top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Top 15 kindvriendelijke honden met weinig haarverlies!


Klein meisje zit samen met hond op een trap bij een meer

Niets is leuker dan honden en kinderen. Samen spelen, ravotten, uren door het bos struinen, ontdekken... een hond is al snel de beste vriend van je kind.


Sommige hondenrassen staan er zelfs om bekend enorm goed overweg te kunnen met kinderen.


Het is dan extra fijn als dit hondenras ook nog eens weinig haarverlies heeft. Want zeg nou zelf, niemand heeft toch zin om eindeloos hondenharen op te ruimen?


Het leven met kinderen én honden is immers al druk genoeg.


Daarom bespreken we in dit artikel de top 15 kindvriendelijke honden met weinig haarverlies.

 

1. Labradoodle

Met stip op nummer 1 staat de Labradoodle. Dit super lieve hondenras is ontstaan in 1989, na een kruising tussen een Labrador en een Poedel.


Vandaar ook de samenvoeging van de namen van deze beiden rassen tot Labradoodle.


De Labradoodle heeft geen ondervacht, wat maakt dat deze honden nagenoeg niet verharen. Ook geeft de vacht vrijwel geen geur af.


Kenmerkend aan de Labradoodle is dat deze honden sociaal, vrolijk en energiek zijn. Kinderen zijn gek op Labradoodles vanwege hun zachtaardige en speelse karakter.


Dankzij de fantastische sociale eigenschappen van deze honden worden zij ook vaak ingezet als hulphond.


Bruine Labradoodle staat op tegels in tuin
 
 

2. Maltezer

Klein, vrolijk en vriendelijk: de Maltezer is de perfecte gezinshond.


Deze hondjes bereiken een grootte van ongeveer een centimeter of 26 en wegen, als ze eenmaal zijn uitgegroeid, een kilo of 4.


Dit hondenras laat zich gemakkelijk trainen en past zich snel aan in nieuwe situaties of veranderingen. Perfect voor een druk gezin met kinderen.


De haren van de Maltezer doen er erg lang over om te volgroeien, wat zorgt dat dit hondenras vrijwel geen haar verliest.


Maltezer hondje ligt op grasveld
 

3. Poedel

Ben je op zoek naar een mensgerichte hond, dan is de Poedel iets voor jou. Deze honden zijn namelijk erg gehecht aan hun baasje(s).


Poedels zijn er echt in alle soorten en maten! Van de Toypoedel met een gewicht tot 7 kilo tot de minimaal 22 kilo zware Koningspoedel; ze zijn allemaal even sierlijk, charmant en intelligent.


De vacht van de Poedel is dichtgegroeid, mooi gekruld en heeft weinig tot geen last van haarverlies. Het is wel belangrijk om de vacht goed te onderhouden door deze regelmatig te (laten) knippen.


Blije Poedel staat bij stenen muurtje
 
 

4. Cairn Terriër

Deze stoere hondjes komen van oorsprong uit Schotland en werden gefokt om te jagen op kleine dieren als ratten en vossen.


Vandaag de dag is de Cairn Terriër een vrolijke gezinshond met een hypoallergene vacht. Deze bijzondere vacht dient ongeveer 2 keer per week geborsteld te worden.


Cairn Terriërs hebben een stoer voorkomen en zijn niet vies van een potje stoeien met je kinderen. Dit leuke hondje komt vaak voor in de kleuren rood, grijs, crème en (bijna) zwart.


Cairn Terrier staat alert op grasveld
 


5. Chinese Naakthond

Je moet ervan houden, een hond die bijna haarloos is. Als je door het uiterlijk heen kan kijken, dan zie je een enorm sociale, lieve en slimme hond.


De Chinese Naakthond past perfect in een gezin.


De Chinese Naakthond staat erom bekend erg goed met kinderen overweg te kunnen. Wel is dit hondenras erg druk, waardoor de Chinese Naakthond het beste past in een gezin met wat rustigere kinderen.


Naakthonden laten zich gemakkelijk opvoeden. Dankzij de hoge intelligentie en bereidheid om voor de baas te werken heb je met wat training al snel een maatje voor het leven.


