top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10 Franse Bulldog gedragsproblemen: verhelpen & voorkomen!


Franse Bulldog staat in een bos en kijkt om zich heen

Een Franse Bulldog is een populaire hond. Toch zijn er een aantal gedragsproblemen die veel voorkomen bij dit hondenras.


In dit artikel leg ik je uit welk probleemgedrag regelmatig voorkomt en hoe je dit kan verhelpen en voorkomen.


1. Bedelen

Bedelen van je hond is voor veel mensen heel moeilijk om mee om te gaan.


Je hond kijkt je heel lief aan, met zielige ogen en al, en je komt in de verleiding hem iets te geven terwijl jij eet bijvoorbeeld. Dat is iets dat je dus echt niet moet doen.


Je leert je hond dan namelijk dat hij uiteindelijk vanzelf iets krijgt, als hij maar lang genoeg zeurt.


Bovendien is ons eten niet geschikt voor honden. Er zit veel teveel zout in en dat is gif voor honden. Geef je Franse Bulldog dus ook nooit de restjes van de tafel als jij uitgegeten bent.


En ook goed om te onthouden, vooral met Franse Bulldogs, dat eten niet hetzelfde is als liefde. Indien nodig kun je je hond in de bench doen als jij gaat eten. Je kunt hem ook eerst te eten geven en daarna zelf eten.


Of je laat je hond op de gang zolang jij aan het eten bent. Als hij zich goed heeft gedragen terwijl jij aan het eten was, kun je hem belonen met een speelgoedje of een hondenkoekje.

 
 

2. Agressie

Gelukkig staat de Franse Bulldog er niet om bekend dat hij agressief is, maar het kan altijd voorkomen.


Je ziet aan een hond heel goed wanneer hij boos is. Hij bijt, hij laat z’n tanden zien, en hij gromt.


Wat belangrijk is om te weten is dat agressie van een hond naar jou en anderen toe altijd onacceptabel is.


Misschien is dit wel een van de belangrijkste dingen die je kunt leren aan je Frenchie. Hij moet op jou kunnen vertrouwen en dat betekent dat hij jou of anderen nooit mag aanvallen.


Helaas worden sommige hondenrassen bestempeld als agressief en zijn zelfs verboden te fokken op bepaalde plekken. Daarbij wordt vaak voorbijgegaan aan de omgeving waarin de hond opgroeit, dit heeft een enorme impact op het gedrag van de hond.


En daar ligt meteen het gevaar; de mens. Het is nooit de hond die “zomaar” agressie vertoont. Het komt voort uit het verkeerd trainen of zelfs aanleren van agressie.


Agressie ontstaat ook uit angst of pijn.


Ga daarom altijd naar de dierenarts als jouw hond agressie vertoont, om er zeker van te zijn dat de oorzaak naar voren komt. Het kan een lichamelijk probleem zijn, of een gedragsprobleem en daarvoor kun je hulp krijgen.


Ga altijd met een Franse Bulldog pup op puppycursus. Dan leg je een goede basis en daarmee voorkom je problemen met het gedrag.


3. Blaffen

Veel honden laten van zich horen. Soms is dat leuk en gewenst, en soms ook niet. Ze kunnen huilen, piepen, grommen en blaffen. Vaak wordt teveel blaffen gezien als vervelend.


Een blaffende hond wil aandacht; hij wil je waarschuwen of hij is bang, of beiden. Als het blaffen teveel wordt, of de buren klagen, dan kun je overwegen om je hond te leren blaffen op commando en daarna ook stil te zijn op commando.


Op cursus gaan met je hond is ook altijd een goed idee om ongewenst blaffen te voorkomen.


Zorg in ieder geval dat je veel speeltijd met je hond hebt, zodat verveling of angst geen kans krijgen.


4. Kauwen

Onderdeel van het natuurlijk gedrag van een hond is kauwen. Een hond kauwt het liefst op een mooie runderbot van de slager.


Als alternatief kun je een stuk kauwspeelgoed bij de dierenspeciaalzaak halen.


Als je hond regelmatig aan je meubels begint te kauwen, dan wordt het tijd voor actie van jouw kant.


Een pup kauwt graag tijdens het wisselen van de tanden, want dat verlicht de pijn van de tandenwissel. Zorg er dus voor dat je botten of kauwspeelgoed hebt voor je pup.Als je volwassen Franse Bulldog aan je meubilair begint te kauwen, kan het zijn dat hij zich verveelt of dat hij angstig is.


Dan is het goed om veel aandacht aan je hond te besteden, en altijd iets lekkers hebben om op te kauwen in plaats van jouw meubilair.


Je kunt je hond helpen door hem te stimuleren om met kauwspeelgoed te gaan spelen in plaats van jouw spullen.


