top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Dit zijn de 15 voor- en nadelen van een Franse Bulldog!


Franse Bulldog draagt halsband met skulls en staat alert op grasveld

Denk je erover een Franse Bulldog aan te schaffen? Heel begrijpelijk, want het is een superlieve, aanhankelijke, hond. Maar het is wel heel goed dat je je even verdiept in de voordelen en nadelen van dit ras.


Want, zoals dit bij elk hondenras het geval is, heeft ook de Franse Bulldog zijn specifieke kenmerken, zowel leuke als iets minder leuke. We zullen je hieronder de belangrijkste voordelen en nadelen uitleggen.


De nadelen van een Franse Bulldog


1. De Franse Bulldog kan niet lang alleen zijn

De Franse Bulldog wil graag in het gezelschap van zijn baasje zijn. Het gezelschap van andere dieren kan hem minder boeien.


Hij kan wel even alleen zijn, maar zal zich zonder zijn baasje of vrouwtje in de buurt snel eenzaam of verveeld gaan voelen. Het is dus erg belangrijk dat je veel aandacht aan je bulletje besteedt.


Hij is super aanhankelijk en erg op de mens gericht.


2. De Franse Bulldog is niet erg actief

De Franse Bulldog is niet een hond om mee te gaan hardlopen of andere sporten uit te oefenen, die veel uithoudingsvermogen en snelheid vergen.


De Franse Bulldog beweegt van zichzelf graag en veel, maar dan wel in korte, explosieve, activiteiten. Als hij moe is, is hij moe en moet hij echt uitrusten.


Het is dus beslist geen duursporter.


3. De Franse Bulldog heeft wel eens moeite met ademhalen

De Franse Bulldog die nog een te korte snuit hebben, kunnen problemen hebben met ademhalen.


Ze kunnen ook veel snurken, zowel tijdens activiteit, als wanneer ze liggen te slapen.


De meeste liefhebbende baasjes en vrouwtjes zullen daar geen problemen hebben, maar het is toch iets waar je rekening mee moet houden.


4. Een Franse Bulldog is erg koppig

Een opvallend kenmerk van alle bulldogs en dus ook van de Franse, is dat ze koppig kunnen zijn. Dit betekent dat je heel consequent moet zijn tijdens het opvoeden van je Franse Bulldog.


Je moet zeker niet tegen hem schreeuwen, want dan kruipt hij in zijn schulp. Hij kan daar niet tegen, want hij is erg gevoelig. Je moet wel blijven volhouden als hij iets niet mag, net zo lang tot hij inziet dat het geen zin heeft om het toch te proberen.


Als hij het goed doet beloon je hem natuurlijk, en dat hoeft echt niet altijd met iets lekkers te zijn; deze hond is ook heel blij met waarderende woorden en een aai over zijn bol, of nog liever, onder zijn kin.


Iets wat je erg goed kan helpen bij het opvoeden van een Franse Bulldog is Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog.


Dit is een compleet e-book waarin je alles ontdekt over de Franse Bulldog. Hier zijn een aantal dingen die je te weten komt:

  • Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.

  • Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)

  • Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.

  • Ontdek het geheim om je Frenchie gehoorzaam te krijgen.

  • Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book!

Het opvoeden en verzorgen van een Franse Bulldog kan een behoorlijke klus zijn, aangezien het een flink koppig ras is.


Dit boek is niet alleen voor beginners. Als je al eerder Franse Bulldogs hebt opgevoed, dan kan je hier nog steeds een hoop waardevolle kennis uit opdoen.


Weet je niet zeker of het wat voor jou is? Geen zorgen, als je binnen 60 dagen niet tevreden bent, dan krijg je meteen je geld terug, zonder lastige vragen.


Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Franse Bulldog nu zelf!


Als je alles wil weten over dit geweldige ras en wil zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren, dan gaat dit boek je enorm helpen.

5. De Franse Bulldog is een dure hond

Hij is vooral duur in de aanschaf, dit komt doordat dit ras zeer populair is. Er is veel vraag naar, wat de prijzen opdrijft. Bovendien zijn de nestjes meestal niet heel erg groot.


Door de bouw van de Franse Bulldog kunnen pups niet op de natuurlijke manier geboren worden en moeten dus met een keizersnede ter wereld gebracht worden. Ook dit heeft uiteraard gevolgen voor de prijs.


Deze schaarste zal nog wel even aanhouden, want de Franse Bulldog is momenteel één van de populairste honden in Nederland.


6. Er zijn veel Franse Bulldog broodfokkers

Deze malafide fokkers doen niets anders dan zoveel mogelijk geld verdienen, ten koste van het welzijn van de dieren.


Ook trekken zij zich niets aan van de kwaliteit van het ras, waardoor afwijkingen en ziektes bij de Franse Bulldog ontstaan of verergeren.


Koop dus nooit een hond bij zo’n broodfokker! Er gaat veel dierenleed achter schuil en je hebt grote kans dat je een hondje met gebreken aanschaft en dat kan veel verdriet en kosten tot gevolg hebben.


Kies altijd voor een gerenommeerde fokker met hart voor het ras.


