top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Supplementen hond gewrichten: verbeter mobiliteit en verlicht pijn!


oude hond rent weer soepel door riet en gras door supplementen

Als hondenbaasje wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. Helaas kunnen alle honden last krijgen van gewrichtsproblemen. Dit kan komen door overgewicht, erfelijkheid, of simpelweg door ouderdom.


Gelukkig zijn er een hoop supplementen voor hondengewrichten beschikbaar die je kunnen helpen om de gewrichten van je hond soepeler te maken en pijn te verminderen.


Maar, welke supplementen moet je hebben en waar let je op bij de aanschaf? Dat zal ik je allemaal vertellen in dit artikel!


Onderwerpen


Het belang van gezonde gewrichten bij je hond

Het is belangrijk om de gewrichtsgezondheid van je hond te begrijpen en ervoor te zorgen dat het optimaal blijft. Gewrichtsproblemen kunnen een grote impact hebben op het leven van je hond. Het kan namelijk leiden tot pijn, stijfheid, en moeite met bewegen.


Hoe gewrichtsproblemen je hond beïnvloeden

Gewrichtsproblemen zoals artrose en artritis komen vaak voor bij oudere honden en kunnen ook voorkomen bij honden van alle leeftijden en rassen. Als je hond lijdt aan gewrichtsproblemen, kan dit zijn algehele welzijn beïnvloeden en zijn levenskwaliteit verminderen.


Gerelateerd artikel:


Oorzaken van gewrichtsproblemen bij honden

Er zijn verschillende oorzaken van gewrichtsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht bij je hond, erfelijke factoren, trauma of ouderdom. Het is belangrijk dat je de risicofactoren van gewrichtsproblemen bij honden begrijpt, zodat je het kan voorkomen of kan behandelen.


Om de gewrichtsgezondheid van je hond te ondersteunen, zijn er verschillende supplementen op de markt die je kunnen helpen de symptomen van gewrichtsproblemen te verminderen en de mobiliteit te verbeteren.


een blije hond die achter een basketbal aanrent

Voedingssupplementen en hun rol

Als je hond last heeft van gewrichtsproblemen, dan kunnen voedingssupplementen helpen om zijn gewrichten te ondersteunen en de pijn te verlichten. Er zijn verschillende soorten supplementen die speciaal zijn ontwikkeld voor honden met gewrichtsproblemen.


Hieronder vertel ik je over de belangrijkste ingrediënten die je in je spier- en gewichtssupplementen terug wil vinden.


Verschillende soorten supplementen voor gewrichten

Er zijn verschillende soorten supplementen die kunnen helpen bij gewrichtsproblemen. De meest voorkomende zijn:

 • Glucosamine: dit is een natuurlijk voorkomend aminosuiker dat helpt bij het opbouwen en onderhouden van kraakbeen.

 • Chondroïtine: dit is een molecuul dat van nature voorkomt in kraakbeen en dat helpt bij het behoud van de elasticiteit van het kraakbeen.

 • MSM (methylsulfonylmethaan): dit is een organische zwavelverbinding die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten.

 • Omega-3 vetzuren: deze vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de gewrichten.

 • Collageen: dit is een eiwit dat van nature voorkomt in kraakbeen en dat kan helpen bij het behoud van de elasticiteit van het kraakbeen.

 • Chondroïtinesulfaat: dit is een molecuul dat van nature voorkomt in kraakbeen en dat kan helpen bij het behoud van de elasticiteit van het kraakbeen.

 • Vitamine E: dit is een antioxidant die kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in de gewrichten.

 • Kurkuma: dit is een kruid dat ontstekingsremmende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de gewrichten.

 • Zalmolie: deze olie bevat omega-3 vetzuren die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten.

Deze ingrediënten kunnen helpen bij het opbouwen en onderhouden van kraakbeen, het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten en het behoud van de elasticiteit van het kraakbeen.


Het is belangrijk om je er bewust van te zijn dat voedingssupplementen geen vervanging zijn voor een gezonde voeding en voldoende beweging. Ze kunnen echter wel helpen om de gewrichten van je hond te ondersteunen en de pijn te verlichten.


Voordat je het internet induikt en op zoek gaat om al deze supplementen los te kopen, wil ik je een tip geven. Joint Care+ van Suppdog bevat het leeuwendeel van al deze ingrediënten. Het bevat dus alles wat je hond nodig heeft voor soepele spieren en gewrichten, handig verpakt in het formaat van 1 lekker 'snoepje'!Koopgids voor supplementen

Als je toch zelf op zoek wil naar de beste supplementen voor de gewrichten van je hond, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen die je moet maken bij het kopen van supplementen voor de gewrichten van je hond:


Waar moet je op te letten bij het aanschaffen van supplementen?

