top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Hoe vaak moet een puppy eten per dag? Dit moet je weten!

lieve puppy ligt bij zijn voerkom, maar alle brokken liggen ernaast

Leuk, je hebt net een puppy in huis! Als je net een puppy hebt gekregen, dan is het handig als je weet hoe vaak je hem moet voeden.


Over het algemeen wordt aanbevolen om puppy's van 8 tot 12 weken vier keer per dag te voeden. Vanaf 12 weken tot 6 maanden oud moet je je puppy minstens drie keer per dag voeden. Als je puppy ouder is dan 6 maanden, kun je overgaan op twee keer per dag voeden.


Het voeden van een puppy werkt net even anders dan het voeden van een volwassen hond, omdat puppy's nog in de groeifase zitten en meer energie nodig hebben. Bovendien hebben puppy's kleinere magen en kunnen ze niet zoveel eten in één keer verdragen als volwassen honden.


Het is belangrijk om je aan een vast voedingsschema te houden om ervoor te zorgen dat je puppy de juiste hoeveelheid voeding krijgt en om zijn spijsvertering te reguleren.


Onderwerpen

  • Hoe vaak moet een puppy eten per dag?

  • Hoe laat moet je je puppy eten geven?

  • Hoeveel eten geef je je puppy per dag?

  • Wat is het beste voer voor je puppy?

  • Hoelang moet een puppy puppyvoer eten?

  • Wat als je puppy niet wil eten?

  • Conclusie

  • FAQ


Hoe vaak moet een puppy eten per dag?

Als je een nieuwe pup hebt, vraag je je misschien af hoe vaak je hem te eten moet geven. Het voeden van je pup is een belangrijk onderdeel van zijn routine en structuur, en het kan ook invloed hebben op zijn eetlust en speeltijd.


Zoals ik net al zei, wordt over het algemeen aanbevolen om je pup vier keer per dag te voeden als hij tussen de 8 en 12 weken oud is.


Vanaf 12 weken tot ongeveer 6 maanden oud wordt het aangeraden om ze drie keer per dag te voeden. En wanneer ze ouder zijn dan 6 maanden, kun je overgaan naar twee keer per dag.


Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts richtlijnen zijn en dat de hoeveelheid voeding die je pup nodig heeft, kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals zijn grootte, ras en activiteitenniveau.


Het is daarom belangrijk om het voedingsschema van je pup aan te passen aan zijn individuele behoeften.


Het is ook belangrijk om te zorgen voor een consistente routine bij het voeden van je pup. Zorg ervoor dat je hem op vaste tijden te eten geeft en dat je hem niet te veel of te weinig voeding geeft.


Een consistent voedingsschema kan ervoor zorgen dat je pup gezond blijft en een gezonde eetlust behoudt.


illustratie van een schattige pup die hondenbrokken uit z'n voerkom eet

Hoe laat moet je je puppy eten geven?

Het is aan te raden om je puppy op vaste tijden te voeren en dit geleidelijk aan te verminderen naarmate hij of zij ouder wordt. De exacte tijden dat je dit doet kan je het beste zelf bepalen aan de hand van je eigen ritme.


Ik zal je hieronder een klein voorbeeldje geven, maar pas deze vooral wat aan aan de hand van je eigen voorkeuren en ritme.

Wanneer je pup 8 tot 12 weken oud is, kan je bijvoorbeeld dit schema aanhouden:

07:00 uur, Ontbijt

12:00 uur, Lunch

17:00 uur, Diner

20:00 uur, Laatste maaltijd


Vanaf 12 weken kan je de laatste maaltijd weghalen. Dan vanaf 6 maanden kan je ook de lunch er tussenuit halen, zodat je alleen nog het ontbijt en diner overhoudt.


Een voedingsschema zorgt voor structuur en zorgt ervoor dat je puppy de juiste hoeveelheid hondenvoer binnenkrijgt.


Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts een richtlijn is en dat de hoeveelheid voer die je puppy nodig heeft, kan variëren op basis van verschillende factoren.


Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je puppyvoer van goede kwaliteit krijgt en dat je het voer langzaam introduceert om maagproblemen te voorkomen.


Zorg dat je de voedingsinstructies op de verpakking goed volgt en om je dierenarts te raadplegen als je vragen hebt over het juiste voer voor je puppy. Ik zal je zo vertellen wat ik het beste hondenvoer vindt voor je pup.


Hoeveel eten geef je puppy per dag?

Als je een nieuwe puppy hebt, is het belangrijk om te weten hoeveel eten je hem moet geven. Het is essentieel dat je puppy de juiste hoeveelheid voedsel krijgt om gezond te blijven en zich goed te ontwikkelen.


Hoeveel een pup precies moet eten is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het gewicht, de grootte en het type voedsel dat je geeft.


Ik hoef je uiteraard niet te vertellen dat het belangrijk is dat je je puppy niet te veel voer geeft, want daar wordt 'ie dik van, maar aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet te weinig geven, want hij heeft z'n voedingsstoffen hard nodig.


Als het gaat om het bepalen van de juiste porties, is het handig om een voedingsschema te volgen. Veel zakken met puppyvoer komen met een voedingstabel, zodat je aan de hand hiervan kunt bepalen hoeveel eten jouw pup nodig heeft.


Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je je puppy goed puppyvoer geeft. Puppyvoer bevat de juiste voedingsstoffen die je pup nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.


Zorg ervoor dat je puppyvoer kiest dat speciaal is ontworpen voor de grootte van je pup en zijn leeftijd.


Wat is het beste voer voor je puppy?

Als je op zoek bent naar het beste voer voor je puppy, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Twee populaire merken die ik je zeker aanraad zijn Butternut Box en Just Russel.


Butternut Box


cairn terriers eten hondenvoer van Butternut Box
Dit zijn m'n twee Cairn Terriërs die voor het eerst kennis maken met het voer van Butternut Box

Butternut Box is een relatief nieuw merk op de markt voor hondenvoer. Het bijzondere aan Butternut Box is dat het voer gekookt wordt in plaats van gebakken of gedroogd. Dit zorgt ervoor dat het voer veel vocht bevat, wat goed is voor de hydratatie van je puppy.


Bovendien zijn de ingrediënten vers en van hoge kwaliteit, waardoor je puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.


En door eerst een kleine vragenlijst in te vullen, worden de beste recepten voor jouw pup gekozen. Lees hier mijn review over Butternut Box.Just Russel


hondenvoer op maat van just russel
Dit is de inhoud van mijn eerste bestelling bij Just Russel

Ben je eerder fan van 'gewone' hondenbrokken? Dan is Just Russel een ander merk dat populair is onder honden- en puppy-eigenaren.


Het voer van Just Russel is speciaal ontworpen voor jouw pup - ook aan de hand van een aantal vragen - en bevat alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft om gezond te blijven.


Ook het voer van Just Russel is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen. Hier vind je mijn Just Russel review.Beide merken zijn naar mijn mening een goede optie voor puppy-eigenaren die op zoek zijn naar hoogwaardig hondenvoer.


Het is belangrijk om het voer te kiezen dat het beste past bij de behoeften van je puppy en om de voedingsstoffen te controleren die het voer bevat. Zo weet je zeker dat je puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven.


Hoelang moet een puppy puppyvoer eten?

Als het gaat om het voeden van je puppy, is het belangrijk om te weten hoe vaak je hem eten moet geven, maar ook hoelang hij puppyvoer moet eten.


Over het algemeen wordt aanbevolen om je puppy minstens een jaar lang puppyvoer te geven. Dit komt omdat puppyvoer specifiek is ontworpen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van een groeiende puppy.


Puppyvoer bevat vaak meer calorieën en voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van je pup.


Het is belangrijk om te onthouden dat een puppy in zijn eerste jaar een enorme hoeveelheid groei doormaakt. Het is dus belangrijk dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om deze groei te ondersteunen.


