top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Top 10 lieve en aanhankelijke hondenrassen!


Blije aanhankelijke hond wordt geknuffeld door man met bordeauxrood overhemd

Honden zijn liefdevolle, loyale en vriendelijke metgezellen en vormen voor velen een maatje voor het leven. Het vinden van de juiste hond is vaak lastig.


Er zijn honden die veel temperament hebben en hierdoor veel begrenzing nodig hebben. Ook zijn er diverse rassen die heel eenvoudig zijn in de opvoeding en die bekend staan als zeer lieve en aanhankelijke honden.


In de onderstaande tekst vind je een overzicht van de 10 meest aanhankelijke en lieve hondenrassen die een uitstekende aanvulling zullen vormen op jouw gezin.

 

1. De Labrador Retriever

De Labrador Retriever is wellicht 's werelds meest populaire hondenras. De Labrador is trouw, eenvoudig op te voeden en wordt veelvoudig ingezet als hulphond.


Naast zijn zachtaardige eigenschappen is de hond ook zeer speels en gaat de hond goed om met elke andere hondenrassen en met kleine kinderen.


2 lieve bruine Labrador Retrievers zitten in woonkamer en kijken naar de camera

Geschiedenis van het ras

De geschiedenis van de Labrador Retriever gaat terug tot rond de 17e eeuw.


Het hondenras schijnt door vissers vanuit Newfoundland (een eiland in de Atlantische Oceaan) meegebracht te zijn naar Engeland. Hier werden de honden gebruikt om te helpen bij de visvangst.


Karaktereigenschappen

De Labrador Retriever behoort zeker tot de 10 zachtaardigste hondenrassen. Zo is de hond zeer speels en doet het geen vlieg kwaad. De hond is zeer behulpzaam en kan de emoties van zijn baasje goed aflezen.


Ook leert de Labrador Retriever zeer gemakkelijk en kan hij tal van commando’s en trucjes leren. Dit maakt de hond tot een uitstekende hulphond.


Verzorging

De Labrador Retriever heeft een eenvoudige korte vacht waardoor de hond weinig verzorging vereist. Echter heeft de hond een sterke behoefte aan voldoende beweging.


Een Labrador Retriever gaat graag de natuur in en houdt van een lange wandeling. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de vacht te kammen met een wat zachte borstel. Dit is met name van belang wanneer de Labrador in de rui is en veel haren verliest.


Wil je alles weten over de optimale verzorging van je Labrador? In Het Complete Labrador Handboek ontdek je alles over de Labrador: de verzorging, de opvoeding, gezondheidsproblemen en ga zo maar door.


Bekijk ons Labrador Handboek review of ga hier naar de kortingspagina.


Uiterlijke kenmerken

De Labrador Retriever heeft een redelijk brede kop en een brede vrolijke snuit. Ook heeft de hond middelmatig grote, bruine ogen. De oren hangen dicht tegen de kop en zijn van gemiddeld formaat. De vacht van de Labrador Retriever is zwart, bruin of blond.

 
 

2. De Teckel

Dankzij zijn schattige korte pootjes en lange oren maakt de vrolijke Teckel direct bij iedereen een zachtaardige en vriendelijke indruk. Het Teckelras behoort dan ook zeker tot de top 10 meest aanhankelijke honden.


De Teckel staat ook wel bekend als de ‘Wiener-hond’ en is over het algemeen buitengewoon loyaal naar zijn baasje of familie.


Teckel staat naast een stuk afgebroken muur met graffiti op de achtergrond

Geschiedenis van het ras

De Teckel vindt zijn oorsprong in Duitsland. Enkele honderden jaren terug werd het ras voor het eerst erkend en gebruikt bij de jacht. Dankzij zijn compacte formaat en behendigheid was de Teckel uitstekend geschikt voor de jacht op dassen, fretten en hazen.


Karaktereigenschappen

De Teckel staat bekend vanwege zijn loyaliteit en vrolijke karakter. De hond is ook zeer speels en speelt graag met andere honden en met kleine kinderen.


De hond is zeer aanhankelijk en wil het liefst de hele dag bij zijn eigenaar in de buurt zijn. De Teckel is daarom een uitstekende gezelschapshond.


Verzorging

De Teckel is een redelijk gevoelige hond. Zo hebben de honden een verhoogd risico op gewrichtsproblemen en hebben de honden een goede lichaamsondersteuning nodig.


Een goede kwaliteit ligbed of mand is belangrijk voor de ondersteuning van de gewrichten en spieren. De meeste Teckels hebben vrij weinig vachtverzorging nodig en dienen slechts af en toe geborsteld te worden.


