top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10x te gekke mentale spelletjes voor je hond!Heeft je hond alle standaard trucjes intussen wel geleerd? Dan wil je je hond natuurlijk nog steeds mentaal uit blijven dagen.


Naast dat het goed is voor de ontwikkeling van je hond, is het ook nog eens heel leuk om samen met je hond lekker bezig te zijn.


Hieronder staan 10 leuke mentale spelletjes om te doen met je hond!


1. Verstoppertje

Laten we simpel beginnen. Verstoppertje hebben we als kind allemaal wel meer dan eens gespeeld, dus we weten hoe leuk het is.


Laat je hond ergens op een plek zitten waar hij niet zoveel ziet. Laat hem daar even blijven. Op dat moment ga jij je verstoppen.


Als je eenmaal verstopt ben, roep je "Kom maar!"Je hond gaat je dan zoeken en op het moment dat hij je dan gevonden heeft mag je hem rijkelijk belonen met knuffels en snoepjes!


2. Speelgoed opruimen

Het hebben van een hond is leuk, maar het kan af en toe best wat rotzooi geven met al die speeltjes die door je kamer slingeren.


Waarom leer je hem niet om dit zelf op te ruimen?


Het opruimen van z'n eigen speelgoed is voor je hond een leuke mentale uitdaging, en het houdt ook nog eens je kamer opgeruimd.


Dit is hoe je dat doet.


3. Dog Twister

De Dog Twister is een uitstekend spel om je hond eens goed aan het denken te zetten.


Onder de schuifjes kan je snoepjes, brokjes of andere lekkere dingen leggen. Je hond moet z'n neus gebruiken om de snoepjes te vinden, en daarna z'n hersenen om te bedenken hoe hij erbij komt.


Misschien heeft je hond het nodig dat je hem in het begin even laat zien hoe het werkt, maar als hij het eenmaal snapt, dan wordt dit al snel een van z'n favoriete speeltjes!4. The Airplane Game

The Airplane Game is een spelletje dat je normaal gesproken leert in de cursus Brain Training For Dogs.


Het idee is simpel: je laat je hond voor je zitten, in de ene hand heb je een snoepje en in de andere hand een clicker.


Elke keer als je hond naar je kijkt klik je met de clicker en gooi je hem een snoepje toe.


Het is niet alleen een leuk spelletje, maar het leert je hond ook oogcontact met je te maken, wat in sommige situaties goed van pas komt en het versterkt jullie band.


Kijk hier hoe dat in z'n werk gaat.


5. Maralti Tumbler

De Maralti Tumbler is een uitdagende 'bal' waar je wat lekkere snoepjes of brokjes in kan doen.


Je hond moet er vervolgens achter zien te komen hoe hij dit lekkers uit de bal krijgt. Door de bal heen en weer te bewegen vallen de snoepjes door gaatjes aan de zijkant eruit.


Je kan zelf de moeilijkheidsgraad instellen door deze gaten groter of kleiner te maken. Zo blijft de Tumbler voor langere tijd interessant!6. Balletje-balletje

Balletje-balletje is een van de simpelste mentale spellen die je kan doen met je hond, maar het blijft leuk. Een echte 'gouwe ouwe' onder de denkspelletjes!


Het spel gaat als volgt.


Je hebt 3 bekers. Vervolgens leg je een snoepje, brokje of wat anders lekkers onder een van de bekertjes.


Zorg dat je hond gefocust is op de bekertjes. Je gaat dan met de bekers schuiven en dan is het de bedoeling dat je hond degene kiest waar het lekkers onder zit.


Zie dit leuke filmpje hieronder.


7. Kong Kauwbot

Misschien gebruik je hem al: de Kong Kauwbot. Stop er wat lekkers in, vries hem in, en het houdt je hond wel even zoet als je bijvoorbeeld de deur uit moet (hah, dat rijmt!).


Maar wist je ook dat het mentaal uitdagend is voor je hond om z'n Kong helemaal leeg te halen?


Zo heeft mijn hond zelf bedacht dat hij de Kong in de lucht kan gooien en op de grond kan laten vallen om het laatste stuk eten dat vastzit los te maken. Best inventief!8. Vind de snoepjes

Dit spel is een soort verstoppertje, maar dan met snoepjes.


Je laat je hond zitten op een plek waar hij niet ziet wat je doet (of zet hem even in een andere kamer bijvoorbeeld). Vervolgens ga je een aantal snoepjes verstoppen; hier en daar op de grond, onder het tapijt, onder de bank, noem maar op!


Als je wat snoepjes hebt verstopt mag je hond weer komen en zeg je 'Zoek!', waarna je hond de snoepjes mag zoeken.


Kent je hond nog niet het zoekcommando? Zo leer je hem dat:


Laat je hond rustig bij je zitten op de grond. Leg daarna wat snoepjes om hem heen. Vervolgens geef je je hond het zoekcommando.


Moedig je hond aan terwijl hij de snoepjes oppakt. Oefen dit een paar keer totdat je hond snapt wat 'Zoek' betekent.


