top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hoe oud wordt een Franse Bulldog?


schattige franse bulldog

Of je nu op zoek bent naar een Franse Bulldog of al een trotse Frenchie-ouder bent, één ding hebben we allemaal gemeen: we willen weten hoe lang de Frenchie leeft en hoe we onze harige vriend zo lang mogelijk bij ons kunnen houden.


Franse Bulldogs worden gemiddeld 10 tot 14 jaar oud. De oudste Franse Bulldog werd 14 jaar en 11 maanden. De Franse Bulldog kent wel zijn gezondheidsproblemen, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om de levensduur van je Frenchie zoveel mogelijk te verlengen.


Onderwerpen


Hoe oud wordt een Franse Bulldog?

Franse Bulldogs worden gemiddeld 10 tot 14 jaar oud.


Een onderzoek uitgevoerd door het Wetenschappelijk Comité van de British Small Animal Veterinary Association vermeldde officieel de oudste Franse Bulldog als 14 jaar en 8 maanden.


De oudste Franse Bulldog schijnt echter volgens een lezer 14 jaar en 11 maanden geweest te zijn. Dit was de Frenchie 'Cosmo' van een rasfokker uit Bergeijk, maar dit is helaas niet officieel erkend.


Oudste franse bulldog
Cosmo, officieus de hond met de titel 'oudste Franse Bulldog'

De beroemde Frenchie Hank, die eigendom was van actrice Denise Richards, blijkt de leeftijd van 13 jaar te hebben bereikt voordat hij overleed.


Natuurlijk weet niemand zeker hoe lang zijn of haar hond zal leven, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om de levensduur van je Frenchie zoveel mogelijk te verlengen.

Factoren die de levensverwachting beïnvloeden

Zoals elk ras zijn Frenchies meer vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen dan andere. Deze gezondheidsproblemen kunnen de levensduur van de Franse Bulldog aanzienlijk beïnvloeden.


Interessant is dat zelfs factoren zoals stress en angst de levensverwachting kunnen bekorten. Het is mogelijk dat ook het geslacht van de hond ook een rol speelt.


Een onderzoek wees uit dat mannelijke Frenchies meer kans hadden dan hun vrouwelijke soortgenoten om bepaalde aandoeningen te ontwikkelen.

 

Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog helpt jou om je Franse Bulldog zo goed mogelijk op te voeden!

Het complete handboek voor de Franse Bulldog e-book
 

Veel ruimte nodig om te spelen

Het allerergste dat je je hond kunt aandoen, is hem twaalf uur of langer in een kennel te stoppen terwijl je aan het werk bent.


Frenchies zijn van nature nieuwsgierige dieren die veel ruimte nodig hebben om te spelen. Als je je hond gewoon in een kennel stopt terwijl je weg bent, kan dit zijn levensduur zelfs verkorten.


De meeste hondenexperts adviseren om een kamer aan je Frenchie te besteden, zeker als hij nog jong is en vooral als je van plan bent om meer dan een paar uur achter elkaar weg te zijn.


Vul de kamer met al het favoriete speelgoed van je Frenchie, een mooi hondenbed en water om de hele dag mee te gaan.

 
 

Waar sterven Franse bulldoggen meestal aan?

Het Institute of Canine Biology meldt dat Franse Bulldoggen meestal op 10-jarige leeftijd aan kanker overlijden.


Deze honden zijn ook vatbaar voor een reeks andere gezondheidsproblemen, waaronder hitte-uitputting, patella luxatie, voedsel- of omgevingsallergieën, rug- en wervelkolomproblemen, ademhalingsmoeilijkheden en ooginfecties.


Deze aandoeningen hoeven niet per se de oorzaak te zijn van de dood van een Frenchie, maar ze kunnen wel een heleboel complicaties veroorzaken.

Gezondheidsproblemen van de Franse Bulldog

De meest voorkomende gezondheidsproblemen waren volgens een recent onderzoek oorontstekingen, diarree, conjunctivitis, lange nagels en huidplooidermatitis.


Nóg zorgwekkender was dat 12,7% van de honden in het onderzoek aandoeningen van de bovenste luchtwegen had, veroorzaakt door hun brachycefale gezichtsstructuur.


Vanwege hun platte gezichten hebben veel Frenchies moeite met ademhalen en sommigen kunnen ook last hebben van slaapapneu en snurken.

Het gevaarlijkst: oververhitting

Het gevaarlijkst is dat ze tijdens het sporten of bij warm weer geen veilige lichaamstemperatuur kunnen behouden.


Dat komt omdat honden afhankelijk zijn van verdamping uit de mond en het gehemelte om af te koelen, maar rassen met een plat gezicht hebben niet genoeg oppervlakte om dat te bewerkstelligen.


Er zijn veel Franse Bulldoggen plotseling gestorven door oververhitting tijdens warm weer of tijdens inspanning.


Een goede oplossing hiervoor is een koelmat zoals deze van Beeztees. Deze wordt lekker koud op het moment dat je Frenchie erop gaat liggen. Zeker een aanrader voor in de warme zomermaanden!