Uiterlijke kenmerken

Er zijn verschillende soorten Teckels. Zo zijn er Teckels met lange, krullende haren, korte ruwe haren en korte zachte haren. De kleur van de vacht verschilt per type en kan bijvoorbeeld zwart, chocoladebruin, grijs of reebruin zijn.


De hond valt te herkennen aan zijn korte pootjes en zijn lange lichaam. Ook heeft de hond vaak een wat spitsere neus en lange hangende oren.

 

Wil je de opvoeding van je pup meteen goed aanpakken en zo probleemgedrag voorkomen?


Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro(!) kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

  • Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

  • Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

  • Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

  • Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

  • Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

  • En nog een hele hoop meer!

Wees er snel bij, want je krijgt nu ook TIJDELIJK 3 GRATIS bonussen erbij! 

3. De Newfoundlander

De Newfoundlander is liefdevol, trouw en zit boordevol energie. De honden kunnen enorm groot worden, maar blijven vrijwel altijd een zachtaardige lieve viervoeter.


Daarnaast zijn de honden ook erg intelligent en zijn ze in staat tal van trucjes en commando’s te leren.


Lieve Newfoundlander met tong uit zijn bek zit op het strand

Geschiedenis van het ras

Het ras komt, zoals zijn naam al prijsgeeft, uit Newfoundland, een eiland in de Atlantische Oceaan. Hier is het ras gefokt en werd het ras gebruikt in de visserij. Zo werden de honden ingezet om vis en andere spullen te vangen dat uit het net gevallen was.


Karakter

De Newfoundlander heeft een zachtaardig en lief karakter. De hond past zich uitstekend aan zijn huishouden aan en kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.


Verzorging

De vacht is redelijk eenvoudig in onderhoud maar dient wel regelmatig geborsteld te worden. Ook dienen de nagels geregeld geknipt te worden en moet het gebit enkele keren per maand gepoetst worden.


Uiterlijke kenmerken

De Newfoundlander heeft een zware vacht die vaak zwart gekleurd is met enkele witte en bruine vlekken op de borst en staart. De Newfoundlander heeft een brede kop en kleine hangende oortjes. De voeten zijn redelijk breed en bevatten tenen met zwemvliezen.

 

4. De Golden Retriever

De Golden Retriever mag uiteraard niet ontbreken in het lijstje aan liefste en meest aanhankelijke hondenrassen. De Golden Retriever is familie van de Labrador Retriever en is dan ook net zo lief en aanhankelijk als de Labrador Retriever.


De Golden Retriever onderscheidt zich van de Labrador Retriever vanwege zijn lange en dikke vacht.


Liefdevolle Golden Retriever loopt op tuinpaadje

Geschiedenis van het ras

Het Golden Retriever ras komt volgens experts oorspronkelijk uit Schotland en is voor het eerst gefokt rond de 19e eeuw.


De hond werd met name ingezet als waterwild-jachthond en kon uitstekend geschoten wild terugbrengen. Hierdoor dankt de hond dan ook zijn naam ‘Retriever’ (Engels voor ‘ophaler’).


Karakter

De Golden Retriever is lief en aanhankelijk en houd ervan om geknuffeld te worden. Ook houden ze ervan om lekker te relaxen en liggen ze graag met hun baasje op de bank.


De honden zijn daarnaast eenvoudig te trainen en kunnen tal van commando’s en trucjes aanleren. De honden zijn zelden agressief en zijn daarom goed te vertrouwen.Verzorging

Een Golden Retriever heeft heel wat verzorging nodig. Zo hebben de dieren een lange vacht die snel klit wanneer deze niet goed onderhouden wordt. Ook hebben de honden veel aandacht nodig en zijn ze niet graag alleen.


Uiterlijke kenmerken

De Golden Retriever heeft een glanzende en stralende goudkleurige vacht. De vacht bestaat uit twee lagen, namelijk een onderlaag en een bovenlaag. De onderlaag is waterafstotend en bieden daarmee een goede bescherming tegen kou en vocht.


De bovenste haren zijn vaak golvend en geven de hond zijn karakteristieke uiterlijk.

Verder heeft de hond een redelijk brede kop en kleine hangende oortjes.

 

5. De Boxer

De Boxer is wellicht een ras waarvan je niet direct zou denken dat deze tot de meest vriendelijke hondenrassen behoort. Zo heeft de hond een redelijk gespierd lichaam en een wat intimiderende uitstraling.


Wanneer je deze hond echter beter leert kennen zal je absoluut begrijpen waarom dit ras tot de meest aanhankelijke en lieve hondenrassen behoort.


Jonge bruine Boxer hond ligt op een grasveld

Geschiedenis van het ras

De Boxer komt oorspronkelijk uit Duitsland en werd voor het eerst gefokt in de 19e eeuw. De reden waarom de Boxers gefokt werden is zeer tragisch.


