top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Rijdt je hond op je been en andere honden? Dit is waarom en zó leer je het af!


Het rijden van je hond is vaak redelijk ongemakkelijk gedrag. Of het nou op jouw been is, op een andere hond of zelfs op andere mensen.


Zeker als deze andere mensen niet van honden houden of zelf geen hond hebben dan wil je dit gedrag zeker niet hebben.


Op zich is het rijden van je viervoeter redelijk onschuldig, maar je kan het hem wel afleren om ongemakkelijke situaties te voorkomen.


Wat zijn dan de redenen dat je hond dit gedrag vertoont?


En hoe leer je het hem dan af?


Laten we even een kijkje nemen!


Onderwerpen


Waarom rijden honden?

Wat de meeste mensen denken is dat rijden vaak sexueel van aard is. Dit is echter niet altijd het geval.


Het rijden is deels instinct en deels aangeleerd gedrag, en het is eigenlijk helemaal niet zulk gek gedrag voor een hond.


Het wordt pas een probleem als het heel vaak gebeurd of als je hond andere mensen en honden berijdt die het niet zo kunnen waarderen.


Er zijn meerdere redenen waarom een hond begint met rijden.


Sexueel

Een niet-gecastreerde of gesteriliseerde hond kan andere honden berijden door de hormonen die lekker bezig zijn.


Als beide honden nog 'intact' zijn, zoals ze dat noemen, dan is het verstandig om honden van het andere geslacht uit elkaar te houden, omdat ze anders kunnen gaan paren.


Het gebeurt ook vaak zat dat teefjes gaan rijden. Dit kán wel sexueel van aard zijn, maar dat is niet altijd het geval. Het kan een vorm van zelfbevrediging zijn.


Het zou dan kunnen helpen om je hond te castreren of te steriliseren, maar vaak is dit gedrag al aangeleerd nog voordat dit het geval is en ze kunnen dit aangeleerde gedrag dan doorzetten nadat ze behandeld zijn.


Opwinding

Het is ook vaak genoeg niet sexueel van aard. Het is een manier voor de hond om energie kwijt te raken en om stress te verlagen.


De ene hond gaat blaffen, de andere gaat rennen of springen en sommige honden gaan rijden.


Dit is normaal gedrag voor een hond. Als het vaker gebeurt, dan is het misschien een goed idee om een training te volgen om je hond andere manieren aan te leren om z'n energie kwijt te kunnen.


Sommige honden gaan ook rijden in een poging om aandacht te krijgen of omdat ze zich vervelen.


Als dit het geval is dan doe je er goed aan om hem genoeg beweging te geven, hem mentaal te stimuleren, en om hem aandacht te geven op de momenten dat hij niet aan het rijden is.


Sowieso is het een goed idee om je puppy door middel van een goede en consistente training op te voeden. Niemand heeft het hier nog over, maar de beste manier van trainen vind je naar mijn mening in het Grote Puppy Boek.


Het Grote Puppy Boek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro(!) kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

  • Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

  • Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

  • Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

  • Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

  • Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

  • En nog een hele hoop meer!

Wees er snel bij, want je krijgt nu ook TIJDELIJK 3 GRATIS bonussen erbij!
Speelsheid

Speels rijden kan heel normaal gedrag zijn tussen twee honden, zolang niet een van de honden er van slag door raakt. Het gebeurt vaak genoeg dat ze elkaar om de beurt berijden en in dit geval is er dus niks aan de hand.Als je ziet dat een van de honden toch geïrriteerd raakt op een gegeven moment, zorg dan dat je ze uit elkaar haalt, zodat het niet escaleert.


Als je je hond aanleert om naar je toe te komen als je roept, dan kan je veel makkelijker zorgen dat de hoeveelheid en de intensiteit van het rijden een stuk minder wordt.


Medische redenen

Voordat je je hond het rijden af wil leren is het belangrijk om medische redenen uit te sluiten. Vaak is rijden niet het gevolg van een medische aandoening, maar het kan best voorkomen.


Een urineweg infectie, huidallergieën of een constante erectie kunnen een oorzaak zijn van rijden. Het likken van het schaamgebied of het schuren tegen meubels kan ook wijzen op een van deze aandoeningen.


Als je denkt dat je hond lijdt aan een van deze aandoeningen, ga dan langs bij je dierenarts om dit uit te sluiten of om de juiste behandeling te vinden.


Hoe zorg je dat het rijden stopt?

Omdat er meerdere redenen zijn dat je hond rijdt, moet je misschien verschillende dingen uitproberen om te zorgen dat je hond ermee stopt.


