top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10x de leukste houten hondenmanden!


Schattige Franse Bulldog in houten hondenmand

Je hond is je beste vriend en daarom wil je ook het beste voor hem. Een fijne, comfortabele hondenmand is daarbij erg belangrijk.


Een hond kan wel 20 uur per dag slapen, dus hij kan niet zonder een prettige slaapplek.


Maar niet alleen je hond moet de nieuwe mand goedkeuren, jij wilt als baasje natuurlijk wel, dat de hondenmand een beetje in je interieur past.


Een hondenmand van hout is erg geschikt, want hout past bij bijna elk interieur. Om je te helpen bij jouw keuze, zetten wij de top 10 houten hondenmanden met pootjes, wielen of naamplaatjes voor je op een rij.


1. Wijnvat Hondenmand in de lengte

Deze hondenmand is gemaakt van een oud, gebruikt wijnvat. Het vat is in de lengte doormidden gezaagd en op twee balkjes met een inkeping gelegd, zodat hij niet weg kan rollen.


De metalen banden geven een mooie luxe uitstraling. Met een breedte van 96 cm is de mand geschikt voor een middelgrote hond, van maximaal 30 kilo. Deze mand wordt inclusief kussen geleverd.


Doordat de mand iets boven de grond staat is het comfortabel warm voor de hond, maar voor een oudere hond is dit wat minder geschikt. De hoge randen van de mand geven jouw hond een prettig, geborgen gevoel.



2. Heartfelt Darwin Hondenmand

De Heartfelt Darwin Hondenmand is verkrijgbaar in verschillende maten. Dus of je nu een Chihuahua of een Deense Dog hebt, er is een geschikte maat voor jouw vriend.


Onder deze witte mand zit een houtkleurige la. Hartstikke handig om bijvoorbeeld de hondenspeeltjes op te bergen.


Een nadeel van de mand is dat het hondenkussen door de lade vrij hoog ligt. Voor de oudere hond of een hond met korte pootjes is deze mand daarom niet geschikt.


Er zit geen kussen bij, deze moet je dus apart bijbestellen.



3. Fabio Hondenbedje

Het houten hondenbedje Fabio is een leuk bankje op pootjes uitgevoerd in hout, dat deels witgeschilderd is. Onder de pootjes is vilt bevestigd, zodat je geen krassen krijgt op de vloer.


Dit hondenbedje wordt geleverd met een bijpassend kussen. Het hondenbed is door zijn afmetingen alleen geschikt voor kleinere honden.


Ook deze mand staat boven de grond, wat warmer is voor je hond. Aan de voorkant zit een lage rand, want de instap voor de hond makkelijker maakt.


Het is een stijlvol hondenbed, dat zeker niet zal misstaan in je woonkamer.



4. Sanderswoodworks Hondenmand

De Sanderswoodworks Hondenmand is een mooie, strak uitgevoerde hondenmand van hout. De rand is aan de voorkant iets lager voor een makkelijkere instap en aan de zij- en achterkant iets hoger voor een veilig gevoel.


De hoeken zijn afgewerkt met een extra houtplankje. De mand wordt geleverd met een vuil- en waterafstotende kussen, handig als jouw hond een smeerpoets is.


Als jij van een strak interieur houdt, dan is dit de mand voor jou. Deze mand is geschikt voor een middelgrote hond.



5. Wijnvat Hondenmand in de breedte

Deze hondenmand is de tweede mand in onze lijst, die is gemaakt van een oud, gebruikt wijnvat. Dit vat is echter in de breedte doorgezaagd.


Hierdoor is een ronde hondenmand ontstaan met een doorsnede van 65 centimeter met hoge randen. De mand is dus alleen geschikt voor kleine honden.


Aan de voorkant is een opening uitgezaagd, zodat jouw hond makkelijker in en uit kan lopen. De metalen banden om het vat zijn een mooi detail.


Doordat het wijnvat is gebruikt, is de binnenkant rood verkleurd, wat een authentieke uitstraling geeft.