Zo werden de Boxers - net als hun voorouder de Bulldog, die gefokt werd als lokaas voor stieren - gebruikt als gevechtshond voor hondengevechten.


Karakter

Boxers zijn zeer lief, energierijk en speels en hebben een uitstekend uithoudingsvermogen.


De honden hebben een intense behoefte aan aandacht en spelen graag met andere honden en huisdieren. Ook zijn de Boxers lief voor kleine kinderen en zijn ze zeer betrouwbaar.


Verzorging

Boxers zijn eenvoudig qua verzorging. Zo hebben ze een korte vacht die je gemakkelijk kunt onderhouden. Vaak hoef je de honden enkel te wassen wanneer ze zichzelf flink vies hebben gemaakt tijdens een speelpartij in de buitenlucht.


Daarnaast zijn er de standaard verzorgingstaken die bij elke hond van belang zijn, zoals het verzorgen van het gebit, het controleren op vlooien en teken en het knippen van de nagels.


Uiterlijke kenmerken

De Boxer heeft een kortharige vacht, en kan verschillende kleuren hebben. Zo zijn er Boxers met kleuren zoals reebruin of getijgerd, Boxers met allebei, en soms met verschillende witte markeringen over het gehele lichaam.


Daarnaast hebben de honden een gespierd lichaam met vierkant achtige kaken.

 

6. De Bretoense Spaniël

De Bretoense Spaniël (ook wel bekend als de Epagneul Breton) is zeer liefdevol en loyaal. Deze middelgrote hond is een uitstekende gezinshond en behoort dan ook zeker tot de 10 liefste en aanhankelijkste hondenrassen.


Vrolijke Epagneul Breton zit in hoog gras op uitkijk

Geschiedenis van het ras

De Bretoense Spaniël komt oorspronkelijk uit de Franse regio Bretagne en werd voor het eerst erkend in 1907.


Het ras werd gefokt als vogelhond vanwege zijn stille en gehoorzame karakter. De Bretoense Spaniël was met name geschikt voor de jacht op houtsnip (een snipachtige vogelsoort) in velden.


Karakter

De Bretoense Spaniël is zeer lief, speels en luistert goed naar zijn baasje. De hond houdt ervan om buiten te spelen en leert graag nieuwe trucjes en commando’s bij.


Verzorging

Een Bretoense Spaniël heeft een onderhoudsvriendelijke vacht die slechts enkele keren per week een borstelbeurt vereist.


Ook is het belangrijk om te zorgen voor een goede slaapplek voor de Bretoense Spaniël. Een Bretoense Spaniël kan last krijgen van diverse gewrichtsproblemen en dient daarom een goed ondersteunende slaapplek te hebben met bijvoorbeeld een vetbed.


Uiterlijke kenmerken

Met zijn hangende oortjes en vriendelijke blik heeft de Bretoense Spaniël een lief en zachtaardig uiterlijk. De hond heeft een korte tot licht krullende glanzende vacht in verschillende, vaak gevlekte kleuren.

 

7. De Poedel

De Poedel heeft een imposante en vaak donzige uitstraling. Dankzij zijn lieve en vrolijke blik geeft de poedel direct een vriendelijke indruk. Het ras kent vele variaties en is onder vele eigenaren zeer geliefd.


Poedel met vrolijk koppie in het bos kijkt naar de camera

Geschiedenis van het ras

De Poedel komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Sommige experts beweren dat het ras oorspronkelijk al vanaf het begin van de 16e eeuw in Midden- en Zuid-Europa voorkwam. De Poedel werd voornamelijk ingezet als jachthond.


Karakter

De Poedel is slim, lief en leert snel nieuwe trucjes en commando’s. Ook is de Poedel makkelijk op te voeden en is de hond graag in gezelschap van zijn baasje of van andere honden.


Verzorging

Een Poedel houdt van een lange wandeling en vraagt vaak veel aandacht. Ook vereist een Poedel veel vachtonderhoud en dien je de hond vrijwel dagelijks te borstelen.


Veel eigenaren kiezen ervoor om de vacht van de poedel regelmatig te laten knippen of scheren. Hierdoor ben je doorgaans minder tijd aan de verzorging kwijt.


Uiterlijke kenmerken

Er zijn diverse Poedelsoorten en Poedels verschillen onderling sterk in uiterlijk. Zo zijn de Poedels door de jaren heen veel gefokt en zijn er tal van varianten ontstaan.


Over het algemeen hebben de poedels een krullende en donzige vacht. De honden hebben vaak een spitse neus en een vriendelijke en zachte uitstraling.

 

8. De Mopshond

De Mopshond is een grappige en speelse hond en kent een interessante geschiedenis. Het hondenras is zeer populair en staat bekend vanwege zijn aanhankelijke persoonlijkheid.


