Als je al een Franse Bulldog hebt dan vind je het waarschijnlijk leuk om van alles over dit ras te ontdekken.
Of misschien zit je er over na te denken om er een in huis te nemen, dus ben je je een beetje aan het inlezen in het ras en heb je misschien wat vragen.
Wat de reden ook is, deze 15 antwoorden op veelgestelde vragen over de Franse Bulldog zijn hoe dan ook goed om te weten!
1. Kan een Franse Bulldog zwemmen?
Nee, een Franse Bulldog kan niet zwemmen. Met zijn korte stevige lijf en korte poten zou hij meteen naar de bodem zinken. Pas dus op bij water en verlies je Frenchie niet uit het oog.
Omdat de Franse Bulldog slecht tegen de hitte kan en zelf binnen enkele uren kan sterven als hij te warm wordt, kun je hem wel in (heel) ondiep water laten pootje baden.
Sommige mensen laten hun bulletje met een zwemvestje in het water spartelen maar dat is wel echt iets waar je hem heel langzaam aan moet laten wennen.
Lang niet alle hondjes zullen dit leuk vinden en je moet ook oppassen dat het niet te koud wordt.
2. Is een Franse Bulldog dominant?
Uit zichzelf is een Franse Bulldog niet dominant, maar een verkeerde opvoeding kan natuurlijk altijd tot gedragsproblemen leiden.
Wel maakt het uit of het een reu of een teef is. Verder is het afhankelijk van het individu, want elke hond is anders.
In principe is je hondje van goede wil en kan hij ondeugend zijn, maar wil hij niet domineren. Je mag NOOIT schreeuwen tegen een Franse Bulldog want daarvan kruipt hij in zijn schulp. Hij zal het niet begrijpen.
Duidelijk zeggen en gebaren wat de bedoeling is, is voldoende. Dat mag natuurlijk wel kordaat. Je hoeft geen 'verzoek' te doen. Honden, ook jouw bulletje, houden van duidelijkheid.
3. Is een Franse Bulldog gevaarlijk?
Van zichzelf is een Franse Bulldog niet gevaarlijk. Jouw bulletje is niet gevaarlijker dan welke andere hond ook. Als hij in het nauw zit, zich bedreigd voelt of wordt aangevallen, dan zal hij zeker wel bijten.
Ook als een kind plotseling zijn hand naar hem uitsteekt zou hij kunnen happen maar dat is puur schrik of zelfverdediging (in zijn ogen).
Een Franse Bulldog is in principe dus niet gevaarlijk.
Aanbevolen voor jou: Franse Bulldog opvoeden: hoe, waar op letten, veelgemaakte fouten!
4. Kan een Franse Bulldog goed samen met baby’s en kinderen?
Over het algemeen zijn Franse Bulldogs erg goed met baby's en kinderen, maar je moet NOOIT een hond alleen laten met een baby of klein kind. Ze hebben namelijk een ander idee over hoe je omgaat met een baby.
De eigen pups worden rondgesleept of met een knauw gecorrigeerd. Zij kunnen daar tegen, jouw baby niet. Maar als je erbij bent is er geen enkel probleem.
Let er wel op dat je je hond goed laat wennen aan de baby als hij er al eerder was. Hij kan anders heel jaloers zijn of zich bedreigd voelen door de indringer en dan onberekenbaar reageren. Ook kan hij gefrustreerd en chagrijnig worden.
Maar met de juiste begeleiding en een consequente benadering heb je aan je Frans Bulldog, ook met kinderen, een heel gezellige huisgenoot. Hij doet graag mee met het dagelijkse gezinsritueel en voelt zich ook echt lid van de familie.
Leer kinderen wel om de hond met respect te behandelen. Natuurlijk mag de hond niet de dienst uitmaken, maar hij mag niet rondgesjouwd of geplaagd worden.
Als je kinderen met hem spelen en de hond aangeeft er genoeg van te hebben of hij wordt zichtbaar te moe, dan moeten ze hem met rust laten.
