top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Wat heb je nodig voor een puppy? [Basis-checklist + extra's]


Een puppy rent blij door een bloemenveld omdat hij alles heeft wat een puppy nodig heeft

Als je overweegt om een nieuwe pup in huis te nemen, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt om voor je nieuwe huisdier te zorgen.


Van voerbakken en hondenvoer tot speelgoed en een mand, er zijn veel verschillende benodigdheden die je moet overwegen voordat je je nieuwe pup in huis haalt.


In dit artikel zal ik je alles vertellen over wat je nodig hebt voor je nieuwe pup, zowel de basisbehoeften als een aantal dingen waar je waarschijnlijk totaal niet aan gedacht had!


Onderwerpen


Puppy-checklist: wat heb je nodig voor een puppy?

Als je een nieuwe puppy hebt of er binnenkort een in huis krijgt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat hij alles krijgt wat hij nodig heeft om zich thuis te voelen. Hieronder heb ik een lijst samengesteld met de belangrijkste spullen die je nodig hebt voor je nieuwe hondje.


Hondenmand en slaapplaats

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid van je puppy. Zorg daarom voor een comfortabele slaapplaats. Een hondenmand, kussen, deken of bench kan een ideale plek zijn voor je puppy om te rusten.


Zorg ervoor dat de slaapplaats groot genoeg is voor je puppy en dat deze op een rustige plek staat.Eet- en drinkbakken

Een voerbak en drinkbak zijn essentieel voor je puppy om te kunnen eten en drinken. Zorg ervoor dat de bakken op de juiste hoogte staan en dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn.


Gebruik bij voorkeur keramische of roestvrijstalen bakken, omdat deze gemakkelijk schoon te maken zijn en geen bacteriën vasthouden. Dit is bijvoorbeeld een mooie set.


Halsband en riem

Een halsband en riem zijn nodig om je puppy uit te laten en te trainen. Zorg ervoor dat de halsband en riem goed passen en comfortabel zijn voor je puppy. Vergeet niet om een penning aan de halsband te bevestigen met de naam van je puppy en je telefoonnummer.


In dit artikel van me vind je een aantal stoere halsbanden, waarmee je puppy zich in stijl op straat kan vertonen.


Verzorgingsproducten

Je wil je puppy natuurlijk goed verzorgen. Daarvoor heb je een borstel en een kam nodig, om de vacht van je puppy te onderhouden. Ook heb je shampoo en conditioner nodig om je puppy schoon te houden. Vergeet niet om ook een tandenborstel, tandpasta en nagelknipper aan te schaffen.


Speeltjes en kauwmateriaal

Speeltjes en kauwmateriaal zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je puppy. Hondenspeelgoed, puzzels, kauwbotjes en speelballen zijn allemaal goede opties.


Deze speeltjes voor puppies zijn sowieso leuk, maar komen ook nog eens goed van pas als ze eenmaal de tanden gaan wisselen.


Vergeet niet om ook een Snuggle Puppy (dat is een knuffel met warmte en een 'hartslag') aan te schaffen om je puppy te helpen wennen aan zijn nieuwe omgeving.


Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining is een belangrijk onderdeel van de opvoeding van je puppy. Puppy pads en reinigingsmiddel zijn nodig om ongelukjes in huis op te ruimen. Vergeet niet om ook poepzakjes aan te schaffen voor uitstapjes buiten.Veiligheid en comfort in de auto

Als je met je puppy onderweg bent, is het belangrijk om hem of haar veilig en comfortabel te houden. Zorg ervoor dat de auto puppyproof is en dat je een hondendeken in de auto hebt of een reismand om je puppy veilig te vervoeren.


EHBO spulletjes

Het is belangrijk om goed voor de gezondheid van je puppy te zorgen. Zorg ervoor dat je een dierenarts hebt en dat je een EHBO-kit bij de hand hebt.


Dit is de meest volledige EHBO-kit voor je hond die ik kan vinden. 62-delig maar liefst! Er zitten onder andere een tekentang en een nagelschaar in, maar ook een halsband, een riem en een water- en voerbak.


