top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Dit is dé top 20 mooie honden! ["Ik sta versteld, zo mooi!"]Alle hondenbezitters zullen het erover eens zijn: hun hond is de beste, leukste en vooral mooiste van allemaal.


En zelfs al is jouw trouwe vriend qua uiterlijk niet zo mooi, door zijn of haar lieve karakter is jouw hond nog steeds de allermooiste.


Natuurlijk verschillen smaken, maar er zijn een aantal hondenrassen die als mooiste worden beschouwt. Denk bijvoorbeeld eens aan honden met een bijzondere kleur ogen, een prachtige tekening of een hele lange vacht.


In dit artikel hebben wij de top 20 mooiste hondenrassen voor je op een rij gezet.

 

1. Siberische Husky

Met zijn prachtige vacht, wolfachtige uiterlijk en gespierde lichaam is de Siberische Husky een lust voor het oog. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die geweldige kleur ogen!


De Siberische Husky is een vrolijke en gezellige hond. Als gezelschapshond komt hij het beste tot zijn recht, maar ook als sporthond of werkhond is dit ras ideaal. Wat dacht je ervan om hem in de winter eens voor een slee te zetten?


De Siberische Husky blaft over het algemeen weinig tot niet. Wel kan dit ras janken zoals een wolf.


Mooie Siberische Husky zit op sneeuw en kijkt in camera
 

2. Golden Retriever

Niet voor niets is de Golden Retriever één van de populairste hondenrassen ter wereld. De prachtige blonde vacht in combinatie met een grote, schattige kop spreekt veel mensen aan.


Voor veel mensen is de Golden Retriever dé hond: goed formaat, vriendelijk, energiek en altijd vrolijk. Een Golden Retriever past, mits hij genoeg beweging krijgt, in vrijwel ieder gezin. De perfecte allemansvriend!


Van oorsprong is de ‘Golden’ gefokt voor de jacht. Tegenwoordig zijn de dit hondenras, behalve als gezelschapshond, ook veel als hulphond. Een Golden Retriever is bijvoorbeeld perfect als blindengeleidehond.


Mooie Golden Retriever loopt op tuinpad
 
 

3. Dalmatiër

De Dalmatiër dankt zijn naam aan zijn oorsprong. Dit ras is namelijk afkomstig uit een Kroatische kuststreek genaamd Dalmatië. We kennen dit leuke hondenras allemaal dankzij zijn beroemde witte vacht met zwarte stippen.


Een goede socialisatie is voor een Dalmatier enorm belangrijk. Niet goed gesocialiseerde Dalmatiërs staan erom bekend uit te kunnen vallen naar andere honden.


Naast de prachtige vacht is ook het sterke en gespierde lijf kenmerkend voor de Dalmatiër. In combinatie met een hoge intelligentie maakt dit de Dalmatiër een perfecte sporthond.


Dalmatiër speelt in tuin op groot grasveld
 

Gek op honden en knutselen? Maak dan dit leuke spreukenbord met 'diamond painting'!

 

4. Duitse Herder

Fors, zelfverzekerd en voorzien van een flinke vacht: de Duitse Herder is een indrukwekkende verschijning. Dit ras staat bekend om zijn trouwheid en waakzaamheid. Een consequente baas heeft een vriend voor het leven aan deze hond!


De Duitse Herder heeft een grote behoefte aan lichamelijke beweging én mentale uitdaging. Niet voor niets wordt dit ras vaak ingezet als politiehond, blindengeleidehond of waakhond.


Wil je een Duitse Herder aanschaffen, ga dan naar een goede fokker. Veel Duitse Herders zijn vandaag de dag helaas ver doorgefokt, wat ernstige gezondheidsproblemen kan opleveren.


Duitse Herder met mooie vacht ligt hijgend op grasveld
 

Aanbevolen voor jou: Het 'Duitse Herder Handboek!'

 

5. Pomeriaan

Klein van stuk, maar met een zeer groots karakter. Deze schattige pluizenbol laat graag van zich horen en ziet er prachtig uit. De lange vacht dient goed verzorgd te worden om je Pomeriaan zo mooi mogelijk te houden.


De Pomeriaan is enorm speels en wil dan ook graag spelen met mensen, honden en andere huisdieren. Als je de Pomeriaan genoeg uitdaging geeft is dit ras ook geschikt voor kinderen. Ze zullen elkaar uren vermaken!


Dit hondenras heeft de neiging om veel te blaffen, tegen eigenlijk alles en iedereen. Hoe klein ze ook mogen zijn, de Pomeriaan is een uitstekende waakhond. Goede training is vereist om dit gedrag in goede banen te leiden.


Pluizige Pomeriaan staat trots op houten brug met knuffeltje naast hem
 

6. Samojeed

Met zijn spierwitte vacht lijkt de Samojeed zo uit een sprookje gestapt te zijn. Zijn sprookjesachtige voorkomen wordt nog eens extra benadrukt door een enorm lieve kop.