Je wil namelijk niet dat je hond je gasten berijdt, of dat er een gevecht ontstaat met een andere hond doordat die hond het niet kan waarderen dat hij steeds bereden wordt. Je hond kan zichzelf ook bezeren, afhankelijk van welk voorwerp hij berijdt.


Gelukkig is het goed af te leren met wat training.

 

Wil je je hond verrassen met een surprisepakket?

Dit handige pakket zit vol met leuks en lekkers voor je hond. Er zitten verschillende speeltjes bij, meerdere snacks, en ook nog wat voor jou als eigenaar.


En weet je wat het mooie is? Elke maand verandert de inhoud van deze box. Je kan je hond dus elke maand opnieuw verrassen!


Twijfel dus niet langer en verwen dat lieve beest van je.
 

Betrap je hond terwijl hij ermee bezig is

Als je wil dat je hond stopt met rijden, dan moet je hem erop aanspreken op het moment dat het gebeurd. Roep je hond bij z'n naam en zeg iets als "af" of "stop".Beloon goed gedrag

Als je hond stopt met rijden op het moment dat je zegt "stop" of "af", beloon het dan met een dikke knuffel, wat lekkers of met een stevig speeltje.


Als het kan, haal dan het voorwerp weg waar je hond tegenaan aan het rijden was. Als het een persoon was, dan kan je je hond beter even de kamer uitzetten.


Als je hond niet luistert naar je commando's, dan is het handiger om hem af te leiden met een speeltje of een snoepje.


Herhaal steeds het commando waarmee je hem wil laten stoppen op het moment dat hij weer gaat rijden en lok hem weer weg.


Beloon je hond als hij zijn aandacht niet meer focust op datgene wat hij aan het berijden was, maar op het snoepje of speeltje wat je in je handen hebt.


Zoek professionele hulp

Vaak lukt het uiteindelijk wel met consistente training om je hond het ongewenste gedrag af te leren, maar als je hond nou echt zo koppig is, dan is het misschien wel beter om een professionele trainer om hulp te vragen.


Is er echt niks dat helpt? Dan zit er niks anders op dan er mee te leren leven.


Wat je dan wel kan doen is situaties proberen te vermijden waar hij kan gaan rijden of zorgen dat je het gedrag weet te voorspellen.


Zo kan je meteen ingrijpen op het moment dat hij wil gaan rijden.Dit gaat je gegarandeerd verder helpen!

Ik heb het al eerder genoemd in het artikel, maar ik vind het te belangrijk om het niet nog een keer te noemen.


Ik wil je namelijk nog een keer wijzen op Het Grote Puppy Boek. Dit is namelijk een fantastische training in de vorm van een volledig en overzichtelijk e-book.


Als je het boek nu aanschaft ontvang je levenslang updates, zonder extra bij te betalen.


Daarnaast heb je ook nog een 60 dagen garantie. Helpt het dus toch niet, dan krijg je gewoon je geld terug.Conclusie

Zoals je ziet is het rijden op jouw of andermans been niet altijd sexueel van aard, maar zijn er verschillende redenen te bedenken.


Als je met deze tips aan de slag gaat is de kans groot dat je het rijden kan stoppen.


Als niks lijkt te werken, dan is het beste om proberen te voorkomen dat je in situaties komt waar hij kan gaan rijden.


Ook kan je professionele hulp inschakelen als laatste redmiddel.Dit zijn mijn favoriete webwinkels voor al mijn hondenspullen!


Als hondeneigenaar wil je natuurlijk het beste voor je hond. Daarom koop je hoogstwaarschijnlijk regelmatig nieuwe spullen voor je hond.


Nieuwe speeltjes, nieuwe snacks, een nieuwe bench. Voor mij is het precies hetzelfde.


Mijn grootste favoriet voor het kopen van nieuwe hondenspullen is toch wel bol.com. Ze hebben een enorm aanbod en meestal heb je het de volgende dag al in huis!


Voor het beste natuurlijke hondenvoer en de beste hondensnacks gaat mijn voorkeur uit naar Organimal. Hier is alles 100% natuurlijk, dus zonder gekke kleur-, geur- en smaakstoffen.


Voor eventuele overige spullen is mijn eerstvolgende keus vaak Medpets.nl of Brekz.nl. Ook deze webshops hebben een geweldig aanbod, een goede reputatie en snelle levering.


Doe je volgende boodschap dus bij een van deze webshops en voorkom onaangename verrassingen!Meer artikelen

תגובות


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page