top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Labradoodle opvoeden: voorkom deze fouten! [+10 gouden tips!]


Labradoodle staat op het strand tijdens zonsondergang

Om van een Labradoodle een goede en betrouwbare metgezel te maken, zul je wat tijd moeten besteden aan training.


Zodra je Labradoodle bij je thuis komt, kun je beginnen hem te leren hoe hij jou moet gehoorzamen en zich moet gedragen in de buurt van mensen en andere honden.


Een goede voorbereiding en een consequente opvoeding zijn de belangrijkste bouwstenen voor het opvoeden van een Labradoodle. Door je goed in te lezen in het ras en veel kennis op te doen kan je fouten voorkomen en de opvoeding vergemakkelijken.


Onderwerpen


Voorbereiding voordat je een pup in huis haalt

Hoe bereid je je voor op een puppy in huis? Deze 4 belangrijke tips helpen je vast op weg.


1. Maak je woonomgeving puppy-proof

Net als bij een nieuwe baby, wil je er zeker van zijn dat je huis een veilige omgeving is voor je nieuwe Labradoodle. Houd alles wat potentieel gevaarlijk kan zijn buiten bereik.


Houd ook in gedachten dat sommige dingen die veilig zijn voor mensen gevaarlijk kunnen zijn voor honden - zoals bijv. chocolade!


2. Creëer een gastvrije omgeving

Zorg voor water- en voerbakken, lekkernijen, speelgoed, een bedje en zindelijkheidsmatjes. Zo creëer je het nieuwe thuis van jouw Labradoodle pup in je huis!


Probeer je puppy de ruimte te geven om aan zijn nieuwe huis te wennen. Drukke feestjes kunnen overweldigend zijn voor een puppy, dus nodig niet iedereen uit om zich om hem heen te verdringen.


Introduceer je nieuwe puppy het liefst aan één of twee gasten tegelijk om hem te helpen leren socialiseren.


3. Ga op zoek naar een goede dierenarts

Doe wat onderzoek en vindt een goede dierenarts in de buurt.


Een vertrouwde dierenarts hebben waar je snel terecht kan in geval van nood, kan alleen maar handig zijn als je nieuwe hond iets overkomt waarbij professionele hulp vereist is.


4. Kies het juiste voer

Doe vooronderzoek om het juiste voer voor je pup te vinden.


Ga na welke puppybrokken geschikt zijn voor jouw Labradoodle, zodat je geen verkeerde voeding geeft die problemen met de stoelgang oplevert.


Je puppy voorzien van het juiste voer zorgt ook ervoor dat hij sneller zindelijk wordt.


Op Organimal vind je 100% natuurlijke voeding die met de beste zorg is samengesteld, zodat je hond alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft, zonder kunstmatige toevoegingen.10 Belangrijke tips bij het opvoeden van je Labradoodle


Wie kan het verstand van een puppy doorgronden?


Vuilnis lijkt wel hun favoriete snack en onmiddellijk na het kauwen op je unieke, handgemaakte lederen jasje, kunnen ze je zo'n onschuldige blik van liefde en adoratie geven dat je het helemaal vergeet.


Dit soort gedrag kan zelfs de meest gewetensvolle hondeneigenaar verbijsteren en frustreren. Als je een pup in huis neemt maakt hij deel uit van jouw gezin.


Je moet hem dus kunnen vertrouwen met je huis, bezittingen en zelfs je kinderen. Daarom is het beheersen van het gedrag van je puppy de sleutel tot een vreedzame relatie.


Hier zijn 10 belangrijke tips voor het trainen van je pup.


1. Commando's leren

Woordassociatie is geweldig voor het trainen van puppy's. Je hoeft alleen maar een woord te koppelen aan een actie of een bepaald gedrag dat je puppy vertoont en hem te belonen!


Probeer uiteraard positieve acties te kiezen, zoals zitten, liggen of in zijn bedje gaan.


2. Houd je pup bezig

Puppy's vervelen zich snel, dus zet ze aan het werk met hun neus door droogvoer of snacks op het gazon te gooien, zodat ze eraan kunnen snuffelen.


3. Socialiseren

Laat je Labradoodle puppy eraan wennen om door veel mensen aangeraakt en vastgehouden te worden. Houd het kort, leuk en plezierig als je puppy controleert.


Een puppy die het leuk vindt om aangeraakt en verzorgd te worden, blijkt meestal ook een hele lieve hond te zijn!