Een Samojeed heeft enorm veel beweging nodig, aangezien ze gefokt zijn om urenlang achter elkaar te lopen. Als je een Samojeed uitdaging, beweging en actie biedt is hij in huis doorgaans vrij rustig.


Kenmerkend is de typische ‘Samojedenlach’. Deze hond lijkt, door de plaatsing van de ogen en de omhoog lopende mondhoeken, altijd te lachen.


Samojeed koelt af in stromend beekje
 
 

7. Australische Herder

Eigenaren van de Australische Herder worden vaak overladen met complimenten over hun hond. Logisch, want dit ras is prachtig! De vacht kent een typische tekening en komt voor in verschillende kleuren zoals black tri, red merle en blue merle.


Ondanks dat de naam anders doet vermoeden ligt de oorsprong van dit ras in de Verenigde Staten. Specifiek in het noorden van Amerika, waar Europese en Australische honden met elkaar gekruist werden.


Doordat de Australische Herder énorm veel beweging nodig heeft is dit ras doorgaans niet geschikt voor beginners. Te weinig beweging kan namelijk leiden tot gedragsproblemen.


Australische Herder zit in mooi sneeuwlandschap met besneeuwde bomen op achtergrond
 

8. Poedel

De Poedel is chique, charmant en sierlijk. Laat je niet helemaal misleiden door de schoonheid van dit ras, want de Poedel heeft een stoer karakter! Poedels worden gezien als één van de meest intelligente en attente rassen ter wereld.


Er zijn vier soorten Poedels: van klein naar groot de Toypoedel, Dwergpoedel, Middelgrote Poedel en de Grote Poedel.


Door de hoge intelligentie kun je een Poedel enorm veel leren. Niet voor niets zien we dit ras vaak terug bij hondenshows, demonstraties of zelfs in het circus.


Mooie Poedel staat bij rotswand en kijkt nieuwsgierig in de camera
 
 

9. Chow Chow

De Chow Chow is één van de meest oude hondenrassen ter wereld en komt oorspronkelijk uit China, met Syberische voorouders.


Zeer kenmerkend voor de Chow Chow is zijn blauwe tong, gehemelte en lippen. Mede door dit bijzondere kenmerk staat de Chow Chow bij vele hoog op het lijstje als het gaat om het mooiste hondenras.


Dit ras is, door zijn wantrouwen tegenover vreemde mensen en het territoriale karakter, een zeer geschikte waakhond. Wel maakt dit de Chow Chow minder geschikt als gezelschapshond, hoewel dit met een goede training wel mogelijk is.


Leeuwachtige Chow Chow staat trots in woonkamer
 

10. Saluki

De Saluki (ook wel bekend als saloeki of Perzische windhond) is afkomstig uit het Midden-Oosten, met name uit Iran. De Saluki is gefokt voor de jacht en dat is vandaag de dag nog steeds te zien aan het prachtige uiterlijk. De Saluki is rank, gespierd en straalt snelheid uit.


‘Vroeger’ was het bezit van de Saluki een statussymbool. Deze honden werden niet gekocht maar geschonken aan belangrijke personen.


Door zijn oorsprong is de Saluki zeer zelfstandig en een tikkeltje eigenwijs. Deze honden zal niet direct reageren op commando’s van zijn baasje, maar doet lekker waar hij zelf zin in heeft. Dat geeft de Saluki ook weer zijn charme.


Saluki met mooie grote bruine ogen kijkt direct in de camera
 
 

11. Vlinderhondje

Dit kleine en charmante hondenras is ook bekend onder de naam Papillon. Dit geeft direct al iets weg over de oorsprong van het vlinderhondje. Zijn roots liggen namelijk in België en Frankrijk.


De oren van dit ras lijken op vlinders; vandaar natuurlijk de naam. Het geeft het hondje een prachtige uitstraling. Geen wonder dat deze honden vroeger zo geliefd waren bij chique hofdames!


Het Vlinderhondje is levendig, speels en ontzettend lief. Tegenover vreemden gedragen zij zich over het algemeen rustig en ze houden enorm van aandacht.


Klein schattig Vlinderhondje staat trots op grasveld
 

12. Weimaraner

Een enorm veelzijdige jachthond met een zeer goede neus, dat is de Weimaraner. Dankzij zijn bijzonder mooie vachtkleur vallen veel mensen voor dit leuke ras.


De Weimaraner staat enorm bekend erg gevoelig te zijn en zodoende ook sterk te reageren op het humeur van zijn baasje(s).


Met een consequente opvoeding is dit ras perfect voor in een gezin. Sterker nog, de Weimaraner staat bekend als zeer kindvriendelijk.


Mooie stevige Weimaraner staat trots in het bos op een berg
 
 

13. Duitse Dog

De Grote Vriendelijke Reus onder de mooie hondenrassen. Deze gigantische hond heeft een schofthoogte vanaf (!) 80 centimeter.


De Duitse Dog komt in verschillende kleurvariaties voor. Zo zijn er gele, gestreepte en zwarte kleuren bekend.


