top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Pup stinkt uit bek: 6 oorzaken & oplossingen!


Blije bruine puppy komt op camera afgerend

Puppy’s zijn gewoon heerlijke jonge honden die normaliter probleemloos groot worden.


Toch komt bij puppy’s soms een slechte adem voor. Behalve dat het onfris ruikt, kan een slechte adem op bepaalde problemen duiden.


Daarom heb ik dit artikel voor je geschreven, zodat je weet wat er bij het constateren van een slechte adem bij je pup aan de hand zou kunnen zijn.


Onderwerpen


Hoe bepaal je of een puppy een normale of een slechte adem heeft?

Het is niet zo moeilijk om te bepalen of jouw pup een slechte adem heeft. Zodra je de adem van je pup ruikt, weet je het direct. Dit is geen normale adem.


Een slechte adem is niet alleen onaangenaam van geur, maar kan ook op verschillende gezondheidsproblemen van je pup wijzen.


Soms gaat het om het wisselen van de tandjes, soms is er sprake van een ziekte. Op welke problemen een slechte adem bij je pup kan duiden, beschrijven we onderstaand.


Mogelijke oorzaken & oplossingen


1. Tandjes wisselen

Behalve dat je pup overal zijn tanden in zet, stinkt je pup ook vaak uit zijn bek als de tandjes aan het wisselen zijn.


Dit kan rond de leeftijd van drie maanden het geval zijn. Dan wisselt je pup de voortanden en de snijtanden. Rond de zeven maanden worden de hoektanden en de kiezen gewisseld.


Je hoeft en je kunt tijdens het wisselen zelfs niets aan de slechte adem van je pup doen. Geef je pup voldoende om te kauwen gedurende deze periode of een speciale, gekoelde bijtring.


Speciaal voor deze situatie heb ik een artikel geschreven met 10 lekkere kauwspeeltjes voor je pup die zijn tanden wisselt.


2. Diabetes

Wanneer de adem van je pup ietwat zoetig of fruitig ruikt, zou dit wellicht op diabetes kunnen duiden.


Hoewel diabetes een ernstige aandoening is, is diabetes gelukkig wel goed te behandelen. Vaak gaat deze niet-normale adem van je pup gepaard met het vaker drinken en vaker plassen.


Plan even een consult bij de dierenarts om erger te voorkomen of diabetes eventueel uit te sluiten.


Gratis tip:

De dierenartskosten kunnen met een pup aardig in de papieren lopen. Zorg daarom zeker dat je een hondenverzekering hebt afgesloten.


Wil jij ook de beste verzekering voor jouw lieve pup, dan zou ik je aanraden om even mijn artikel te lezen waarin ik de beste hondenverzekeringen vergelijk.


(Heb je geen zin om alsnog hondenverzekeringen te vergelijken? Dan zal ik alvast de beste 2 voor je verklappen. Figo heeft namelijk de beste dekking en PetSecur is de goedkoopste en meest gekozen. Doe er je voordeel mee!)


3. Onaangename eetgewoontes

Ook pups hebben soms vieze gewoontes, die soms een onfrisse adem tot gevolg hebben.


Als jouw puppy regelmatig in de vuilnisbak snuffelt of dierlijke, reeds ontbindende resten ergens aantreft, kan dat een slechte adem tot gevolg hebben.


Heb je behalve een hond ook een of meerdere katten in huis en kan je pup bij de kattenbak? Je puppy kan in de verleiding komen de kattenuitwerpselen op te eten.


Maar ook eigen uitwerpselen of die van andere honden worden soms opgegeten, een aandoening die coprofagie wordt genoemd. Normaal gesproken gaat dit gedrag ook weer vanzelf over.


4. Nierproblemen

Als de adem van je pup naar urine ruikt, betekent dat niet altijd dat je pup zijn eigen urine heeft opgelikt. Meestal is er dan iets anders aan de hand.


Als je denkt dat de adem van je pup naar urine ruikt, is dat een waarschuwingssignaal dat er mogelijk sprake van een nieraandoening is.


Nierproblemen komen bij honden geregeld voor. Breng in dat geval altijd even een bezoek aan de dierenarts.


De oorzaken van nierproblemen kunnen heel verschillend zijn. Een bloed- én urineonderzoek verschaft hierin meer duidelijkheid.


5. Leverziekte

Heeft jouw hond een ontzettend slechte adem, gecombineerd met gebrek aan eetlust? Vertoont het tandvlees geelachtige tinten?