Deze wijnvat hondenmand is de ideale mand voor een klassiek interieur en een hond die van geborgenheid houdt.



6. Scandinavisch Houten Hondenbank

Deze Scandinavische houten hondenbank heeft een mooi, opengewerkt design. Het is een simpele, strakke hondenmand, die vooral past bij een strak interieur.


De lattenbodem rust op pootjes, waardoor jouw hond een stukje boven de grond slaapt. De poten zijn voorzien van een antikras-bescherming en het hout van een vuilafstotende laag.


Er wordt een lekker dik matras bijgeleverd met twee kleuren, zo kun je dus kiezen, welke kleur je die dag wilt zien.



7. Anaiza Hondensofa

Hondensofa Lulu van Anaiza is een koninklijke sofa voor jouw hond. De hondensofa heeft de uitstraling van een klassieke sofa, zoals je in kastelen vindt.


De mand is met de hand gemaakt van hout en witgeschilderd. Hij staat op hondenpootjes en is voorzien van goudkleurige details.


De hondensofa wordt geleverd met een bijpassend kussen van alcantara, dat goed te wassen is.


Deze mand is alleen geschikt voor kleine hondenprinsen en -prinsessen, want hij is slechts 50 centimeter breed.


Met de klassieke uitstraling past deze mand uitstekend in een antiek, klassiek interieur of natuurlijk in een kasteel!



8. Lex & Max Hondenbank Op Wielen

De stoere hondenbank op wielen van Lex & Max is gemaakt van stevig mangohout, afgewerkt met metalen details. De mand staat op metalen wielen.


Deze hondenbank is verkrijgbaar in 3 maten, dus voor de meeste honden is er een geschikte versie te vinden.


Er wordt geen kussen bijgeleverd. Let bij het bestellen van het kussen goed op de binnenmaten van de mand, zodat je zeker weet dat je een passend kussen bestelt.


Het is een prachtige hondenbank, met een stevige stoere uitstraling, maar de metalen wielen zijn niet heel praktisch voor een houten of laminaat vloer.


Ook kan je hond met zijn pootjes vast komen te zitten in de opengewerkte zij- en achterkant.



9. Beeztees Hudson

De Hudson van Beeztees is een eenvoudige, houten hondenmand, die ook in een kleiner budget past.


Het hout is gebeitst met een taupekleurige beits. Vooraan zit een krijtbordje, waarop je bijvoorbeeld de naam van je hond kunt schrijven.


Vooral ook handig als je twee of meer honden hebt. Dan heeft iedere hond zijn eigen mand met zijn naam erop!


De mand is in verschillende maten verkrijgbaar, dus is ook geschikt voor jouw hond.


Er wordt geen kussen bij geleverd. De mand staat meteen op de grond, dus is ook geschikt voor een oudere hond of een hond met korte pootjes.



10. Homestyle Houten mand

De Homestyle Houten mand is een hondenmand in de vorm van een huis, compleet met dak. Het is gemaakt van witgeschilderd hout en het dak is opengewerkt.


Voor een hond die van een veilige, besloten plek houdt, kun je een deken of doek over het dak heen leggen, zodat hij zijn eigen hol heeft om zich terug te trekken.


De mand staan op de grond, zonder pootjes, zo kan elke hond er zonder problemen in komen. Er wordt geen kussen bij geleverd.


Het design van deze hondenmand is erg eenvoudig, maar de mand is makkelijk te ‘pimpen’ door het te schilderen of te versieren.



Jouw houten hondenmand kiezen

Zoals je ziet zijn er veel verschillende houten hondenmanden te vinden. Om de juiste mand te kiezen moet je allereerst naar jouw hond kijken.


Je moet de mand natuurlijk aanpassen naar de grootte van je hond, maar ook of hij makkelijk in een hogere mand kan stappen of niet.


Daarnaast vinden sommige honden het fijn om een besloten plekje te hebben en andere honden juist niet.


Als je dat hebt vastgesteld, kun je nóg makkelijker kiezen uit een van deze 10 geweldige hondenmanden!


Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page