top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Golden Retriever opvoeden: voorkom deze gevaarlijke fouten! [+ beste tips!]


Trotse Golden Retriever staat bovenop rotsen

Ben jij van plan om een Golden Retriever in huis te halen? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe je je nieuwe huisgenootje moet opvoeden.


Een Golden Retriever is ontzettend goed trainbaar. Het is dan ook niet gek dat dit ras een geliefde gezinshond is en vaak ingezet wordt als hulphond.


In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten voordat je begint met het trainen van je nieuwe gezinsaanwinst.


Onderwerpen


Een goede voorbereiding

Voordat je je Golden Retriever in huis haalt, wil je zorgen dat je goed voorbereid bent. Dan weet je zeker dat je een goede start maakt met het opvoeden van je pup.


Opvoeden kan alleen als in alle basisvoorzieningen van je pup voorzien is. Zelf leer je toch ook het beste als je top-fit bent?


De basis op orde

Top-fit zijn begint met de juiste voeding.


Koop je voeding dus het liefst bij een dierenspeciaalzaak, of bij Organimal, als je je hond 100% natuurlijke voeding wil geven, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen.


Dit is wel wat prijziger dan de zakken die je in de supermarkt vindt, maar is veel beter afgestemd op de behoefte van je hond.


Ook goed om te weten: de prachtige gouden vacht van je pup heeft regelmatig verzorging nodig. Het is belangrijk dat je het haar geregeld borstelt. Een volledige borstelset als deze kan je hierbij helpen.


Gelukkig vinden de meeste honden dit een absolute traktatie! Om het haar te wassen, moet je speciale shampoo gebruiken. Anders krijgt je hond last van eczeem.


Maak een schema

Omdat Golden Retriever van oorsprong jachthonden zijn, hebben ze veel beweging nodig. Jouw hond wil dus minstens vier keer per dag naar buiten om te wandelen en te ravotten.


Voor mensen die veel van huis zijn, kan vier keer per dag uitlaten best een uitdaging zijn.


Voordat je pup komt, is het dan ook goed op een schema te maken: op welke momenten van de dag kun jij met je pup op pad? En heb je voor de overige momenten hulp?


Houd bij het maken van het schema ook rekening met het feit dat een puppy niet langer dan twee uur alleen thuis kan zijn.


Dan voelt hij zich eenzaam en plast of poept hij waarschijnlijk ook uit noodzaak binnenshuis.


Checklist

Kortom, zorg dat je dit voor elkaar hebt voordat je puppy komt:

  • Hoogwaardige kwaliteit voeding

  • Een kam voor lang haar

  • Speciale hondenshampoo

  • Een puppyschema

  • Eventueel: hulp bij uitlaten en opvoeden


10 belangrijke tips bij het opvoeden van een Golden Retriever

Door hun nieuwsgierigheid en intelligentie zijn Golden Retriever ontzettend trainbaar. Mits je het goed aanpakt natuurlijk.


Met deze 10 essentiële tips maak je gegarandeerd een vliegende start!


1. Zie je puppy als een kind

Eigenlijk lijkt het trainen van je Golden Retriever verdacht veel op het opvoeden van een kind. Net als bij kinderen moet je duidelijke grenzen stellen, anders gaan ze met je aan de haal.


2. Begin meteen

Hoe verleidelijk het ook is om de eerste weken alleen maar lekker te knuffelen met je pup, het beste is om zo snel mogelijk te beginnen met trainen.


Hoe jonger je hond, hoe makkelijker hij leert. Je voorkomt zo bovendien dat hij ongewenst gedrag aanleert.


3. Houd je aan de 3 basisbeginselen

De drie belangrijkste basisprincipes voor het trainen van je pup zijn: goed gedrag belonen, verkeerd gedrag niet belonen en consequent zijn.


Voeg daar een beetje geduld aan toe en succes is gegarandeerd.


4. Houd trainingsmomenten kort en simpel

Om te zorgen dat trainen leuk blijft voor jou én je hond, kun je de trainingsmomenten het beste kort houden. Net als de commando's: woorden leert je pup makkelijker dan zinnen.


Handelingen kun je het beste opbreken in kleine stukjes: leer je pup dus eerst zitten voordat je hem leert om te blijven zitten.


5. Leer je pup aan de riem lopen

Golden Retrievers zijn super enthousiast. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig, maar niet iedere voorbijganger is daarvan gediend.


Laat je hond dus al jong wennen aan lopen aan de lijn.


