top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

5 oorzaken en oplossingen waarom je Jack Russel trilt!


Portret van een Jack Russel

Misschien is de eerste gedachte die door je heen gaat dat je Jack Russel trilt omdat hij het koud heeft.


Dus je gooit een deken over hem heen en knuffelt hem om hem een beetje op te warmen. Als het niet lijkt te helpen begint het je toch een beetje zorgen te baren.


Waarom trilt mijn Jack Russel? We hebben het onderzocht en kunnen een aantal redenen voor je op een rij zetten en vertellen je wat je er tegen kunt doen.


De meest voorkomende reden dat Jack Russels trillen is om overtollige energie kwijt te raken. Het kan ook zijn dat je Jack Russel het koud heeft of dat hij angstig of opgewonden is. In het ergste geval heeft hij pijn of is een medische reden de oorzaak.


Onderwerpen


5 oorzaken waarom een Jack Russel trilt

Er zijn meerdere oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat je Jack Russel kan gaan trillen. Dit zijn de 5 meest voorkomende oorzaken.


Overtollige energie

De meest voorkomende reden dat je Jack Russel trilt is om overtollige energie kwijt te raken.


Jack Russels zitten bomvol energie en zijn het grootste gedeelte van de tijd hyperactief. Dit is heel normaal.


Als je hond niet genoeg energie kwijtraakt door z'n dagelijkse activiteiten dan moet hij die energie toch op een andere manier kwijtraken. Dit gebeurt door te trillen. Dit is vaak volkomen normaal en je hoeft je hier geen zorgen om te maken.


Kou

Een minder voorkomende oorzaak, maar een die niet ondenkbaar is, is dat je Jack Russel het koud heeft.


In dat geval kunnen ze net als mensen gaan trillen om het weer warm te krijgen.


Aangezien ze een dubbele vacht hebben die ze warm houdt, moet het wel flink koud zijn wil je Jack Russel het koud krijgen.


Nou is het wel zo dat ze een deel van hun vacht verliezen tijdens de rui, waardoor ze het wel sneller koud kunnen krijgen.


De code is gekraakt! Met 'Het Complete Handboek Voor De Jack Russel' ontdek je alles wat je moet weten om maximaal te kunnen genieten van je Jack Russel!Dit e-book zit vol waardevolle tips en informatie. Met dit e-book haal je een complete toolkit in huis om je Jack Russel met gemak op te voeden.


Je ontdekt manieren om de beste fokker te vinden, het trainingsproces te versnellen, de zindelijkheid te trainen, het voorkomen of afleren van geblaf en nog een hoop meer.


Ga nu hier naar de kortingspagina van het Het Complete Handboek Voor De Jack Russel en ontvang 5 gratis bonussen!

 

Aanbevolen voor jou:

 

Ouderdom

Jack Russels kunnen tot wel 16 jaar oud worden. Dit is een erg respectabele leeftijd voor een hond en kan er soms voor zorgen dat hij begint met trillen.


Hier hoeft niet altijd een medische oorzaak achter te zitten. Soms is het gewoon puur door het zwakker worden van ouderdom dat ze beginnen met trillen.


Angstig of opgewonden

Soms kan je Jack Russel gaan trillen als gevolg van een emotionele reactie. Hieronder verstaan we dingen als angst, fobieën of opgewondenheid.


Zijn er misschien buiten harde knallen door vuurwerk of onweer waar hij bang van wordt, is hij wellicht lang alleen gelaten, of heb je juist net lekker met hem gespeeld waardoor hij helemaal opgewonden is?


Dit zijn allemaal emotionele reacties waardoor je Jack Russel kan gaan trillen.


Pijn

Net als veel andere symptomen kan ook trillen een gevolg zijn van pijn. Honden laten niet snel zien dat ze pijn hebben, zeker taaie Jack Russels niet.


Soms kunnen ze het echter niet langer verbergen en kunnen ze verschillende symptomen laten zien, waaronder trillen.


Jack Russel kijkt verdrietig

Ernstige gevallen

In de meeste gevallen is het trillen bij je Jack Russel dus niet meteen heel erg.


Het kan echter toch soms voorkomen dat er wél iets ergs aan de hand is. Let dus goed op en ga naar je dierenarts als je het niet vertrouwt.