Dat alles kan erop wijzen dat jouw puppy met een leverprobleem kampt. Mogelijk is er sprake van een ernstige aandoening.


Breng jouw pup dan ook zo snel mogelijk voor nader onderzoek naar een spoedkliniek of de dierenarts.


6. Slechte spijsvertering

Geef je pup altijd speciaal puppyvoer, dat bijvoorbeeld bij dierenartsen wordt aangeboden. Standaard brokken bevatten vaak veel geur-, kleur- en smaakstoffen alsmede granen.


Daar kunnen de darmpjes van je pup niet zo goed mee overweg en een verkeerde voeding kan tot spijsverteringsproblemen leiden.


Het voer kan soms zelf niet worden verteerd, met een stinkende adem tot gevolg. Toch is de stinkende adem niet je allergrootste zorg.


Gewrichtsproblemen, darmontstekingen en allergieën kunnen eveneens het gevolg van een verkeerde voeding zijn. Geef je pup alleen het allerbeste, gezond en goed verteerbaar voedsel.


Ben je nog op zoek naar het allerbeste voer voor jouw lieve pup, dan kan je ik zeker het voer van Just Russel aanbevelen. Dit voer is volledig op maat gemaakt voor jouw hond, gebaseerd op een aantal simpele vragen die je eerst moet beantwoorden.


Kijk hier meteen op de site (nú met 30% korting!), of lees eerst mijn review over Just Russel hondenvoer.


Het voorkomen van een slechte adem bij je pup

Helaas is een slechte adem bij je pup niet altijd te voorkomen en moet eerst de hieraan ten grondslag liggende oorzaak of ziekte worden bestreden.


Om echter in de toekomst een stinkende bek van je nu nog jonge hond te voorkomen, kun je je pup het beste op jonge leeftijd aan het tandenpoetsen met een speciale hondentandpasta laten wennen.


Op latere leeftijd kan dat wat lastiger zijn.

 
 

Tandenpoetsen, ook bij honden een must

Het tanden poetsen vermindert tandplak, dus ook tandsteen. Behalve een slechte adem, kunnen tandplak en tandsteen tot terugtrekkend tandvlees leiden.


Gaatjes, infecties en het verlies van tanden zijn vaak het gevolg. Het verwijderen van tandsteen is behalve voor je portemonnee, ook vooral voor je hond geen pretje. Het gebeurt onder narcose en is een dure aangelegenheid.


Het aanschaffen van een speciale hondentandenborstel, zoals deze, is dus een must. Ook kan je eventueel een setje tandsteenverwijderaars erbij nemen, zoals deze.

Kleine hondenrassen zijn vatbaarder voor tandproblemen omdat hun tanden meestal dichter op elkaar staan. Biedt je hond naast de (liefst dagelijkse) gebitsverzorging ook kauwspeelgoed en kauwstaafjes aan.


Lastig klusje hè, zo'n puppy opvoeden?

Het Grote PuppyBoek heeft al veel mensen geholpen bij het opvoeden van hun puppy tot een lieve en gehoorzame beste vriend.


Voor het symbolische en tijdelijke bedrag van 27 euro(!) kan je al gebruik maken van deze complete en volledige gids om je puppy om te toveren tot een hele lieve grote harige vriend!


Je ontdekt:

  • Waar je op moet letten als je een puppy gaat kopen

  • Hoe je je puppy verzorgt en opvoedt

  • Hoe je je voorbereidt op de eerste dag en nacht

  • Hoe je je nieuwe pup kennis laat maken met je andere huisdieren

  • Hoe je probleemgedrag in de toekomst gegarandeerd kan voorkomen

  • En nog een hele hoop meer!

Wees er snel bij, want je krijgt nu ook TIJDELIJK 3 GRATIS bonussen erbij!
Conclusie

Een slechte adem bij je pup is niet altijd te voorkomen maar wel op te lossen door de achterliggende oorzaak proberen te achterhalen.


In dit artikel heb ik al verschillende oorzaken besproken die een slechte adem bij je pup kunnen veroorzaken en je vertelt wat eraan gedaan kan worden.


Observeer je pup altijd goed en ga op je gezonde verstand af.


Heb je twijfels over de oorzaak? Schakel bij twijfel altijd een deskundige in en ga liever een keer te veel dan een keer te weinig naar de dierenarts.


Want zeg nou zelf, op een slechte adem van je pup zit je toch niet te wachten?


Meer artikelen

Comments


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page