Chinese Naakthond kijkt nieuwsgierig naar de camera
 
 

6. Portugese Waterhond

Heb je een actief gezin waarbij ook de kinderen graag leuke dingen ondernemen met een hond? Dan zit je goed met een Portugese Waterhond.


Het beoefenen van flyball of behendigheid is namelijk helemaal aan dit ras besteedt, maar vergt wel actieve baasjes.


De naam zegt het al: deze hond is gék op water! Van oorsprong helpt de Portugese Waterhond namelijk vissers bij hun werk. De vacht is dan ook waterafstotend en verhaart niet.


Je hebt lang gezelschap van de Portugese Waterhond. Het ras is erg gezond en wordt gemiddeld relatief oud, zo rond een jaar of 14.


Oud-president Barack Obama speelt met Bo de Portugese Waterhond
Ook voormalig president Barack Obama had een Portugese Waterhond!
 

7. Airedale Terriër

De Airedale Terriër wordt ook wel de ‘koning onder de Terriërs’ genoemd, en natuurlijk niet voor niets. Dit stoere hondenras kent een gemiddelde schofthoogte van zo’n 55 tot 60 centimeter.


Laat je niet afschrikken door de grootte van de Airedale Terriër; deze grote vriendelijke reus gaat zachtaardig om met je kinderen!


Kenmerkend voor de Airedale Terriër is dat zij beschermend zijn naar hun baas, zeer actief (en dus ook veel beweging nodig hebben!) en erg intelligent.


Airedale Terriër staat hijgend op grasveld
 
 

8. Schnauzer

Dit van oorsprong Duitse ras is een enorm leuke gezinshond. De Schnauzer kan je kinderen uren vermaken door eindeloos achter een bal aan te rennen en te spelen!


Er zijn 3 verschillende Schnauzer soorten: de Reisenschnauzer (schofthoogte 60 tot 70 centimeter), de middenslagschnauzer (schofthoogte 45 tot 50 centimeter) en de dwergschnauzer (schofthoogte 30 tot 35 centimeter).


Net als iedere hond kan ook de Schnauzer niet goed alleen zijn. Dit ras is zeer mensgericht en wil dan ook het liefste altijd in de buurt van zijn of haar baasje(s) zijn.


Schnauzer staat alert op droge vlakte
 

9. Havanezer

De Havanezer is niet zo bekend in Nederland en wordt vaak verward met rassen als de Maltezer of Shih Tzu. Jammer, want de Havanezer is een geweldig hondje die in veel gezinnen erg goed past!


Havanezers vinden het heerlijk om geaaid en geknuffeld te worden. Ze zullen het gezelschap van jou en je kinderen vaak opzoeken, zonder daarbij opdringerig te zijn.


Dit hondenras verhaart vrijwel niet en is zo goed als reukloos.


Qua vachtverzorging is het voldoende om één keer per week de vacht uit te kammen met een daarvoor geschikte borstel.


Havanezer in het bos met zonsondergang
 
 

10. Border Terriër

Dé perfecte hond voor een stoer, ondernemend gezin! De Border Terriër is ondernemend, vrolijk en actief.


Wanneer de Border Terriër ergens geïnteresseerd in is zal hij blaffen, maar nooit keffen.


Het is goed om te weten dat de vacht van de Border Terriër hypoallergeen is. Ze hebben weinig last van roos en verharen nauwelijks, wat maakt dat dit ras ideaal is voor mensen met allergieën.


De Border Terriër is van oorsprong afkomstig uit Engeland en daar gefokt om op ratten en andere kleine dieren te jagen. Vandaag de dag heeft dit ras ook nog voldoende jachtinstinct in zich.


Border Terriër zit op het strand
 

11. Shih Tzu

Dit schattige gezelschapshondje kent bijna iedereen wel. Van oorsprong afkomstig uit Tibet, maar dankzij zijn geringe formaat en lieve karakter geliefd over de hele wereld.


