top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Wat kost een hondenverzekering? Hond wel of niet verzekeren?


Portretfoto van een hond die omringt wordt door geld, geld dat uitgegeven wordt aan dierenartskosten en aan een hondenverzekering

Ben je op zoek naar een goede hondenverzekering en vraag je je af wat de kosten zijn? En is het eigenlijk wel nodig om je hond te verzekeren?


Gemiddeld kost een hondenverzekering 20 tot 40 euro per maand. De prijs voor een verzekering begint al bij 10 á 15 euro per maand, maar dit kan snel oplopen op basis van factoren zoals ras, leeftijd en dekking. In sommige gevallen kan het voordeliger zijn om zelf elke maand een bedrag opzij te zetten.


In dit artikel leg ik je uit wanneer het wel en wanneer het niet verstandig is om een verzekering af te sluiten en geef ik antwoord op nog wat andere vragen die je kan hebben als je erover zit te denken om een verzekering voor je hond af te sluiten.


Onderwerpen


Wat kost een hondenverzekering?

Het afsluiten van een hondenverzekering kost nou eenmaal geld, daar komen we helaas niet onderuit. Het afsluiten van een hondenverzekering begint al bij zo'n 10 a 15 euro per maand, maar zoals ik al eerder zei, dit kan snel oplopen.


Dit minimumbedrag is namelijk als je nog een jonge pup van een heel gezond hondenras in huis hebt, en als je kiest voor de minste dekking. Gemiddeld moet je eerder denken aan 20 tot 40 euro per maand.


Moet je je hond verplicht verzekeren?

In veel landen, waaronder Nederland, is het niet verplicht om je hond te verzekeren. Je bepaalt zelf of je het nodig vindt om hem te verzekeren.


Het kan echter wel verstandig zijn om je hond te verzekeren, voor als je bijvoorbeeld onverwachts hoge medische kosten moet betalen.


Hieronder ga er ik nog wat verder op in.


Is het verstandiger om je hond wel of niet te verzekeren?

Het verzekeren van je hond is een persoonlijke beslissing die afhangt van verschillende factoren. Hier zijn enkele voor- en nadelen om te overwegen bij het beslissen of het verstandiger is om je hond wel of niet te verzekeren.


Voordelen van het verzekeren van je hond:

 • Kostenbescherming: Een hondenverzekering dekt vaak onverwachte medische kosten, waardoor je niet voor grote uitgaven komt te staan bij ongelukken of ziektes.

 • Toegang tot kwaliteitszorg: Met een verzekering kun je je hond de beste medische zorg geven zonder je zorgen te maken over de kosten. Dit kan bijdragen aan een betere gezondheid en welzijn van je hond.

 • Gemoedsrust: Verzekering biedt gemoedsrust, wetende dat je in geval van nood de nodige stappen kunt ondernemen om je huisdier te helpen zonder financiële beperkingen.

 • Aanvullende voordelen: Sommige verzekeringen bieden extra voordelen, zoals dekking voor verlies of diefstal van je hond.

Nadelen van het verzekeren van je hond:

 • Kosten: Het hebben van een hondenverzekering brengt maandelijkse premies met zich mee. Je moet zorgvuldig de kosten afwegen tegen de potentiële voordelen en de specifieke behoeften van je hond.

 • Uitsluitingen en beperkingen: Verzekeringen hebben vaak uitsluitingen, wachtperiodes en beperkingen op bepaalde behandelingen of rassen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen om te begrijpen wat wel en niet gedekt wordt.

 • Gezonde honden: Als je hond over het algemeen gezond is en geen grote medische problemen heeft gehad, kan het zijn dat de kosten van een verzekering hoger zijn dan de werkelijke kosten van de zorg die je hond nodig heeft.

Al met al is het verstandig om je hond te verzekeren als je gemoedsrust wilt hebben, financiële bescherming zoekt en bereid bent de maandelijkse premies te betalen.


Het is echter belangrijk om verschillende verzekeraars en polissen te vergelijken om de beste dekking te vinden die past bij jouw behoeften en budget.


Lees het artikel dat ik geschreven heb waarin ik de beste hondenverzekeringen op een rijtje zet en vergelijk!


Tot welke leeftijd kan je je hond verzekeren?

Bij veel verzekeringen is het zo dat je je hond maar tot een bepaalde leeftijd kan verzekeren. Naarmate honden ouder worden, krijgen ze meer kwaaltjes en wordt het duurder om voor ze te zorgen.


