top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Supplementen hond: alles wat je moet weten voor gebruik!


hond ligt relaxed bij zijn supplementen die op de grond zijn gevallen

Dus, je bent op zoek naar supplementen voor je hond en wil er alles over weten. Nou dan zit je hier goed.


In dit artikel zal ik je alles vertellen wat je maar wil weten over supplementen, zodat je straks precies weet hoe supplementen werken, wat belangrijke actieve stoffen zijn voor verschillende problemen, en of jouw hond er baat bij heeft.


Onderwerpen


Wat zijn supplementen?

Je hebt vast wel eens gehoord van supplementen voor honden. Maar wat zijn supplementen eigenlijk?


Supplementen zijn voedingsstoffen die soms al voor een deel in het dagelijkse eten zitten, maar het kunnen ook aanvullende stoffen zijn die extra ondersteuning bieden. Supplementen bevatten nuttige stoffen die het hondenlichaam nodig heeft, denk hierbij bijvoorbeeld aan vitaminen en mineralen.


Supplementen zijn over het algemeen tabletten met extra voedingsstoffen erin, maar je hebt ze ook in de vorm van poeder, olie, snoepjes of koekjes.


Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten supplementen op de markt voor honden. Sommige supplementen pakken specifieke gezondheidsproblemen aan, terwijl andere supplementen gewoon een algemene ondersteuning bieden voor de gezondheid van je hond.


Zo zijn er supplementen die helpen bij de gewrichten van je hond, zoals glucosamine, chondroïtine en omega-3 vetzuren. Deze supplementen kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen in de gewrichten.


Bij supplementen die de algehele gezondheid van je hond ondersteunen moet je eerder denken aan vitamines, mineralen en aminozuren.


Sommige supplementen bevatten natuurlijke ingrediënten - waar ik groot voorstander van ben - zoals kurkuma en visolie. Kurkuma kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van ontstekingen en visolie kan de gezondheid van de huid en vacht van je hond verbeteren.


Geen vervanging voor een gezond dieet

Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde voeding. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een uitgebalanceerd dieet krijgt, voordat je overweegt om supplementen te geven.


Overleg ook altijd even met je dierenarts voordat je begint met het geven van supplementen aan je hond.


Op zoek naar het beste voer voor jouw hond? Dan kan ik je het vers gekookte voer van Butternut Box van harte aanbevelen. Aan de hand van een aantal vragen worden de beste recepten gekozen voor jouw hond, rekening houdend met bijvoorbeeld allergieën, mate van activiteit, voorkeuren en leeftijd.


Meer weten? Lees mijn review over Butternut Box.


Heb je liever brokken? Dan zou ik je eerder Just Russel aanbevelen. Ook dit is helemaal op maat gemaakt voor jouw hond en ook over Just Russel heb ik een review geschreven.


Beide zijn naar mijn mening een stuk beter dan een hoop "premium" merken die je doorgaans in de dierenwinkel vindt, en het is ook fijn dat het regelmatig thuisbezorgd wordt wanneer jij dat wil.


een verstandig baasje geeft zijn hond supplementen

Het belang van supplementen bij honden

Supplementen kunnen erg belangrijk zijn bij het ondersteunen van de gezondheid en vitaliteit van je hond. Zo kunnen ze bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, het immuunsysteem versterken en gewrichtsproblemen voorkomen of verlichten.


Oudere honden hebben vaak specifieke behoeften als het gaat om hun voeding en gezondheid. Supplementen kunnen hierbij helpen.


Zo kan het toevoegen van glucosamine en chondroïtine aan je hond z'n dieet helpen om gewrichtsproblemen te voorkomen of te verminderen.


Supplementen kunnen ook een goede aanvulling zijn voor honden die al gezonde voeding krijgen. Zo kan bijvoorbeeld schapenvet helpen om de vacht gezond te houden en de algemene gezondheid te ondersteunen.


Het is wel belangrijk om te onthouden dat supplementen niet bedoeld zijn om een gezond en uitgebalanceerd dieet te vervangen. Zorg er dus voor dat je hond nog steeds gezonde voeding krijgt en dat de supplementen worden gebruikt als aanvulling op zijn dieet.


Ook is het belangrijk om te kiezen voor supplementen van goede kwaliteit die veilig zijn voor je hond. De meeste supplementen die je van een beetje betrouwbare site haalt voldoen hier wel aan, maar raadpleeg bij twijfel toch altijd een dierenarts voordat je je hond zomaar supplementen geeft.


Kortom, supplementen kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan de gezondheid en vitaliteit van je hond. Door het toevoegen van de juiste supplementen aan het dieet van je hond, kun je ervoor zorgen dat je lieve haarbal gezond en gelukkig blijft.


Wanneer geef je je hond supplementen?

