top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Wat mag een Jack Russel wegen?


Close up van Jack Russel die uitgelaten wordt door baasje

Het is belangrijk om je hond goed op gewicht te houden, anders wordt hij te dik. Dit is dus niet anders voor je Jack Russel.


Maar ja, wat is nu precies het juiste gewicht voor jouw hond? Wat mag een Jack Russel wegen?


Het antwoord op deze vraag is simpel:


Het ideale gewicht voor een volwassen Jack Russel ligt tussen de 6 en de 8 kilo. De Parson Jack Russel is wat groter, dus gaat meer richting de 8 kg, terwijl de kleinere Russel Terriër meer rond de 6 kg hoort te zitten.


Verder vertellen we je ook nog hoe je kan zorgen dat je Jack Russel op zijn ideale gewicht blijft en hoe je hem kan laten afvallen, indien nodig.


Onderwerpen


Ideale gewicht Jack Russel

Vanaf 6 tot 8 maanden is je Jack Russel volgroeid en heeft hij zijn maximale grootte wel bereikt. Tot de leeftijd van 12 maanden blijft hij nog even aankomen, totdat hij uiteindelijk op zijn ideale gewicht komt.


Aangezien er twee varianten zijn van de Jack Russel met verschillende groottes, wegen sommigen meer rond de 6 kilo, terwijl het gewicht van de grote variant meer naar de 8 kilo neigt.


Nog meer factoren die meespelen in het gewicht van je Jack Russel zijn het voedsel dat hij krijgt, de hoeveelheid beweging en z'n spiermassa.


Hoewel elke Jack Russel net iets anders is, horen ze dus allemaal wel tussen de 6 en 8 kilo lichaamsgewicht te zitten.

 

Aanbevolen voor jou:

 

Jack Russel met overgewicht herkennen

Om te weten of je Jack Russel te zwaar is, moet je hem natuurlijk eerst wegen. Een handige manier is om hem te leren zelf op een weegschaal te gaan staan.


Lukt dit niet, dan ga je eerst zelf op de weegschaal staan en kijk je wat je gewicht is. Daarna pak je je kleine vriend op en ga je samen met hem op de weegschaal staan. Doe je gewicht met Jack Russel min je eigen gewicht, en je weet zijn gewicht!


Daarnaast zijn er ook van tevoren al een aantal symptomen te herkennen van een te zware Jack Russel.


  • Geen definitie in zijn lichaam. Jack Russels zijn erg actieve honden en dat hoor je aan ze te kunnen zien. Zo hoort hun buikje bijvoorbeeld niet lager dan hun elleboog te hangen.

  • Moeite met krabben. Een Jack Russel hoort zonder moeite overal bij te kunnen om even lekker te krabben. Als ze hier moeite mee beginnen te krijgen kan dat een teken zijn dat er wat grammetjes af moeten.

  • Snel moe. Is je hond na een paar meter lopen al afgepeigerd? Dan is dit ook een signaal dat je hond last heeft van overgewicht (warm weer niet meegerekend).Jack Russel laten afvallen

Is je jack Russel te zwaar? Dan is er actie nodig. Gelukkig hoeft het afvallen niet altijd moeilijk te zijn.


Bespreek wel eerst even met je dierenarts of de volgende aanpak de juiste is voor jouw JRT.


Een ding dat je kan doen is om wat minder voer te geven. Dit betekent ook minder snoepjes en minder mensenkliekjes.


Dat is in het begin wat lastig, als hij met die lieve oogjes staat te bedelen voor een snoepje of een koekje, maar het is uiteindelijk voor een goed doel.


De volgende optie is ook simpel, maar doeltreffend. Laat hem meer bewegen!


Gelukkig zitten Jack Russels vaak boordevol energie en kunnen ze blijven rennen en springen. Meer bewegen hoeft dus zeker geen probleem te zijn.


