top of page

Heb jij af en toe ook zo'n lastige hond?

braintrain3.jpg

De honden van al je vrienden, familie en buren zijn allemaal zo braaf en luisteren als een vinkje, terwijl die van jou soms zo koppig is als een ezel.

Niet langer! Lees onze review over het trainingsprogramma

 

Brain Training For Dogs 

 

zodat jouw hond binnenkort exact doet wat jij wil!

De informatie in deze artikelen is uitsluitend bedoeld om te informeren. Hoewel de informatie met de grootste zorg is samengesteld, dient het niet als vervanging voor professioneel advies. Raadpleeg altijd je dierenarts als je vermoedt dat er iets mankeert bij je huisdier.

Wanneer is een Jack Russel volgroeid?! [Opgelost!]


Blije Jack Russel zit op gras met staart omhoog

Je hebt net je nieuwe Jack Russel pup in huis, leuk! Zo'n lieve, kleine bonk energie die je huis doorrent.


Volgende week is hij alweer een stukje groter, die week daarop nóg een stuk groter en voor je het weet heb je een volwassen Jack Russel in huis.


Maar wanneer is een Jack Russel nou eigenlijk volgroeid?


Een Jack Russel bereikt zijn volwassen grootte tussen de 6 en 8 maanden, maar het gewicht blijft nog toenemen tot hij ongeveer 1 jaar oud is. Hoe snel ze groeien hangt af van de genen, gezondheid en het dieet. Elke hond is anders, dus de een zal sneller groeien dan de ander.


Onderwerpen


Hoe groot wordt een Jack Russel?

Er zit aardig wat verschil in hoe groot een Jack Russel kan worden. Dit komt omdat er eigenlijk drie Jack Russel soorten zijn: de Jack Russel, de Russel Terriër en de Parson Russel.


Honden worden, net als mensen, nooit exact even groot. Er zit altijd wel verschil tussen. Dus als je JRT iets groter of kleiner is dan het gemiddelde, dan is dat geen probleem.


Een Jack Russel heeft vaak een schofthoogte van 25 - 38 cm, een Russel Terriër 20 - 30 cm en een Parson Russel zo'n 30 - 36 cm.


Een Jack Russel wordt vaak ongeveer net zo groot als z'n ouders, dus als je wil weten hoe groot jouw Jack kan worden, kijk dan naar de ouders.


De meeste Jack Russels zijn wel uitgegroeid tegen de tijd dat ze 6 á 8 maanden oud zijn. Hierna groeien ze alleen nog in gewicht tot ze zo'n 12 maanden oud zijn. Sommige Jack Russels groeien nog wat langer door dan anderen.

 

Aanbevolen voor jou:

 

Hoe zwaar wordt een Jack Russel?

Het is handig om te weten hoe zwaar jouw Jack Russel ongeveer kan worden en hoelang het duurt voordat hij op zijn volwassen gewicht is aangekomen.


Als je hier geen idee van hebt dan krijg je misschien snel te maken met een te dikke hond en dat kan je beter voorkomen.


Het eerste jaar is een Jack Russel zich volop aan het ontwikkelen en groeit hij in lengte, breedte en gewicht.


Als hij zo'n 3 maanden oud is, weegt hij rond de 3 á 4 kilo. Weer 3 maanden later, als hij 6 maanden oud is, kan je verwachten dat hij rond de 5 a 6,5 kilo weegt.


Na 12 maanden, ofwel als ze ongeveer 1 jaar oud zijn, dan zullen de meeste zo rond de 6 a 8 kilo wegen; hun volwassen gewicht.


Voor de kleine Russel Terriër zullen deze getallen allemaal iets lager liggen, maar je hebt nu wel meer een idee van wat je kan verwachten.


Reutjes en teefjes worden beide even groot.


Het eerste jaar van de Jack Russel is dus cruciaal voor het groeiproces, zowel qua grootte als gewicht. De een groeit wat langer door dan de ander, dit is niets om je zorgen over te maken mocht het zo zijn dat jouw Jack Russel eerder of later stopt met groeien.


De code is gekraakt! Met 'Het Complete Handboek Voor De Jack Russel' ontdek je alles wat je moet weten om maximaal te kunnen genieten van je Jack Russel!Dit e-book zit vol waardevolle tips en informatie. Met dit e-book haal je een complete toolkit in huis om je Jack Russel met gemak op te voeden.


Je ontdekt manieren om de beste fokker te vinden, het trainingsproces te versnellen, de zindelijkheid te trainen, het voorkomen of afleren van geblaf en nog een hoop meer.


Ga nu hier naar de kortingspagina van het Het Complete Handboek Voor De Jack Russel en ontvang 5 gratis bonussen!


Welke factoren hebben invloed op de groei?

Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de groei van jouw Jack Russel.


Voedsel

Het voedsel dat je ze geeft is van grote invloed op de groei.


Voeding met een lage hoeveelheid voedings- en bouwstoffen kan de groei van je pup belemmeren. Zorg daarom dat je je puppy speciaal puppyvoedsel geeft waar de benodigde voedingsstoffen inzitten.