4. Rijd veilig

Reis veilig met je puppy in de auto door hem aan een tuigje of achterin in een hondenbench. Laat hem dus nooit loslopen in de auto!


5. Routine

Leer je Labradoodle puppy routines te volgen, zoals zitten totdat de riem wordt omgedaan en wachten bij stoepranden, deuren en hekken.


6. Leer je pup zelfbeheersing

Leer je puppy te wachten door middel van oogcontact voordat hij wordt vrijgelaten om te gaan eten.


Dit is namelijk een geweldige manier om kinderen en honden te helpen een goede relatie te krijgen, vooral als je ze de hond eens eten wil laten geven.


7. Zindelijkheidstraining

Geef puppy's zindelijkheidstraining door een gebied in de tuin af te bakenen of een bepaalde plek in de straat en de eerste dagen met de puppy aan de lijn naar dit gebied te gaan.


De pup zal door gewoonte en geur leren dat dit de plek is waar hij moet toiletteren. Als je de pup ook nog eens beloont met zijn lievelingssnoepje wanneer hij het goed doet, zal hij snel leren waar zijn toiletruimte is.


8. Lekker spelen

Knip een gat in de zijkant van een grote kartonnen doos en vul die met gekreukeld krantenpapier.


Stop er lekkernijen, kluiven en speeltjes in en geniet van hoe je puppy erin rommelt.


Zo kan hij zal zich prima vermaken in plaats van spullen in de keuken te vernielen of in de vuilnisbak te gaan grabbelen.


9. Wees consequent

Vergeet niet om consequent te zijn met de dagelijkse huisregels.


Puppy's raken in de war als je ze de ene dag wel op het meubilair wilt hebben om te knuffelen en de volgende dag weer niet vanwege modderige pootjes.


10. Een goede band opbouwen

Speel zo veel mogelijk met je pup. Spelen met speelgoed zorgt voor een goede band. Onthoud dat ze niet lang puppy zullen blijven, dus geniet zoveel mogelijk van deze fase.


Voorkom deze 4 veelgemaakte fouten!

Bij het opvoeden van een pup wil je natuurlijk het maken van fouten voorkomen. Dit zijn de 4 meest gemaakte fouten:


1. Niet meteen beginnen met gehoorzaamheidstraining

Als honden geen dominante of "alfa"-leider in hun menselijke "roedel" hebben en bijvoorbeeld weten dat ze op de bank kunnen springen wanneer ze willen, je aan de lijn kunnen meeslepen of traktaties krijgen wanneer ze erom bedelen, kunnen ze besluiten dat zij de dienst uit maken.


Puppy's die nooit gedisciplineerd zijn, kunnen hun grenzen agressief gaan testen wanneer ze de honden puberteit bereiken.


Ze zullen beginnen met het negeren van commando's, op te springen waar ze niet horen te springen, en hun voedsel of hun "territorium" te beschermen met gegrom.


In extreme gevallen kunnen ze zelfs beginnen met bijten.


Je hoeft geen fysieke intimidatie te gebruiken om jouw positie kenbaar te maken. Je hoeft je stem ook niet te verheffen, want schreeuwen kan honden ook nerveus maken en agressie uitlokken.


Dergelijke agressieve uitingen van dominantie helemaal niet nodig.


De meeste honden vinden het prima om zich te onderwerpen aan een leider; ze krijgen juist vertrouwen en een gevoel van veiligheid doordat ze iemand hebben die ze kunnen volgen.


De taak van een goede roedelleider is om kracht uit te stralen door een diepe, stabiele stem te gebruiken, kalm te reageren op situaties die de hond nerveus maken, en alleen beloningen te geven voor goed gedrag.


Je hond trainen om te zitten en te gaan liggen is ook heel belangrijk.


Door hem herhaaldelijk een lagere, onderdanige positie te laten innemen op jouw commando, versterk je jouw dominante positie.


Om een vreedzame, beheersbare relatie met je hond te hebben, is het belangrijk dat je vanaf het begin jouw positie als leider aangeeft. Alleen op deze manier zal hij leren hoe hij in het algemeen de best opgevoede hond ooit moet zijn.


2. Een pup niet socialiseren

Socialiseren is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je jonge Labradoodle te trainen.


Puppy's zijn, net als baby's, vergelijkbaar met een spons. Ze staan altijd klaar om allerlei nieuwe informatie over hun wereld te absorberen.


