top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Wat mag een puppy wel en niet eten? Dit moet je weten!


Het plaatje hierboven is dus iets wat je zeker niet wil meemaken; dat je lieve hond of pup lekker aan chocola zit te knabbelen, dan is een tripje naar de dierenarts gegarandeerd.


In dit artikel zal ik je vertellen wat honden en pups wel en niet mogen eten, zodat je dit soort horrorscenario's kan voorkomen.


Onderwerpen


Wat mag een puppy wel eten?

Als puppy-eigenaar wil je er natuurlijk voor zorgen dat je pup het beste voedsel krijgt om gezond te blijven. Maar wat mag een puppy wel eten?


Brokken, natvoer, vers vlees, of gekookt voer?

Er zijn verschillende soorten puppyvoer beschikbaar, namelijk: brokken, natvoer, vers vlees en gekookt voer.


Ik zal de kenmerken en voordelen van elk voor je op een rijtje zetten.


  1. Brokken: Brokken zijn droog en hard voer dat de basis vormt van het dieet van veel puppies. Ze zijn handig omdat ze de tanden helpen reinigen en de kauwbehoefte van je puppy bevredigen. Brokken bevatten over het algemeen alle essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei.

  2. Natvoer: Natvoer is vochtig en zacht, wat handig kan zijn voor puppies die moeite hebben met kauwen of die extra hydratatie nodig hebben. Het bevat ook essentiële voedingsstoffen en komt in verschillende smaken en texturen. Let op dat natvoer over het algemeen minder calorieën bevat dan brokken, dus het kan een goede keuze zijn als je puppy overgewicht begint te krijgen.

  3. Vers vlees: Je kan ook kiezen voor een dieet met vers vlees, zoals rauwe voeding of speciaal samengesteld vers vleesvoer. Vers vlees bevat hoogwaardige eiwitten en voedingsstoffen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het voer volledig uitgebalanceerd is om tekorten te voorkomen.

  4. Gekookt voer: Gekookt voer kan bestaan uit zelfgemaakte maaltijden (of die van bijvoorbeeld Butternut Box) die speciaal zijn bereid voor je puppy. Ik zal je zo meer vetellen over Butternut Box. Het voordeel als je het zelf maakt is dat je de ingrediënten kunt controleren, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat het dieet alle benodigde voedingsstoffen bevat. Als het je leuk lijkt om zelf hondenvoer te maken, dan kan ik je dit receptenboek aanbevelen.


Gezondheidsproblemen

Sommige puppy's hebben gezondheidsproblemen die van invloed kunnen zijn op hun dieet.


Als je puppy bijvoorbeeld last heeft van tandproblemen, kan het zijn dat hij moeite heeft met het kauwen van brokken. In dat geval kan je beter overschakelen op zachter voer.


Raadpleeg altijd een dierenarts als je twijfelt over het dieet van je puppy.Wat mag een puppy niet eten?

Als het gaat om de voeding van je puppy, is het belangrijk om te weten wat hij wel en niet mag eten.


Sommige voedingsmiddelen kunnen ongezond en zelfs dodelijk zijn voor je puppy, of ze kunnen leiden tot overgewicht of andere gezondheidsproblemen.


Hieronder vind je een lijst met voedingsmiddelen die je puppy niet moet eten:

  • Uien en knoflook: deze voedingsmiddelen kunnen bloedarmoede veroorzaken bij je puppy. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te vermijden in het voer van je puppy.

  • Chocolade: chocolade bevat theobromine, wat giftig is voor honden. Zorg er dus voor dat je puppy geen chocolade binnenkrijgt.

  • Zuivelproducten: veel honden zijn lactose-intolerant en kunnen dus geen zuivelproducten verdragen. Het kan leiden tot maagproblemen, zoals diarree. Yoghurt is hierop wel een uitzondering, dit kunnen ze vaak wel hebben, maar dan niet te veel uiteraard.

  • Extraatjes: hoewel het verleidelijk kan zijn om je puppy te verwennen met extraatjes, is het belangrijk om te onthouden dat deze vaak veel calorieën bevatten. Dit kan leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Af en toe een plakje of een blokje kaas of iets dergelijks moet kunnen, maar probeer dit tot een minimum te beperken.


Per ongeluk iets gegeven wat hij niet mag?

Heeft je pup per ongeluk iets gegeten wat hij niet mag? Dan is het belangrijk dat je snel contact opneemt met je dierenarts, zodat die je zo snel mogelijk kan helpen.


De dierenartskosten kunnen snel oplopen door dit soort stomme ongelukjes. Dan is het handig als je verzekerd ben, ben je dat al?


Zo niet, dan raad ik je aan om mijn artikel te lezen waarin ik de beste verzekeringen van dit moment vergelijk, zodat je er zo snel mogelijk een kan afsluiten.


Wat mag een puppy wel en niet eten; uitgebreide tabel

Ik heb hieronder een uitgebreide tabel voor je gemaakt met dingen die je hond over het algemeen wel en niet mag eten. Zo zie je in een oogopslag wat je pup wel én niet mag eten. Handig!