Shih Tzu’s hebben vaak een lange vacht die in de ogen hangt. Omdat dit natuurlijk voor de hond niet prettig is, wordt er vaak een staartje of knotje op het hoofd gemaakt en vastgezet met elastiekjes.


De Shih Tzu is ideaal als je al andere huisdieren hebt. Ze gaan erg goed om met andere honden, maar zeker ook met katten of kleine dieren zoals konijnen.


Daarnaast hechten ze zich sterk aan jou en je kinderen.


Blije Shih Tzu loopt over grasveld
 
 

12. Afghaanse Windhond

De ultieme gezinshond als je houdt van elegante, sierlijke en mooie honden. De Afghaanse Windhond is een plaatje om te zien, erg vriendelijk tegenover mensen en actief.


Voor een Afghaanse Windhond pup moet je wat dieper in de buidel tasten dan bij veel andere rassen. Bij een goede fokker betaal je ongeveer tussen de €1400 en €2000 euro.


De Afghaanse Windhond is dankzij zijn onafhankelijke karakter moeilijk op te voeden. Deze honden hebben een consequent baasje nodig die ze met zachte hond traint.


Afghaanse windhond op oranje achtergrond
 

13. Bichon Frisé

Chique en elegant, maar tegelijkertijd actief en slim. Dat is de Bichon Frisé, een kleine gezinshond met een spierwitte vacht.


De Bichon Frisé laat zich eigenlijk vrijwel probleemloos opvoeden. Dit hondenras is erg meegaand, slim en schikt zich snel naar wat het baasje van hem of haar verwacht.


Ondanks dat de Bichon Frisé niet verhaart vergt de vacht wel veel onderhoud.


Ben je bereid om dagelijks de vacht van je Bichon Frisé te verzorgen, dan heb je aan deze hond een vriend voor het leven!


Bichon Frisé met tuigje staat blij op grasveld
 

14. Yorkshire Terriër

Een enorm populair hondenras is de Yorkshire Terriër. Onderschat de Yorkshire Terriër niet: ondanks zijn mini formaat heeft dit ras een heel groot karakter.


De Yorkshire Terriër kan prima op een flat gehouden worden, als de hond maar genoeg beweging krijgt. Dit hondenras kan namelijk uren rennen, spelen en ravotten. Ook leuk voor je kinderen!


Bij de Yorkshire Terriër komen gedragsproblemen zoals overmatig blaffen en angst wel eens voor. Dit kun je voorkomen door de hond goed te socialiseren als puppy.


Daarnaast heeft de Yorkshire Terriër baat bij veel training en interactie met andere honden.


2 Yorkshire Terriers staan op een rots bij zonsondergang
 

15. Samojeed

De Samojeed is een Siberisch ras dat vroeger werd gebruikt voor de jacht en om sleeën te trekken. Nu kennen we de Samojeed vooral als een sociale hond die in veel gezinnen uitstekend past.


Door zijn oorsprong kan de Samojeed niet goed tegen warmte. Zorg in de zomermaanden dus altijd voor voldoende verkoeling. Hiervoor kun je gebruik maken van een watersproeier, koelmatten en speciale hondenijsjes.


Dit ras is betrouwbaar, altijd in voor een stevige wandeling en deinst niet terug voor uitdagende spelletjes.


Als je de Samojeed voldoende bezighoudt voorkom je verveling en ongewenst gedrag.


Samojeed staat in een beekje stromend water
 

Een hond is de perfecte aanvulling op jouw gezin!

Zoals je hebt gelezen zijn er veel hondenrassen die weinig haarverlies hebben én die geschikt zijn voor kinderen.


Welk ras je ook gaat kiezen, zorg dat je een puppy aanschaft bij een goede en betrouwbare fokker. Dan weet je zeker dat je een gezonde hond koopt als maatje voor je kinderen.


Denk ook eens aan alle positieve effecten het verzorgen van een hond heeft op je kind.


Kinderen die opgroeien met een hond zijn over het algemeen zelfverzekerder, socialer en hebben een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Fantastisch toch!

Meer artikelen

WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page