top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Zelf hondenijsjes maken met deze 10 heerlijke recepten!


Een blije hond met een hoedje eet een hondenijsje
Lekker ijsje, zeg!

De meeste mensen vinden een ijsje heerlijk, zeker tijdens de warme zomerdagen, maar ook in de winter gaat een ijsje er stiekem wel in.


Honden vinden ijsjes ook heerlijk, kijk maar hoe hij naar je kijkt op het moment dat jij van je ijsje aan het genieten bent.


Uiteraard mogen honden geen mensenijs, maar wat als je gewoon lekkere en gezonde hondenijsjes zelf kunt maken? Nou, dat kan!


In dit artikel heb ik 10 heerlijke recepten voor hondenijsjes op een rijtje gezet die ideaal zijn om je hond af te koelen tijdens warme zomerdagen. Genieten!


Wat heb je nodig voor je begint?

De meeste van deze recepten zijn vrij simpel te maken en je hebt er dan ook niet veel voor nodig.


Voor de meeste recepten is het handig als je een blender of keukenmachine hebt, maar met de hand prakken en mengen gaat ook prima.


Verder is het wel handig als je iets van siliconen bakvormpjes of ijsblokjesvormen hebt of iets dergelijks. Deze vormpjes zijn bijvoorbeeld wel erg leuk om je hondenijsjes in te maken.


Voor sommige recepten zijn deze langwerpige iets handiger. Je kan dan de bijgeleverde stokjes vervangen voor langwerpige hondensnacks, of bijvoorbeeld wortels of bleekselderij. Zo hoef je niet bang te zijn dat je hond het plastic stokje opeet.


De meeste ingrediënten voor deze hondenijsjes heb je waarschijnlijk ook al in huis, aangezien er geen al te gekke dingen in deze ijsjes voor honden zitten. Denk bijvoorbeeld aan yoghurt, pindakaas, bananen of ander fruit.


Zorg er bij deze ingrediënten wel voor dat er geen Xylitol in zit, dit is een kunstmatige zoetstof die erg giftig is voor honden.


Ook zit er in meerdere recepten yoghurt. Honden kunnen dit over het algemeen prima hebben, behalve als je harige vriend lactose intolerant is, dan zou ik de yoghurt weglaten of vervangen met water of bouillon (zonder extra zout), werkt ook prima!


Verder heb je wat tijd nodig, maar gelukkig niet heel veel, aangezien je de meeste van deze recepten binnen een aantal minuten klaar hebt. Het is vooral wachten tot de ijsjes hard geworden zijn in de vriezer.


Hier een filmpje om je te laten zien hoe makkelijk het kan zijn om zelf je hondenijsjes te maken:


Bij sommige recepten staat geen hoeveelheid. Maak je niet te druk om de hoeveelheden en mik gewoon lekker wat van de ingrediënten in een grote kom of blender, mix het door elkaar en stop het in de vormpjes.


Geen stress, je harige vriend zal vast en zeker toch niet klagen :)


En dan nu door naar de 10 recepten voor hondenijsjes!


1. Smoofl Starter Kit hondenijs

Heb je bij nader inzien toch geen zin in om allemaal ingrediënten bij elkaar te rapen en "uren" in de keuken te staan.


Dan heb ik hier de ideale oplossing: de Smoofl Starter Kit!


Dit is een kant en klare mix voor hondenijsjes op een (eetbaar) stokje, die je alleen even hoeft te mengen met water en dan kan 'ie de vriezer in. Nou, hond kan de was doen.


Wat ook leuk is hieraan is dat er 4 siliconen ijsvormpjes bij zitten in de vorm van een hondenpoot. Die kan je ook nog eens makkelijk hergebruiken voor de andere recepten in dit artikel.



2. Hondenijsje met pindakaas en banaan

Met slechts drie ingrediënten - 110 gram pindakaas, 450 gram yoghurt en een rijpe banaan - creëer je een traktatie waar je trouwe viervoeter dol op zal zijn.


Meng alles in een blender of prak het fijn met liefde en zorg. Giet het mengsel in schattige vormpjes en zet ze vervolgens in de vriezer voor een paar uur.


Terwijl je geduldig wacht, zie je hoe je harige vriend niet kan wachten om deze smakelijke beloning te bemachtigen.


3. hondenijsje met watermeloen en ananas

Op warme zomerdagen wil je niet alleen zelf afkoelen, maar ook je geliefde huisdier! Verwen je harige vriend met deze tropische traktatie: heerlijke watermeloen-ananas ijsjes voor honden.