Hierna kan je de snoepjes wat verder weg leggen, totdat je ze uiteindelijk op moeilijkere plekken kan verstoppen, bijvoorbeeld zoals eerder gezegd, onder het tapijt of iets dergelijks.


9. Speelgoed namen spel

Honden kunnen aardig wat woorden onthouden en daar een actie of betekenis aan koppelen. De hond Chaser in onderstaand filmpje kent er 1022!


Het doel van dit spel is eenvoudig.


Je geeft elk speeltje dat je hond heeft een naam. Vervolgens vraag je hem om een specifiek speeltje te pakken. Dat zet hem wel even aan het denken.


Je leert ze dit aan door simpel te beginnen. Neem bijvoorbeeld een bal en een of twee andere speeltjes of objecten. Zeg vervolgens 'Pak bal'.


Als hij inderdaad de bal pakt en naar je toe brengt, beloon hem dan met wat lekkers. Herhaal dit een paar keer totdat hij elke keer meteen de goeie pakt.


Voeg hierna langzaamaan steeds een speeltje extra toe. Maak de sessies niet te lang, zeker als je hond het niet meteen begrijpt. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.


Uiteindelijk wordt het net zo simpel voor jouw hond als voor Chaser!10. Trixie Memory Trainer

De Trixie Memory Trainer is leuk om te gebruiken als denkspel. Met een druk op de knop komt er een snoepje uit het apparaat rollen.


Als je hond dit eenmaal door heeft, dan kan je de drukknop op steeds uitdagendere plekken leggen, of zelfs aan de muur plakken, zodat je hond steeds meer moeite moet doen om z'n snoepje te krijgen.11. BONUS: 40+ Honden Trucjes

Wil je je hond te gekke trucjes leren en tegelijkertijd alle voordelen ontdekken die daarbij komen kijken? Dan is 40+ Honden Trucjes echt wat voor jou en je hond.


40+ Honden Trucjes is in e-book formaat. Dit is super handig, want je kan dus direct na het aanmelden al aan de slag, zonder dat je eerst een week moet wachten voordat het boek een keer binnen komt.


Het leren van trucjes is niet alleen maar leuk voor jou en je hond, en het is ook niet alleen maar bedoeld om indruk te maken op je buren, vrienden en familie (alhoewel dat een mooie bijkomstigheid is.)


Er zitten nog een hoop andere voordelen aan, namelijk:

√ Je versterkt de band met je hond √ Het is erg leuk, voor jou én je hond √ Je hond wordt kalmer √ Het kan zelfs gedragsproblemen voorkomen en verhelpen


"Nou vertel, wat zit er allemaal voor leuks in dat e-book?" hoor ik je denken. Dat zal ik je vertellen!


In 40+ Honden Trucjes leer je simpele trucjes, die elke hondeneigenaar wel kent en die waarschijnlijk de meeste hondeneigenaren al aan hun hond geleerd hebben. Maar, er zitten ook een hoop moeilijkere trucjes bij.


Zo leer je bijvoorbeeld:

√ Zit √ Af

√ Poot √ Pretty

√ Kiekeboe

√ Rebound

√ En meer!


Bij elk trucje wordt met een of meerdere sterren aangegeven hoe moeilijk het trucje is. Zijn jij en je hond net begonnen? Dan kies je voor de trucjes met 1 ster.


Ben je al wat verder? Dan ga je voor de trucjes met meer sterren.


Naast al deze trucjes krijg je ook nog bonussen, namelijk:

√ Levenslange updates

√ Checklist met benodigdheden

√ Honden trainingstips

√ Spelletjes voor mentale stimulatie van je hond

√ Handige lijst met wat je hond wel en niet mag eten


40+ Honden Trucjes is, zoals je ziet, meer dan alleen een e-book met wat simpele hondentrucjes. Er zit zoveel meer waarde in dan wat je er voor neerlegt. Wat mij betreft zeker een goeie deal!


Daarnaast zijn mijn honden en ikzelf ook helemaal fan!


"Maar wat betaal ik dan voor dit e-book?" hoor ik je denken. Nou dat valt dus reuze mee, als je het mij vraagt. Voor al 37 euro heb je levenslang toegang én updates.


Er worden dus regelmatig nieuwe trucjes toegevoegd, zonder dat je daar weer extra voor hoeft neer te tellen, hoe tof is dat!


En ben je binnen 30 dagen toch niet helemaal tevreden? Dan krijg je gewoon je geld terug, zonder dat daar moeilijk over gedaan wordt.


Ik zou zeggen, probeer het eens en ga lekker samen met je hond aan de slag!
Conclusie

Zoals je ziet zijn er zat leuke mentale spelletjes voor je hond.


Of je ze nu samen speelt of dat je een mentaal uitdagend speelgoedje koopt waar hij zich prima alleen mee kan vermaken, er is genoeg te bedenken.


Meer artikelen

Commentaires


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page