top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Zó leer je een Franse Bulldog alleen thuis te blijven!Wil jij graag een Franse Bulldog aanschaffen? Heb je misschien al een Franse Bulldog? Deze enorm aandoenlijke en aanhankelijke hond is niet voor iedereen geschikt.


Een Franse Bulldog is namelijk het allerliefst bij zijn baasje in de buurt.


Daarom ga ik in dit artikel specifiek in op alles rondom het al dan niet alleen (kunnen) laten van een Franse Bulldog.


Onderwerpen


Kun je een Franse Bulldog alleen thuis laten?

Ongeacht welk hondenras je ook hebt aangeschaft of wilt aanschaffen, voor elk hond geldt dat die liever in de buurt van het baasje is dan alleen wordt gelaten.


Helemaal voorkomen dat je hond soms eventjes alleen wordt gelaten, kun je natuurlijk niet.


Wanneer je echter structureel langer dan een paar uur achter elkaar niet bij je hond kunt zijn, bijvoorbeeld vanwege je werk, is het goed om je het volgende te realiseren.


Geen enkele hond vindt het fijn om alleen gelaten te worden. Sommige honden laten dat duidelijk bij thuiskomst aan jou blijken.


Kapot gebeten speeltjes, schoenen of hondenkussens. Allemaal zijn ze een uiting van verveling of van frustratie.


Hoelang een hond alleen gelaten kan worden, verschilt ook nog eens per hond. Sommige honden kun je nog geen tien minuten alleen laten, anderen kunnen prima enkele uren alleen worden gelaten.


Maar hoe zit dat dan met jouw Franse Bulldog?


Bekende “problemen” bij dit ras zijn verlatingsangst en eenzaamheid. Met deze twee factoren moet je dus absoluut rekening houden.


Dat komt omdat de hond weet dat als jij weggaat hij van jou gescheiden wordt.


Samengevat, je kunt een Franse Bulldog niet de hele dag alleen laten. Doe je dat toch dan zul je merken dat het gedrag van jouw hond verandert of dat jouw hond ongelukkig wordt.


Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.Mogelijke problemen bij het alleen thuis laten

Dit hondenras is bijzonder aanhankelijk en is daardoor gevoeliger wanneer het alleen gelaten wordt.


Omdat dit ras expliciet als gezelschapsdier is gefokt, kan een Franse Bulldog niet lang alleen blijven. Jouw hond zal zich ellendig voelen als jij de hele dag werkt of van huis weg bent.


Alleen wanneer je veel qualitytime met je Frenchie (zoals ze liefkozend worden genoemd) doorbrengt, doen ze het goed.


Daarom is het van belang de symptomen te herkennen die mogelijk op verlatingsangst duiden.


Dit zijn er enkele:


Huilen en blaffen

Normaal gesproken maakt een Franse Bulldog nagenoeg geen geluid. Wanneer je hond elke keer dat je weggaat begint te huilen of te blaffen, wijst dat er sterk op dat je hond met verlatingsangst worstelt.


Kwijlen, ijsberen en zwaar hijgen

Ook wanneer je hond kwijlt, ijsbeert of zwaar hijgt wanneer jij wilt weggaan, duidt dit op verlatingsangst.


Die ontstaat al als pup zijnde en begint bij het aanleren van bovenstaande signalen wanneer jij weggaat. Rillen en beven kunnen hiermee gepaard gaan.


Onzindelijk, plassen en poepen

Is jouw hond helemaal zindelijk maar heeft je hond toch een ongelukje wanneer je weggaat? Dat is wederom een sterke aanwijzing dat jouw hond met angst en eenzaamheid worstelt.


Zelfs het opeten van de eigen uitwerpselen komt voor.


Graven, kauwen en vernielzucht

Is jouw bank aan stukken gescheurd? Hangen de gordijnen naast de rails? Is er een enorm groot gat in de tuin gegraven?


Het zijn allemaal pogingen van jouw hond om uit huis te ontsnappen met als doel jou te gaan zoeken. Alles kan jouw hond als een uitweg zien en is een manier om jou te kunnen zoeken.


Ontsnappingspogingen

Een Franse Bulldog die zo van streek is omdat hij alleen gelaten is, kan extreme ontsnappingspogingen ondernemen om jou te vinden. Een dergelijke ontsnapping kan zelfs tot het zichzelf verwonden van je hond leiden.


Je Franse Bulldog leren om alleen thuis te zijn


Vermijd drukte

Wanneer je zelf al opgewonden en hectisch de deur uitgaat en zo dito weer thuiskomt, kan dit de verlatingsangst van een Franse Bulldog verergeren.


Probeer opwinding bij het verlaten en binnenkomen van je huis te vermijden en bouw zo een rustige routine op.


Geef je hond zeker bij thuiskomst niet teveel aandacht. Begroet je hond snel en vermijd aandacht of veel oogcontact tot dat je hond weer is gekalmeerd.


Verander je gedrag

Het aanbrengen van een paar simpele veranderingen n je gedrag wanneer je thuis weggaat, zouden er toe moeten leiden dat je geen visuele of gedragsmatige signalen meer aan je hond afgeeft dat je op het punt staat hem of haar te verlaten.


