top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hoelang moeten pups onder de warmtelamp?


schattige puppy met dekentje ligt onder rode bureaulamp

Als je net een nieuw nestje hebt gekregen, dan is het belangrijk dat hun lichaamswarmte op peil wordt gehouden.


Aangezien ze nog niet hun eigen lichaamstemperatuur kunnen regelen, is het nodig dat je ze daarbij een handje helpt. Dit kan met behulp van een warmtelamp of een warmtemat.


Maar dan vraag je je waarschijnlijk af: "Hoelang moeten pups onder de warmtelamp blijven?


Het antwoord op deze vraag is simpel:


Puppy's moeten de eerste vier weken van hun leven verwarmd worden door een warmtelamp. De eerste week 29 - 32 °C, de tweede week 26 - 29 °C, de derde week 23-26 °C en de vierde week 23 °C. Na de vierde week is de warmtelamp meestal niet meer nodig.


Hieronder vind je de ideale temperatuur die het in de werpkist onder de warmtelamp moet zijn in een overzichtelijke tabel.


Onderwerpen


Hoelang moeten pups onder de warmtelamp?

Pups voelen zelf aan wanneer ze onder de warmtelamp moeten gaan liggen en wanneer niet.


Belangrijk is in ieder geval dat je de warmtelamp wel de hele tijd aan hebt staan op de juiste temperatuur, zodat de pups zelf kunnen bepalen of ze eronder gaan liggen of niet.


Na een week of vier kunnen de puppy's hun eigen lichaamstemperatuur op het juiste niveau houden en is de lamp niet meer nodig.


Als je merkt dat de puppy's het koud krijgen op het moment dat de lamp weg is, kan je deze natuurlijk nog wat langer neerzetten, of gebruik maken van een warmtemat.

 

Wil je de opvoeding van je pup meteen goed aanpakken en zo probleemgedrag voorkomen?


Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro(!) kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

  • Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

  • Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

  • Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

  • Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

  • Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

  • En nog een hele hoop meer!

Wees er snel bij, want je krijgt nu ook TIJDELIJK 3 GRATIS bonussen erbij! 

De juiste temperatuur aanhouden

Het is belangrijk dat het in de werpkist de juiste temperatuur is voor de puppy's. Is het te warm, dan drogen ze uit, en is het te koud, dan raken ze onderkoeld.


Je kan de temperaturen aanhouden uit de tabel bovenaan in dit artikel.


Als je zorgt dat een deel van de werpkist de juiste temperatuur heeft door de warmtelamp, en het andere deel vrijhoudt, dan kunnen de pups zich verplaatsen op het moment dat ze het te koud of te warm hebben.


Om de juiste temperatuur vast te stellen, kan je een thermometer neerleggen op de bodem van de werpkist op de warmste plek. Aan de hand hiervan kan je de temperatuur aanpassen, indien nodig.


De cijfers uit de tabel zijn wel maar een richtlijn. Let op de reactie van je pups of het te warm of te koud is in de werpkist.


Merk je nou dat de puppy's constant met open mond aan het hijgen zijn, of dat de puppy's apart van elkaar slapen, dan kan je de temperatuur wat lager zetten, of de lamp een stukje omhoog doen.


Dit geldt ook andersom.


Zijn ze aan het piepen en liggen ze bovenop elkaar? Dan is de kans groot dat ze het koud hebben, en kan je de temperatuur wat omhoog gooien.

 
 

Beste plaatsing van warmtelamp

We hebben het er al over gehad, maar de plaatsing van de warmtelamp is erg belangrijk.


Je wil de lamp namelijk zo plaatsen dat de pups er allemaal gemakkelijk onder kunnen liggen, maar je wil niet dat de moeder van de puppy's oververhit raakt of zich oncomfortabel voelt door de hitte van de lamp.


Daarom is de truc dat je hem zo neerzet dat een deel wordt verwarmd dat groot genoeg is voor alle puppy's, en dat er ook nog genoeg ruimte over is wat niet verwarmd wordt.


Deze ruimte moet groot genoeg zijn voor de moederhond, en eventueel ook nog de puppy's als ze het onder de lamp te warm krijgen.


