top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

10 frisse tips om vieze hondengeurtjes te verwijderen!


Blije hond loopt op het strand

Vieze hondengeurtjes zijn we allemaal helaas wel bekend mee.


Zo slaat de geur van natte hond je tegemoet als je je hond net in de regen hebt uitgelaten; of als hij net lekker in de poep heeft lopen rollen, of erger nog: als je hond poep heeft gegeten!


Er zijn een hoop honden die niet stinken, maar helaas zijn er ook honden die nooit echt fris ruiken, ook al doen ze niet aan zwemmen, komen ze niet buiten als het regent en willen ze niets met de poep van andere honden te maken hebben.


Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je huis, je auto, je kleding en je bank bespaard blijven van deze vieze geurtjes.


Onderwerpen


10 tips om hondengeur te verwijderen


1. Regelmatig in bad doen

Eén keer in de 3 maanden is meestal genoeg, maar als je hond erg stinkt, dan kan je hem iets vaker wassen. Let wel op dat je hem niet te vaak wast, want dit is slecht voor de vacht. De vacht heeft namelijk natuurlijke oliën die de vacht en de huid eronder gezond houden.


Te vaak wassen is dus slecht voor de huid en de vacht.


Als je je hond wast, gebruik dan een speciale hondenshampoo, zoals deze. En bekijk het filmpje hieronder als je wat hulp nodig hebt bij het wassen van je hond.2. Regelmatig borstelen

Het is verstandig om je hond met enige regelmaat te borstelen, zo'n 2 á 5 keer per week, afhankelijk van hoe erg je hond verhaart en stinkt.


Door de vacht te borstelen verspreid je de natuurlijke oliën waar we het net over hadden en haal je losse plukken haar weg, wat er dus ook nog eens voor zorgt dat niet je hele kamer onderligt met haren.


3. Geef je hond een 'dry bath' met baking soda

Met baking soda (niet te verwarren met bakpoeder), ook wel zuiveringszout genoemd, kan je je hond af en toe ook een 'dry bath' geven.


Baking soda neutraliseert namelijk onaangename geuren.


Smeer hem lekker in, vooral ook goed onder de oksels en dergelijke. Dit zal de nare luchtjes van je hond een stuk verminderen en het mooie is: je hebt geen water nodig. Handig!


4. Geef goede kwaliteit voedsel

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar door goede kwaliteit voedsel te geven aan je hond verminder je vieze scheetjes en krijgen ze een betere ondersteuning voor een gezond en frisser ruikend gebit.


Hoge kwaliteit voedsel is waar vlees het hoofdingrediënt is en waar verder geen onnodige toevoegingen inzitten.


Een paar druppels speciale mondwater voor je hond in het drinkwater voorkomt ook dat je hond uit z'n bek gaat stinken.


5. Verschoon regelmatig z'n kleedjes

Net zoals wij af en toe ons beddengoed moeten verschonen, is het voor je hond ook wel zo fris als zijn kleedjes en vetbedden af en toe gewassen en verschoond worden.


Want als z'n kleedjes na een tijd gaan stinken, dan gaat je hond zelf ook stinken. Af en toe wassen is dus zeker wel zo fris.


6. Oren schoonmaken

Als de oren van je hond er vies uitzien en vies ruiken, dan is het een goed idee om eens met een doekje erlangs te gaan.


Met handige oordoekjes zoals deze maak je de oren gemakkelijk schoon.


Is de geur echter iets té penetrant? Dan heeft je hond wellicht last van een oorinfectie en is het beter om even langs de dierenarts te gaan.


7. Tanden poetsen

De tanden poetsen van je hond is overigens ook geen overbodige luxe. Zeker als de bek een van de grootste veroorzakers is van de geur van je hond, dan is het raadzaam om regelmatig, idealiter elke dag, zijn tanden te poetsen.


Het beste is als je hier vroeg mee begint, als je hond nog een pup is. Dan raakt hij eraan gewend en kan je dit later zonder problemen doen.


Kijk hier voor een goede honden tandenborstel.


8. Baking soda voor de meubels en auto

Eerder hadden we het erover dat je baking soda kan gebruiken om je hond mee in te smeren om zo vieze geurtjes tegen te gaan.