Als je wil weten wat er allemaal nog meer in zit, moet je toch zelf even kijken, want het is me nogal een lijst om hier neer te zetten! Verder is het handig om ontwormingsmiddelen te hebben voor je pup.


Met deze benodigdheden ben je goed voorbereid op de komst van je puppy. Zorg ervoor dat je alle benodigdheden in huis hebt voordat je je nieuwe pup verwelkomt.


Een schattige puppy die alles heeft wat hij nodig heeft huppelt vrolijk door een bloemenveld met vlinders

Handige extra's en "vergeet niet.."-s

Als je alle basisbenodigdheden voor je puppy hebt aangeschaft, zijn er nog enkele handige extra's die het leven met je nieuwe huisgenootje nog makkelijker en leuker maken.


Vergeet niet je huis puppyproof te maken

Voordat je puppy bij je thuis komt, is het belangrijk om je huis puppyproof te maken. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je puppy niet bij gevaarlijke objecten of stoffen kan komen.


Denk hierbij aan giftige planten, schoonmaakmiddelen, elektrische snoeren en scherpe voorwerpen. Ook kan het handig zijn om bepaalde ruimtes af te sluiten met bijvoorbeeld een traphekje.


Vergeet niet je hondenverzekering

Vergeet niet om ook een verzekering af te sluiten voor je kleine pup, voor het geval er onvoorziene kosten om de hoek komen kijken.


In dit artikel vergelijk ik de beste hondenverzekeringen van dit moment, mocht je nog geen verzekering hebben.


Vergeet niet je puppy te registreren

Vergeet niet om je puppy te registreren bij de gemeente. Het registreren van je puppy bij de gemeente is namelijk belangrijk voor de identificatie en veiligheid. Het zorgt ervoor dat je makkelijker terug te vinden bent als je pup of hond is onsnapt en gevonden, maar het is ook nodig voor belastingen en vergoedingen.


Identificatie en veiligheid

Het is belangrijk om je puppy te voorzien van een chip en penning met je adres en telefoonnummer. Zo kan je puppy altijd teruggebracht worden als hij of zij onverhoopt wegloopt.


Daarnaast kan het handig zijn om een adreskoker aan de halsband van je puppy te bevestigen als extra identificatie en eventueel een GPS tracker, zoals deze.


Verder is het een idee om een hondenjas aan te schaffen voor koude dagen en om je puppy te beschermen tegen regen en wind.


Registratie- en papierwerk goed bewaren

Zorg ervoor dat je alle registratie- en papierwerk van je puppy goed bewaart. Hieronder vallen bijvoorbeeld de gezondheidsinformatie en vaccinatiedocumenten, maar ook het registratie- en papierwerk van de fokker.


Zo heb je altijd alle informatie bij de hand als je deze nodig hebt.


Wat heb je nodig als je je puppy op gaat halen?

Het ophalen van je nieuwe puppy is erg leuk en spannend, maar zorg wel dat je alle benodigde spullen hebt voordat je vertrekt.


Hieronder vind je een lijst met essentiële benodigdheden die je nodig hebt als je je puppy gaat ophalen:


Transport box of bench

Een transport box of een bench is dé keuze om je puppy veilig mee naar huis te krijgen. Hierin blijft je pup veilig tijdens de reis en hoef je hem niet de hele tijd op schoot te houden.


Dat is ten eerste een stuk veiliger en ten tweede verminder je ook nog de kans dat hij over je heen plast of poept.


Eten en drinken

Afhankelijk van hoe lang de reis duurt is het wel handig als je wat te eten en drinken meeneemt.


Water kan je meenemen in een dopper fles of iets dergelijks, en daar kan je hem ook gelijk uit laten drinken. Voor het eten kan je wat brokken meenemen.


Eventueel kan je een reis voer- en drinkbak meenemen, zoals deze, maar dit hoeft niet per se nodig te zijn.


Halsband en lijn

Een halsband en lijn zijn belangrijk om je puppy veilig te houden tijdens het transport.


