top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Is dit het beste hondenkussen? Snoozle orthopedische hondenkussen review! ⭐⭐⭐⭐⭐


Twee kleine honden liggen relaxed op een groot hondenkussen

Er werd mij laatst gevraagd of ik interesse had om een hondenkussen uit te proberen (nou ja, mijn honden mogen hem uitproberen). Daar had ik zeker wel interesse in!


In dit artikel vertel ik jullie de resultaten van deze "test" en het uiteindelijke oordeel van mij en de honden over dit orthopedische hondenkussen.


Ik denk dat je er wel wat aan hebt om te bepalen of dit hondenkussen/hondenmand ook wat voor jouw hond is.


Onderwerpen


Eerste indruk

Mijn eerste gedachte is: zo, grote doos! Het is ook een stevige doos, wat wel fijn is. Als ik hem openmaak zit het hondenkussen netjes dubbelgevouwen in plastic.M'n honden staan al nieuwsgierig en kwispelend naast de doos mee te kijken wat ik nou weer gekocht heb. Ik heb het kussen nog niet uit het plastic gehaald of ze springen er al bovenop. Dat is een goed teken!


Ik heb voor de groene XL variant gekozen. Deze is meer bedoeld voor middelgrote honden, maar aangezien ik twee kleine honden heb, is dit een mooie maat, zodat ze er allebei tegelijkertijd op kunnen.


Het kussen ziet er erg goed uit en de stof voelt dik en stevig aan. Er zit wel minder vulling in het midden doordat het dubbelgevouwen in de doos heeft gezeten, maar dit is een kwestie van even opschudden of de rits openmaken en de vlokken losmaken en goed verdelen.


De donkergroene kleur is ook erg mooi. Dit past best goed bij de rest van de kamer, dus het is geen doorn in het oog, wat ook wel fijn is.


De eerste indruk is goed in ieder geval!


Twee honden zitten op groot hondenkussen

Voordelen

Wat zijn nu de voordelen van dit Snoozle orthopedische hondenkussen?


Dit is de lijst die in de productomschrijving staat op bol.com:

 • Superieur comfort & Orthopedische vulling

 • Voorkomt gewrichtsproblemen

 • Zeer geschikt voor oudere honden en honden met gewrichtsproblemen

 • Kwalitatief hoogwaardige Easy Clean stof

 • Geschikt voor in de hondenbench

 • Stijlvol design

 • Met afritsbare hoes, wasbaar op 30℃

 • Verkrijgbaar in 2 kleuren en 3 maten

 • Kwaliteit gecontroleerd, gemaakt in Europa

 • Gratis verzending in Nederland en België

 • 30 dagen retour


Dat is nou eens een flinke lijst met voordelen, of niet soms?


Nou staat er dat hij beschikbaar is in 2 kleuren, maar hij is zelfs beschikbaar in 5 kleuren, namelijk Beige, Desert Pink, Stormy Grey, Groen en Lichtgrijs.


Ik heb verder niet zo veel aan dit lijstje toe te voegen, ik ben het hier helemaal mee eens!


Enige nadelen?

Heeft dit kussen misschien ook nadelen?


Ik heb zelf nog geen ernstige nadelen kunnen vinden, maar als ik wat reviews doorkijk dan zijn er een aantal mogelijke nadelen:

 • De vulling kan na een aantal weken al inzakken (maar dit is denk ik wel te verhelpen door het af en toe losmaken van de vulling)

 • De prijs kan voor sommige wel een puntje zijn. Het kussen is inderdaad niet goedkoop, maar ik ben van mening dat je voor de prijs echt wel een degelijk hondenbed hebt.


Meningen van anderen

Ik zal je zo mijn eigen uitgebreide mening geven, maar het is ook belangrijk om te weten wat andere mensen ervan vinden. Zo kan je nog een beter beeld vormen om te bedenken of dit kussen iets voor jou is.


Het eerste wat we zien is dat het kussen gemiddeld een 4,5 scoort van de 5. Dit is dus gelijk al een mooie score.


Er zijn natuurlijk wel wat mensen die een negatieve ervaring hadden met het product, zoals deze:

 • "Een mooi en stijlvol hondenkussen. De hond heeft er wel even aan moeten wennen. Wat mij wel tegenvalt is dat er toch al na 4 weken een kuil in zit. Dat had ik niet verwacht. Het is een zwaar kussen."


Natuurlijk zijn er maar weinig populaire producten die een 100% positieve score hebben. Je moet even bij jezelf te rade gaan of je het kussen uit wil proberen. Je hebt in ieder geval 30 dagen retour, dus is het niks, dan stuur je hem gewoon weer terug.


Het overgrote deel van de mensen is het er gelukkig wel over eens dat het hondenkussen een mooi design heeft, gave kleuren en een hoge kwaliteit.


Zo lezen we bijvoorbeeld:

 • "Supermooi stevig kussen! Mijn labrador is er helemaal weg van en hij staat super in het interieur! Heeeeeeel blij mee!"

 • "Comfortabel dik kussen, degelijk materiaal, goede afwerking, past goed bij onze zetels. Geen sporen van schade zichtbaar ondanks krabben en bijten van de hond."

 • "Het kussen kwam binnen en onze hond is er direct op gaan liggen. Het kussen is zwaar, stevig en de hond heeft er de hele middag op geslapen. Ik ben blij verrast want normaal gesproken slaapt ze heel kort overdag."


Een score van 4,5 sterren is in mijn optiek in ieder geval een goed teken dat dit gewoon een topproduct is!


Mijn eigen mening en eindoordeel: ⭐⭐⭐⭐⭐

Het hondenkussen ligt nu een tijdje in de kamer, dus m'n honden en ik hebben de tijd gehad om hem even goed uit te proberen.


Mijn honden zijn er erg tevreden mee! Elke dag zitten of liggen ze er wel op, lekker rustig of kauwend op een speeltje.


Twee Cairn Terriërs liggen op Snoozle hondenkussen

Mijn honden zijn wel echte gravers, dus vaak willen ze zich ook lekker ingraven in het kussen. We proberen dit wel een beetje tegen te houden, maar ik heb liever dat ze zich ingraven op het kussen dan op de bank!


De stof lijkt hierdoor wel ietwat verkleurd, maar ik heb niet idee dat de stof veel dunner wordt op de graafplek. Hier ben ik wel blij mee, want dat betekent dat ze er lekker ruig mee kunnen doen, zonder dat het kussen na een week kapot is.


Het kan zijn dat het kussen na verloop van tijd in het midden wat inzakt, maar even opkloppen of de vulling losmaken en je kan er weer mee vooruit.


Mijn eindoordeel: ik ben er erg blij mee en mijn honden ook! Het is een mooi en stevig kussen en ook nog eens goed voor honden met gewrichtspijn. Het kussen is wel een aardige investering, maar dat is het in mijn ogen zeker waard.


Wil je ook dit mooie kussen?

Ben je benieuwd geworden en wil je ook dit mooie en stevige kussen? Gelukkig bestel je hem snel en gemakkelijk hier bij bol.com!


Ik weet zeker dat jij en je hond(en) er blij mee zullen zijn!


(Vindt je hond het kussen toch niks? Dan heb je in ieder geval de doos nog!)

Cairn Terriër zit in grote kartonnen doos

Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page