top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Help, mijn puppy piept in de bench!


Schattige puppy ligt op zijn rug te slapen in een bench

Je hebt net een nieuwe pup in huis en wil hem graag even in z'n hok alleen laten, maar dan begint hij luid te piepen.


Het is belangrijk dat je op de juiste manier handelt, anders kan je het probleem alleen maar erger maken.


Waar komt het door en hoe kan je je puppy aanleren om niet meer te piepen en gewoon lekker tot rust te komen in zijn bench?


Zonder juiste benchtraining piept een puppy in zijn bench omdat hij niet gewend is om opgesloten te zitten. Met benchtraining leer je de puppy dat de bench een fijne plek is. Door de bench te associëren met positieve ervaringen voelt hij zich niet meer opgesloten en komt hij graag tot rust.


Onderwerpen


Oorzaken van het janken

Het beginnen met piepen in de bench bij nieuwe puppy's is redelijk veelvoorkomend gedrag. Ze zijn het simpelweg nog niet gewend om plotseling alleen in een opgesloten ruimte te moeten blijven.


Zeker ook omdat ze nog pas kort geleden samen met hun moeder, broertjes en zusjes knus bij elkaar lagen, is het nu ineens een hele verandering om alleen in een hok of bench door te moeten brengen.


Honden, en zeker puppy's, zijn erg sociale wezens, dus in hun bench voelen ze zich eenzaam en geïsoleerd, terwijl ze graag bij je willen zijn.

 

Wil je de opvoeding van je pup meteen goed aanpakken en zo probleemgedrag voorkomen?


Ik weet nog wel dat het opvoeden van mijn eerste pup echt een drama was. De talloze plasjes op het tapijt en vooral het eindeloos kauwen op praktisch alles: van de plinten tot aan alle poten, hoeken en randen van de tafel.


Om gek van te worden!


Als ik toen een boek als "Het Grote PuppyBoek" erbij had gehad om te te helpen, dan had de opvoeding gegarandeerd een stuk soepeler gegaan en met een hoop minder frustratie.


Zit je in hetzelfde schuitje?


Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

✅ Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

✅ Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

✅ Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

✅ Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

✅ Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

✅ En dat is nog niet alles. Klik hieronder op de grote knop en ontdek zelf alle voordelen op de productpagina.


Je krijgt nu ook nog tijdelijk 3 gratis bonussen erbij.


Wat zijn de gevolgen als je je pup op de verkeerde manier opvoedt?

❌ Dagelijkse ergernis en frustratie

❌ Probleemgedrag dat op volwassen leeftijd moeilijk af te leren is (kapotmaken van je meubels en spullen, om maar wat te noemen)

❌ Het zindelijk maken duurt veel te lang (veel schoonmaken dus!)

❌ Slechte socialisatie leidt tot angst en agressie

❌ Niet luisteren levert gevaar op tijdens het uitlaten, bijvoorbeeld als je hond ineens een drukke weg op schiet

❌ Een stoute pup zorgt ook voor spanningen binnen je gezin, wat jullie relatie kan schaden


En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik probeer te zeggen is, zorg dat je niet zomaar wat improviseert en dezelfde fouten maakt als ik in het verleden heb gemaakt, maar zorg dat je goed voorbereid bent en dat je de opvoeding simpelweg goed aanpakt. 

Het piepen afleren

Nu je weet waarom je puppy piept als hij in zijn bench zit, is de volgende stap om hem dit af te leren en hem aan te leren dat de bench een fijne plek is.


1. Het piepen negeren

Wat de meeste mensen fout doen is om de pup aandacht te geven op het moment dat hij piept. Dit moet je absoluut niet doen, aangezien de pup hierdoor weet:"Als ik piep, dan krijg ik wat ik wil."


Hoe moeilijk het ook is, het beste is om je pup te negeren, net zo lang totdat hij stil is. Op dat moment kan je hem wel belonen of even uit de bench halen.


Op deze manier leert hij dat hij stil moet zijn in de bench, zodat hij tot rust kan komen.2. De juiste grootte bench

De grootte van de bench speelt ook een belangrijke rol. De bench moet niet te groot, en niet te klein zijn.


Je pup moet genoeg ruimte hebben om te kunnen liggen, staan en draaien, maar hij moet niet rond kunnen lopen. Anders loop je namelijk de kans dat hij zijn behoeftes gaat doen in de bench, wat niet bevorderlijk is voor de zindelijkheidstraining.


Hiervoor is een scheidingspaneel voor je bench erg handig, zoals deze. Op deze manier kan je al een bench kopen voor een volwassen hond, maar kan je deze toch wat verkleinen, zodat de ruimte precies groot genoeg is voor je pup.


3. Positieve associatie met de bench

Voordat je je pup opsluit in een bench of hok, moet hij het eerst kunnen ontdekken en er aan kunnen wennen.


Neem dus de tijd om je hond aan te leren dat de bench een fijne plek voor hem is. Als je hem er meteen in opsluit zonder goede introductie, dan is dit voor de pup meteen al niet fijn en gaat hij protesteren.


Gebruik de bench ook nooit als strafhok. Dit zorgt er alleen maar voor dat je hond negatieve associaties krijgt met de bench, wat je juist wil voorkomen.


Door in het hok een vetbed, wat snoepjes en wat speeltjes te leggen, maak je het al meteen een aangename plek en gaat je pup graag op onderzoek uit in de bench.