Misschien krijg je deze wel mee van de fokker, maar zo niet, dan is het zaak om deze zelf mee te nemen.


Speelgoed en lekkernijen

Je puppy heeft speelgoed en lekkernijen nodig om zich te vermaken en om hem te belonen.


Kies speelgoed dat geschikt is voor de grootte van je puppy en dat veilig is om op te kauwen. Kies lekkernijen die geschikt zijn voor de leeftijd van je puppy en die gezond zijn, zoals deze lekkere zachte stukjes rund van Organimal.


Neem eventueel ook de eerder genoemde Snuggle Puppy mee, want de kans is groot dat hij z'n broertjes en zusjes onderweg al gaat missen.


Poepzakjes en schoonmaakartikelen

Als je je puppy ophaalt, is hij nog niet zindelijk. Zorg er dus voor dat je poepzakjes en schoonmaakartikelen meeneemt om ongelukjes onderweg op te ruimen.


De juiste voeding kiezen

Als nieuwe eigenaar van een puppy wil je er natuurlijk voor zorgen dat je huisdier de juiste voeding krijgt om gezond te blijven. Hieronder vertel ik je enkele belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van de juiste voeding voor je puppy.


Puppyvoeding

Het is belangrijk om te kiezen voor specifieke puppyvoeding die is afgestemd op de leeftijd en grootte van je puppy. Puppyvoer bevat namelijk de juiste voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van je huisdier.


Let bij het kiezen van puppyvoer op de verpakking of het geschikt is voor jouw ras en de grootte van je puppy.


Wil je zeker weten dat je hondenvoer geschikt is voor jouw pup? Laat je puppyvoer dan op maat maken voor jouw pup aan de hand van een aantal vragen, bij Butternut Box (lees hier mijn review over Butternut Box).


Dit is gekookt hondenvoer, gemaakt van verse groenten en vlees!


Ben je meer fan van gewone hondenbrokken, dan zou ik je eerder Just Russel aanraden (ook over Just Russel heb ik een review geschreven). En ook dit voer wordt speciaal op maat gemaakt voor jouw lieve hondje.


Als je alleen het allerbeste wil voor je pup, dan zou ik je deze twee aanraden.


Voedingsschema

Een vast ritme en tijd voor het geven van voeding is belangrijk voor je puppy. Ik raad je aan om je puppy meerdere kleine maaltijden per dag te geven in plaats van één grote maaltijd.


Zo voorkom je dat je pup te veel in één keer eet en het risico op maagproblemen verkleint. Een voedingsschema kan je helpen om de maaltijden van je puppy goed te plannen.


Hieronder heb ik een schema voor je gemaakt met de leeftijd, in hoeveel porties je de dagelijkse hoeveelheid eten het beste kan verdelen, en om welke tijden je het eten kan geven.


De tijden waarop je je pup te eten geeft kan je het beste zelf bepalen, dus de voedingstijden in de tabel dienen meer als voorbeeld, zodat je een beetje een idee krijgt.

Leeftijd

Porties per dag

Voedingstijden

8 - 12 weken

4

07:00 uur, Ontbijt 12:00 uur, Lunch 17:00 uur, Diner 20:00 uur, Laatste maaltijd

12 weken tot 6 maanden

3

07:00 uur, Ontbijt 12:00 uur, Lunch 17:00 uur, Diner

Vanaf 6 maanden

2

07:00 uur, Ontbijt 17:00 uur, Diner

Zorg dat je de laatste maaltijd in ieder geval 2 tot 3 uur voor bedtijd geeft. Zo heeft hij nog voldoende tijd om zijn eten te verteren en om eventueel nog een laatste wandeling te maken voor het slapengaan.


Snacks en beloningen

Naast de gewone maaltijden is het ook belangrijk om te letten op de snacks en beloningen die je aan je puppy geeft. Geef je puppy niet te veel snacks en beloningen, want dit kan leiden tot een hond met overgewicht.


