top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hierom is een hondenren voor binnen een must (+ onze top 5!)


Honden in hondenren

Je hond is natuurlijk je beste vriend en het is ontzettende gezellig om hem altijd om je heen te hebben. Maar soms kan je hond ook vreselijk in de weg lopen. Als je aan het stofzuigen bent bijvoorbeeld of als je aan het koken bent.


Ook bij pups is het lastig om ze continu in de gaten te houden en te voorkomen dat ze zichzelf in de problemen brengen.


Daarvoor kan je een bench gebruiken, maar als je je hondje wat meer vrijheid wil geven, dan kies je voor een hondenren.


Onderwerpen


De voordelen van een hondenren

Een pup is natuurlijk eigenlijk gewoon een hondenbaby. Hij moet alles nog leren. Waar hij wel en niet aan mag komen, waar en wanneer hij zijn behoefte kan doen, hoe hij moet spelen en wanneer hij moet slapen. Daarom wil jouw pup altijd bij je zijn.


Dat maakt het moeilijk voor je hondje om zijn rust te pakken. Door een hondenren in de kamer te zetten, kan je je pup even uit de drukte halen.


Zo kan hij even tot rust komen en lekker gaan slapen. Maar als je pup wakker is, geeft een hondenren genoeg ruimte om lekker rond te lopen en te spelen. Een bench heeft daar niet genoeg ruimte voor.


Als je pup in de hondenren zit, kan hij bovendien niet op schoenen of tafelpoten kauwen. Dat is veiliger voor je pup en wel zo prettig voor je spullen.


Bovendien kan je een hondenren makkelijk meenemen als je op visite of op vakantie gaat. Je zet hem in een paar minuten neer en geeft je pup zo overal een fijne eigen plek.


Maar hoe kies je nu de beste hondenren? Ik heb de top 5 hondenrennen voor binnen op een rij gezet om jouw keuze makkelijker te maken.


Top 5 hondenrennen voor binnen

Misschien vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken uit een top 5. Daarom zal ik je eerst vertellen welke van deze de goedkoopste is, welke de beste prijs/kwaliteit heeft en welke de beste beoordelingen heeft gekregen.


Dit zal de keuze hopelijk nog wat makkelijker voor je maken.En dan nu door naar de volledige top 5!


1. MaxxPet Hondenren

De hondenren van Maxxpet is een stevige en robuuste ren. Hij bestaat uit acht panelen van 60, 80 of 100 centimeter hoog en 80 centimeter breed.


Eén paneel heeft een deurtje, zodat je je pup makkelijk in en uit de ren kan laten. Door de dubbele vergrendeling kan je pup het deurtje niet zelf openmaken.


De panelen zijn anderhalve centimeter dik. Je maakt de panelen eenvoudig aan elkaar vast met stangen.


De lak op de panelen is sterk en prima bestand tegen nieuwsgierige puppentandjes, maar niet geschikt om de ren te beschermen als deze lang buiten staat. De ren is dus alleen bedoeld om binnen te gebruiken.


Je kan de panelen in verschillende opstellingen neerzetten. Als je ze in een achthoek zet, krijg je een ruimte met een doorsnede van zo’n 210 centimeter.


Maar je kan de ren ook in een vierkant van 160 bij 160 centimeter neerzetten of in een rechthoek. Je kan de ren dus altijd passend maken voor de ruimte. De afstand tussen de tralies is maar 4 centimeter, dus daar komt geen puppy doorheen.


Als je de ren even niet nodig hebt, dan vouw je hem op en neemt hij nog maar weinig ruimte in. Je neemt hem dus ook makkelijk mee, maar hou er wel rekening mee dat de ren bijna veertien kilo weegt.
2. Merkloos 8 hoekige hondenren

Deze puppy-/hondenren bestaat uit acht panelen van elk 78 centimeter hoog en 80 centimeter breed. De ren is dus ook geschikt voor wat grotere honden.


Je maakt de panelen gemakkelijk aan elkaar vast met pinnen. Zo kan je de ren in verschillende vormen neerzetten, maar in de achthoek heeft je pup de meeste ruimte.


