top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10x de beste anti-schrokbak en slow feeder voor je hond!


Bulldog hond schrokt eten naar binnen en heeft dringend een anti-schrokbak hond nodig
Hap, slik, weg!

Heeft jouw hond ook nog nooit gehoord van kauwen? Hij zuigt alles maar meteen naar binnen als een soort stofzuiger en binnen 10 seconden is z'n voerbak leeg.


Herkenbaar?


Als dit bij jou ook het geval is, dan is een anti-schrokbak voor je hond zeker weten een goed idee.


Door "obstakels" in deze honden voerbakken doet je hond aanzienlijk langer over z'n eten, wat een stuk beter en gezonder voor hem is, en wat overgeven kan voorkomen.


De grote winnaars!

Voordat ik je de volledige top 10 laat zien heb ik alvast de beste uitgekozen aan de hand van een aantal kenmerken, en die op een rijtje gezet om de keuze nóg makkelijker te maken voor je.

Duidelijke winnaar wat mij betreft, of niet?


Maar als je nog even verder wil kijken, dan gaan we nu door naar de top 10, in willekeurige volgorde!


1. Adori anti-schrok voerbakOm deze top 10 af te trappen hebben we als eerste de Adori anti-schrokbak. Deze voerbak is verkrijgbaar in 3 verschillende maten en is dus voor elk formaat hond geschikt.


Het design is simpel, maar doeltreffend. Door de 3 'halve-maanvormige' obstakels in deze voerbak, lukt het je hond niet meer om in een keer z'n volledige maaltijd naar binnen te zuigen.


Wat ook fijn is, is dat hij een anti-sliprand heeft en verkrijgbaar is bij bol.com en PetsPlace, dus bestel waar jij hem wil.


Een minpuntje is dat hij niet vaatwasserbestendig is. Ach, elk voordeel heeft z'n nadeel zeggen ze weleens hè.


Bij PetsPlace heeft elke maat een eigen productpagina, wat een beetje onhandig is, maar ik zal ze hier naast elkaar zetten voor je: Small - Medium - Large.


Als je bij bol wil bestellen, dan kan je gewoon op de knop hieronder klikken. Bij bol kan je namelijk op dezelfde productpagina de verschillende maten kiezen, dat is wel zo makkelijk.


"Het werkt echt tegen schrokken. Mijn hondje doet nu langer over het eten van haar maaltijd en schrokt het niet meer zo snel naar binnen, wat voor haarzelf ook beter is."


2. Beeztees RVS anti-schrok hondenvoerbak


Deze anti-schrokbak is de enige voerbak op deze lijst die gemaakt is van roestvast staal. Het is een handige bak met een verhoging in het midden, zodat je hond alleen nog uit de rand kan eten, wat meer moeite kost.


Deze RVS anti-schrokbak is in principe bedoeld voor in een standaard, maar hij heeft wel anti-slip aan de onderkant, dus je kan hem ook zeker los gebruiken.


Deze Beeztees voerbak is in 3 verschillende formaten beschikbaar; 16 cm, 20 cm en 25 cm. Ideaal dus voor kleine én grote honden.3. Cavos verstelbare anti-schrokbakDeze anti-schrokbak is erg handig, hij is namelijk in hoogte verstelbaar! Hij heeft 3 verschillende standen.


Wil je hem even laten wennen aan z'n nieuwe voerbak of heeft hij moeite met de hoge standen, dan zet je hem op de laagste stand.


Wil je je hond wat meer uitdagen en het schrokken tot een minimum beperken? Dan zet je hem in een oogwenk op de hoogste stand.


Hij is geschikt voor 250 gram droog- en natvoer, is voorzien van anti-slip en is ook nog eens vaatwasserbestendig.


"Een veelzijdige keuze voor elke maaltijd - deze antischrokbak werkt perfect met droogvoer, natvoer en water!"


4. Eat Slow Live Longer slow feeder rondDit is de slow feeder van Eat Slow Live Longer. Deze voerbak heeft meerdere vrolijke swirls die ervoor zorgen dat je hond niet in een teug al z'n eten naar binnen zuigt.


Wat ook toepasselijk is bij deze vrolijke swirls, zijn de 5 vrolijke kleuren waar je uit kunt kiezen!


Deze anti-schrokbak is ook de best beoordeelde op deze lijst. Op bol.com scoort deze namelijk een 4,4 uit 140+ reviews op het moment van schrijven.


En dat is ook niet gek, want naast dat hij er zo leuk uitziet, heeft hij ook een anti-sliprand en is 'ie ook nog eens vaatwasserbestendig. Handig!