Baking soda kan je ook gebruiken om je bank, stoelen en eigenlijk alles wat een geurtje heeft mee in te smeren.


Strooi een hoopje over je bank of autobanken heen en laat dit ongeveer een uur liggen. Als je denkt dat de geur genoeg geabsorbeerd is, dan kan je het met de stofzuiger eraf zuigen.


9. Luchtreiniger

Door af en toe wat ramen en deuren op te zetten kan je kamer even lekker doortochten. Dit zorgt ervoor dat je huis weer helemaal voorzien is van verse buitenlucht en dat vieze luchtjes weer even de deur uit zijn.


Wat echter nog beter werkt is om een luchtreiniger aan te schaffen.


Zo'n apparaat meet constant de lucht en filtert hem daarna, waardoor bacteriën en vieze geuren weggehaald worden uit de lucht, wat de luchtkwaliteit ten goede komt en dus ook goed is voor je gezondheid.


"De unieke professionele sensor detecteert, meet en regelt zuivering en bepaalt heel nauwkeurig de luchtkwaliteit en past de instellingen van de luchtzuiveraar automatisch aan om een optimale luchtkwaliteit te handhaven."

Het is eerlijk gezegd wel een aardige investering, maar vermindert ook nog eens klachten bij bijvoorbeeld een hondenallergie of hooikoorts. Alleen maar voordelen!


10. Afdrogen en poten schoonmaken

Na een wandeling in een heftige regenbui of als je hond in een gore sloot gezwommen heeft, dan is het geen slecht idee om hem daarna goed af te drogen.


Zorg dat je al een handdoek klaar hebt liggen, zodat je hem bij binnenkomst meteen goed af kan drogen.


Door ook de poten gelijk goed schoon te maken voorkom je viezigheid en irritaties aan de poten die weer kunnen leiden tot nare luchtjes.


Bonus tip! 11. Essentiële olie

Als laatste hebben we nog een bonus tip voor je om vieze geurtjes als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.


Wat erg goed helpt is om essentiële oliën via een aroma diffuser zoals die hieronder te verspreiden. Dit is een natuurlijkere manier dan parfum en heeft ook andere fijne bijeffecten.


Zo kunnen lavendeldruppels er bijvoorbeeld voor zorgen dat je helemaal tot rust komt, terwijl het tegelijkertijd lekker gaat ruiken.


Er wordt wel eens geroepen dat etherische oliën giftig zijn voor dieren. In dit artikel wordt uitgelegd dat het inderdaad niet de bedoeling is om deze oliën puur te gebruiken op je hond.


Wel wordt er echter duidelijk gemaakt:

"In de verdamper kunnen oliën geen kwaad bij voldoende ventilatie, weinig druppels (5 tot 10) en de mogelijkheid voor huisdieren om de kamer te verlaten."

Zeker een aanrader dus!


Vieze geurtjes voorkomen

Wat betreft het voorkomen van vieze geurtjes: voorkomen is altijd beter dan genezen en dat is ook hier het geval.


Zo goed als alle hiervoor genoemde tips werken erg goed om vieze geuren te verwijderen, maar werken ook heel goed preventief!


Medische oorzaken voor stank

Soms kan er achter de stank van je hond ook een medische reden schuilgaan.


Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hond problemen heeft met zijn anaalklieren. Als deze ontstoken of verstopt zijn, dan ontstaat er vaak een onaangename geur.


Deze moeten in de meeste gevallen dan uitgeknepen worden bij de dierenarts.


Andere mogelijke oorzaken zijn huidplooien en overhangende lippen. Deze kunnen ontstekingen en irritaties veroorzaken, die dan gaan stinken.


Ook maagproblemen en darminfecties kunnen tot een onaangename en penetrante stank leiden.


Conclusie

Zoals je ziet zijn er genoeg dingen die je kunt doen om de stank van je hond uit je omgeving te verwijderen.


Door je hond te wassen, z'n tanden te poetsen en over het algemeen goed te verzorgen voorkom je vaak al een hoop problemen met geurveroorzakers.


Soms is er echter wat meer aan de hand. Als je hond maar blijft stinken, wat je ook probeert, dan is het tijd voor een tripje langs de dierenarts.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page