Blije puppy ligt bij moederhond

Warmtelamp nodig in de zomer?

Of je een warmtelamp nodig hebt in de zomer is uiteraard afhankelijk van de temperatuur op dat moment.


Als het in de werpkist warm genoeg is, dan is dit niet nodig, maar als het juist veel warmer is dan de adviestemperatuur, dan is het wellicht een idee om een koelere ruimte voor de puppy's op te zoeken.


Het is beter om ze in een koele ruimte te zetten met de warmtelamp erboven, dan dat de temperatuur veel te hoog is.

Warmtelamp vs warmtemat

Je hebt de warmtelamp waar we het nu tot nu toe over hebben gehad, maar er zijn ook warmtematten.


Een warmtelamp straalt warmte van boven af, een warmtemat of -plaat leg je in het hok en dient als warme ondergrond.


Beiden hebben hun voordelen. Welke is beter en wat is voor jou geschikt?


Zowel de lamp als de mat zijn handig in gebruik en bieden verschillende voordelen. Het is wel zo dat een lamp meer warmte biedt, en dus zeker de eerste paar dagen echt wel nodig is.


De warmtemat is daarentegen een goede aanvulling. ik raad in ieder geval een warmtelamp aan, maar een warmtemat is geen overbodige luxe op het moment dat de lamp niet meer nodig is.


Vaak willen de pups het 's nachts nog wel eens koud krijgen. Zo'n warmteplaat is dan wat handiger dan een warmtelamp.


Zorg ook met de mat ervoor dat het niet het hele hok bestrijkt. Er moet voldoende ruimte zijn voor moederhond om een koele plek te vinden.


Over deze warmtemat kan je een dun deken leggen, maar leg hier geen vetbed op. Dit vetbed kan ervoor zorgen dat de temperatuur van de warmtemat te hoog wordt, wat de kwaliteit van het product niet ten goede komt.

 

Aanbevolen voor jou: Hoeveel pups krijgt een hond?

 

Mijn aanbevelingen

Mocht je nog geen warmtelamp hebben aangeschaft voor je puppy's, dan ben je misschien van plan om binnenkort een warmtelamp in huis te nemen.


Wat is dan een goede warmtelamp en welke moet je nemen?


Geen zorgen, ik heb een goede voor je uitgezocht. De beste warmtelamp voor je puppy's is deze, verkrijgbaar bij bol.com.


Eventueel kan je er nog een verstelbaar lichtstandaard bij nemen als je geen plek hebt om hem op te hangen.


warmtelamp voor puppy's en een lichtstandaard
Warmtelamp en standaard

Mocht je er ook voor kiezen om een warmtemat in huis te nemen, dan raad ik je deze aan.


Warmtemat voor puppy's
Warmtemat

Conclusie

Zoals je ziet is het gelukkig niet zo ingewikkeld, die warmtelamp goed instellen om je verse pups warm te houden.


Met de richtlijnen uit de tabel en door af en toe wat te testen en te meten blijven je puppy's op de juiste temperatuur.


Trouwens..!


Ben je nog op zoek naar het allerbeste voer voor jouw lieve pup, dan kan je ik zeker het voer van Just Russel aanbevelen. Dit voer is volledig op maat gemaakt voor jouw hond, gebaseerd op een aantal simpele vragen die je eerst moet beantwoorden.


Kijk hier meteen op de site (nú met 30% korting!), of lees eerst mijn review over Just Russel hondenvoer.


Just Russel heeft al hondenvoer vanaf €19,99 per maand!


Gratis tip:

De dierenartskosten kunnen met een pup aardig in de papieren lopen. Om flinke dierenartskosten te voorkomen, kan ik je zeker aanraden om een hondenverzekering af te sluiten.


Wil jij ook de beste verzekering voor jouw lieve pup, dan zou ik je aanraden om even mijn artikel te lezen waarin ik de beste hondenverzekeringen vergelijk.


(Heb je geen zin om alsnog hondenverzekeringen te vergelijken? Dan zal ik alvast de beste 2 voor je verklappen. Figo heeft namelijk de beste dekking en PetSecur is de goedkoopste en meest gekozen. Doe er je voordeel mee!)


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page