Daarnaast is deze anti-schrokbak ook uitermate geschikt voor zowel puppies, kleine honden, en grote honden.


"Onze pup schrokte zijn eten binnen. Vaak verslikte hij zich. Met deze bak kan dat niet meer, hij moet zijn brokjes er uit prutsen en eet ze dus een per een op. Hij doet er nu 10 min. over ipv 30 sec. met een gewone bak."


PS: Bestel je hem liever bij PetsPlace? Klik dan hier.


5. Eat Slow Live Longer slow feeder vierkantAan deze anti-schrokbak hoef ik eigenlijk niet zo veel woorden vuil te maken, aangezien deze nagenoeg hetzelfde is als de vorige, maar dan vierkant.


In plaats van swirls heeft deze leuke sterren op verschillende hoogtes, wat het eten tot een leuke uitdaging maakt.


En ook deze heeft anti-slip, is vaatwasserbestendig en is beschikbaar in 5 vrolijke kleuren!


"Eindelijk heb ik de juiste gevonden. Deze voederbak is echt een aanrader voor honden die enorm schrokken. Het helpt je hond langer over zijn/haar eten te doen. En dit is ook beter voor hun maag! AANRADER!!!"


PS: Bestel je hem liever bij PetsPlace? Klik dan hier.


6. District 70 bamboo slow feederDeze slow feeder is wel echt een feestje voor je hond, hoor! Kijk dan naar al die leuke verschillende vormpjes.


Lang, kort, hoog, laag, recht, gekronkeld; deze heeft het allemaal. Daar is je hond gegarandeerd een tijdje zoet mee.


Naast dat deze het oog tevreden houdt, is hij ook erg praktisch. Door de anti-slip rand aan de onderkant glijdt hij niet weg en je hoeft naderhand niet zelf te boenen, je stopt hem namelijk zo in de vaatwasser.


Daarnaast is hij ook beschikbaar in 3 kleuren: Donkergrijs, Ice Blue en Merengue (die op het plaatje hierboven)


Het mooie van deze is ook dat hij gemaakt is van bamboe, dat is compleet veilig voor je harige vriend en is ook nog eens helemaal duurzaam!


"Goede stevige eetbak voor onze witte herder. Hij blijft goed staan ondanks de kracht die ze gebruikt om bij haar brokjes te komen."


7. Roegaarden anti-schrokbak hondDat een goede anti-schrokbak niet duur hoeft te zijn, bewijst Roegaarden met deze slow feeder.


Voor een kleine €6,50 op het moment van schrijven haal je deze al in huis. Dat is geen geld, vergeleken met de prijs voor een hoop andere anti-schrokbakken.


Deze verdient dan ook de prijs voor de goedkoopste voerbak op de lijst!


"Wat een fantastische voerbak. Het is gewoon precies wat het is. Onze hond doet nu langer over zijn voer waardoor hij niet meer kokhalst en we zien ook verbetering in ontlasting. Erg fijn!"


8. Kosh & Co anti-schrokbakDeze anti-schrokbak van Kosh & Co is superleuk, met de verhogingen in de vorm van botjes. Je hond gaat er zeker weten rustiger door eten en schrokt niet meer alles zo naar binnen.


Deze voerbak is geschikt voor zowel droog- als natvoer. Met natvoer is het wel handig als je niet zelf met je sponsje erdoor hoeft om hem schoon te krijgen, en dat hoeft ook niet, want hij gaat "hup", zo de vaatwasser in.


Deze bak is geschikt voor kleine en middelgrote honden, helaas niet voor hele grote honden.


"Mijn hond eet nu rustiger en doet een stuk langer met z'n brokken. Voorheen schrokte hij alles naar binnen."


9. JU&MP anti-schrokbak hond


zwarte anti schrokbak hond

Deze slow feeder van JU&MP zorgt er zeker weten voor dat je harige vriend weer rustig van z'n eten gaat genieten.


Door de verschillende formaten obstakels in deze bak doet je hond nu eerder 20 minuten over z'n eten in plaats van 20 seconden.


Een klein nadeel bij deze hondenvoerbak is dat hij wel anti slip heeft, maar dat deze niet optimaal werkt. Meerdere mensen klagen dat hij nog steeds de kamer doorschuift, wat uiteraard niet ideaal is.


Ondanks dat krijgt hij nog steeds wel een 4,3 uit meer dan 30 reviews. Hij doet verder dus wel gewoon wat hij moet doen.


