top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Labrador opvoeden: iedereen maakt deze fouten! [+ 7 beste tips!]De Labrador is een van de meest populaire hondenrassen ter wereld. En dit niet alleen vanwege zijn uiterlijk, maar ook vanwege zijn karakter.


Hij is vriendelijk en heeft een rustige persoonlijkheid. Geen wonder dus dat zoveel mensen besluiten er een als huisdier te nemen.


Overweeg je om hetzelfde te doen? Dan start je beter met een bagage aan informatie over hoe je een Labrador opvoedt. Lees daarom snel verder voor nuttig advies en tips!


Onderwerpen


Waar moet je op letten bij het opvoeden van een Labrador?

Bij het opvoeden van een Labrador moet je met een aantal zaken rekening houden. Hieronder hebben we de belangrijkste dingen voor je verzameld.


1. Beweging

Als je informatie zoekt over Labradors, zul je merken dat vele bekend staan als werkhonden. Je vindt ze terug in heel wat beroepen. Dit betekent dat je Labrador graag taken uitvoert.


En omdat het een groot ras is, is het duidelijk dat een Labrador flink wat beweging kan gebruiken om in goede gezondheid te blijven.


En niet alleen daarom. Voldoende beweging zorgt er ook voor dat je Labrador zich niet gaat vervelen.


Als je Labrador zich gaat vervelen - en vele hebben de neiging zich snel te vervelen als ze te weinig beweging hebben of in kleine ruimtes wonen - dan kan hij zijn toevlucht nemen tot destructief gedrag.


2. De warmte van een familie

Labradors zijn heel sociale dieren. Hoewel ze perfect zijn voor alleenstaanden, zijn ze het liefst in een gezinsomgeving, vooral met kinderen.


Ze hebben heel veel geduld en omdat het werkhonden zijn, spelen ze graag spelletjes met kinderen of gaan ze graag met je sporten.


Zodra je een Labrador in huis neemt, zul je snel merken dat het lijkt alsof je hond zijn batterijen nooit leeg raken.


3. Positieve bekrachtiging

Omdat Labradors een rustige persoonlijkheid hebben, hebben ze moeite met lawaai, geschreeuw of geweld.


Labradors zijn groot, intelligent en volgzaam, maar zoals bij elke hond verlies je soms je geduld en ga je automatisch je stem verheffen om te laten zien dat jij de baas bent.


Maar probeer vooral kalm en geduldig te blijven. Niet elke hond leert op hetzelfde tempo.


Dus om je Labrador basiscommando's en huisregels te leren, is het altijd beter om positieve bekrachtiging te gebruiken, wat trouwens geldt voor alle hondenrassen.


Maar omdat Labradors sociale honden zijn met een rustige persoonlijkheid, is het erg belangrijk dat je niet gaat schreeuwen tijdens de hondentraining.


Doe je het toch, dan kan je Labrador gaan rebelleren en zelfs agressief worden.


4. Voeding

Als er een hond is die graag eet en daarbij ook nog eens hebzuchtig is, dan is het de Labrador. In feite kun je dit zeggen van elke hond, maar een Labrador springt er bovenuit.


Als je hem zijn eten geeft, zal het niet vaak voorkomen dat hij het niet allemaal opeet. Maar waar je rekening moet mee houden, is dat dit ras vatbaar is voor obesitas.


Je kunt dus beter de maaltijden goed onder controle houden. Hierbij is niet alleen de hoeveelheid belangrijk, maar ook het aantal dagelijkse porties.


Het belangrijkste is om je hond een ​​uitgebalanceerd dieet te geven. Labradors zijn pas klaar met groeien als ze 18 tot 24 maanden oud zijn.


Gedurende deze tijd zijn hun botstructuur en gewrichten nog in ontwikkeling. Daarom is de juiste hoeveelheid calcium en voedingsstoffen in het dieet van je Labrador pup van cruciaal belang.


Maar ook voor een gezonde vacht en huid is het belangrijk dat je je hond de juiste voeding geeft.


Als je geen idee hebt welke voeding je je hond moet geven, vraag dan advies aan je dierenarts.


Wat ik je wel aan kan raden is om je hondenvoer bij Organimal te halen.


Hondenvoer van Organimal is graanvrij, 100% natuurlijk en heeft een goed onderzochte samenstelling die alle voedingsstoffen bevat die je hond nodig heeft voor een gezond dieet.


Uiteraard hebben ze ook speciaal puppyvoer.5. Aandacht

Een Labrador is aanhankelijk en houdt van het krijgen van ​​aandacht en genegenheid van zijn gezin. Je kunt dus al raden dat ze er niet van houden om alleen gelaten te worden.


Dus als je vele uren van huis bent, dan kun je beter overwegen om een ​​onafhankelijker ras te nemen.


Een gelukkige Labrador moet vooral het gevoel hebben dat hij deel uitmaakt van het gezin. Hij wil verwend worden, zich geliefd voelen en bij alles betrokken worden.


Reken er zelfs maar op dat hij ook met jou of het hele gezin op vakantie wil!


6. Socialisatie

Het enige wat je hoeft te doen is je Labrador pup zo snel mogelijk naar buiten te brengen zodra hij zich heeft gesetteld en ervoor zorgen dat je hem niet overweldigt.


Je mag niet vergeten dat een nieuw thuis voor je pup overweldigend is, vooral omdat hij voor het eerst alleen buiten het nest is.


Dus zodra je pup alle vaccinaties heeft gehad, is het belangrijk voor je hond om te socialiseren met andere honden, mensen, geluiden, de dierenarts en bepaalde situaties.


