top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

Je hond zindelijk maken? Zó doe je dat! (de 9 beste tips!)



Schattig, zo'n lieve kleine pup, maar het is toch altijd jammer als hij z'n behoefte op je nieuwe vloerkleed doet of tegen je mooie bankstel.


Daarom is een van de eerste dingen die je je nieuwe pup wil leren om buiten z'n plasje en poepje te doen.


Maar hoe kan je je kleine hondje zo snel mogelijk aanleren om dit te doen?


Daar zijn een paar handige tips & tricks voor die ik je ga vertellen, dus lees snel verder.


Onderwerpen


1. Zorg dat je een vaste plek hebt

Als je je hondje wil aanleren om z'n plasje te doen, is het handig als je een vaste plek hebt waar je snel heen kan gaan op het moment dat je denkt dat hij moet gaan.


Zorg dus dat je bijvoorbeeld een plek voor de deur hebt waar je snel heen kan (een boom of een lantaarnpaal of iets dergelijks), of als je een tuin hebt, misschien is daar dan wel een mooi plekje te vinden.


2. Herken de signalen

Het is belangrijk om de signalen te herkennen dat de behoeftes gedaan moeten worden. De signalen waar je vaak aan herkent dat hij nodig moet zijn:

Als je een van deze signalen ziet, zorg dan dan je hem zo snel mogelijk meeneemt naar buiten, bij de vaste plek, zodat hij de juiste associatie krijgt.


3. Zorg dat je vaste tijden hebt

Het is handig als je een schema hebt met vaste tijden waarop je een rondje loopt, zodat je hondje vaak genoeg de kans krijgt om z'n behoeftes te doen. Dit verkleint de kans dat hij binnen gaat, omdat hij dan vaak genoeg de kans krijgt om buiten een plasje te doen.


In het begin is het verstandig om elk uur even naar buiten te gaan, want puppy's kunnen hun plasje nog niet zo goed ophouden. Als hij na drie kwartier al een plasje in je huis doet, dan moet je misschien elke drie kwartier even naar buiten.



's nachts kunnen hondjes hun plasje ongeveer twee keer zo lang ophouden. Ga dus ook 's nachts elke 2 uur even naar buiten. Niet een van de leukere taken van het hebben van een hond, maar het hoort er toch bij.


Als je 's nachts er uit moet om je hond z'n plasje te laten doen, doe dit dan zonder tegen hem te praten of te veel affectie te geven, anders gaat hij er aan wennen om 's nachts wakker te worden.


Dus neem hem zonder iets te zeggen mee naar buiten, beloon hem wel even als hij z'n plasje op z'n vaste plek doet, maar neem hem daarna weer meteen mee naar binnen en stop hem in z'n hok.


De beste vaste tijden om even naar buiten te gaan zijn in ieder geval na het eten, het slapen, en het spelen. Vaak moeten ze na deze activiteiten even hun ding doen.



4. Geef z'n eten om dezelfde tijd

Dit is in eerste instantie goed voor je hond, omdat hij dan weet wanneer hij ongeveer z'n eten kan verwachten.


Ten tweede moeten honden en vooral ook puppy's vaak gauw na hun maaltijd poepen en plassen. Zorg dus dat je de riem al klaar hebt liggen, zodat je zo snel mogelijk na het eten geven naar buiten kan om ze bij hun vast plekje te zetten of om een rondje te lopen.


Wacht dan ook net zo lang of ga dan ook net zo lang lopen tot ze hun behoeftes hebben gedaan. Zo voorkom je ongelukjes binnenshuis.


5. Ga na het drinken

Als je hondje veel drinkt, dan is het handig als je elke keer gaat nadat hij heeft gedronken. Vaak moeten puppy's na het drinken ook snel plassen, dus hier kan je je op voorbereiden door meteen naar buiten te gaan na het water drinken.


6. Beloon het buiten plassen en poepen

Op het moment dat je hondje buiten z'n plasje en/of poepje doet, beloon hem dan met wat snoepjes of gewoon door hem te aaien en lieve woordjes te zeggen, zoals 'goed zo!'.


Hierdoor leert hij ook al snel dat het goed is als hij buiten z'n 'ding' doet.


7. Word niet boos en maak het schoon

Als je puppy z'n plasje binnen doet, wordt dan niet boos. Dit kan het namelijk alleen maar erger maken.


Blijf rustig en maak de plek waar hij heeft geplast goed schoon met wat diervriendelijke schoonmaakmiddelen, zoals deze, zodat de geur weggaat. Hierdoor leert hij dat binnen geen plek is om z'n behoeftes te doen.


8. Puppy training pads

Je kan ook tijdelijk puppy pads gebruiken, of een beter alternatief: dit binnenshuis hondentoilet. Je puppy kan hierop z'n plasje doen binnenshuis. Dit is vooral aan te raden als je bijvoorbeeld in een flat woont en niet zo snel een plasplekje buiten hebt.


Maar het beste blijft om consistent naar buiten te gaan, indien mogelijk.


Verplaats de puppy pad of hondentoilet steeds dichter naar de deur toe waar hij naar buiten gaat, op deze manier maakt hij de associatie tussen de deur en het plasje doen. Op de momenten dat je hem dan mee naar buiten neemt, snapt hij dat het tijd is om een plasje te doen.


9. Stop hem in een binnenren

Het aanschaffen van een goede hondenren voor binnen kan ook een oplossing zijn. Als je pup namelijk een kleiner gebied heeft waar hij in kan rondlopen, dan is de kans kleiner dat hij in datzelfde gebied z'n behoefte wil doen.


Een hond doet namelijk niet graag zijn behoeftes op dezelfde plek waar hij leeft. De kans is dus groter dat hij op tijd aangeeft wanneer hij een plasje moet doen als hij in een binnenren zit.


Bereid je voor op het weer

Helaas is het niet altijd lekker weer op het moment dat je hond naar buiten moet. Zorg daarom dat je een paraplu klaar hebt staan op regenachtige dagen, zodat jij en je puppy droog blijven. Leg ook alvast een handdoek klaar om z'n pootjes af te drogen.


Mocht het sneeuwen, dan zal dit een hele nieuwe ervaring zijn voor je kleine viervoeter. Laat hem even snuffelen en ontdekken, maar niet te lang, want een puppy kan het ook koud krijgen.


Eventueel kan je ook een sneeuwschep mee naar buiten nemen om z'n plasplekje en het pad ernaartoe sneeuwvrij te maken, zodat hij het herkent als 'zijn' plekje. Alles voor de consistentie ;)


Problemen?

Blijft je hondje maar in huis plassen en poepen en is er na meerdere maanden nog steeds geen vooruitgang? Ga dan langs de dierenarts, want wie weet is er meer aan de hand.


Conclusie

Zo te zien zijn er genoeg manieren om je puppy te leren om niet meer in huis te plassen en poepen, maar om buiten zijn behoeftes te doen.


Welke methode of methodes je ook kiest, het belangrijkste is om consistent te blijven, zodat je kleine rakker snapt wat de bedoeling is en wat er van hem verwacht wordt.


Meer artikelen

コメント


bottom of page