De Franse Bulldog is in het verleden te ver doorgefokt. Dit betekent dat er, zelfs als je je hond bij een bonafide fokker koopt, soms mankementen zijn.


Gelukkig proberen fokkers en de rasvereniging tegenwoordig het ras weer helemaal gezond te krijgen, en dan met name de snuit weer wat langer te krijgen, zodat de hond in ieder geval behoorlijk kan ademhalen.


7. De Franse Bulldog kan niet overal tegen

Hij is zelfs behoorlijk gevoelig. We hadden het al over harde stemmen en schreeuwen. Maar ook op andere gebieden moet je rekening houden met je hond.


Ten eerste: Hij kan niet zwemmen. Als hij in het water valt, dan zinkt hij als een baksteen. Je moet dus heel voorzichtig zijn en hem liever niet los laten lopen in de buurt van water.


Ook kan hij niet tegen hitte en kan hij snel oververhit en uitgedroogd raken. Houd hem dus uit de felle zon.


Kou is ook niet goed voor je Franse Bulldog. Omdat hij geen ondervacht heeft, beschikt hij niet over een isolatielaag en kan hij gemakkelijk onderkoeld raken. Op winterse dagen is een dekje of jasje dan ook geen overbodige luxe.


De voordelen van een Franse Bulldog


1. De Franse Bulldog ziet er geweldig lief en schattig uit

Zijn uiterlijk maakt dat hij, waar je ook komt, enthousiasme zal oproepen. Mensen vinden het leuk om hem te zien en te aaien. En hij laat het zich allemaal graag welgevallen.


Let wel op dat kinderen hem niet plagen of, al dan niet onbewust, pijn doen. In dat geval zal hij van zich afbijten, na eerst een waarschuwende grom te hebben gegeven.


2. De Franse Bulldog heeft weinig haarverlies

Veel mensen ervaren het als een voordeel dat de Franse Bulldog de korte vacht heeft. Heeft ook geen ondervacht. Dit betekent dat je vrijwel geen last hebt van haren in huis.


3. De Franse Bulldog houdt van mensen

De Franse Bulldog is erg op mensen gericht. Het is echt een gezelschapshond, die je zal laten merken hoe blij hij is dat je er bent.


4. Een Frenchie is heel intelligent.

Hij leert snel, en als je hem goed opvoedt, zou hij zich goed gedragen. Je zult dan veel plezier aan hem beleven. Omdat hij wel koppig is én intelligent, zal dit niet vanzelf gaan.


Je moet er dus wel wat tijd in investeren. Maar dat betaalt zich terug in een vrolijke, aanhankelijke, lieve, eigenwijze hond.


Overigens kan de hond vooral het eerste jaar van zijn leven veel leren. Dat is de periode waarin hij de belangrijkste dingen onder de knie moet krijgen en ook moet wennen aan allerlei omgevingen en geluiden.


Na het eerste jaar wil hij zeker nog wel leren, maar gaat het hem wel moeilijker af. Heb dan wat meer geduld met hem en, vooral, blijf consequent.


Het eerder genoemde Franse Bulldog Handboek gaat je hier enorm bij helpen.


5. Je hoeft geen kilometers met hem te lopen.

Dat zal voor sommige mensen een nadeel zijn, Omdat ze graag flinke wandelingen maken met hun hond. Zij doen er goed aan voor een ander ras te kiezen.


Ben je niet zo’n kilometervreter, dan is dit het perfecte hondje. Natuurlijk moet hij zeker drie keer per dag naar buiten om zijn behoefte te doen, maar dat mag best een ommetje zijn.


Thuis spelen met het baasje vindt hij minstens net zo leuk als buiten lopen. Gooien met een balletje of zoekspelletjes zijn prima.


Het gaat om de aandacht én hij vindt het leuk om te leren. Het is geen echte buitenhond en je hoeft dan ook geen grote tuin te hebben. Een groot huis is ook niet nodig.


Bij het traplopen moet je hem wel dragen.


6. Hij is makkelijk mee te nemen

Doordat hij klein van stuk is en zich goed gedraagt, kun je je bulletje overal mee naartoe nemen, waar honden zijn toegestaan.


Hij vindt het ook heel erg leuk om met je mee te gaan, behalve als er te veel lawaai is, want dat vindt hij niet prettig.


Dat hij overal mee naartoe kan, maakt dat je niet zo vaak een oppas-probleem zult hebben.


7. Zijn vacht is makkelijk te verzorgen

De verzorging van de vacht is heel eenvoudig: regelmatig een kambeurt is genoeg. Bovendien is dat eigenlijk vooral nodig gedurende de rui periode.


8. De Franse Bulldog is een super enthousiast hondje

Als je dat in goede banen weet te leiden heb je een geweldige vriend, die graag zijn plekje in het gezin inneemt.


Hij voelt zich echt een gezinslid en geeft warmte, liefde en aanhankelijkheid.


Conclusie

De Franse Bulldog heeft zoals je ziet wel een aantal nadelen, maar dat heeft elk ras wel.


Het belangrijkste is dat er meer voordelen zijn dan nadelen. De Franse Bulldog is echt een heerlijk ras en zal met een consistente opvoeding je beste vriendje worden!


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page