Je kunt je hond meenemen naar een park waar hij kennis kan maken met andere honden, om mee te spelen of samen mee te wandelen.


Het zou zelfs beter zijn om twee Labradors te kopen of te adopteren in plaats van één.


7. Verzorging

Labradors hebben een korte, dichte, weerbestendige 'dubbele' vacht, met natuurlijke oliën voor huidbescherming.


Hun dubbele vacht betekent dat ze een glanzende waterdichte buitenlaag hebben en een dichte warme ondervacht die is ontworpen om ze warm te houden bij koud weer.


De meeste honden verharen twee keer per jaar: voor de winter en in het voorjaar. Voor honden die binnenshuis leven, wat bij een Labrador het geval is, kan het gebeuren dat de rui het hele jaar door voorkomt.


Daarom is het aangeraden om je Labrador twee keer per week een fijne borstelbeurt te geven. Borstelen helpt bij het verwijderen van vuil en losse haren, vooral tijdens de rui.


Pas wel op dat de borstel niet te scherp is, anders beschadig je de huid van je Labrador.


Andere verzorgingsvereisten zijn:

  • Regelmatige wasbeurt

  • Controle en reinigen van de oren

  • Controle en knippen van de nagels

  • Controle en poetsen van de tanden

 
 

Voorkom deze 4 veel gemaakte fouten bij de opvoeding!

De meest cruciale tijd van het leven van je Labrador is wanneer hij een pup is. Wat je met je hond doet als pup heeft blijvende gevolgen.


Vermijd daarom deze veelvoorkomende fouten:


1. Wachten

Met wachten bedoelen we bijvoorbeeld wachten tot je pup een gedragsprobleem ontwikkelt. Of wachten om je puppy te socialiseren en wachten om je hond te trainen.


Misschien heb je gehoord dat je moet wachten tot een hond zes maanden oud is om iets te doen. Dit is een grote fout, want honden leren zodra ze worden geboren.


2. Socialiseren

Zorg ervoor dat je vroeg begint met het socialiseren van je Labrador. Wanneer een pup niet goed gesocialiseerd is, zijn ze moeilijker te trainen en zijn ze veel vatbaarder voor het ontwikkelen van angstproblemen.


Niet voldoende gesocialiseerde honden hebben ook een veel grotere kans om agressieproblemen te ontwikkelen.


3. Het verkeerde gedrag belonen

Veel pups ontwikkelen springproblemen omdat het sinds jonge leeftijd wordt aangemoedigd.


Vele zijn ook erg mondig en bijten in handen en voeten omdat het ook is aangemoedigd. Het begint als schattig, maar wordt met de tijd een probleem.


Moedig je pup dus niet aan om tegen je aan te springen (draai je rug naar hem toe) of aan je handen en voeten te kauwen (geef hem een kauwspeeltje).


4. Te weinig kennis opdoen over het ras en de opvoeding

Een van de grootste problemen die mensen maken bij het opvoeden van een Labrador is dat ze zich niet of nauwelijks inlezen in het ras.


Ze hebben dus eigenlijk geen idee wat ze in huis halen en waar ze allemaal rekening mee moeten houden.


Ook 'improviseren' ze vaak maar een beetje de opvoeding, terwijl het juist zo belangrijk is om dit in een keer goed te doen; ten minste, als je probleemgedrag in de nabije toekomst wil voorkomen.


En dat terwijl we juist in zo'n mooie tijd leven waar een hele hoop informatie gratis online te verkrijgen is. We kunnen video's kijken of blogartikelen lezen, vol met informatie.


Het nadeel hiervan is vaak wel dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet en allerlei verschillende informatie te horen en te zien krijgt.


Gelukkig is er een e-book genaamd 'Het Labrador Handboek'. Dit is verreweg het meest complete en volledige e-book, vol met informatie wat elke Labrador eigenaar, naar mijn mening, zou moeten weten.


Hier is een klein rijtje met dingen die je ontdekt:

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Labrador gehoorzaam te krijgen.

  • Leer hoe je je pup optimaal verzorgt.

  • Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book! ⇨


Duizenden mensen hebben dankzij dit e-book al ontdekt hoe ze zonder al te veel moeite een lieve en gehoorzame Labrador kunnen opvoeden.


Ben je toch nog een beetje sceptisch? Snap ik volledig, maar dat is geen probleem. Je krijgt namelijk binnen 60 dagen meteen je geld terug als je niet tevreden bent.


Je hebt dus niks te verliezen en alles te winnen! 
 

Conclusie

Een Labrador opvoeden is niet veel ingewikkelder dan bij andere hondenrassen. Labradors zijn een erg leuk ras omdat hun vriendelijke persoonlijkheid jouw leven aangenamer en meer ontspannen zal maken.


Als je hebt besloten dat dit de hond voor jou is, neem dan contact op met een rasvereniging.


Ze kunnen je informatie geven over beschikbare puppy's en ook hondenevenementen voorstellen waar je het ras kunt zien en met betrouwbare fokkers kunt praten.


Op deze manier krijg je een nog beter beeld van het ras en zijn behoeften.


Bij om het even welk hondenras je kiest, is het belangrijk om je levensstijl mee in overweging te nemen, voordat je beslist om er een in huis te nemen.


Een hond zal vele jaren deel uitmaken van je gezin. En hoewel Labradors een aanrader zijn voor gezinnen met kinderen, is het absoluut noodzakelijk dat je je kinderen niet alleen laat met je hond.


Om af te sluiten, overweeg een basis gehoorzaamheidstraining voor je hond. Niet alleen omdat dit een essentieel onderdeel is van het bezitten van een hond. Het zal ook de band tussen jou en je hond versterken.


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page