Dit ras is enorm aanhankelijk en een groot liefhebber van knuffelen. Hierbij kan hij zijn eigen grootte wel eens vergeten. Voor je het weet heb je een Duitse Dog op schoot!


Grote Duitse Dog ligt rustig op de camping
 

14. Rottweiler

De Rottweiler komt oorspronkelijk uit Duitsland en staat bekend als een sterk en loyaal ras. Rottweilers zijn herkenbaar aan de typische ‘black & tan’ kleuren.


Rottweilers zijn echte werkhonden die door het vuur gaan voor hun baas! Ze zijn enorm trouw en zullen hun baasje dan ook goed bewaken.


Uitdaging en voldoende beweging is erg belangrijk voor dit ras, om te voorkomen dat er zich gedragsproblemen ontwikkelen.


Rottweiler staat mooi trots op trap in wit huis
 
 

15. Beagle

Een fraai hondenras van een ideaal middelmaatje, lieve ogen en hangende oren. De Beagle steelt je hart zonder dat je het zelf doorhebt.


Een typische Beagle is eigenwijs en gaat lekker zijn eigen gang. Training is lastig maar zeker niet onmogelijk!


Helaas wordt de Beagle, door zijn zachtaardige karakter, veel gebruikt als proefdier. Maar, de Beagle staat ook bekend als therapiehond en is zeer geschikt voor ‘snuffel klusjes’.


Trotse Beagle staat op grasveld met tennisbal naast hem
 

16. Akita Inu

Denk je aan de Akita Inu, dan denk je aan de tranentrekkende film Hachikō; de trouw van een hond prachtig in beeld gebracht. Na de dood van zijn baasje wachtte de Japanse Akita maar liefst negen jaar op het treinstation.


Typisch voor de Akita is dat deze honden enorm schoon op zichzelf zijn. Hierdoor zijn ze ook zeer snel zindelijk.


De prachtige vacht van de Akita vereist weinig onderhoud. Enkel tijdens de rui dient de vacht geborsteld te worden.


Akita Inu met mooie vacht is moe en ligt op bed
 
 

17. Shiba Inu

De Shiba Inu (vrij vertaald ‘kleine hond’) lijkt erg veel op zijn voorganger in deze lijst, de Akita Inu. Maar met zijn 13 kilo is de Shiba een stuk kleiner.


De Shiba is zeer territoriaal en blaft dan ook graag. Hij beschermt zijn baasje en huis zeer goed!


Enige ervaring met honden is wel vereist wanneer je een Shiba als huisdier neemt. Voed je hem goed op, dan heb je een vriend voor het leven.


Mooie Shiba Inu staat bij struikje in tuin
 

18. Dobermann

Net als de Rottweiler is ook de Dobermann herkenbaar aan zijn mooie black&tan vacht. De Dobermann is echter een stuk slanker en fijner.


Door zijn bouw en moedige karakter is de Dobermann erg geschikt als politiehond of legerhond.


Het ras dankt zijn naam aan de oorspronkelijk fokker: de Duitse hondenvanger Karl Dobermann.


De Dobermann wordt gemiddeld tien tot 13 jaar oud. Enkele veelvoorkomende ziekten zijn skeletafwijkingen en kanker.


Dobermann Pinscher ligt hijgend in veld met paardenbloemen
 
 

19. Berner Sennenhond

Iedere hondenliefhebber zal dit ras fantastisch vinden. Het enorm lieve gezicht van de Berner Sennenhond is moeilijk te weerstaan!


Er zit echt geen kwaad in dit ras. Daarom zijn ze zeer geschikt voor huishoudens met kinderen, andere honden en katten. De Berner Sennenhond vindt het allemaal wel prima.


Met een gemiddeld gewicht van tussen de 40 en 60 kilo is de Berner Sennenhond een flink ras.


Mooie trotse Berner Sennenhond zit op berg en kijkt uit over stad
 

20. Ierse Setter

Wie wel eens een Ierse Setter heeft gezien, vergeet deze hond niet snel meer. De prachtige roodachtige vacht is absoluut uniek.


De Ierse Setter is in Ierland gefokt voor de jacht, specifiek voor de jacht op vogels.


Dit hondenras moet regelmatig flinke stukken rennen. Je maakt de Ierse Setter enorm gelukkig met een goede wandeling langs het strand of in het bos!


Ierse Setter ligt blij en hijgend op grasveld
 

Conclusie

Alle hondenrassen zijn iedere op hun eigen manier mooi. Welk ras je ook kiest en welk ras je ook mooi vindt, zorg altijd dat je je hond haalt bij een erkende fokker.


Veel rashonden die in deze lijst staan zijn gevoelig voor erfelijke aandoeningen. Dit voorkom je zo veel mogelijk door je pup aan te schaffen bij een goede fokker.


Zo geniet je jarenlang van het prachtige uiterlijk en het lieve innerlijk van jouw viervoeter!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page