 • Ingrediënten: Controleer of de supplementen ingrediënten bevatten die de gezondheid van de gewrichten van je hond kunnen ondersteunen, zoals glucosamine, chondroïtine, CBD en Omega-3 vetzuren.

 • Dosering: Zorg ervoor dat je de juiste dosering kiest voor de grootte en het gewicht van je hond. Te veel of te weinig supplementen kunnen de gezondheid van je hond schaden.

 • Kwaliteit: Koop supplementen van hoge kwaliteit van gerenommeerde merken om ervoor te zorgen dat je hond de beste zorg krijgt.

Online winkels en fysieke winkels

Er zijn tal van online winkels en fysieke winkels waar je supplementen voor de gewrichten van je hond kunt kopen. Hier zijn enkele overwegingen om te maken bij het kiezen tussen online winkels en fysieke winkels:

 • Assortiment: Online winkels hebben vaak een breder assortiment aan supplementen dan fysieke winkels.

 • Korting: Online winkels hebben vaak kortingen en aanbiedingen die je niet kunt vinden in fysieke winkels. (Bij de eerdergenoemde supplementen van Suppdog krijg je bijvoorbeeld korting als je meerdere potten in een keer aanschaft.)

 • Snelle levering: Online winkels bieden vaak snelle levering aan, waardoor je je supplementen snel in huis hebt.

 • Persoonlijk advies: Fysieke winkels bieden de mogelijkheid om persoonlijk advies te krijgen van deskundige medewerkers.

Overweeg deze factoren bij het kiezen tussen online en fysieke winkels om de beste optie te vinden voor het kopen van supplementen voor de gewrichten van je hond.


Productreviews en ervaringen

Als het gaat om supplementen voor hondengewrichten, zijn er veel producten op de markt die beweren de beste te zijn. Maar hoe weet je welke supplementen echt werken?


Een goede manier om erachter te komen, is door te kijken naar de ervaringen van andere klanten. Gelukkig zijn er veel online beoordelingen te vinden van mensen die supplementen hebben uitgeprobeerd.


Kijk maar eens op Trustpilot naar de beoordelingen van Suppdog. Niet verkeerd hè? Dat is ook een van de redenen dat ik zo'n fan ben van hun Joint Care+ supplement.


tekening van een hond die naar zijn opslagcontainer vol supplementen kijkt

Gebruik en dosering van supplementen

Instructies voor het geven van supplementen

Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van het gewrichtssupplement voor honden te volgen. Sommige supplementen worden geleverd in de vorm van tabletten, terwijl andere als aanvullend hondenvoer worden verstrekt.


Zorg ervoor dat je de juiste dosering voor je hond krijgt en volg de instructies voor het toedienen van het supplement.


Optimale dosering en frequentie

De optimale dosering van gewrichtssupplementen voor honden hangt af van de grootte en het gewicht van je hond. Overdosering kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je hond, terwijl onvoldoende dosering niet voldoende effect kan hebben. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je begint met het geven van supplementen aan je hond.


Over het algemeen wordt het aangeraden om de dosering van gewrichtssupplementen geleidelijk op te bouwen. Begin met een lage dosering en verhoog deze geleidelijk totdat je de optimale dosering hebt bereikt.


Hoe vaak je de supplementen moet geven is afhankelijk van het type supplement en de behoeften van je hond. Sommige supplementen geef je dagelijks, terwijl andere minder vaak nodig zijn.


Aanvullende maatregelen voor gewrichtsgezondheid

Als je hond last heeft van gewrichtsproblemen, dan zijn er nog een aantal andere aanvullende maatregelen die je kunt nemen om de gezondheid van de gewrichten van je hond te verbeteren.


Hieronder vindt je enkele belangrijke maatregelen die je kunt nemen om de mobiliteit en het welzijn van je hond te verbeteren.


Beweging en oefeningen

Regelmatige lichaamsbeweging en oefeningen zijn essentieel voor de gezondheid van de gewrichten van je hond. Beweging helpt de spieren, pezen en banden rond de gewrichten te versterken en te ondersteunen, waardoor de mobiliteit van je hond wordt verbeterd.


Houd hierbij wel rekening met de leeftijd en het ras van je hond, om overbelasting te vermijden.


Dieet en gewichtsbeheersing

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor de gewrichtsgezondheid van je hond. Zorg ervoor dat je je hond voedt met dieetvoer dat rijk is aan omega-3 vetzuren, antioxidanten en hoogwaardige eiwitten.