Als hondenbezitter wil je natuurlijk het beste voor je hond, en soms kan het dus nodig zijn om je hond supplementen te geven. Maar wanneer geef je je hond supplementen? Hieronder zal ik je daar wat advies over geven.


Leeftijd

Puppies hebben soms extra voedingsstoffen nodig om goed te groeien. Oudere honden hebben soms moeite met het opnemen van voedingsstoffen. In deze gevallen zou je dus supplementen kunnen gebruiken.


Artrose en symptomen

Als je hond last heeft van artrose of andere symptomen, kan het nodig zijn om supplementen te geven. Supplementen kunnen helpen om de pijn te verlichten en de gewrichten soepeler te maken.Weerstand

Soms heeft je hond wat extra weerstand nodig. Supplementen kunnen het immuunsysteem een handje helpen en ervoor zorgen dat je hond minder snel ziek wordt.


Huid- en vachtproblemen

Ook als je hond last heeft van huid- en vachtproblemen, kunnen supplementen een uitkomst bieden. Supplementen kunnen zorgen voor een gezonde huid en glanzende vacht.


Hersenfunctie

Sommige supplementen kunnen helpen om de hersenfunctie van je hond te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij oudere honden die last hebben van dementie.


Zijn supplementen veilig voor mijn hond?

Voedingssupplementen kunnen een goede aanvulling zijn op het dieet van je hond, maar je wil natuurlijk wel zeker weten dat ze veilig zijn.


Gelukkig zijn de meeste supplementen veilig voor honden, let er uiteraard wel op dat je de juiste dosering geeft en kiest voor supplementen van hoge kwaliteit. Want dat is ook iets waar je rekening mee wil houden; dat sommige supplementen veilig zijn, betekent nog niet dat ze daadwerkelijk van goede kwaliteit zijn.


Let bij het kiezen van supplementen voor je hond dus op de kwaliteit. Kies voor supplementen van bekende merken met goede reviews en controleer of de ingrediënten veilig zijn voor je hond. Sommige supplementen kunnen schadelijk zijn voor honden, bijvoorbeeld als ze xylitol bevatten.


Als je de juiste dosering aanhoudt en kiest voor supplementen van hoge kwaliteit, dan zijn de meeste supplementen veilig voor je hond. Houd wel altijd de gezondheid van je hond in de gaten en stop met het geven van supplementen als je merkt dat je hond een nieuwe kwaal ontwikkelt.


een blije hond staat te midden van een bloemenveld

Werken supplementen bij/voor ... ?

Vachtproblemen

Een gezonde vacht is belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond. Omega-3-vetzuren, zoals zalmolie, of probiotica zijn bijvoorbeeld bekend om hun positieve effecten op de huid en vacht van honden. Het kan helpen om je hond zijn vacht glanzend en gezond te houden.


Mijn tip: de Probiotica Forte van Dogsuppy.


Allergieën

Als je hond last heeft van allergieën, kunnen supplementen helpen om de symptomen te verminderen. Er zijn supplementen op de markt die natuurlijke ingrediënten bevatten die kunnen helpen bij het verminderen van allergische reacties.


Denk er wel aan dat supplementen niet de allergie zelf kunnen wegnemen, maar ze kunnen wel de symptomen ervan verminderen.


Mijn tip: de Probiotica Forte van Dogsuppy.


Blaasontsteking

Blaasontsteking is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem bij honden. Supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de blaasgezondheid van je hond.


Ontstekingsremmende supplementen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van ontstekingen in de blaas en het voorkomen van toekomstige blaasontstekingen.


Mijn tip: Blaas en nieren in balans van Organimal.


Drachtige hond

Als je hond zwanger is, is het belangrijk om haar gezondheid te ondersteunen met de juiste voedingssupplementen. Supplementen voor drachtige honden kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van de moeder en het ontwikkelen van de pups.


Mijn tip: Dit kan je het beste even overleggen met je dierenarts.


Darmen

Een gezonde spijsvertering is essentieel voor de algehele gezondheid van je hond. Supplementen met probiotica kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en het voorkomen van spijsverteringsproblemen.


Mijn tip: de Probiotica Forte van Dogsuppy.


Huid

Huid- en vachtproblemen zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij honden. Supplementen met natuurlijke ingrediënten kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde huid en vacht. Ontstekingsremmende supplementen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van ontstekingen en jeuk.


Mijn tip: de Probiotica Forte van Dogsuppy.


Immuunsysteem

Een gezond immuunsysteem is essentieel voor de algehele gezondheid van je hond. Supplementen met weerstand verhogende ingrediënten, zoals ontstekingsremmende middelen, kunnen helpen bij het ondersteunen van het immuunsysteem van je hond.


Mijn tip: de Probiotica Forte van Dogsuppy.