5. Hoeveel kost een Franse Bulldog?
Een Franse Bulldog kost bij een erkende fokker gemiddeld zo'n 1750 euro. Dit verschilt ook per fokker, bij de een betaal je 1250 euro en bij de ander 2500 euro.
Koop je Frenchie altijd bij een betrouwbare Europese fokker en NOOIT bij broodfokkers. Deze zijn vrijwel altijd crimineel en trekken zich niets aan van dierenwelzijn.
Ja, je betaalt een aardig bedrag en je moet waarschijnlijk een tijdje wachten op een nestje, maar je verzekert je van een gezond dier met garantie.
Ook draag je bij aan het gezond houden van het ras. Kies het liefst voor een bul met een langere snuit, zodat hij geen ademhalingsproblemen zal hebben.
Een goede fokker zal de honden ook testen op allerlei erfelijke afwijkingen alvorens ermee te fokken. Goede fokkers proberen het ras weer gezond te fokken.
Het is de laatste jaren namelijk achteruit gegaan met veel erfelijke kwalen en kwaaltjes bij Franse Bulldogs.
Het terugfokken van de langere snuit is één van de verbeteringen om het ras zo gezond mogelijk te krijgen.
6. Op cursus met je Franse Bulldog?
Ga zeker met je Franse Bulldog naar een training. Natuurlijk kun je zelf je hondje volledig opvoeden maar het is beter om naar puppy training te gaan.
Je leert daar precies hoe je hem het beste leert wat hij wel en niet mag doen, dus jij bent zelf ook zeker net zo goed de leerling.
Je hond vindt het super leuk om regels te leren, geloof het of niet. Het geeft hem zekerheid over hoe hij zich moet gedragen.
Dat er een heleboel andere honden meedoen maakt hem sociaal. Hij went aan andere honden en andere mensen en zal zich zeker kostelijk amuseren.
Wat je leert op de cursus kun je natuurlijk ook thuis oefenen. Het is belangrijk om dan heel consequent te zijn en precies hetzelfde te doen als op cursus, anders raakt je pup de kluts kwijt.
Ontdek hoe je probleemgedrag kan voorkomen met 'Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog!'
Wil je alles weten over dit geweldige ras en wil je zorgen dat je de opvoeding in een keer goed doet, zodat je niet later allemaal fout-aangeleerde dingen weer af moet leren?
Dit boek is zo enorm waardevol, het zal je versteld doen staan.
Zoals de titel van dit e-book al zegt: dit is hét boek waar alles in staat dat je moet weten om van jouw ondeugende Franse Bulldog pup je beste harige vriend te maken.
Heb je nog geen pup in huis? Dan ontdek je hoe je de beste fokker vindt.
Je leert de oorzaak van probleemgedrag en hoe je het kan voorkomen. (Of oplossen als het al te laat is!)
Leer hoe je je pup snel en gemakkelijk zindelijk krijgt.
Ontdek het geheim om je Frenchie gehoorzaam te krijgen.
Lees hier de rest van de enorme lijst met voordelen van dit e-book!
Het opvoeden en verzorgen van een Franse Bulldog kan een behoorlijke klus zijn, aangezien het een flink koppig ras is.
Weet je niet zeker of het wat voor jou is? Geen zorgen, als je binnen 60 dagen niet tevreden bent, dan krijg je meteen je geld terug, zonder lastige vragen.
Bespaar jezelf daarom de kopzorgen en frustratie en ontdek hét complete stappenplan voor je Franse Bulldog nu zelf!
Duizenden mensen gingen je al voor en hebben dankzij dit e-book een enorme voorsprong gehad tijdens de opvoeding, waardoor ze nu de liefste Frenchie hebben die ze zich konden wensen.
Benieuwd naar mijn mening en die van anderen? Franse Bulldog opvoeden? Het Complete Handboek Voor De Franse Bulldog review
7. Kan een Franse Bulldog goed alleen zijn?
Als je het langzaam maar zeker opbouwt, zorgt voor voldoende frisse lucht, drinken en vooraf je hondje goed uitlaat en aandacht geeft, kan je Frenchie zeker een paar uurtjes alleen zijn.