Denk aan zaken als:

  • het aantrekken van je jas en je schoenen

  • het pakken van je sleutels of je handtas

  • het “aankondigen” van je vertrek door uitgebreid afscheid van je hond te nemen

Pak het daarom anders aan. Leg je spullen van te voren klaar en maak jezelf op een andere manier of in een andere ruimte klaar maar doorbreek de vaste routine.


Je kunt je hond ook om de tuin leiden door wél je jas aan te trekken en je sleutels te pakken, maar vervolgens niet weggaan maar iets anders gaan doen, bijvoorbeeld televisie kijken.


Je kunt ook proberen bepaalde geluiden, bijvoorbeeld het rammelen van je sleutels, met iets positiefs associëren.


Zorg voor een veilige en comfortabele plek

Een bench kan een een veilige en comfortabele plek zijn. Zorg wel voor een voldoende ruime en hoogwaardige bench voor jouw Franse Bulldog.


Zo kun je jouw lieveling met een gerust hart een paar uur in de bench onderbrengen.


Wist je dat er speciale camera’s zoals deze in de handel zijn waarmee je je huisdier op afstand, bijvoorbeeld op het werk, in de gaten kunt houden?


Je kunt je hond ook op afstand desgewenst met je stem gerust stellen.


Met wat geduld kun je je hond ook aan de bench laten wennen. Leer je Frenchie aan de bench wennen en beloon hem bij goed gedrag.


Vooral in het begin bestaat de kans dat je hond gaat blaffen en janken omdat hij uit de bench wil. Negeer dit. Als je hieraan toegeeft dan denkt je hond dat hij door te janken of te blaffen er altijd uit mag.


Op deze manier heeft je hond al snel in de gaten dat wanneer hij rustig is er een beloning volgt maar dat blaffen geen aandacht oplevert.


Bouw deze benchtraining echter geleidelijk op. Je zult al gauw merken dat je hond zijn bench na een tijdje niet meer als vervelend ervaart.


Sterker nog, wanneer jij thuis bent, gaat je hond soms uit zichzelf in de bench liggen. Gewoon om even tot rust te komen.


Gebruik de bench nooit om de hond te straffen. Het enige dat je hiermee bereikt is dat dat problemen oplevert wanneer je weggaat.


Heb je geen bench of wil je die liever niet gebruiken? Zorg er dan voor dat jouw hond zich in een ruimte of kamer bevind waar hij zichzelf geen pijn kan doen.


Laat eventueel het licht aan en biedt voldoende speelgoed aan om mee te spelen (wissel dit ook af).


Zie ook verderop het kopje “positieve bevestiging”.


Oefen met korte afwezigheid

In de aanloop naar het alleen laten van je Franse Bulldog, kun je het beste van te voren oefenen door je hond te trainen middels jouw korte afwezigheid.


Je kunt dit als volgt aanpakken:


Doe je jas aan, neem je sleutels mee en trek de deur achter je dicht. Wacht nu minstens 10 seconden.


Kom weer terug en doe of er niets aan de hand is. Huilt of blaft je hond? Wacht dan met naar binnen gaan tot hij weer stil is.


Op deze manier kun je je hond duidelijk maken dat het niet erg is als het baasje (even) weggaat.


Positieve bevestiging

Een andere manier om de voor de hond negatieve ervaring wanneer jij weggaat in iets positief om te buigen, is je hond zijn favoriete speeltje aanbieden of hem zijn favoriet snoepje aan te bieden.


Vul eens een KONG met pindakaas. Het duurt ruim 20 minuten voordat jouw hond die leeg heeft gesnoept, tijd waarin je hond niet met jouw afwezigheid bezig is.


Het doel is dus om je hond te leren jouw vertrek met iets leuks of lekkers te associëren. Experimenteer hier vooral mee.


Ontdek nog meer tips om je Frenchie alleen thuis te laten met Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog!

Ben je op zoek naar nog meer gouden tips om je Franse Bulldog alleen thuis te laten?


En wil je daarnaast alles weten over dit geweldige ras en wil je zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren?Dit boek is zo enorm waardevol, het zal je versteld doen staan.


Zoals de titel van dit e-book al zegt: dit is hét boek waar alles in staat dat je moet weten om van jouw ondeugende Franse Bulldog pup je beste harige vriend te maken.

  • Leer je Franse Bulldog al van pups af aan alleen thuis te blijven.

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Frenchie gehoorzaam te krijgen.

  • Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book!

Het opvoeden en verzorgen van een Franse Bulldog kan een behoorlijke klus zijn, aangezien het een flink koppig ras is.


Weet je niet zeker of het wat voor jou is? Geen zorgen, als je binnen 60 dagen niet tevreden bent, dan krijg je meteen je geld terug, zonder lastige vragen.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Franse Bulldog nu zelf!

Conclusie

Honden vinden het niet fijn om alleen thuis te blijven, dus ook Franse Bulldogs niet.


Helaas moet dat soms toch en is het een goed idee om je Frenchie aan te leren dat alleen thuis zijn niet zo erg is.


Dit doe je door niet gehaast en gestrest weg te gaan en door het alleen thuis blijven een positieve ervaring te maken voor je Franse Bulldog.


Meer artikelen


Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page