De maximale leeftijd ligt bij de meeste hondenverzekeraars rond de 6 tot 8 jaar. Bij de meeste verzekeringen ligt de maximale leeftijd op 7 jaar, maar dit kan dus iets verschillen per verzekering.


Uiteindelijk blijft een verzekeraar een bedrijf dat winst wil en ook moet maken, anders gaan ze namelijk failliet, dus vandaar dat veel verzekeringen ervoor kiezen om een maximale leeftijd te hanteren.


Wat is een goede verzekering voor je hond; de beste hondenverzekering!

Bij het kiezen van een goede verzekering voor je hond, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om op te letten bij het selecteren van een geschikte hondenverzekering voor jou:

 • Dekking: Kijk naar de dekking die de verzekering biedt. Het is ideaal om een verzekering te kiezen die zowel ongevallen als ziektekosten dekt, inclusief operaties, medicijnen en dierenartsbezoeken.

 • Maximale vergoeding: Controleer het maximale bedrag dat de verzekering bereid is uit te keren per aandoening of per jaar. Een hoger limiet kan nuttig zijn bij zware medische gevallen.

 • Premie en eigen risico: Vergelijk de maandelijkse premie en het eigen risico. Zoek naar een evenwicht tussen betaalbaarheid en dekking.

 • Uitsluitingen: Let op uitsluitingen en beperkingen die van toepassing kunnen zijn op bepaalde rassen of bestaande aandoeningen.

 • Klantenservice en reviews: Onderzoek de klantenservice en reputatie van de verzekeringsmaatschappij door reviews en ervaringen van andere hondeneigenaren te raadplegen.

Enkele bekende hondenverzekeraars zijn Figo (voorheen Petplan), PetSecur en OHRA, maar er zijn vele opties beschikbaar, dus het is verstandig om offertes te vergelijken en de polisvoorwaarden goed door te nemen om de beste verzekering voor jouw hond te vinden.


In het artikel waarnaar ik eerder heb gelinkt, waarin ik de beste verzekeringen heb vergeleken, kwamen 2 verzekeringen er als beste uit. Figo (voorheen Petplan) kwam als beste naar voren als de verzekering met de beste dekking.


De goedkoopste verzekering bleek die van PetSecur.


Wat voor ervaring hebben mensen met hun hondenverzekering?

De ervaringen voor hondenverzekeringen lopen nog wel eens uiteen. Verzekeringen hebben vaak toch een niet al te beste reputatie, en voor sommige mensen wordt dat dan ook snel bevestigd.


Andere mensen zijn dan weer heel erg blij met hun verzekering en zij hebben dan ook al een hoop geld bespaard, dan wanneer ze alle dierenartskosten uit eigen zak hadden moeten betalen.


Ik denk dat het belangrijk is om exact te weten wat je verzekering en jouw specifieke pakket allemaal dekt. Denk ook goed na of je aanvullende dekkingen nodig denkt te hebben. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.


Ik zal je een kleine greep geven uit alle reviews waar ik door gesnuffeld heb, zowel positief als negatief:


"Op aanraden van de fokker dierenverzekering hier afgesloten voor onze 2 pups. Op zich vergoeden ze wel een deel van de gemaakte kosten, maar hieraan voorafgaand ben je wel verplicht om eerst soort toestemming te krijgen. Daarna kun je de nota indienen en krijg je je kosten deels vergoed."

- Geschreven bij OHRA op Trustpilot.nl


"Onze hond is 13 jaar verzekerd geweest bij Figo (voorheen Petplan). Altijd goed alles afgehandeld zelfs tot op zijn laatste spuitje nog. Onze volgende hond gaat daar weer verzekerd worden. Hartelijk dank voor die 13 jaar."

- Geschreven bij Figo op Trustpilot.nl


"Wij worden altijd netjes en snel geholpen! Voor ons echt geen andere verzekering!"

- Geschreven bij PetSecur op Ervaringen.nl


Conclusie

Hopelijk heb je nu een beetje een idee van wat een hondenverzekering zoal kan kosten en of je het dit waard vindt.


Doe altijd goed je onderzoek voordat je een verzekering afsluit en lees de polisvoorwaarden en alle kleine lettertjes goed door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Als je besluit om geen verzekering af te sluiten, zorg dan dat je elke maand geld opzij zet, voor het geval er iets met je harige vriend gebeurd.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page