Zodra je ziet dat je hond begint te kauwen aan bijvoorbeeld je bank, maak dan een kort, hard geluid met bijvoorbeeld een fluitje.


Dat leidt je hond af van de bank. Geef je hond dan het kauwspeelgoed.


Zorg er voor dat je hond altijd voldoende kan lopen en dat hij al z’n energie kwijt kan, want vaak kauwen honden door verveling en te weinig beweging.


5. Gaten graven

Franse Bulldogs graven graag gaten. Dat komt door hun instinctieve drang om bijvoorbeeld een bot te begraven.


Op zich is het heel normaal dat een hond gaten graaft, maar je bent er waarschijnlijk niet blij mee als dat in je tuin gebeurt.


Je zou je hond een groot plezier doen als je hem de kans geeft om af en toe een flink gat te graven.


Een zandbak in de achtertuin kan uitkomst bieden. Of een lange boswandeling waarbij je hond de tijd en ruimte krijgt om een flink gat te graven. Hij zal je dankbaar zijn!


6. Verlatingsangst

Verlatingsangst kom heel veel voor bij honden, dus ook bij de Franse Bulldog. Overgeven, kauwen, plassen en poepen als je niet thuis bent of blaffen zijn allemaal tekens van verlatingsangst.


Als hij angstig wordt als jij je jas aandoet door ineens veel aandacht van je te vragen dan heb je kans dat hij verlatingsangst heeft.


7. Plassen en poepen in huis

Er zijn meerdere oorzaken waarom je Franse Bulldog in huis plast of poept. Je kunt je hond helpen door hem op vaste tijden uit te laten en altijd te prijzen als hij poept of plast.


Het kan ook zijn dat je hond bang is en dat hij daarom z’n territorium wil afbakenen thuis.


Een puppy zal vaker in huis plassen of poepen, dat is normaal, maar na een maand of drie moet dat voorbij zijn, mits je je hond 3 keer per dag goed uitlaat.


8. Jagen

Van nature wil een hond graag achter prooi aanlopen. Vooral als die prooi van hem wegloopt.


Het kan dus zijn dat je Franse Bulldog achter bijvoorbeeld een scooter aanrent en probeert te happen. Dit is normaal gedrag voor een hond.


Als dit gebeurt met jouw hond, houd hem dan aan de riem. En mocht het toch eens gebeuren terwijl hij losloopt, zorg dan dat je een fluitje hebt om je hond af te leiden.


Een fluitje is makkelijk om mee te trainen, iedere keer als je fluit krijgt hij een brokje. Snel geleerd en erg handig als hij ver wegloopt en je wilt je hond naast je.


9. Springen

Lief en enthousiast als ze zijn, zal je Franse Bulldog graag tegen anderen opspringen. Het is belangrijk dat je daar snel mee afrekent.


Een klein kind kan zo omver worden gelopen door je overenthousiaste Frenchie.


Als je je hond leert dat springen geen extra aandacht oplevert, dan zal hij dat snel begrijpen. Dat doe je als volgt. Beloon hem nooit voor springen. Zeg tegen je gasten dat ze de hond moeten negeren als hij springt. Je zult zien dat het dan overgaat. Houd vol!


10. Bijten

Een moederhond leert haar puppy’s om niet te hard te bijten. In de natuur worden jonge honden gecorrigeerd door hun roedelgenoten als ze te hard bijten.


Spelend bijten is heel gewoon voor een hond, maar vaak ongewenst voor ons.


Corrigeer dit door een hard onaangenaam geluid te maken zodra hij te hard bijt. Daarmee leer je het hem effectief en snel af.


Ontdek hoe je probleemgedrag kan voorkomen met 'Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog!'

Wil je alles weten over dit geweldige ras en wil je zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren?Dit boek is zo enorm waardevol, het zal je versteld doen staan.


Zoals de titel van dit e-book al zegt: dit is hét boek waar alles in staat dat je moet weten om van jouw ondeugende Franse Bulldog pup je beste harige vriend te maken.

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Frenchie gehoorzaam te krijgen.

Het opvoeden en verzorgen van een Franse Bulldog kan een behoorlijke klus zijn, aangezien het een flink koppig ras is.


Weet je niet zeker of het wat voor jou is? Geen zorgen, als je binnen 60 dagen niet tevreden bent, dan krijg je meteen je geld terug, zonder lastige vragen.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Franse Bulldog nu zelf!
Conclusie

Zoals je ziet zijn er een aantal gedragsproblemen die je Franse Bulldog kan gaan vertonen. Gelukkig zijn de meeste goed te verhelpen door een consequente opvoeding.


En ook al kunnen ze soms wat koppig zijn, het is verder een heel lief ras die je grootste kleine vriend kan worden!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page