6. Neem vakantie als je pup komt

Als dat kan, neem dan vakantie als je Golden Retriever komt. Zo kunnen jij en je pup rustig aan elkaar wennen en kun je in de eerste weken een stevige basis leggen voor de rest van de opvoeding.


7. Trek één lijn

Zijn er meerdere mensen betrokken bij de opvoeding van jouw pup? Betrek je hulptroepen dan bij jouw manier van opvoeden.


Eén lijn trekken is ontzettend belangrijk voor een goed trainingsresultaat.


8. Gebruik verschillende manieren om te belonen

Trainen blijft extra leuk en spannend als je pup niet precies weet wat hij voor leuks kan verwachten.


Geef hem dus soms een snoepje, soms een speeltje en soms een fijne kroelsessie. Zo blijf je pup extra gemotiveerd om zijn verrassingsbeloning te krijgen.


9. Geef je pup veel aandacht

Een pup die te weinig aandacht krijgt, gaat op zoek naar andere manieren om aandacht te krijgen. Bijvoorbeeld spullen omgooien of kapot maken.


Negatieve aandacht is ook aandacht: als je iedere keer aan komt lopen om de schade te beperken, heeft je pup geleerd dat slopen zorgt voor aandacht. Niet bepaald een les die je hem wilt leren.


10. Ga vaak naar buiten

Je pup moet vaak plassen. Zorg dus dat je hem in ieder geval na het slapen, na het eten en drinken, na het spelen en een paar keer per nacht de kans geeft om dit te doen.


Zo voorkom je ongelukjes en gewenning aan toiletteren in huis.


Lees hier nog meer van m'n tips om je pup zindelijk te maken.


De 4 meest gemaakte fouten bij het opvoeden van een Golden Retriever

Het is altijd goed om te leren van de fouten van anderen. Onthoud deze veelgemaakte fouten bij het opvoeden van een Golden Retriever dus goed!


1. Vergeten dat kleine puppy's groot worden

Als een puppy tegen jou of je bezoek opspringt, dan is dat natuurlijk hartstikke schattig.


Maar jong geleerd, is oud gedaan: vraag je dus altijd af of iets nog steeds leuk is als je hond straks groot is.


Is gedrag niet meer leuk als je hond straks groot is? Dan is het makkelijker om het af te leren nu hij nog een puppy is.


2. Boos worden

Heeft je puppy tijd nodig om iets te leren of doet hij iets dat je niet leuk vindt? Word dan niet boos, dat werkt vaak alleen maar averechts.


Focus je liever op het belonen van goed gedrag, dan op het bestraffen van ongewenst gedrag.


3. Vergeten te belonen

Dit is echt een veelgemaakte fout! Het is heel menselijk om je vooral te focussen op wat er niet goed gaat. Dat wil je immers nog verbeteren.


Maar het is heel belangrijk om jezelf aan te leren je te focussen op het gedrag dat je wél wilt zien.


Als je je hond daarvoor beloont, zal hij dit gedrag namelijk vaker vertonen. Beloon je niet, vervaagt dit gedrag misschien weer. En dat zou zonde zijn!


4. Met je handen spelen

Het is super verleidelijk om je puppy met je handen te laten spelen, maar op deze manier went je hond eraan dat hij met zijn tanden aan mensenhuid mag zitten. Het is dus echt beter om hier niet aan toe te geven.


Gebruikt jouw pup toch zijn tanden? Houd je hand dan stil, praat niet tegen je pup en kijk de andere kant op. Zo leert hij dat hij met zijn tandjes geen aandacht kan krijgen.


Is extra hulp welkom? Met gemak je pup opvoeden met behulp van 'Golden Retriever Geheimen!'

Wil je alles weten over dit geweldige ras en wil je zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren?Dit boek is zo enorm waardevol, het zal je versteld doen staan.


Zoals de titel van dit e-book al zegt: dit is hét boek waar alles in staat dat je moet weten om van jouw ondeugende Golden Retriever pup je beste harige vriend te maken.

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Retriever gehoorzaam te krijgen.

Het opvoeden en verzorgen van een Golden Retriever kan een behoorlijke klus zijn.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Golden Retriever nu zelf!


Nu zelfs tijdelijk met korting én 5 gratis bonussen! En werkt het niet voor jou? Geen probleem, je hebt namelijk 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie.
Conclusie

Golden Retrievers zijn super intelligente en actieve honden die wel houden van een uitdaging.


Wees consequent, negeer ongewenst gedrag en beloon gewenst gedrag. Dan kun je - samen met je Golden Retriever - prachtige resultaten boeken!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page