top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hoe vind ik een hondenoppas die bij mijn behoeften past?


Jonge vrouw past op hond en kijkt uit over vallei

Het kiezen van een hondenoppas is een uiterst lastige taak. Elke hondeneigenaar is op zoek naar de beste zorg voor hun hond(en).


Het vinden van een enthousiaste hondenoppas die aan jouw behoeften voldoet en ook nog eens beschikbaar is kan daarom ook veel tijd in beslag nemen.


In dit blogbericht geven wij van Yoopies jou enkele tips hoe je deze zoektocht naar een hondenoppas kan vergemakkelijken.


Onderwerpen


Formuleer waar je naar op zoek bent

Niks is vervelender dan achteraf tot ontdekking komen dat je niet de goede keuze hebt gemaakt. Het noteren van je verwachtingen en behoeften is dan ook essentieel voordat je begint met jouw zoektocht.


Praktische informatie om vooraf over na te denken is:

  • Naar wat voor zorg ben je op zoek? Is dit iemand die slechts het uitlaten en voeren van jouw hond kan doen of ben je op zoek naar iemand die voor langere tijd kan oppassen?

  • Hoeveel wil je betalen voor een hondenoppas per uur?

  • Voor hoeveel uur per week heb je een hondenoppas nodig?

  • Ben je op zoek naar een hondenoppas met ervaring?

  • Zoek je naar een hondenoppas die in de buurt van een bos woont of een grote tuin heeft waar jouw hond kan spelen?

  • Heeft jouw hond medicijnen nodig die de hondenoppas moet kunnen geven?

  • Zijn er opvallende dingen waar de hondenoppas rekening mee moet houden in de dagelijkse routine van jouw hond?

  • Welke vertrouwde spullen van jouw hond moet je meegeven aan de hondenoppas?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kan jouw zoektocht naar de perfecte hondenoppas beginnen.


Waar vind ik de perfecte oppas?

Je kunt jouw zoektocht beginnen met vragen binnen jouw familie- of vriendenkring. Het komt vaak voor dat familieleden of vrienden al eerder ervaring hebben gehad met het zoeken naar een oppas voor hun huisdier of wellicht zijn ze zelf beschikbaar om jou te helpen.


Vrienden en familie die oppassen zijn voordelig omdat ze vaak geen financiële compensatie vragen en jouw hond zal niet met een vreemde te maken krijgen.


Als je er niet in geslaagd bent om via je familie- en vriendenkringen een oppas te vinden of ben je op zoek naar een occasionele hondenoppas die doordeweeks met jouw hond kan wandelen of hem/haar eten kan geven? Probeer het dan eens online!


Er zijn tegenwoordig vele platforms, waaronder Yoopies, waar hondeneigenaren zich aanmelden om een hondenoppas te vinden.


Deze platforms verifiëren de profielen van hondenoppassers om te voorkomen dat hondeneigenaren gekoppeld worden aan nepaccounts.


Selecteer de kandidaten die bij jou passen

Je hebt enkele beschikbare hondenoppassers in jouw omgeving gevonden en wilt hen contacteren, maar voor wie kies je? Je hebt voorafgaand aan je zoektocht verwachtingen en behoeften genoteerd.


Leg deze verwachtingen en behoeften naast de verschillende profielen van de hondenoppassers en vink af waar de verschillende hondenoppassers aan voldoen.


Dit zou je in staat moeten stellen om met twee of drie hondenoppassers over te blijven. Wij adviseren je om elk van deze hondenoppassers te berichten en indien je wat meer tijd wil besteden, kennismakingsgesprekken te voeren.


Je merkt namelijk tijdens kennismakingsgesprekken pas echt hoe jouw hond en de hondenoppasser op elkaar reageren.


Veel succes met het vinden van de perfecte hondenoppas!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page