Na een jaar kun je overstappen op voer voor volwassen honden. Dit voer is speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van een volwassen hond.


Het is belangrijk om de voedingsbehoeften van je hond in de gaten te houden, omdat deze kunnen veranderen naarmate hij ouder wordt.


Het is belangrijk om te onthouden dat deze richtlijnen niet voor alle honden gelden. Sommige honden hebben een andere voedingsbehoefte en moeten mogelijk langer puppyvoer eten.


Overleg altijd met je dierenarts om te bepalen wat het beste is voor jouw puppy.


Wat als je puppy niet wil eten?

Als je puppy ineens niet meer wil eten, dan kan ik me voorstellen dat je je een beetje zorgen maakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben.


Een veelvoorkomende oorzaak is dat je puppy geen eetlust heeft, doordat hij stress heeft of door een verandering in de omgeving.


Het is belangrijk om je puppy de tijd te geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Bied je puppy kleine porties voedsel aan en zorg dat het voedsel op kamertemperatuur is.


Als je puppy langer dan 24 uur niet heeft gegeten, is het verstandig om contact op te nemen met de dierenarts, dan kan het namelijk zijn dat er meer aan de hand is.


De dierenarts kan je puppy onderzoeken en eventueel medicatie voorschrijven.


Het is ook mogelijk dat je puppy niet wil eten doordat hij simpelweg te veel lekkernijen heeft gekregen en daardoor geen honger meer heeft. Zorg dat je de hoeveelheid lekkernijen beperkt en dat je puppy voldoende beweging krijgt.


Gerelateerd artikel:


een schattige puppy zit met zijn poot op zijn kommetje met hondenbrokken

Conclusie

Dus, nu weet je hoe vaak je je puppy eten moet geven per dag, afhankelijk van hoe oud je puppy is.


Ik heb je ook gelijk verteld wat ik het beste voer vindt en voor hoelang je puppyvoer moet blijven geven.


Als je nog een steuntje in de rug nodig hebt bij de opvoeding, dan kan ik je nog "Het Grote PuppyBoek" aanbevelen.


Hierin ontdek je alles wat je moet weten bij het opvoeden van je pup; van het snel zindelijk maken van je pup tot het voorkomen van gedragsproblemen, het komt allemaal aan bod.Veel plezier met het opvoeden van je puppy!


FAQ

Hoe lang kan puppyvoer na het serveren blijven staan?

Puppyvoer kan ongeveer 20-30 minuten na het serveren blijven staan. Daarna is het aanbevolen om het resterende voer weg te halen om te voorkomen dat het bederft.


Het is belangrijk om de voerbak en de drinkbak regelmatig schoon te maken in verband met de hygiëne.


Hoelang na het eten moet je een pup uitlaten?

Het is aanbevolen om je puppy ongeveer 20-30 minuten na het eten uit te laten. Het is belangrijk om je puppy regelmatig uit te laten om te voorkomen dat 'ie in huis plast of poept. Een pup van 12 weken oud moet ongeveer 4-5 keer per dag uitgelaten worden.


Gerelateerd artikel:


Hoe herken je dat een pup voldoende voedsel heeft gehad?

Een pup die voldoende voedsel heeft gehad, is een tevreden en energieke pup. Je kunt ook controleren of je puppy een gezond gewicht heeft door de ribben te voelen.


Als je de ribben gemakkelijk kunt voelen, maar niet kunt zien, dan heeft je puppy een gezond gewicht. Het is belangrijk om de voeding van je puppy regelmatig aan te passen op basis van zijn groei en ontwikkeling.


Wat mag een pup allemaal wel en niet eten?

Dat is een flinke lijst om hier op te noemen. Ik heb een artikel geschreven waarin ik je precies vertel wat puppy's en honden allemaal wel en niet mogen eten, met een uitgebreide tabel erbij.


Meer artikelen

Yorumlar


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page