Jeuk

Als je hond last heeft van jeuk, kunnen supplementen helpen bij het verminderen van de symptomen. Supplementen met ontstekingsremmende ingrediënten kunnen bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van ontstekingen en jeuk.


Mijn tip: de Probiotica Forte Anti-jeuk van Dogsuppy of de Anti-Itch Shampoo+ van Suppdog.


Nieren

Nierproblemen zijn veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij oudere honden. Supplementen kunnen je hond helpen bij het ondersteunen van zijn niergezondheid.


Mijn tip: Blaas en nieren in balans van Organimal.


Rugklachten

Ook rugklachten komen redelijk vaak voor bij honden. Supplementen met ingrediënten zoals omega-3-vetzuren, kunnen helpen bij het ondersteunen van de ruggezondheid (en de gezondheid van de spieren en gewrichten in het algemeen) van je hond.


Mijn tip: Joint Care+ van Suppdog.


Waar worden hondensupplementen het meest voor gebruikt?

Naast goede voeding en voldoende beweging kunnen hondensupplementen bijdragen aan de gezondheid van je hond. Maar waar worden hondensupplementen eigenlijk het meest voor gebruikt?


Populaire supplementen

Er zijn verschillende soorten hondensupplementen op de markt, elk met hun eigen specifieke functie. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de meest populaire supplementen en waarvoor ze gebruikt worden:

Supplement

Functie

Glucosamine

Ondersteunt de gewrichten en kan helpen bij gewrichtsproblemen

​Omega-3 vetzuren

​Ondersteunt de huid en vacht, en kan ontstekingsremmend werken

Probiotica

Ondersteunt de darmflora en kan helpen bij spijsverteringsproblemen

Multivitaminen

Kan helpen bij een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen

Gezondheid en voeding

Hondensupplementen worden voornamelijk gebruikt om de gezondheid van je hond te ondersteunen. Zo kunnen supplementen helpen bij gewrichtsproblemen, huid- en vachtproblemen, spijsverteringsproblemen en andere gezondheidsproblemen.


Het is belangrijk om te weten dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde voeding en voldoende beweging.


Hondensupplementen kunnen dus een hoop betekenen voor de gezondheid van je hond. Door de juiste supplementen te kiezen en deze op de juiste manier te doseren, kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.


Conclusie

Nu je meer weet over supplementen voor honden, kan je een weloverwogen beslissing nemen over welke supplementen het beste zijn voor jouw hond. Het is belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.


En onthoud dat supplementen voor honden geen wondermiddel zijn, maar zeker wel een waardevolle aanvulling kunnen zijn op een gezonde levensstijl voor je hond!


FAQ

Welke natuurlijke voedingssupplementen worden aanbevolen voor honden met allergieën?

Als je hond last heeft van allergieën, zijn er verschillende natuurlijke supplementen die kunnen helpen. Zo kan bijvoorbeeld visolie de ontstekingsreacties verminderen en de huid van je hond gezond houden.


Ook kan het geven van probiotica helpen bij allergische reacties. Probiotica kan de darmflora van je hond verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van allergische reacties.


Hoe kunnen supplementen bijdragen aan de behandeling van artrose bij honden?

Supplementen kunnen een belangrijke rol spelen bij de behandeling van artrose bij honden. Zo kan glucosamine helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gewrichtsfunctie.


Daarnaast kan het geven van omega-3 vetzuren helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.


Welke soorten kalmerende supplementen zijn effectief voor honden?

Er zijn verschillende soorten kalmerende supplementen die effectief kunnen zijn voor honden. Zo kan bijvoorbeeld valeriaan helpen bij het verminderen van angst en stress. Ook kan het geven van magnesium helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress.


CBD olie is ook vaak effectief bij het kalmeren van je hond. Bekijk mijn artikel over CBD olie en de voordelen als je meer wil weten.


Wat zijn de voordelen van probiotica voor de gezondheid van mijn hond?

Probiotica kan verschillende voordelen hebben voor de gezondheid van je hond. Zo kan het helpen bij het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van darmproblemen.


Daarnaast kan het geven van probiotica helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van allergische reacties.


Is glucosamine een nuttig supplement voor honden met gewrichtsproblemen?

Ja, glucosamine kan een nuttig supplement zijn voor honden met gewrichtsproblemen. Glucosamine kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de gewrichtsfunctie.


Het kan ook helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit van je hond.


Welke supplementen zijn essentieel voor de gezondheid van oudere honden?

Oudere honden hebben vaak baat bij supplementen die kunnen helpen bij het verminderen van ouderdomsverschijnselen. Zo kan bijvoorbeeld glucosamine helpen bij het verbeteren van de gewrichtsfunctie en het verminderen van pijn.


Ook kan het geven van omega-3 vetzuren helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie en het verminderen van ontstekingen.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page