  • Hypoglykemie. Hypoglykemie is een ander woord voor een te lage bloedsuikerspiegel. Indien je te lang wacht met behandelen kan het erge gevolgen hebben. In het geval dat het Hypoglykemie betreft, zijn er vaak andere symptomen zichtbaar, zoals verminderde coördinatie, spiertrekkingen, zwakte en kleurverandering van de huid en het tandvlees.

  • Ziekte van Addison. De ziekte van Addison is een auto-immuunziekte en komt vaker voor bij teven dan bij reuen. Gelukkig komt het niet heel veel voor bij Jack Russels, maar het is toch iets waar je rekening mee kunt houden. Het gaat vaak gepaard met diarree, overgeven en misselijkheid, meer dorst, vaker plassen en gewichtsverlies.

  • Myokymie. Bij Myokymie is er een probleem met bepaalde spieren. Het beïnvloedt vaak een spier per keer, bijvoorbeeld de nek, een poot of zelfs een oogspier. De oorzaak hiervan ligt vaak bij vermoeidheid, uitdroging, te veel beweging of angst.

  • Wobbler syndroom. Bij het Wobbler syndroom is er iets mis met de nekwervels van je hond waardoor ze heftig kunnen trillen. Het is echter erg zeldzaam bij Jack Russels, maar wees je er wel bewust van.


Oplossingen

De oplossingen zijn in veel gevallen redelijk simpel.


In het geval dat je Jack Russel overtollige energie heeft, dan is een goede wandeling of een stukje rennen en spelen een goede manier om z'n energie kwijt te raken, waardoor hij stopt met trillen.


Als hij het koud heeft, trek hem dan wat warms aan of zet de verwarming wat hoger.


In het geval dat hij pijn heeft, dan is er misschien meer aan de hand, dus is het zaak dat je hem snel langsbrengt bij je dierenarts voor controle.


Conclusie

Een trillende Jack Russel hoeft niet altijd reden te zijn tot paniek. In veel gevallen is er niets aan de hand en gaat het vanzelf over.


In een uitzonderlijk geval betreft het wat ergers en moet de dierenarts er aan te pas komen.


Wil je nou alles weten over Jack Russels? Of heb je hulp nodig bij de opvoeding van je Jack Russel pup, of heb je een volwassen, maar nog steeds koppige Jack Russel?


Dan heb ik wat voor je!


Snel en gemakkelijk je JRT opvoeden met behulp van Het Complete Handboek Voor De Jack Russel!

Er zijn je al veel mensen voor geweest die een Jack Russel Terriër hebben opgevoed en grootgebracht.


Dat ging lang niet altijd even soepel. De Jack Russel is een koppig ras, en dat merk je wel tijdens de opvoeding. Helaas zal dat bij jou niet anders zijn.


Gelukkig is er Het Complete Handboek Voor De Jack Russel.


Dit is een compleet e-book geschreven door Jan Kramer (wat waarschijnlijk een pseudoniem is, maar dat maakt het niet minder waardevol).


Alles wat je wil weten, en eerlijk gezegd, MOET weten, staat hierin.


Het hele proces van het opvoeden van een Jack Russel is geperfectioneerd en teruggebracht tot een simpel, overzichtelijk, en volledig stappenplan.


De voor de hand liggende dingen, zoals het zindelijk maken van je pup, of het oplossen en voorkomen van probleemgedrag, worden stap voor stap uitgelegd.


Maar ook dingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken, zoals hoe je de allerbeste fokker vindt voor jouw pup.


Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je pup niet bij een broodfokker vandaan wil halen, maar hoe vind je dan wél die beste fokker? Dat legt Jan je uit in dit handige e-book.In dit handige e-book, waar je overigens direct toegang tot heb na aankoop, zijn een dierenarts en 2 erkende fokkers geïnterviewd.


Je kan er dus van uitgaan dat de informatie in dit boek klopt en je verder zal helpen bij de opvoeding van je Jack Russel pup.


Werken alle tips en adviezen in dit e-book toch niet voor jou en je hond? Dat is geen probleem, je hebt namelijk 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie.


Je hebt dus niets te verliezen! Probeer het nu!
Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page