Speelse mopshond staat relaxed in het bos

Geschiedenis van het ras

Experts beweren dat het Mopshond ras al 2500 jaar geleden ontstaan is in het Verre Oosten. De honden waren gefokt als gezelschapshond voor monniken in Tibet.


Rond de 16e eeuw werd het ras naar Europa gebracht en werd het ras met name in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden zeer populair vanwege zijn oranje achtige vacht dat overeenkwam met het Koninklijk huis.


Karakter

De Mopshond is lief, trouw en zeer aanhankelijk. De hond is niet heel intelligent waardoor hij vaak grappig overkomt. De hond luiert het liefst de hele dag op de bank of in de mand en vormt daarom een uitstekende gezelschapshond.


Verzorging

Mopshonden zijn zeer eenvoudig te onderhouden. Zo hoef je de korte vacht van de hond slechts af en toe te kammen en hoef je je geen zorgen te maken over voldoende beweging. Hoewel de hond graag buiten is, heeft de hond geen behoefte aan lange wandelingen.


Uiterlijk kenmerken

De Mopshond heeft een vrolijk, aanhankelijk en vriendelijk uiterlijk. Vele eigenaren kiezen dan ook voor deze hond vanwege zijn onschuldige en grappige blik. De honden hebben een gerimpelde huid en vaak een zeer vlakke neus.

 

9. Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël is een allemansvriend en houdt enorm van knuffelen en aandacht. De hond heeft veel behoefte aan beweging en heeft doorgaans enorm veel energie. Het hondenras behoort zeker tot de liefste en aanhankelijkste hondenrassen.


Cocker Spaniël zit in gras en wacht op commando van baasje

Geschiedenis van het ras

De Engelse Cocker Spaniël komt oorspronkelijk uit Spanje en werd voornamelijk ingezet als jachthond. De hond is zeer makkelijk te trainen waardoor het ras uitstekend geschikt is voor het jagen op klein wild en het apporteren van wild.


Karakter

De Engelse Cocker Spaniël is een betrouwbare en aanhankelijke familiehond. De hond is liefdevol, wil graag spelen en is zeer actief. De hond is zeer lief en aanhankelijk en zal geen vlieg kwaad doen. Echter is een goede opvoeding van belang om jachtinstincten te begrenzen.


Verzorging

De Engelse Cocker Spaniël vergt een uitgebreide vachtverzorging. Zo dient de vacht regelmatig gekamd te worden en dienen eventuele viezigheid en takjes uit de vacht te worden verwijderd.


Uiterlijke kenmerken

De Engelse Cocker Spaniël heeft een gespierd en krachtig uiterlijk. Dankzij zijn lieve ogen heeft de hond ook een vriendelijke blik waardoor de hond zachtaardig overkomt. De hond is te herkennen aan zijn lange oren met krullende vacht.

 

10. Bearded Collie

De Bearded Collie is een echte gezelschapshond en behoort zeker tot de 10 liefste hondenrassen. Het ras staat bekend vanwege een hoge dosis aan energie en aan zijn aanhankelijke karakter.


Bearded Collie rent door hoog gras richting de camera

Geschiedenis van het ras

Over de oorsprong van het Bearded Collie ras is helaas weinig bekend. Experts vermoeden dat ze van ruige herdershonden uit Oost-Europa afstammen, en rond de 15e eeuw naar Engeland zijn gebracht. Hier werden ze gebruikt als herdershonden.


Tegenwoordig wordt het ras nog steeds als herdershond gebruikt, maar is het ras ook uiterst geschikt als familiehond en trouwe metgezel.


Karakter

De Bearded Collie heeft een herdersinstinct en houd ervan om samen te werken met zijn baas. Ook heeft het ras een zorgzaam en aanhankelijk karakter en speelt het ras graag met andere honden en kleine kinderen.


Verzorging

De verzorging van het ras is vrij intensief. De vacht dient vrijwel dagelijks geborsteld te worden en dient ook kort gehouden te worden. Ook heeft de hond veel beweging nodig en veel energierijke voeding.


Uiterlijke kenmerken

De Bearded Collie heeft een lange vacht en een donzig en schattig uiterlijk. Je kunt het ras direct herkennen aan zijn lange harige oren en zijn zachtaardige ogen die vaak bedekt zijn met zijn glanzende lokken.

 

Conclusie

Welk ras het best bij jou en je huishouden past hangt af van hoe jij als baas bent. Een hond opvoeden gaat namelijk niet vanzelf en vergt enige tijd en inzet.


Ook is het vinden van het meest geschikte ras voor jou een lastige opgave. Met een hond uit de top 10 aan liefste honden ben je in ieder geval gegarandeerd van een zachtaardige en trouwe vriend.


Meer artikelen

留言


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page