Beloon hem ook met genoeg snoepjes op het moment dat hij de bench aan het ontdekken is.


Dit draagt allemaal bij aan de positieve ervaring die je pup heeft met de bench.


Op het moment dat hij geen moeite meer heeft met de bench zelf en je wil hem er een tijdje in opsluiten, dan kan je ook een Snuggle Puppy bij hem leggen.


Dit is een speelgoedknuffel, maar met een hartslag en een warmtebron. Op deze manier krijgt hij weer het fijne en veilige nestgevoel, wat hem ook rustiger zal houden.


Bestel hier zo'n leuke Snuggle Puppy.4. Zorg voor voldoende plaspauzes

Op het moment dat je pup een beetje gewend is aan de bench, is het niet verstandig om hem meteen 4 uur lang erin op te sluiten.


Een pup moet nog steeds regelmatig zijn behoeftes doen, laat hem dus vaak uit. Je kan je pup beter te vaak uitlaten dan te weinig.


Een goede vuistregel om te schatten hoelang je pup zijn plas in kan houden, is door het aantal maanden dat hij oud is om te zetten in uren (bij sommige pups +1).


Een pup van 3 maanden kan dus 3 á 4 uur zijn plasje inhouden. Natuurlijk is dit bij elke pup verschillend, dus als je merkt dat die van jou een kleinere blaas heeft, dan moet je uiteraard wat vaker naar buiten.


Iets wat ook kan helpen is een binnenshuis hondentoilet. Dit is een soort grasmat waar je pup gewoon z'n behoefte op kan doen. Het is eigenlijk een soort veredelde puppy pad.


Erg handig als je het mij vraagt! Het hondentoilet is ook nog eens makkelijk schoonmaken, dat is voor jou natuurlijk ook fijn. Bekijk het hondentoilet op bol.com!


5. De bench verplaatsen

De plek van de bench heeft ook invloed op je pup of hij de noodzaak voelt om te piepen.


Als de bench in de woonkamer staat waar je zelf ook zit, dan piept hij waarschijnlijk minder snel dan wanneer de bench in een andere kamer staat.


Als de bench dichterbij zijn baasjes staat, dan voelt hij zich minder alleen, wat prettiger voor hem is en waardoor hij niet angstig wordt.


Ook hoor je hem hierdoor sneller als hij begint te piepen omdat hij moet plassen.


's Nachts is het ook aan te raden om de bench in de slaapkamer te zetten, aangezien puppy's niet de hele nacht hun plasje kunnen inhouden. Op deze manier hoor je ze 's nachts dus ook piepen als ze een plasje moeten doen.


6. Je puppy uitputten

Als laatste is het ook erg belangrijk om van tevoren je puppy lekker uit te putten.


Ga lekker met hem spelen, zodat hij moe wordt en zin heeft om een dutje te doen. Daarnaast kan je ook nog een Kong, zoals deze, vullen met wat lekkers, waardoor de bench nóg aantrekkelijker wordt.


Mocht je een ander speeltje kiezen, zorg er dan wel voor dat het iets is wat hij niet makkelijk stuk kan bijten.


En tot slot nog een filmpje van Zak George met nog meer tips.


Wanneer moet je je wél zorgen maken?

Als je pup maar blijft piepen, zowel in de bench als erbuiten, dan is er misschien meer aan de hand.


Ook als je al een oudere hond hebt die spontaan begint met piepen in de bench terwijl dat eerder nooit een probleem is geweest, dan is het raadzaam om advies te vragen bij je dierenarts.


Ook als je pup of hond probeert te ontsnappen uit de bench en zich daarbij verwondt of kan verwonden, dan is het belangrijk dat je de dierenarts of een gedragsdeskundige erbij haalt die je kunnen helpen.


Gratis tip:

De dierenartskosten kunnen met een pup aardig in de papieren lopen. Om flinke dierenartskosten te voorkomen, kan ik je zeker aanraden om een hondenverzekering af te sluiten.


Wil jij ook de beste verzekering voor jouw lieve pup, dan zou ik je aanraden om even mijn artikel te lezen waarin ik de beste hondenverzekeringen vergelijk.


(Heb je geen zin om alsnog hondenverzekeringen te vergelijken? Dan zal ik alvast de beste 2 voor je verklappen. Figo heeft namelijk de beste dekking en PetSecur is de goedkoopste en meest gekozen. Doe er je voordeel mee!)


Conclusie

Dat je puppy piept in de bench is dus niet iets om je meteen zorgen over te maken. Het is belangrijk dat je je nieuwe puppy eerst laat wennen aan zijn bench.


Dit doe je door hem uit te putten en te belonen als hij de bench aan het onderzoeken is.


Houdt het piepen te lang aan, dan is het aan te raden om hulp te zoeken.


Trouwens..!


Ben je nog op zoek naar het allerbeste voer voor jouw lieve pup, dan kan je ik zeker het voer van Just Russel aanbevelen. Dit voer is volledig op maat gemaakt voor jouw hond, gebaseerd op een aantal simpele vragen die je eerst moet beantwoorden.


Kijk hier meteen op de site (nú met 30% korting!), of lees eerst mijn review over Just Russel hondenvoer.


Just Russel heeft al hondenvoer vanaf €19,99 per maand!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page