Overgewicht kan de gewrichten van je hond extra belasten, waardoor de kans op gewrichtsproblemen toeneemt. Zorg er daarom voor dat je hond op een gezond gewicht blijft en gebruik eventueel dieetvoer om het gewicht te beheersen.


Op zoek naar het ideale hondenvoer om je hond gezond en op het juiste gewicht te houden? Dat ook nog eens op maat gemaakt is en bezorgd wordt wanneer jij dat wil? Dan zou ik je Butternut Box aanbevelen. Ik heb dit hondenvoer een tijdje uit mogen proberen, en dit is wat ik heb ontdekt!


Regelmatige controle en verzorging

Regelmatige controle en verzorging van je hond kan helpen om gewrichtsproblemen te voorkomen en te behandelen. Zorg ervoor dat je je hond regelmatig laat controleren door een dierenarts en dat je eventuele problemen snel aanpakt.


Daarnaast is het belangrijk om de gewrichten van je hond regelmatig te masseren om de bloedcirculatie te verbeteren en de mobiliteit te bevorderen.


Misverstanden over supplementen

Er bestaan veel misverstanden over supplementen voor hondengewrichten. Een van de grootste misvattingen is dat supplementen alleen nodig zijn voor oudere honden.


Het is belangrijk om te begrijpen dat gewrichtsproblemen niet alleen bij oudere honden voorkomen, maar ook bij jongere honden.


Een andere misvatting is dat supplementen een vervanging zijn voor medische behandeling. Supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid van je hond, maar zijn zeker geen vervanging voor een medische behandeling.


Gerelateerd artikel:


Conclusie

Zoals je ziet kunnen supplementen zeker een uitweg bieden bij het behandelen van de aftakelende botten en gewrichten van je hond. En hoewel het geen vervanging is voor een medische behandeling, is het het wat mij betreft zeker waard.


En voor het beste supplement voor soepele hondenspieren en -gewrichten, moet je (naar mijn bescheiden mening :) bij Suppdog zijn.FAQ

Zijn supplementen veilig voor mijn hond?

Ja, supplementen voor hondengewrichten zijn over het algemeen veilig. Het is echter belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en geen overdosering te geven. Overdosering kan leiden tot bijwerkingen zoals diarree, braken en verlies van eetlust.


Moet ik supplementen geven aan mijn hond als hij geen symptomen heeft?

Het is niet nodig om supplementen te geven aan honden die geen symptomen hebben. Supplementen zijn bedoeld om te helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid van je hond, en als je hond geen problemen heeft, is het niet nodig om supplementen te geven.


Kan mijn hond allergisch zijn voor supplementen?

Ja, honden kunnen allergisch zijn voor supplementen. Het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren voordat je een supplement aan je hond geeft. Als je hond allergisch is voor een ingrediënt in het supplement, moet je dit niet geven.


Moet ik voedingssupplementen geven aan mijn hond?

Voedingssupplementen voor hondengewrichten kunnen helpen bij het ondersteunen van de gewrichtsgezondheid van je hond. Het is wel belangrijk om te onthouden dat supplementen geen vervanging zijn voor een volledig dieet.


Het is belangrijk om je hond een uitgebalanceerd dieet te geven dat rijk is aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de gewrichten, zoals eiwitten, vitamines en mineralen.


Welke natuurlijke middelen zijn effectief bij artrose bij honden?

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die effectief kunnen zijn bij het behandelen van artrose bij honden. Glucosamine en chondroïtine zijn twee veelgebruikte supplementen die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten.


Daarnaast kan het toevoegen van omega-3 vetzuren aan het dieet van je hond ook helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de mobiliteit.


Wat zijn de voordelen van Groenlipmossel voor honden met gewrichtsproblemen?

Groenlipmossel is een natuurlijk supplement dat kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten van je hond. Het bevat natuurlijke stoffen die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen.


Bovendien kan Groenlipmossel bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit van je hond.


Welke nieuwe behandelingen zijn beschikbaar voor honden met artrose?

Er zijn verschillende nieuwe behandelingen beschikbaar voor honden met artrose. Een voorbeeld hiervan is stamceltherapie, waarbij stamcellen worden geïnjecteerd in de gewrichten van je hond om beschadigd weefsel te herstellen.


Daarnaast zijn er ook nieuwe medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten.


Is Chondroïtine een belangrijk bestanddeel voor de gewrichtssupplementen van honden?

Chondroïtine is zeker een belangrijk bestanddeel voor gewrichtssupplementen van honden. Het is een natuurlijke stof die voorkomt in het kraakbeen van je hond en kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van het kraakbeen.


Bovendien kan chondroïtine bijdragen aan het verminderen van ontstekingen en pijn in de gewrichten.


Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page