Als je een Frenchie hebt of overweegt

Als je een Franse Bulldog hebt of overweegt er een te adopteren, dan zijn hier enkele zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Eerst en vooral moeten fokouders altijd worden getest op vermijdbare gezondheidsproblemen.

  • Gerenommeerde fokkers moeten alle beschikbare gezondheidstests voor dit ras uitvoeren om de kans op gezondheidsproblemen te minimaliseren.

  • Niet alle gezondheidsproblemen kunnen worden getest. Toch zal het kiezen van een fokker die gezondheidstesten uitvoert je kansen op het krijgen van een gezonde Frenchie vergroten.

  • Twee van de meest voorkomende gezondheidstests voor Franse Bulldoggen zijn oogtesten en heuptesten. Oogtesten moeten worden uitgevoerd op de fokdieren, inclusief testen op erfelijke cataracten en andere oogproblemen. Heuptesten beoordelen de waarschijnlijkheid op heupdysplasie en aanverwante problemen.

Kies een geweldige fokker

Omdat Frenchies zo populair zijn, zijn er veel fokkers om uit te kiezen. Doe je best om een verantwoordelijke fokker te vinden met veel referenties en vermijd alles dat verdacht lijkt.


Helaas kunnen puppy's die afkomstig zijn van minder betrouwbare fokkers later in hun leven meer gezondheidsproblemen krijgen.


Maar zolang je wat onderzoek doet, zou je geen probleem moeten hebben om een geweldige nieuwe metgezel te kiezen!

Tips voor een langere levensduur

Hoewel de levensduur van de Franse Bulldog altijd kan variëren en er veel andere bepalende factoren zijn, zijn er manieren waarop eigenaren van gezelschapsdieren een lang, gelukkig en gezond leven voor hun Frenchie kunnen bewerkstelligen.

  • Zorg voor een comfortabele, veilige ruimte voor je Frenchie. Een ontspannen hond ervaart minder stress en dat verhoogt de levensverwachting, net als bij mensen. Een rustige omgeving dicht bij de mens, comfortabel gemaakt met een bed, deken en speelgoed is het beste. Benchtraining is een uitstekende optie voor veel honden en eigenaren.

  • Weet wat de gezondheidsproblemen van de Frenchie zijn. Dat zijn voornamelijk ademhalings-, huid- en oogproblemen. Als je begrijpt met welke problemen ze te maken kunnen krijgen, hoe je ze kunt herkennen en wat je eraan kunt doen, dan kun je de levensduur van je Franse bulldog verlengen.

  • Breng je Frenchie regelmatig naar de dierenarts. Hoewel dit een normale routine zou moeten zijn, blijkt dat niet iedereen regelmatig zijn of haar hond voor onderzoek naar de dierenarts brengt. Omdat Frenchies geplaagd worden door gezondheidsproblemen, moeten ze vaker naar de dierenarts worden gebracht dan andere rassen. Om de zes maanden is een goede vuistregel om ervoor te zorgen dat het goed gaat met je hond.

  • Maak regelmatig wandelingen en met je Frenchie en zorg voor voldoende speeltijd. Wandelen en spelen met je hond is erg leuk en heeft een aantal gezondheidsvoordelen die de levensverwachting verhogen. Regelmatig samen bewegen verlengt de levensduur, helpt je Frenchie om belangrijke sociale vaardigheden te ontwikkelen, stelt je in staat een vertrouwensband met elkaar op te bouwen en kan de stress van je hond (en ook die van jou) verminderen.

  • Voed je Frenchie goed en op tijd. Zijn levensduur is zeker langer als hij goed voedsel eet en een uitgebalanceerd dieet volgt. Er zijn veel opties als het gaat om een goede voeding voor honden. Het dieet van een gezonde hond bestaat over het algemeen uit eiwitten, vetten, vezels en water.


Ook belangrijk: een regelmatige verzorging

Het verzorgen van je hond is natuurlijk belangrijk voor zijn schattige uiterlijk, maar het heeft ook invloed op de levensduur van de Franse Bulldog.


Door regelmatig tanden, haar, nagels, oren en ogen te verzorgen, kun je bewuster worden van de lichamelijke gezondheid van je hond.


Let op eventuele knobbels, zweren of andere problemen. Als je vroeg of laat een probleem opmerkt, kun je een bezoek brengen aan de dierenarts om je hond die extra zorg te geven die hij nodig heeft.

Geef ze veel liefde!

Een geliefde Frenchie is een gelukkige Frenchie en hoe gelukkiger je hond is, hoe beter zijn gezondheid ook is. De levensduur van een Franse Bulldog is langer als hij liefde en genegenheid deelt met zijn mensen.


Zorg ervoor dat de tijd die je Frenchie bij je doorbrengt een gelukkige tijd is vol spel, liefde en zorg.


Een ding staat vast: zolang je de beste huisdierouder bent die je kunt zijn en beslissingen neemt die jouw hond ten goede komen, kun je zijn levensverwachting verlengen.


Wil je nou alles weten over het kiezen van een goede fokker, en het verzorgen en opvoeden van je Franse Bulldog?


Dan is "Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog" zeker wat voor jou! Lees mijn review of ontvang hem direct hier.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page