Kies voor gezonde snacks en beloningen die passen bij de grootte en leeftijd van je puppy. Gebruik bijvoorbeeld een anti-schrokbak om te voorkomen dat je puppy te snel eet.


Zorg er daarnaast voor dat je puppy altijd toegang heeft tot een drinkbak, zodat hij niet zonder water komt te zitten.


Kortom, door het kiezen van de juiste voeding, het hanteren van een vast ritme en tijd voor het geven van voeding en het kiezen van gezonde snacks en beloningen, zorg je ervoor dat je puppy gezond en fit blijft.


twee vrolijke honden rennen door een bloemenveld met vlinders

Training en opvoeding van je puppy

Als je een nieuwe pup in huis hebt, is het belangrijk om te beginnen met trainen en opvoeden. Het is belangrijk om je puppy te laten wennen aan het gezin, maar ook aan de regels en afspraken die er zijn.


Dit kan je doen door middel van de volgende drie stappen:

  • Basiscommando's en gehoorzaamheid

  • Sociale ontwikkeling

  • Routine en afspraken


Basiscommando's en gehoorzaamheid

Het is belangrijk om je puppy te trainen in basiscommando's zoals zitten, liggen, blijven en komen. Dit is niet alleen maar bedoeld om je hond de baas te zijn, maar het kan ook onveilige situaties voorkomen op straat.


Het aanleren van deze commando's kan je doen door middel van clickertraining. Dit is een effectieve manier om je puppy te trainen en om hem te belonen voor goed gedrag. Het is belangrijk om hier consequent mee te zijn.


Sociale ontwikkeling

Je puppy moet ook leren omgaan met andere honden en mensen. Dit kan je doen door middel van puppytraining of een hondenschool.


Het is belangrijk om je puppy te socialiseren zodat hij zich op zijn gemak voelt bij andere honden en mensen. Het is ook handig om je puppy te laten wennen aan andere huisdieren zoals katten.


Routine en afspraken

Verder raad ik je aan om een vast ritme te hebben en afspraken te maken met je puppy. Dit kan je doen door middel van routine en afspraken. Probeer je puppy op vaste tijden te voeden en als het kan ook op vaste tijden uit te laten.


Het is belangrijk om je puppy veilig te houden tijdens het wandelen en om 'afspraken' te maken over wat wel en niet mag.


Met deze stappen kan je je puppy opvoeden en trainen tot een gehoorzaam en gelukkig huisdier. Onthoud dat het belangrijk is om consequent te zijn in je training en om je puppy te belonen voor goed gedrag.


Om te voorkomen dat dit blogartikel megalang wordt, kan ik niet te veel ingaan op de precieze stappen van het trainen van je pup. Maar ik laat je niet hangen natuurlijk, daarom kan ik je het volgende aanbevelen.


Het Grote PuppyBoek

Ik weet nog wel dat het opvoeden van mijn eerste pup echt een drama was. De talloze plasjes op het tapijt en vooral het eindeloos kauwen op praktisch alles: van de plinten tot aan alle poten, hoeken en randen van de tafel.


Om gek van te worden!


Als ik toen een boek als "Het Grote PuppyBoek" erbij had gehad om te te helpen, dan had de opvoeding gegarandeerd een stuk soepeler gegaan en met een hoop minder frustratie.


Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

✅ Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

✅ Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

✅ Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

✅ Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

✅ Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

✅ En dat is nog niet alles. Klik hier en ontdek zelf alle voordelen op de productpagina.


Je krijgt nu ook nog tijdelijk 3 gratis bonussen erbij.


Wat zijn de gevolgen als je je pup op de verkeerde manier opvoedt?

❌ Dagelijkse ergernis en frustratie

❌ Probleemgedrag dat op volwassen leeftijd moeilijk af te leren is (kapotmaken van je       meubels en spullen, om maar wat te noemen)

❌ Het zindelijk maken duurt veel te lang (veel schoonmaken dus!)