"Ik heb 2 pups waarvan er 1 erg heeft moeten vechten voor eten en met deze bakken eet hij rustiger en de andere pup ziet het als een spelletje."


10. Outward Hound Slo Bowl Fun Feeder anti-schrokbak


vrolijke oranje anti schrokbak hond met spiraal

Deze vrolijke feloranje anti-schrokbak met een spiraal als obstakel tovert een lach op je hond z'n snoet. Al vanaf dat je pup 6 maanden oud is kan hij genieten van deze slow feeder.


Deze voerbak is bekroond tot “Best in Show” tijdens de Global Pet Expo, dat wil wel wat zeggen, toch?!


Helaas is deze niet geschikt voor de grote honden, aangezien hij alleen in de maten Small en Medium te verkrijgen is. Daarnaast is deze ook niet anti-slip, wat ook niet altijd even handig is.


Daarentegen kan hij wel gewoon in de vaatwasser. Je hoeft dus niet zelf te gaan soppen. Handig!


"Ideaal om de honden mee te voeren. Ze eten nu rustig en schrokken niet meer!"


Hond schrokt en geeft over; de gevaren van schrokken

Honden die hun eten schrokken lopen risico op diverse gezondheidsproblemen. Snelle inname van voedsel vergroot de kans op verstikkingsgevaar doordat grote brokken kunnen vastlopen in de luchtwegen.


Bovendien vergroot schrokken het risico op maagkanteling (torsie), een levensbedreigende aandoening waarbij de maag kan draaien. Dit kan leiden tot ernstige complicaties zoals weefselnecrose en shock.


Tevens kan schrokken leiden tot overeten en gewichtstoename, wat een dikke hond en gerelateerde gezondheidsproblemen in de hand werkt. Maagklachten zoals braken en indigestie zijn ook mogelijk.


Om schrokken tegen te gaan en daarmee al deze gevaren te voorkomen, raad ik je dus zeker aan om een anti-schrokbak voor je hond aan te schaffen.


Hoe kan je je hond schrokken afleren?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je hond het schrokken af te leren.


Het afleren van schrokken bij een hond vereist geduld, training en consistente aanpak. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

  1. Gebruik een anti-schrokbak: Een anti-schrokbak kan helpen het schrokken te verminderen, omdat het je hond dwingt langzamer te eten en te kauwen.

  2. Verdeel maaltijden: Geef de dagelijkse portie voedsel van je hond in meerdere kleinere maaltijden gedurende de dag. Dit helpt voorkomen dat je hond enorme hoeveelheden in één keer opeet.

  3. Handvoeren: Voer je hond af en toe met de hand om een positieve interactie tijdens het eten te bevorderen. Hierdoor kan je hond ook langzamer eten.

  4. Voedingsspelletjes: Gebruik puzzelspeelgoed of interactieve voederspellen waarin je voedsel verstopt. Dit stimuleert je hond om actief te werken voor zijn eten, waardoor hij langzamer eet. Dit is ook nog eens een leuke mentale uitdaging.

  5. Training en commando's: Leer je hond basiscommando's zoals "zit" en "wacht". Gebruik deze commando's tijdens de maaltijden om je hond te laten wachten voordat hij begint te eten. Beloon hem wanneer hij rustig wacht.

  6. Eetmomenten vertragen: Plaats een grote bal of object in de voerbak om het oppakken van voedsel te vertragen. Dit kan je hond dwingen om langzamer te eten.

  7. Toezicht: Houd toezicht op de maaltijden van je hond en corrigeer hem rustig als hij te snel begint te eten. Gebruik een rustige stem en eventueel een commando zoals "langzaam".

  8. Beloning voor kalmte: Beloon je hond wanneer hij langzamer eet of wacht voordat hij begint te eten. Positieve bekrachtiging kan gewenst gedrag bevorderen.

  9. Geduld: Het afleren van schrokken kost tijd. Blijf consistent in je aanpak en wees geduldig tijdens het proces.


Conclusie

Zoals je ziet is een anti-schrokbak een ideale oplossing om te zorgen dat je hond rustig aan doet en lekker lang over z'n eten doet.


Er zijn ook genoeg slow feeders te vinden, dus is het lastig om een keuze te maken.


In de basis doet elke anti-schrokbak hetzelfde, maar het verschil zit hem vaak in kleine dingen, zoals het formaat, of 'ie vaatwasserbestendig is en of er anti-slip onder zit.


Ik ga ervan uit dat je aan de hand van deze top 10 gemakkelijk je keuze heb kunnen maken!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page