Het enige wat je nodig hebt, is sappige watermeloen, zoete ananas en een vleugje kokosmelk voor dat extra exotische tintje.


Begin met het glad mengen van de watermeloen in een blender en voeg vervolgens de sappige ananas toe voor een verrukkelijke mix. Giet er een beetje kokosmelk bij om de smaken tot een perfecte harmonie te brengen.


Schenk het mengsel in vormpjes die perfect zijn voor je trouwe metgezel en laat ze enkele uren in de vriezer staan.


Nu is het tijd om je harige vriend te zien smullen! Laat die kwispelende staarten en blije blafjes maar komen terwijl jullie samen genieten van dit zomerse lekkernij!


4. zelfgemaakte pompoen-pindakaas yoghurt ijsjes

Dit is een wat meer herfstig recept, maar dat maakt je hond niets uit hoor! Het is net zo lekker in de zomer als in de winter, of welk seizoen dan ook.


Met slechts drie ingrediënten - 240 gram romige pompoenpuree, 120 gram pindakaas en 240 gram verfrissende yoghurt - kan je jouw trouwe viervoeter verwennen met een unieke smaakervaring.


Meng alle ingrediënten samen in een blender of prak ze lekker fijn. Het zal je keuken vullen met de heerlijke geur van pompoen en pindakaas. Giet het mengsel in schattige vormpjes en laat ze weer voor een paar uur rusten in de vriezer.


Wanneer de tijd rijp is, haal je de ijsjes tevoorschijn; smikkelen en smullen maar!


franse bulldog heeft lekker hondenijsje in zijn bek

5. Hondenijsje met brokken, fruit en boerenkool

Het is tijd om je harige vriend te verrassen met een onweerstaanbare traktatie! Het beste van alles is dat deze lolly's vol zitten met gezonde ingrediënten die jouw hond dolgelukkig zullen maken.


Begin met een heerlijke runderbouillon zonder extra zout en vul de vormpjes er voor de helft mee. Snijd de aardbeien en boerenkool in kleine stukjes en voeg ze - samen met je hond z'n normale brokken, wat knapperige boerenkool en wat blauwe bessen - toe aan de bouillon. Het wordt een kleurrijk feestje!


Voeg als finishing touch een lange hondensnack of een wortel toe in het midden van elk vormpje om een echte lollyvorm te creëren. Zet ze vervolgens in de vriezer en laat de magie gebeuren.


Wanneer de lolly's klaar zijn, geef je een aan je viervoeter en kijk je hoe ze kwispelend van vreugde genieten van deze gezonde en verfrissende beloning!


6. Hondenijsje maken met kiwi en kokosnootwater

Op zoek naar een verfrissende traktatie voor je viervoeter? Probeer deze heerlijke kiwi-kokosnoot ijsjes! Met slechts twee sappige kiwi's en 240 gram verkwikkend kokosnootwater geef je jouw hond een smaakvolle zomerse verrassing.


Schil de kiwi's en stop ze samen met het kokosnootwater in de blender voor een heerlijke mix. Als je wilt, kun je ook plakjes of stukjes kiwi in de vormpjes doen voor een extra smakelijke verrassing. Giet het mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer.


Deze fruitige lekkernij is niet alleen verfrissend, maar zit ook boordevol natuurlijke vitamines. Geniet samen van deze speciale traktatie en zie hoe je trouwe metgezel smult van deze heerlijke kiwi-kokosnoot ijsjes.


7. Hondenijsje met fruit en yoghurt

Op zoek naar een heerlijke traktatie om je harige vriend te verwennen? Deze zelfgemaakte aardbeien-zwarte bessen yoghurt ijsjes zijn een ware smaaksensatie!


Met slechts een vleugje zwarte band melasse of honing (optioneel), 240 gram romige yoghurt, 120 gram aardbeienpuree en 60 gram zwarte bessenpuree creëer je een verfrissende lekkernij waar je hond dol op zal zijn.


Meng alle ingrediënten goed door elkaar of haal ze even door de blender als je hele aardbeien en bessen gebruikt voor een gladde textuur. Giet het mengsel in leuke vormpjes en plaats ze in de vriezer.


Deze traktatie zal geheid zorgen voor een gelukkige hond, elke keer weer!


8. Hondenijsje met watermeloen en wortel

Wat is er beter dan een verfrissende traktatie voor je harige vriend tijdens de zomerse hitte? Deze zelfgemaakte watermeloen-wortel ijsjes voor honden zullen zeker een glimlach op hun gezicht toveren!