De panelen zijn van metaal dat is afgewerkt met een poedercoating. De ren is niet geschikt om lang buiten te laten staan, maar als het mooi weer is, kan je je pup gerust buiten laten spelen in de ren.

De hoeken van de panelen zijn afgerond, zodat er geen scherpe of gevaarlijke kanten aan zitten. Op de camping of bij visite kan de ren uitkomst bieden, maar de ren weegt iets meer dan achttien kilo. Je moet dus behoorlijk sjouwen.


Maar dat gewicht betekent ook, dat je pup de ren niet makkelijk kan verplaatsen. De ren is eventueel ook geschikt voor je konijnen of andere kleine huisdieren.
3. vidaXL Hondenren met 8 kennelpanelen

De hondenren van VidaXL is van hoogwaardig materiaal gemaakt, waardoor hij jarenlang mee gaat. Ook als je pup inmiddels is uitgegroeid tot volwassen hond kan je de ren nog gebruiken.


De panelen zijn 80 centimeter hoog en 80 centimeter breed. De ren bestaat in totaal uit acht panelen. De tralies zijn in een patroon aan elkaar gelast, zodat je pup niet kan ontsnappen maar ook niet vast kan komen te zitten.


In een van de panelen zit een deurtje, dat met twee grendels afgesloten kan worden. Zo kan je pup makkelijk in en uit de ren lopen, maar kan hij niet ontsnappen. Je kan de ren helemaal inklappen, zodat je hem makkelijk kan opbergen of in de auto mee kan nemen.
4. Topmast Premium Puppyren

De Topmast puppyren is de hoogste ren in mijn lijst. De panelen zijn maar liefst 120 centimeter hoog, dus ook hoog genoeg voor grote honden.


Met acht panelen van 80 centimeter breed kan je een mooie ruime ren maken voor jouw puppy. Je kan zelf bepalen hoe je de panelen neerzet, in een achthoek, een rechthoek of een vierkant. Zo kan je de ren in bijna elke kamer wel kwijt.


Een paneel is voorzien van een stevige deur, zodat je pup makkelijk de ren in en uit kan. Het metaal is voorzien van een coating, maar deze coating is niet bestand tegen vocht. De ren kan dus alleen binnen gebruikt worden.


Als je pup een ongelukje heeft aan de rand van de ren moet je dit snel schoonmaken. Anders kan het materiaal gaan roesten. De ren staat stevig en zal niet zo maar verschuiven.
5. Tectake Puppyren of Hondenren

Als je een klein hondje hebt, dan is de Tectake de puppyren voor jou. Deze robuuste ren bestaan uit vier panelen, die je in een vierkant neer kan zetten.


De ren is 125 centimeter lang en 85 centimeter breed. De panelen zijn 70 centimeter hoog. Hij is niet alleen geschikt voor pups, maar ook voor andere kleine hondjes.


Het voorste paneel is voorzien van een handig deurtje, zodat je hond zelf de ren in en uit kan lopen. De panelen kunnen stevig aan elkaar bevestigd worden.


Je zet hem makkelijk in elkaar en je klapt hem net zo eenvoudig weer op om mee te nemen. De ren weegt 13,5 kilogram. Door de speciale hamerslag coating kan je de ren ook buiten neerzetten.
Conclusie

Welke ren het beste voor jou is, hangt af van de grootte van je huiskamer en de grootte van de hond. Kijk dan niet alleen naar hoe groot je pup nu, maar ook naar hoe groot hij uiteindelijk wordt. Dan kan de ren jarenlang mee.


Als je de hondenren vaak mee wil nemen, bijvoorbeeld als je op visite gaat of als je de ren mee wil nemen met vakantie, is het handig om naar het gewicht van de ren te kijken.


Met een hondenren geef je je hond meer ruimte dan met een bench, terwijl hij toch zijn eigen plekje heeft om tot rust te komen. Als je voor een ren uit deze lijst kiest, zullen jij en je hond er zeker lang plezier van hebben.


Meer artikelen

コメント


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page