wormen

Parasieten zoals vlooien, teken en wormen kunnen ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen.


Gebruik daarom een goede preventie voor vlooien, teken en wormen die geschikt is voor de leeftijd, het ras en de levensstijl van je pup.


6. Een bed

Als onderdeel van zijn groeiproces zal je pup veel slapen, dus zorg ervoor dat je een comfortabel hondenbed vindt dat past bij zijn grootte, vacht en meer.


7. Een autoharnas

Dit is het eerste waar je aan moet denken als je klaar bent om je pup mee naar huis te nemen. Beschouw zijn veiligheid als prioriteit nummer één en kies een autoharnas dat past bij zijn grootte en ras.


8. Kennel en speelgoed

Een kennel of bench van goede kwaliteit is belangrijk voor je pup om te slapen of als veilige plek voor als je er niet bent.


Maar ook als je hem wilt trainen. Denk bijvoorbeeld aan zindelijkheidstraining.


Daarnaast kan verhuizen naar een nieuw huis overweldigend zijn voor een puppy, dus zorg ervoor dat hij zich veilig voelt door hem zijn eerste favoriete knuffel te geven.


9. Twee kommen en hondenvoer

Je puppy heeft te allen tijde voldoende vers water nodig, evenals een kom voor zijn maaltijden.


Kies daarom twee hondenkommen die minstens het eerste jaar van zijn leven bij zijn grootte passen.


Het is ook aangeraden om je pup kwaliteitsvoer te geven dat wetenschappelijk is samengesteld om opgroeiende honden te voorzien van alle vitamines en mineralen die ze nodig hebben voor een sterke ontwikkeling.


Als je pup andere voeding kreeg bij de fokker, zorg er dan voor dat je het langzaam aan hem voorstelt om zijn maag niet van streek te maken.


Naast de benodigdheden moet je ook samenwerken met je gezin en een reeks huisregels bedenken voor je Franse Bulldog. Consistentie is een van de belangrijke factoren als het gaat om het opvoeden van een hond, dus zorg ervoor dat je hele gezin op één lijn zit.


10 belangrijke tips bij het opvoeden van een Franse Bulldog

Hieronder enkele tips voor het bezitten van een gelukkige en gezonde Franse Bulldog pup:


1. Franse Bulldogs zijn erg gevoelig voor hitte, dus houd het comfortniveau van je pup goed in de gaten.


2. Franse Bulldogs zijn gevoelig voor ademhalingsproblemen vanwege hun korte, platte gezichten. Pas dus op voor een moeizame ademhaling, vooral na speeltijd of wandelingen. Hitte en extreme kou kunnen ademhalingsproblemen verergeren.


3. Franse Bulldogs kunnen ook rugproblemen hebben. Als je pup moeite heeft met het bewegen van zijn achterpoten, kan dit een teken zijn van een hernia. Alleen je dierenarts kan een diagnose stellen, dus aarzel niet om je zorgen aan de arts voor te leggen. Vroegtijdige interventie kan het leven van je Franse Bulldog verlengen.


4. Oogproblemen zijn ook niet ongewoon bij dit ras. Zoek naar ongewone roodheid, zwelling, afscheiding of tekenen dat je hond niet goed ziet.


5. Sommige Franse Bulldogs kunnen allergieën ontwikkelen voor vlooien en andere insecten, wasverzachters die op hun beddengoed worden gebruikt en zelfs de schoonmaakproducten die je in huis gebruikt. Let op "hotspots" waar je pup aan blijft likken of kauwen.


6. Als je hond van apporteren of jagen houdt, kies dan lichtgewicht en zacht speelgoed om te werpen, zodat hij het gemakkelijk kan oppakken.


7. Hoewel Franse Bulldogs vatbaar zijn voor obesitas, betekent dit niet dat je je vriend af en toe geen speciale traktatie kunt geven. Belangrijk is dat je caloriearme, gezonde opties kiest.


8. Het platte gezicht en de vele rimpels van een Franse Bulldog hebben wat extra aandacht nodig tijdens het verzorgen. Veeg minstens één keer per week vuil uit elke vouw met een vochtige doek of een alcoholvrij babydoekje. Voor pups die veel tijd buitenshuis of met andere huisdieren doorbrengen, is het goed om hun gezicht om de dag af te vegen.


9. Vergeet na een wandeling in de regen niet om je pup grondig af te drogen. Eventueel achtergebleven vocht in die diepe rimpels kan irritatie en bacteriegroei veroorzaken.


10. Hoewel Franse Bulldogs niet veel beweging nodig hebben, zijn ze vatbaar voor oververhitting en een laag energieniveau, dus houd rekening met het gewicht van je pup.


Franse Bulldogs zijn speelse, vriendelijke en zachtaardige honden die zich aan vele levensstijlen kunnen aanpassen. Het is gemakkelijk in te zien waarom dit ras zo populair is, vooral bij gezinnen die in appartementen wonen of die geen grote tuin hebben. Met de juiste zorg kan je hond vele jaren je beste vriend zijn.


3 veelgemaakte fouten

Enkele veelvoorkomende fouten die eigenaren van Franse Bulldogs maken, zijn:


1. Te vroeg steriliseren/ castreren - dit kan zorgen voor een levenslange lage immuniteit, skeletproblemen, botkanker, zwaarlijvigheid en problemen met de schildklier.


2. Onjuiste beweging - Bij een jonge pup zijn de botten zacht en niet volledig ontwikkeld. Ook de gewrichten zijn nog niet volledig gevormd. Dus als je pup weigert aan de lijn te lopen, sleep hem dan niet verder en laat je pup ook geen kunstjes uitvoeren op zijn achterpoten.


3. Overgewicht - Het is nooit te laat om een ​​deel van de schade ongedaan te maken die is aangericht door je Franse Bulldog verkeerd te voeren.


Je kunt nooit te veel boeken lezen om je Franse Bulldog op de juiste manier op te voeden. Met je kennis die je opdoet, zul je deze veelgemaakte fouten volledig onder controle hebben. Bovendien zul je kunnen bijsturen indien nodig.


Met gemak je pup opvoeden? Dan raad ik je dit aan!

Wil je alles weten over dit geweldige ras en wil je zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren?Dit boek is zo enorm waardevol, het zal je versteld doen staan.


Zoals de titel van dit e-book al zegt: dit is hét boek waar alles in staat dat je moet weten om van jouw ondeugende Franse Bulldog pup je beste harige vriend te maken.

 • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

 • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

 • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

 • Ontdek het geheim om je Bulldog gehoorzaam te krijgen.

 • Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book!

Het opvoeden en verzorgen van een Franse Bulldog kan een behoorlijke klus zijn, aangezien het een flink koppig ras is.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Franse Bulldog nu zelf!
Conclusie: een vriend voor het leven

Elke raszuivere hond heeft zijn problemen, vanwege het fokken op bepaalde eigenschappen die niet altijd de gezondheid bevorderen.


Hoewel sommige problemen met de Franse Bulldog niet kunnen worden geëlimineerd, zullen bovenstaande benaderingen en tips bijdragen aan de levenskwaliteit van je hond.


Nu is het aan jou om enkele van mijn tips toe te passen. De resultaten zullen een gezonde en gelukkige hond zijn, met minder dierenartsbezoeken en een langere levensverwachting.


Meer artikelen

Commentaires


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page