Met slechts twee ingrediënten - sappige watermeloen en knapperige wortel - zorg je voor een heerlijke smaaksensatie.


Stop de stukjes watermeloen en wortel in de blender en mix ze tot een heerlijk glad mengsel. De levendige kleuren zorgen ervoor dat deze ijsjes er net zo goed uitzien als ze smaken! Giet het mengsel in de vormpjes en zet ze in de vriezer om ze stevig te laten worden.


Zie hoe je hond z'n ogen oplichten van vreugde terwijl ze genieten van de verfrissende en natuurlijke smaken van de watermeloen en wortel. Lekkerrr!


9. hondenijsje met fruit, pindakaas en lijnzaad

Met slechts een paar ingrediënten kan je een heerlijke lekkernij bereiden die perfect is voor elk seizoen, afhankelijk van het lokale fruitaanbod op dat moment.


Begin met het snijden van het verse seizoensfruit in kleine blokjes, zo'n 240 gram. Meng het fruit vervolgens met 1 liter water en voeg 120 gram pindakaas en 2 eetlepels lijnzaad toe. Optioneel kan je ook nog een eetlepel melasse toevoegen voor een vleugje zoetheid.


Giet het mengsel in leuke vormpjes en plaats ze in de vriezer. En nu is het wachten geblazen!


10. Hondenijsje met bananen, bessen en pindakaas

Dit volgende recept zit boordevol verrukkelijke smaken waar je hond dol op zal zijn.


In de blender meng je romige yoghurt met rijpe bananen, zoete blauwe bessen en een flinke lepel pindakaas. Laat de mix goed samenkomen tot een glad geheel. Als je een vleugje zoetheid wilt toevoegen, voeg dan een beetje honing toe aan het mengsel en voeg wat water toe om de textuur perfect te maken.


Giet het mengsel in schattige vormpjes en plaats ze in de vriezer. Nu begint het spannende deel - wachten tot de ijsjes helemaal bevroren zijn.


Geniet samen van deze smakelijke traktatie en zie hoe je hond enthousiast likt aan dit heerlijke ijsje!


Smaken deze recepten naar meer?

Wil je nog meer lekkere recepten om af en toe voor je hond te maken? Of wil je zelfs je hond z'n dagelijkse voer vervangen met zelfgemaakt hondenvoer? Dan is het volgende wel wat voor jou.


Ik denk namelijk dat je "Het Zelfgemaakte Hondenrecepten Boek" van Alex de Groot wel interessant vindt.


In dit e-book vind je namelijk heerlijke hondenrecepten, waar je hond z'n vingers bij aflikt.. eh nouja, poten dan.


zelfgemaakt hondenvoer, hondensnacks, hondenijsjes en hondenkoekjes

Daarnaast krijg je er ook nog eens 7 extra bonussen bij (kosten normaal €10,- per stuk, maar bij aanschaf van dit e-book gratis), waaronder:

  • 23 heerlijke & gezonde hondensnack recepten

  • Recepten & adviezen voor de pup

  • Levenslange updates

Op de site vind je de rest van de bonussen die je er gratis bij krijgt. En dan nu, als klapper op de vuurpijl: dit boek is nu tijdelijk afgeprijsd van €47,- naar €37,- als onderdeel van een marktonderzoek.


Koopje, als je het mij vraagt!



Oh, en uiteraard, mocht je toch niet tevreden zijn, dan krijg je gewoon binnen 60 dagen je geld terug, no questions asked. Goed geregeld!



Zijn hondenijsjes gevaarlijk?

Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord: "Hondenijsjes zijn gevaarlijk", maar dat is dus niet waar.


Het is een grote leugen dat hondenijsjes tot maagtorsie of een Acute maagdilatatie-volvulus (GDV) leiden. In dit artikel van Dogzine wordt het uitgebreid uitgelegd, mocht je dat interessant vinden.


Maar het komt er in ieder geval op neer dat je je hond gewoon lekker een ijsje kan geven!


Conclusie

Zo, dat waren ze dan; 10 heerlijke recepten voor hondenijsjes.


Ik ga ervan uit dat je hond minstens een van deze recepten heerlijk vindt, zelfs als 'ie een moeilijke eter is. Ik heb de recepten zo divers mogelijk gemaakt, zo is er voor ieder wat wils.


Ik heb trouwens ook nog een artikel geschreven voor in de warme zomermaanden, waarin ik 10 tips geef om je hond koel te houden. Neem snel een kijkje.


Voor nu zou ik zeggen, ga lekker aan de slag met hondenijsjes maken en verwen die lieve viervoeter van je!


Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page