Houd er wel rekening mee dat je hond alsnog allergisch kan zijn voor sommige dingen.

​✅ Wél

❌ Niet

​Gekookte kip (zonder bot en vel)

Chocolade

​Gekookte kalkoen (zonder bot en vel)

Druiven

Gekookt rundvlees (mager)

Rozijnen

Gekookte zalm (zonder bot en vel)

Ui

Zoete aardappel (gekookt en gepureerd)

Knoflook

Pompoen (gekookt en gepureerd)

Rauw(e) vlees, vis en kip

Gekookte of rauwe wortels

Koffie (caffeine)

Gekookte sperziebonen

Thee

Appel (zonder zaadjes)

Alcohol

Blauwe bessen

Gekookte botten

Aardbeien

Melkproducten

Bananen

Zout

Watermeloen (zonder zaadjes)

Planten

Gekookte spinazie

Tomaten

Gekookte erwten

Avocado

Hüttenkäse (weinig vet)

Rabarber

Yoghurt (weinig vet)

Macadamia noten

Eieren (gekookt of roerei)

Nootmuskaat

Havermoutpap

Citrusvruchten

Rijst

Champignons


Wat is het beste voer voor je puppy?

Als je op zoek bent naar het beste voer voor je puppy, zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Twee populaire merken die ik je zeker aanraad zijn Butternut Box en Just Russel.


Butternut Box


cairn terriers eten hondenvoer van Butternut Box
Dit zijn m'n twee Cairn Terriërs die voor het eerst kennis maken met het voer van Butternut Box

Butternut Box is een relatief nieuw merk op de markt voor hondenvoer. Het bijzondere aan Butternut Box is dat het voer gekookt wordt in plaats van gebakken of gedroogd. Dit zorgt ervoor dat het voer veel vocht bevat, wat goed is voor de hydratatie van je puppy.


Bovendien zijn de ingrediënten vers en van hoge kwaliteit, waardoor je puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft.


En door eerst een kleine vragenlijst in te vullen, worden de beste recepten voor jouw pup gekozen. Lees hier mijn review over Butternut Box.Just Russel


hondenvoer op maat van just russel
Dit is de inhoud van mijn eerste bestelling bij Just Russel

Ben je eerder fan van 'gewone' hondenbrokken? Dan is Just Russel een ander merk dat populair is onder honden- en puppy-eigenaren.


Het voer van Just Russel is speciaal ontworpen voor jouw pup - ook aan de hand van een aantal vragen - en bevat alle voedingsstoffen die je puppy nodig heeft om gezond te blijven.


Ook het voer van Just Russel is gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen of conserveermiddelen. Hier vind je mijn Just Russel review.Beide merken zijn naar mijn mening een goede optie voor puppy-eigenaren die op zoek zijn naar hoogwaardig hondenvoer.


Het is belangrijk om het voer te kiezen dat het beste past bij de behoeften van je puppy en om de voedingsstoffen te controleren die het voer bevat. Zo weet je zeker dat je puppy alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven.


Conclusie

Nu weet je precies wat je puppy wel en niet mag eten; dat kan niet meer fout gaan! En je weet nu ook gelijk wat ik het beste voer vindt voor pups, dus doe daar ook zeker je voordeel mee.


Als je nog een steuntje in de rug nodig hebt bij de opvoeding, dan kan ik je nog "Het Grote PuppyBoek" aanbevelen.


Hierin ontdek je alles wat je moet weten bij het opvoeden van je pup; van het snel zindelijk maken van je pup tot het voorkomen van gedragsproblemen, het komt allemaal aan bod.Veel plezier met het opvoeden van je puppy!


FAQ

Hoe vaak moet je je puppy eten geven per dag?

In de eerste paar weken is het verstandig als je 4 keer per dag je pup te eten geeft. Daarna kan je langzaam aan afbouwen naar 3 keer per dag en 2 keer per dag.


In dit artikel leg ik je precies uit hoe vaak je je puppy eten moet geven per dag, met een handig voedingsschema erbij.


Hoelang na het eten moet je een pup uitlaten?

Het is aanbevolen om je puppy ongeveer 20-30 minuten na het eten uit te laten. Het is belangrijk om je puppy regelmatig uit te laten om te voorkomen dat je pup in huis plast of poept. Een pup van 12 weken oud moet ongeveer 4-5 keer per dag uitgelaten worden.


Gerelateerd artikel:


Wat heb je nodig voor een puppy?

Als je binnenkort een nieuwe puppy in huis krijgt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je aan al z'n behoeftes kan voldoen.


Als je zeker wil weten dat je alles in huis hebt, dan heb ik een volledige puppy checklist voor je samengesteld, zodat je zeker weet dat je pup niks te kort komt en je goed voorbereid bent.


Help, pup valt aan en bijt

Soms kan het zijn dat je pup je aanvalt en bijt. Dit hoeft niet per se aggressie te zijn, maar het is misschien wel iets dat je niet wenselijk vindt.


Daarnaast zou het ook kunnen ontaarden in probleemgedrag op latere leeftijd, daarom is het belangrijk dat je leert hoe je ermee omgaat wanneer je pup je aanvalt en bijt.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page