❌ Slechte socialisatie leidt tot angst en agressie

❌ Niet luisteren levert gevaar op tijdens het uitlaten, bijvoorbeeld als je hond ineens een drukke weg op schiet

❌ Een stoute pup zorgt ook voor spanningen binnen je gezin, wat jullie relatie kan schaden


En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik probeer te zeggen is: zorg dat je goed voorbereid bent en dat je de opvoeding goed aanpakt met behulp van Het Grote PuppyBoek!
Gezondheid van je pup

Hieronder geef ik je meer informatie over hoe je ervoor zorgt dat je pup zo gezond mogelijk is en blijft.


Dierenarts bezoeken

Het is belangrijk om regelmatig met je puppy naar de dierenarts te gaan voor controle. Dit kan helpen om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen.


Vaccinaties en preventieve zorg

Het is belangrijk om je puppy op tijd te laten vaccineren om hem te beschermen tegen verschillende ziekten. Daarnaast is het belangrijk om je puppy te ontwormen en te behandelen tegen vlooien en teken.


Je pup verzorgen

Naast regelmatige dierenartsbezoeken en preventieve zorg is het ook belangrijk om je puppy goed te verzorgen en hygiënisch te houden.


Hiermee doel ik op het regelmatig wassen van je puppy met een goede shampoo, het kammen en borstelen van zijn vacht en het knippen van zijn nagels. Het is ook belangrijk om de tanden van je puppy schoon te houden door middel van hondentandpasta en -tandenborstel.


Conclusie

Je hebt nu een goed idee van wat je nodig hebt voor je nieuwe puppy. Het is belangrijk om te onthouden dat elke pup anders is en dat sommige items op deze lijst misschien niet nodig zijn voor jouw specifieke situatie.


Met deze checklist ben je goed op weg om je nieuwe pup een leuk leven te bieden bij jullie in huis. Veel succes en plezier met je nieuwe harige vriend!


FAQ

Wat zijn de aanbevolen speeltjes en accessoires voor een jonge pup?

Er zijn veel verschillende soorten speeltjes en accessoires beschikbaar voor jonge pups. Het is belangrijk om te kiezen voor speeltjes die speciaal zijn ontworpen voor puppy's en die veilig zijn om mee te spelen.


Kies bijvoorbeeld voor zachte speeltjes zonder kleine onderdelen die je puppy kan inslikken. Ook kauwspeeltjes zijn belangrijk, omdat puppy's vaak kauwen om hun tanden te verzorgen.


Ik heb een tweetal artikelen geschreven die denk ik interessant voor je zijn; een over speeltjes voor je pup tijdens het tanden wisselen, en nog een over leuke speeltjes voor in de bench.


Hoe kun je het beste een puppy introduceren in zijn nieuwe thuis?

Het is belangrijk om je puppy rustig te introduceren in zijn nieuwe thuis. Laat hem eerst wennen aan zijn nieuwe omgeving voordat je hem aan andere huisdieren of mensen voorstelt.


Zorg ervoor dat je puppy zijn eigen veilige en comfortabele plek heeft om te slapen en te ontspannen, bijvoorbeeld een hondenmand of bench. Maak kennis met je puppy door rustig en kalm met hem te praten en hem te aaien.


Geef hem de tijd om aan jou en zijn nieuwe omgeving te wennen.Hoe lang kan een puppy alleen thuis blijven zonder toezicht?

Puppy's hebben veel aandacht en zorg nodig, vooral in de eerste paar maanden van hun leven. Het is belangrijk om je puppy niet te lang alleen thuis te laten, omdat hij anders angstig en gestrest kan worden.


Over het algemeen kunnen puppy's niet langer dan een paar uur alleen thuis blijven. Zorg ervoor dat je puppy voldoende beweging en aandacht krijgt, en dat hij regelmatig naar buiten gaat om zijn behoefte te doen. (Ontdek hier hoe vaak je je puppy uit moet laten).


Een vuistregel hiervoor is de leeftijd van je pup in maanden + 1, zo lang kan hij gemiddeld z'n plasje inhouden. Dus is je pup 3 maanden oud, dan kan hij 3 + 1 = 4 uur z'n plas inhouden.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page