Zorg ook dat je ze genoeg te eten geeft. Puppy's hebben meer eten nodig dan een volwassen Jack Russel, omdat ze volop in de groei zijn.


Lage kwaliteit voedsel aanvullen met supplementen is geen goed idee. Het beste is puppyvoedsel van hoge kwaliteit, om te zorgen dat je pup genoeg belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.


Genen

De genen bepalen hoe groot de hond wordt. Zolang je je pup goed te eten geeft, zal hij niet heel veel groter of kleiner worden dan zijn ouders.


Door de juiste voeding en juiste hoeveelheid beweging zorg je ervoor dat je pup optimaal groeit en op zijn best is als hij eenmaal volgroeid is.


Wormen

De meeste puppy's worden na 2, 4, 6 en 8 weken al ontwormd en daarna elk half jaar nogmaals. Maar mocht dit niet gebeuren, bijvoorbeeld door malafide fokkers, dan kan een Jack Russel pup wormen krijgen.


In erge gevallen kunnen wormen ervoor zorgen dat de groei gehinderd wordt, doordat de pup niet meer genoeg voedingsstoffen opneemt. Als de wormen niet behandeld worden, dan kunnen ze er uiteindelijk zelfs aan sterven.


Als je denkt dat je pup wormen heeft, ga dan langs de dierenarts en regel een wormenkuur.


Andere gezondheidsproblemen

Jack Russels kunnen net als andere honden kampen met gezondheidsproblemen. Er zijn een aantal veel voorkomende gezondheidsproblemen bij Jack Russels waar ze last van kunnen hebben.


Sommige kunnen de groei remmen van je JRT pup. Als je het vermoeden hebt dat de groei belemmerd wordt door een ziekte of aandoening, raadpleeg dan uiteraard de dierenarts.


Wanneer zijn ze helemaal volgroeid?

Over het algemeen kan je er wel van uitgaan dat je pup volgroeid is rond de leeftijd van 12 maanden.Als je echter ook het gedrag meerekent, dan duurt het meestal iets langer. Deze overgang laat zich wel duidelijk kenmerken.


Zo merk je bijvoorbeeld dat hij minder kauwt op van alles en nog wat, minder ongelukjes heeft in huis en over het algemeen rustiger wordt (al blijft de Jack Russel een hyperactief beestje).


Conclusie

De Jack Russel is dus al vrij snel zijn volwassen lichaamsgrootte. Na 6 á 8 maanden hebben de meeste al een schofthoogte van zo'n 25 á 38 cm. Het gewicht blijft hierna nog wel toenemen, totdat hij ongeveer 12 maanden oud is.


Zorg dat je je hond voedsel van hoge kwaliteit geeft om de groei te bevorderen.


En heb je toevallig hulp nodig bij de opvoeding van je Jack Russel pup, of heb je een volwassen, maar nog steeds koppige Jack Russel?


Dan heb ik wat voor je!


Snel en gemakkelijk je JRT opvoeden met behulp van Het Complete Handboek Voor De Jack Russel!

Er zijn je al veel mensen voor geweest die een Jack Russel Terriër hebben opgevoed en grootgebracht.


Dat ging lang niet altijd even soepel. De Jack Russel is een koppig ras, en dat merk je wel tijdens de opvoeding. Helaas zal dat bij jou niet anders zijn.


Gelukkig is er Het Complete Handboek Voor De Jack Russel.


Dit is een compleet e-book geschreven door Jan Kramer (wat waarschijnlijk een pseudoniem is, maar dat maakt het niet minder waardevol).


Alles wat je wil weten, en eerlijk gezegd, MOET weten, staat hierin.


Het hele proces van het opvoeden van een Jack Russel is geperfectioneerd en teruggebracht tot een simpel, overzichtelijk, en volledig stappenplan.


De voor de hand liggende dingen, zoals het zindelijk maken van je pup, of het oplossen en voorkomen van probleemgedrag, worden stap voor stap uitgelegd.


Maar ook dingen waar je misschien niet zo snel aan zou denken, zoals hoe je de allerbeste fokker vindt voor jouw pup.


Het spreekt natuurlijk voor zich dat je je pup niet bij een broodfokker vandaan wil halen, maar hoe vind je dan wél die beste fokker? Dat legt Jan je uit in dit handige e-book.In dit handige e-book, waar je overigens direct toegang tot heb na aankoop, zijn een dierenarts en 2 erkende fokkers geïnterviewd.


Je kan er dus van uitgaan dat de informatie in dit boek klopt en je verder zal helpen bij de opvoeding van je Jack Russel pup.


Werken alle tips en adviezen in dit e-book toch niet voor jou en je hond? Dat is geen probleem, je hebt namelijk 60 dagen niet-goed-geld-terug garantie.


Je hebt dus niets te verliezen! Probeer het nu!
Meer artikelen

תגובות


WhatsApp Image 2023-11-07 at 162139 5.jpg

Vers GEKOOKT hondenvoer?!

Ik heb laatst het hondenvoer van Butternut Box mogen testen. Benieuwd naar mijn review?

Ontdek mijn oordeel! ⇨

bottom of page