top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

8 redenen waarom kauwspeelgoed goed is voor je hond!


We weten allemaal wel dat honden ervan houden om lekker op van alles en nog wat te kauwen. Zeker als ze nog klein zijn is niks veilig voor ze.

Maar wist je dat het ook echt daadwerkelijk een positieve invloed heeft op je hond? Er zitten aardig wat voordelen aan als je hond speelgoed heeft om op te kauwen, voor zowel zijn gezondheid als z'n welzijn.


Zo zal je ook zeker verschil zien tussen een hond die wel kauwspeelgoed tot zijn beschikking heeft en een die dat niet heeft.


Onderwerpen

- Vermoeiend

- Zelfstandigheid

- Het is leuk!

- Geen stress

- Minder gedragsproblemen

- Meer liefde

- Gebitshygiëne

- Verlicht pijn van doorkomende tandjes

- Voorbeelden van leuke kauwspeeltjes


Vermoeiend

Het spelen met kauwspeelgoed, of speelgoed in het algemeen, is voor een hond ongeveer hetzelfde idee als wanneer wij een kruiswoordpuzzel of een Sudoku oplossen. Het stimuleert je hond mentaal en dit zorgt ervoor dat je hond sneller uitgeput raakt dan na een flink lange wandeling. Hierdoor hebben ze minder energie over om stoute en vervelende dingen te doen.


Zelfstandigheid

Honden zijn van oudsher groepsdieren en zijn er dus niet voor gemaakt om lange uren achtereen alleen door te brengen. Toch is dit haast onmogelijk tegenwoordig, omdat we in het dagelijks leven moeten werken en afspraken hebben die we na moeten komen.


Kauwspeelgoed is een fantastische manier om je hond bezig te houden als je er niet bent. Zeker iets als een Kong is een geweldige manier om hem bezig te houden. Stop deze vol met wat lekkers en je hond is hier dan lekker een tijdje zoet mee.


Speeltjes als de Kong zijn een goede manier om een aantal natuurlijke instincten te stimuleren, zoals het kauwen en het daadwerkelijk moeite moeten doen voor hun voedsel, in plaats van dat ze het zo uit een kommetje kunnen eten. Dat maakt eten ook gewoon een leuke activiteit waar hij zich een tijdje mee kan vermaken in plaats van dat hij binnen 3 seconden zijn voedingsbak leeg heeft geschrokt.Als je deze geeft op het moment dat je weggaat, dan leert je hond dat hij niet altijd een mens om zich heen nodig heeft om zichzelf te vermaken; dit kan hij namelijk gewoon zelf met z'n speeltje.


De kans is hierdoor ook groter dat ze je wat meer ruimte gunnen als je thuis dingen gedaan probeert te krijgen.


Het is leuk!

Het is simpelweg gewoon leuk! Er zijn genoeg onverwoestbare kauwspeeltjes verkrijgbaar waar je hond oneindig lang op kan knagen, totdat hij helemaal tevreden is. Honden houden ervan om lekker op een speeltje te kauwen en het maakt hun leven een stukje leuker.


Geen stress

Speelgoed zorgt ervoor dat je hond lekker kan relaxen, waardoor hij minder gestrest is en een stuk gelukkiger. Kauwen op speeltjes ziet je hond als een belonende ervaring die de gevolgen van stress tegengaat.


Ook geeft het je puppy meer controle over z'n omgeving, wat ook helpt om het stressniveau terug te dringen. Hoe meer speeltjes, hoe relaxter hij wordt.


Minder gedragsproblemen

Speelgoed is een geweldige manier om gedragsproblemen te voorkomen. Net als mensen kunnen honden zich ook gaan vervelen. Wij kunnen tenminste nog een beetje eindeloos door onze mobiel heen scrollen, maar een hond heeft verder weinig te doen.


Zonder enige vorm van stimulatie gaat hij zichzelf maar een beetje proberen te vermaken, zeker als jij er op dat moment niet bent. Daardoor kan je mooie bank of die mooie plant een slachtoffer worden. Of hij maakt de buren helemaal gek met z'n eindeloze geblaf.


Te veel blaffen en op van alles en nog wat kauwen is nu verleden tijd. Een paar goede kauwspeeltjes zorgen ervoor dat je puppy niet meer naar alternatieve spullen en dingen zoekt om zijn tanden in te zetten, zoals je favoriete schoenen!


hond kauwt op schoenen

Meer liefde

Omdat jij degene bent die hem die geweldige speeltjes geeft, associeert je hond jou met het plezier en het enthousiasme dat hij krijgt van het spelen. Dit komt de relatie tussen jou en je hond ten goede.


Gebitshygiëne

Zo'n kauwspeeltje houdt je hond niet alleen bezig, maar het is ook nog eens heel goed voor z'n tanden en tandvlees. Het kauwen op een speeltje werkt voor een hond net als een tandenborstel; door het bijten wordt het tandplak weggeschraapt dat anders voor tandvleesproblemen kan zorgen.


Nog een bijkomend voordeel is dat de adem een stuk frisser gaat ruiken door al dat gekauw. Daar word je blij van!


Verlicht pijn van doorkomende tandjes

Over het gebit gesproken, er is niks vervelender dan het doorkomen van de tandjes bij puppies. De nieuwe tanden die in het gebit komen zorgen ervoor dat je hond kan gaan zeuren en gaan janken, waardoor hij zelf en jij de hele nacht geen oog dicht doen.


Wanneer je puppy op een speeltje kan kauwen, dan verlicht dit de pijn aan het tandvlees een heel stuk.


Voorbeelden van leuke kauwspeeltjes

Er zijn natuurlijk talloze verschillende kauwspeeltjes, dus het is onmogelijk om ze hier allemaal neer te zetten, maar ik zal een paar van de leukste voor je op een rijtje zetten.


Kong

Ik heb hem al eerder genoemd, maar dit is gewoon een heel goed, stevig en leuk product.

Dan zou ik deze aanraden voor je pup, en die hieronder voor een volwassen hond.Ananas

Nee, geen échte ananas natuurlijk, maar dit kauwspeeltje in de vorm van een ananas. Ook hier kan je snoepjes en voer indoen, maar ook zonder is het gewoon een leuk speeltje voor je hond!


Kauwbot

Dit kauwbot van Nylabone is erg stevig en er zijn verschillende smaken beschikbaar. Lekker!Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page