Maar het is voor een hond wel onnatuurlijk om alleen te zijn en echt blij zal hij er niet van worden. Het scheelt natuurlijk wel als je nog een hond hebt, al zal je Franse Bulldog vooral het gezelschap van zijn eigen familie waarderen.
Ook interessant: Zó leer je een Franse Bulldog alleen thuis te blijven!
8. Kan een Franse Bulldog tegen kou?
Franse Bulldogs krijgen het snel koud en kunnen daar niet goed tegen. Ze houden er niet van maar het is ook niet goed voor ze.
Vooral in de winter en ’s nachts moet je dus goed opletten. Ze kunnen gemakkelijk verkouden worden. Als het buiten erg koud is, is een jasje een goed idee.
9. Wat is het ideale gewicht voor een Franse Bulldog?
Het ideale gewicht van de Franse Bulldog is voor een teefje tussen de 8 en 13 kilo. Voor een reu is dat tussen de 9 en 14 kilo.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je hondje niet te dik wordt. Dit kun je doen door hem niet te laten snacken tussendoor, behalve als je hem traint.
Dan kun je met kleine hondensnoepjes werken en je kunt ervoor zorgen dat hij voldoende lichaamsbeweging krijgt. Als je hond te zwaar is, heeft hij (nog) meer kans om last van zijn gewrichten te krijgen.
10. Hoe groot wordt een Franse Bulldog en wanneer zijn ze mentaal en fysiek volgroeid?
Met zeven maanden komt je hondje in de puberteit. Volwassen is hij, zowel geestelijk als lichamelijk, rond de 12 maanden. De schofthoogte is dan gemiddeld 30 cm.
Als het goed is kent hij dan al jouw commando's en voert ze graag uit. Iets nieuws leren is niet meer zo gemakkelijk als de hond eenmaal volwassen is. Maar het kan wel met veel geduld.
Het is het beste om je hondje zoveel mogelijk te leren als hij nog een pup is. Ook moet je hem in die periode met zoveel mogelijk mensen en situaties kennis laten maken, zodat hij daar al aan gewend is.
11. Hoe vaak moet je een Franse Bulldog uitlaten?
De Bulldog kan geen lange einden wandelen, maar moet wel minstens drie keer per dag een stukje lopen om zijn behoefte te doen, te snuffelen en lichaamsbeweging te krijgen.
12. Hoe vaak moet je een Franse Bulldog wassen?
Je hoeft de korte vacht van je Franse Bulldog niet te wassen. Af en toe een lekkere borstelbeurt is genoeg.
Wassen is alleen nodig als de hond echt in de viezigheid heeft gerold. Doe het vooral niet vaker omdat je het natuurlijke vet van de vacht verwijdert en die is juist beschermend voor haar en huid.
En als het nodig is om hem te wassen, gebruik dan speciale hondenshampoo, zoals deze.
13. Kan een Franse Bulldog goed met honden, katten en andere dieren?
Frenchies zijn niet dol op andere dieren. Als je ze als pup in huis haalt kunnen ze wel wennen, maar beste vrienden met je kat zullen ze niet worden.
Maar daar zal je kat ook niet op uit zijn.
14. Hoe lang is een Franse Bulldog zwanger?
Na de dekking is de draagtijd van je Franse Bulldog ongeveer 63 dagen. Afhankelijk van de grootte van het nestje kan dit een paar dagen korter of langer zijn.
Franse Bulldogs hebben een smal bekken en een relatief grote kop. Hierdoor kunnen ze helaas meestal niet op natuurlijke wijze bevallen.
15. Hoeveel pups krijgt een Franse Bulldog gemiddeld?
Een nestje kan gemiddeld drie tot zeven pups omvatten. Bij uitzondering komt ook meer of minder voor.
Comments