In de eerste maanden van hun leven leren ze de juiste plaatsen om te slapen zodat ze de late middagzon kunnen pakken en dat het geluid van de blikopener etenstijd betekent.


In diezelfde periode is het jouw taak als baasje om ze te leren een band op te bouwen met mensen, andere honden en om zich op hun gemak te voelen in onbekende situaties.


Dit is een van de belangrijkste dingen die je voor je pluizige gezinslid kunt doen.


Als je merkt dat je puppy nerveus wordt in een nieuwe situatie of begint te steigeren tegen een vreemde hond, probeer hem dan niet te streng te vermanen.


Je stem verheffen zal hem alleen maar meer gespannen maken en proberen te troosten zal ook averechts werken.


Als hij veel aaitjes, gekoer en aandacht krijgt telkens als hij bang of agressief is, zal hij leren dat op deze manier reageren goed is. Leid hem in plaats daarvan zo goed mogelijk af.


Gooi een bal of een kauwspeeltje naar hem toe, of begin zijn favoriete spelletje te spelen. Als hij opgaat in het spel en de mensen of de hond begint te negeren die hem nerveus maakten, kun je hem overladen met complimentjes.


Al snel zal hij de beangstigende situatie leren associëren met plezier en spelen.


Zorg ervoor dat je pup veel kansen krijgt om vriendelijke mensen te ontmoeten en met goed gesocialiseerde honden te spelen.


Hoe vrijer je puppy zich voelt in de buurt van vreemde mensen en dieren, hoe kleiner de kans dat hij zich defensief opstelt en een andere hond of zelfs een kind aanvalt.


3. Negatief reageren op ongewenst gedrag

Wanneer de meeste hondeneigenaren denken aan het trainen van hun hond, denken ze vaak aan de negatieve kanten ervan.


Ze willen dat hun puppy niet op de meubels kauwt, niet op het tapijt plast en niet op gasten springt. Dit kan echter een beetje verwarrend zijn vanuit het oogpunt van de pup.


Stel je eens voor dat je als puppy alleen thuis bent en het grootste deel van de dag zou doorbrengen met het kauwen op een paar pantoffels en spelen met afval in de keuken.


Dan doe je een uurtje een dutje en ontmoet je je gezin aan de deur als ze thuiskomen. Plotseling begroeten ze je met veel geschreeuw en geroep van "Nee, stoute hond!"


Wat heb je verkeerd gedaan? Was het het kauwen of ze aan de deur begroeten? Wat had je in plaats daarvan moeten doen?


De kunst om je Labradoodle puppy te weerhouden van wat je niet wilt dat hij doet, is hem op dat moment (niet achteraf) een positief alternatief te geven.


Zorg ervoor dat je dit gedrag opmerkt en beloon het met aandacht, complimentjes of traktaties.


4. Geen kennis opdoen van het ras dat je in huis neemt

Een van de grootste fouten die mensen maken is niet genoeg kennis opdoen van het ras dat ze in huis nemen, en niet genoeg kennis opdoen van het opvoeden van een puppy.


De meeste mensen nemen een pup in huis en 'improviseren' als het ware de training en opvoeding maar een beetje.


Zonder dat je het weet is de kans hierdoor groot dat je van alles fout doet en kleine problemen uit laat groeien tot grote gedragsproblemen.


Als je dit nou wil voorkomen dan heb ik 1 goede tip voor je: bereid je goed voor!


Dit kan je doen door video's te kijken of artikelen op internet te lezen, maar de beste manier die ik je aan kan raden is door middel van een goed en compleet e-book.


Het e-book dat ik je dan ook aanraad is 'Labradoodle Geheimen'. Dit is een compleet e-book dat vol zit met waardevolle informatie.


Je komt namelijk onder andere het volgende te weten:

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Labradoodle gehoorzaam te krijgen.

  • Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book!

Het opvoeden en verzorgen van een Labradoodle kan een behoorlijke klus zijn, aangezien ze soms best koppig kunnen zijn.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Labradoodle nu zelf!


Ben je bang dat het niet werkt? Geen zorgen, je krijgt namelijk binnen 60 dagen je geld terug als je niet tevreden bent.


Dus waar wacht je nog op?
Conclusie

Het opvoeden van een Labradoodle is, zoals met een pup van elk ras, niet altijd even makkelijk.


Maar gelukkig hoeft het niet onmogelijk te zijn. Ik hoop je met deze tips een eind op weg geholpen te hebben. Succes!


Meer artikelen

Commenti


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page