Ga lekker een klein stukje joggen of gooi een balletje op een grasveld. Wat je ook kunt doen is een behendigheidsparcour uitzetten met deze simpele basisset, of deze slalompalen. Daarmee ben je zelf ook nog gezond bezig!


Lees ook ons artikel over 'je hond verantwoord laten afvallen'.


Je Jack Russel op zijn ideale gewicht houden

Je weet wat ze zeggen: "Voorkomen is beter dan genezen", en dat is ook in dit geval helemaal waar.


Het voorkomen van overgewicht is ook weer vrij gemakkelijk. Het is voornamelijk een kwestie van goed letten op hoeveel voeding je geeft (inclusief snoepjes en dergelijke) en hoeveel beweging hij krijgt.


Allereerst is kwalitatief goede voeding van belang. Dit is voeding waar vlees het hoofdingrediënt is en waar geen onnodige smaak- en houdbaarheidsstoffen inzitten.


Let ook op de leeftijd van je hond. Jongere honden hebben meer voedsel nodig dan volwassen en oude honden.


Het voedingsadvies op de verpakking van je hond z'n voer geeft vaak ook iets meer aan dat dat je hond eigenlijk nodig heeft. Geef dus iets minder en let op of het gewicht stabiel blijft. Geef aan de hand hiervan eventueel iets meer of minder.


Naast de voeding is ook beweging van invloed op je hond z'n gewicht. Loop een paar rondjes per dag en laat hem af en toe lekker rennen in een hondenparkje.


Conclusie

Het is belangrijk om het gewicht van je Jack Russel goed op peil te houden. Dit is gezond voor ze en verlengt ook nog een de levensduur van je jack Russel.


Gelukkig is het niet moeilijk om ze op het juiste gewicht te houden, aangezien het echte energiebommen zijn en dus graag bewegen.


Door zelf ook wat minder snoepjes en kliekjes te geven krijgt het gewicht ook geen kans om stiekem omhoog te kruipen.


En wil je nou alles over de Jack Russel weten wat je nodig hebt om een fantastische vriend van hem te maken? Of heb je toevallig hulp nodig bij de opvoeding van je Jack Russel?


Dan heb ik wat voor je!


Snel en gemakkelijk je JRT opvoeden met behulp van Het Complete Handboek Voor De Jack Russel!

Er zijn je al veel mensen voor geweest die een Jack Russel Terriër hebben opgevoed en grootgebracht.


Dat ging lang niet altijd even soepel. De Jack Russel is een koppig ras, en dat merk je wel tijdens de opvoeding. Helaas zal dat bij jou niet anders zijn.


Gelukkig is er Het Complete Handboek Voor De Jack Russel.


Dit is een compleet e-book geschreven door Jan Kramer (wat waarschijnlijk een pseudoniem is, maar dat maakt het niet minder waardevol).


Alles wat je wil weten, en eerlijk gezegd, MOET weten, staat hierin.


Het hele proces van het opvoeden van een Jack Russel is geperfectioneerd en teruggebracht tot een simpel, overzichtelijk, en volledig stappenplan.


De voor de hand liggende dingen, zoals het zindelijk maken van je pup, of het oplossen en voorkomen van probleemgedrag, worden stap voor stap uitgelegd.


Maar ook dingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken, zoals hoe je de allerbeste fokker vindt voor jouw pup.


Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je pup niet bij een broodfokker vandaan wil halen, maar hoe vind je dan wél die beste fokker? Dat legt Jan je uit in dit handige e-book.In dit handige e-book, waar je overigens direct toegang tot heb na aankoop, zijn een dierenarts en 2 erkende fokkers geïnterviewd.


Je kan er dus van uitgaan dat de informatie in dit boek klopt en je verder zal helpen bij de opvoeding van je Jack Russel pup.


Werken alle tips en adviezen in dit e-book toch niet voor jou en je hond? Dat is geen probleem, je hebt namelijk 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie.


Je hebt dus niets te verliezen! Probeer het nu!
Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page